Memphis Depay laat alle spelers in EK-kwalificatie voorlopig achter zich

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Oranje staat donderdagavond in de EK-kwalificatie tegenover Noord-Ierland en kan in punten gelijk komen met de formatie van bondscoach Michael O’Neill. Beide landen leden tot dusver één nederlaag in de kwalificatiecyclus, allebei in eigen stadion tegen Duitsland. Opta blikt vooruit op de ontmoeting in het De Kuip, donderdagavond vanaf 20.45 uur.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Nederland - Noord-Ierland eindigt in een ...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door ajexit)

Toch bijzonder hoe dat in mijn hoofd er aan toe gaat. Ik erger mij mateloos aan zijn laksheid en (regelmatig) vele balverlies. Maar zijn statistieken zijn gewoon het beste in Europa terwijl je al 2x tegen Duitsland hebt gespeeld, terwijl er landen zijn die tegen een Andorra spelen.

8 oktober 2019 om 13:32

Zo bijzonder is dat niet. Dat heeft te maken met vooringenomenheid.... Dit komt veelvuldig voor wanneer het gaat om spelers bij wie niet het logo'tje van je favo clubje op het voorhoofd geschreven staat.

8 oktober 2019 om 13:35

Zeer zeker niet, want bij bijvoorbeeld Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt of Donyel Malen heb ik dat totaal niet. Ik leg toch duidelijk uit dat het komt door zijn vele balverlies en lakse houding, hoe jij dan (wederom) denkt het beter te weten wat ik zelf bedoel is mij een raadsel.

8 oktober 2019 om 13:45

Exact. Je onderschrijft mijn stelling. Hoe kun jij in hemelsnaam beoordelen of Depay bijvoorbeeld een lakse houding heeft? Ben jij soms bij wedstrijdbesprekingen van Koeman aanwezig waar hij een opdracht meekrijgt of beschik je over alle Opta statistieken die uitwijzen dat Memphis een lakse speler is? Niet dus. Maar de "laissez-faire" houding van Memphis buiten het voetbalterrein wordt door personen zoals jou direct naar kwaliteiten in het veld vertaald. Overigens geldt dit voor Dumfries in nog veel grotere mate. Zijn uiterlijk is voor veel supporters van een bepaald clubje (niet het jouwe) aanleiding om hem tot een waardeloze speler te veroordelen terwijl hij zowel verdedigend als aanvallend veruit de beste statistieken heeft als rechtervleugelverdediger. Het is allemaal niet zo erg want dit schijnt veel voorkomend mensengedrag te zijn. ********naschrift********. Het is allemaal niet zo persoonlijk bedoeld als het misschien lijkt. Eerlijk gezegd ben ik van mening dat posters die supporter zijn van jouw club een heel stuk minder bevooroordeeld zijn dan van die andere uit de Randstad. Die neem ik dan, op een enkeling na, niet serieus.

8 oktober 2019 om 16:50

Je hebt ergens een punt, ajexit, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Ik ben ook geen groot fan van Memphis Depay, maar dat heeft niks te maken met zijn privã© leven omdat ik die niet volg en hij lekker mag doen wat hij wilt. Ik ben geen fan omdat ik hem ook veel de bal zie verliezen en vaak rare beslissingen zie maken. Ik vind 't geen slimme voetballer. Toch is hij uiterst effectief, want de cijfers liegen er niet om: hij scoort lekker! Daarnaast is zijn bewegenlijkheid ook ideaal voor onze huidige aanval. Ook is hij op het moment het beste wat we hebben. Toch ben ik geen groot fan, maar dat ligt echt niet aan zijn privã© leven of aan zijn uiterlijk want het lijkt mij een rustige jongen. Ik denk dat er met mij vele andere supporters zijn die zo denken.jij noemt nu Dumfries en ook daar ben ik niet de grootste fan van. Waarom? Hij kan vrij weinig met een bal aan zijn voet. Als men in het Nederlands elftal hem de bal toespeelt dan is het gevolg meestal een pass terug of een tikkie breed. De andere optie is dat hij de bal verspeeld. Ik zal niet beweren dat hij slecht is, want zijn cijfers zien er ook goed uit. Ik vind 'm alleen niet het type rechtsback die ik graag bij het Nederlands efltal zie. Ik houd niet van een speler die alleen maar opstoomt en voorzetten geeft. Ik zie graag iemand die ook wat met een bal kan a la Van Aanholt, Blind of als we het toch over rechtsbacks hebben: Dest. Mijn afkeur voor Dumfries (en ik neem aan voor vele anderen) heeft niks te maken met zijn uiterlijk te maken.

8 oktober 2019 om 17:25

Ik hoef niet in je profiel te kijken om te weten wat jouw clubvoorkeeur is. Je postje barst van de aannames die je op geen enkele wijze hard kan maken. En jij bent dus het zoveelste voorbeeld van mijn stelling dat spelers compleet ondergewaardeerd worden omdat ze het verkeerde logo'tje op hun voorhoofd hebben. Vanochtend zijn in het ED wat Opta cijfers over Dumfries verschenen die zijn toegevoegde waarde aangeven en aanzienlijk beter zijn dan wat er bij jouw club op die positie rondloopt. Bovendien neem ik aan dat een gelouterde prof-coach als Koeman over aardig wat meer analytische kwaliteiten beschikt als ene Miccoli en hij geen spelers kiest die vooral uitblinken in balverlies en domme beslissingen.

9 oktober 2019 om 08:57

Ik ben ook geen groot fan van Dumfries in Oranje. Hij loopt voor mij echter wel met het juiste logo'tje rond. Hoe is dit uit te leggen dan?overigens moet Dest eerst maar eens zorgen dat hij er niet een wordt in het rijtje Tete, Van Rhijn, Van der Wiel.

9 oktober 2019 om 10:10

Ajexit: en jouw stellingen zijn volkomen objectief en vrij van dlubvoorkeur wilde je beweren?ik ben ook geen uitgesproken fan van Depay en ik zal je vertellen waarom niet. Zijn dynamiek spreekt me niet aan. Daar bedoel ik mee zijn voorkomen, presentatie, zijn functioneren, zijn houding in en naast het veld. Uit zijn mond stromen woorden als dankbaarheid en nederigheid, maar zijn woorden zijn niet in overeenstemming met zijn lichaamstaal. Depay is een jongen die als het goed gaat absoluut een aanwinst is voor elk team, maar die bij tegenslag net zo makkelijk een storende factor kan zijn. Die lijn is bij hem flinterdun. Het bij hem is of alles of niets, hij is verre van een stabiele factor. Daarom speelt hij niet bij de absolute top, iets wat hij in mijn ogen wel zou kunnen bereiken als hij ook echt de mentale rust en kracht vindt die hij nu zegt te hebben. Oh en Fyi: ik heb geen clubvoorkeur

9 oktober 2019 om 10:28

Ajexit,Je beschuldigt anderen van zelfingenomenheid maar als ik dan je reacties lees, krijg ik t idee dat jij daar ook wel een beetje last van hebt. Jij hebt het continu over cijfers van depay maar het gaat Micoli (denk ik) om de soms ongeïnteresseerde houding. En waar die opmerking over het 'uiterlijk van Dumpfries' op slaat begrijp ik niet helemaal. Zou je die eens willen uitleggen?

10 oktober 2019 om 00:15

Kan je wat meer vertellen over die Opta cijfers? Ben daar wel benieuwd naar nu ik als ik Dumfries zie voetballen ook het gevoel hebt dat dat geen toegevoegde waarde is. Het ziet er in ieder geval niet zo vloeiend uit. Mensen puur afrekenen op de club voor welke ze supporten is echt waardeloos btw. Zou je liever met Dumfries spelen dan Dest of Veltman?

10 oktober 2019 om 04:44

Dumfries heeft goede cijfers in de eredivisie en EL. Bij oranje en in voorronde CL was het niveau gewoon te hoog gegrepen. Niet vreemd voor een jongen die een paar jaar geleden bij Barendrecht speelde. Dumfries is een type club voetballer en absoluut geen Nederlands elftal materiaal. Zeker nu er lekker door geselecteerd kan worden en het niveau stijgt. Daarbuiten vind ik het een sympathieke gast en harde werker en vind ik het heel knap wat hij bereikt heeft. Maar Nederlands elftal nee.

10 oktober 2019 om 09:20

Hij heeft gewoon gelijk over Dumfries. Vorig jaar in de CL elke keer als Inter de bal had aan zijn kant wist je dat het goed kwam. Die jongen werkt zo ontiegelijk hard en is zo sterk in de duels. Veruit de beste back van Nederland.

10 oktober 2019 om 09:30

Iemand met als naam Ajexit en die het Eindhoven Dagblad aanhaalt als onderbouwing mbt Dumfries, die komt dan commentaar geven over de vooringenomenheid bij mensen die niet per se fan zijn van (ex) PSVers. Mooie stukjes komedie dit

10 oktober 2019 om 10:24

Mijn allerbeste shorty. Het ED, een regionale krant waarop je praktisch zeker geen abonnement hebt, bericht vanzelfsprekend voornamelijk over PSV maar staat wel bekend om haar objectiviteit en tevens redelijk kritische benadering (bijv. de sportjournalist R. E. die voor plaatsing van zijn stukjes alles dubbel verifieert). Wat dat betreft is bijvoorbeeld qua sportnieuws de Telegraaf een sensatieblaadje die niet schroomt om halve waarheden en geruchten tot feiten te benoemen (zowel met een positieve als negatieve ondertoon). Wat je meent te moeten conluderen uit mijn nickname is een raadsel. Ik krijg de indruk dat de jouwe staat voor bekrompenheid wanneer ik het tendentieuze postje van je lees. Door het plegen van wat stupide aandoende aannames onderschrijf je wederom als supporter van die club mijn stelling.

10 oktober 2019 om 11:25

Dat balverlies ben ik het wel mee eens, maar laks? Niet bepaald toch?

Memphis vind ik de belangrijkste speler in deze Oranje selectie. ik zou niet eens weten wie hem waardig zou kunnen vervangen bij een blessure of schorsing. hij is zo bizar productief bij Oranje

8 oktober 2019 om 12:06

En toch vind ik hem nog steeds grillig. Ik zie het zo gebeuren dat hij speler van het toernooi wordt op het EK, maar ook andersom dat niks lukt. Dat risicio bestaat nog steeds bij hem vind ik.

8 oktober 2019 om 13:58

@rick1o1 dat zou idd kunnen want vooral bij zijn clubs is hij erg wisselvallig maar ik heb er wel vertrouwen in dat Koeman hem scherp houd en die heeft laten zien dat hij weet hoe hij Memphis kan laten renderen

8 oktober 2019 om 16:54

Ik zou 't ook niet weten. Je kan hem eigenlijk ook niet één op één vervangen. Babel kan in de spits spelen maar is meer een renner en Luuk de Jong een kapstok (weghorst idem). Je spel veranderd gewoon enorm als je 'm weghaalt. Ik ben geen fan van Memphis, want ik vind dat hij nog steeds veel slechte beslissingen maakt op het veld, maar het is wel onze beste spits op het moment. Hopelijk blijft Malen zich ontwikkelen en hebben we over een paar jaar een nog betere spits.

10 oktober 2019 om 12:09

Fantastische speler vindt ik het en ik hoop dat Malen zich blijft ontwikkelen zodat Oranje meer keuzes heeft.

Memphis Podolski. Bij Oranje sinds Koeman top. Bij z'n shirt nog steeds af en toe top en af en toe mwaaah (dat ik het moet uitleggen, haalt eigenlijk de hele post onderuit, maar ja, regels).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

803 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Manchester United heeft het oog laten vallen op Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren