Engelse autoriteiten vrezen herhaling van ‘Amsterdam’ en luiden noodklok

Dinsdag, 8 oktober 2019 om 08:13Chris Meijer

Tsjechië en Engeland staan vrijdagavond tegenover elkaar in de EK-kwalificatie. Het duel in Praag wordt met de nodige vrees tegemoet gezien door de Engelse voetbalbond (FA) en de Engelse politie, die vrezen dat de boel behoorlijk uit de hand kan lopen in de Tsjechische hoofdstad. De autoriteiten hebben zelfs geprobeerd om de wedstrijd te laten verplaatsen naar een midweekse speeldag, maar de UEFA heeft geweigerd om hieraan mee te werken.

Omdat het duel op vrijdagavond wordt afgewerkt en Praag bekend staat om zijn goedkope drank en uitgaansleven, reist een gigantisch aantal Engelsen the Three Lions achterna. Volgens de officiële supportersvereniging wonen 3731 Engelse fans de wedstrijd in het Sinobo Stadium bij. Naar schatting maken echter ruim zesduizend Engelsen de oversteek naar Tsjechië en er waren nog nooit zoveel voetbalfans tegelijk aanwezig in Praag. Men vreest dat het flink uit de hand kan lopen en wijst naar de uitwedstrijd tegen Oranje in Amsterdam van maart 2018.

Ruim honderd Engelse fans werden destijds in Amsterdam gearresteerd, terwijl de beelden van de ongeregeldheden de wereld overgingen. Eerder liep het ook uit de hand rond een uitwedstrijd tegen Duitsland in Dortmund en de finaleronde van de Nations League in Portugal. De Engelse autoriteiten hebben sindsdien ‘significante’ twijfels bij uitwedstrijden op vrijdagavond, maar de FA heeft bij de UEFA geen invloed op de planning. Om die reden heeft Mark Roberts, die binnen de politie verantwoordelijk is voor het voetbal, een brief naar de UEFA geschreven met het verzoek om de wedstrijd tegen Tsjechië te verzetten.

“We willen liever een situatie voorkomen, dan dat we het ’s avonds in de hand moeten houden en achteraf spijt hebben”, zegt Roberts in gesprek met the Guardian. Hij vertelt dat veel fans die in dergelijke situaties de fout ingaan, jonge mannen zonder strafblad zijn. Het is daarom lastig voor de Engelse politie om voorzorgsmaatregelen te nemen, omdat deze groep voornamelijk onder invloed van alcohol in de fout gaat. De UEFA heeft het verzoek van de Engelse autoriteiten echter afgewezen, waardoor Tsjechië en Engeland vrijdagavond ‘gewoon’ tegenover elkaar zullen staan. The Three Lions spelen vervolgens op maandag in Sofia tegen Bulgarije en ook daar wordt een groot aantal uitsupporters verwacht.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door afca410xxx)

Maakt niks uit welke dag deze wedstrijd word gespeeld Engelsen maken er overal waar ze komen een potje van. Dus, word maar eens tijd voor wat strengere maatregelen daar in Engeland! Een verbod om naar uitwedstrijden te gaan bijvoorbeeld.

8 oktober 2019 om 09:55

Engelsen op een geringe vakantie doen het ook. Ik denk dat de oplossing al van veel eerder ik de opvoeding moet komen en niet met een stadionverbod (die zijn de afgelopen jaren sowieso nog niet effectief gebleken)

8 oktober 2019 om 15:30

Helemaal mee eens. Brexit maar dan anders

Opmerkelijk hoe goed het over het algemeen gaat in en rondom de Premier League wedstrijden, maar zodra ze zich met z'n allen gaan verzamelen en Engeland gaan 'supporten' dan breekt vaak de pleuris uit. In Nederland is het dan weer andersom.

8 oktober 2019 om 08:49

Dat komt omdat er enorm strenge maatregelen zijn genomen tegen "hooliganism" en bovendien hangt er in Engeland op elke vierkante meter een camera overal op straat!

8 oktober 2019 om 08:52

Dat komt omdat ze in eigen land aan de ketting worden gehouden door een zeer goed supportersbeleid, in het buitenland kunnen ze dan eindelijk los gaan. De reden dat Engelse clubs dat in de CL of EL niet hebben is omdat er dan teveel toeristen bij zijn in plaats van de echte Engelse supporters.

8 oktober 2019 om 09:13

Bij PL wedstrijden is er een voetbalwet van toepassing, die kunnen ze natuurlijk niet toepassen is een ander land. Dus zo'n uitwedstrijd van het natinale team , of club , is een leuk uitje voor die hooligans die in Engeland geen PL wedstrijd kunenn bijwonen.

8 oktober 2019 om 10:56

Daarnaast heeft het denk ik ook met het type bier te maken. In Engeland zit volgens mij gewoon minder procent alcohol in het bier en dan drinken ze grotere glazen (pints) om dat te verbloemen. De hoeveelheid bier dat ze drinken passen ze niet aan als ze in een ander land zijn, maar dan drinken ze wel bier dat al een hogere alcoholpercentage heeft dus zullen ze ook eerder iets te veel op hebben.

8 oktober 2019 om 11:14

He? Erg ver gezocht wel.

8 oktober 2019 om 12:45

Dat valt wel mee hoor. De reden dat er in de PL weinig tot geen wedstrijden in de avond zijn, behalve door de weeks, is zodat ze niet de hele dag in de kroeg kunnen zitten voordat de wedstrijd begint. De reden dat er jarenlang maar 1 middag wedstrijd getoond wordt op tv, is zodat mensen geen reden hebben om in de kroeg te gaan zitten. Britten en Ieren hebben geen grens qua consumptie. Waar "wij" op een gegeven moment zeggen dat het mooi is geweest, doen zij dat pas op het moment dat ze omvallen en niet meer omhoog komen. Als je wedstrijd om 4 uur begint, dan heb je een stuk minder tijd om om te vallen. Als je wedstrijd na werktijd is om 9 uur, heb je minder tijd om te drinken.ga je naar het buitenland, dan drink je drankje op vliegveld, in vliegtuig, in de bus, in de stad, in de kroeg etc.. ze zijn vaak al 12 uur aan het drinken voordat de wedstrijd nog maar enigzins moet beginnen. 12 uur in hun tempo, zonder rem drinken, daar wordt je bij wijze van, van alcohol vrij bier nog dronken.en als ze dronken worden, dan moeten ze van zichzelf aantonen dat zij de beste zijn.. in alle opzichten.. Als niet iedereen binnen de groep mensen die bij elkaar staat, allemaal met de neus dezelfde kant op staan, dan gaat het helaas heel snel fout.

8 oktober 2019 om 18:52

Een grote reden is ook dat het voor de gewone engelse man niet meer te betalen is. Wie gaat er nou meer dan 1000 euro voor een seizoenskaart betalen. Bij de grotere clubs zit ook het halve stadion vol met toeristen uit china en india etc

Ondanks dat er wat vervelende incidenten zijn geweest met supporters van Engeland vind ik ze nog steeds geweldig om te zien en mee te maken. Je kunt nog steeds beter Engelse hebben als Russen ofzo die getraind en bewust opzoek gaan om andere te molesteren. Een klap van zo'n zatte Engelsman overleef je wel, maar die getrainde specialisten proberen je echt voor het leven te tekenen.

8 oktober 2019 om 09:26

Wat een maatstaven heb jij zeg? Zolang je maar een klap kan ontvangen van een zatte Engelsman ipv een getrainde Rus is het goed? Gewoon een asociaal supportersvlok. Ben ze liever kwijt dan rijk.

8 oktober 2019 om 10:49

Ik vind het kiezen tussen cholera en chlamydia, allebei de hooligangroepen. Ik denk dat het tijd wordt dat zowel Russen als Engelsen verboden wordt in grote getalen af te reizen naar eindtoernooien; laat ze het maar voelen. Ik moet wel zeggen dat er met Russen veel minder gezeik is, alleen op eindtoernooien komen ze met knokploegen waar Engelsen iedere wedstrijd aangrijpen om zich te misdragen.

3 maanden voorarrest in een Tsjechische cel, dan leren ze het wel af.

Laat de Tsjechische ME maar hun werk doen, kijken hoe de heren zatte, doorgesnoven Engelsen reageren als ze ff een tijdje mogen blijven in een lekkere cel.het is toch van de zotte dat de Engelse politie weet wat er kan gaan gebeuren en dat het zooitje gewoon maar uitreizen. Pak hun paspoort af dan kunnen ze het land niet uit of Tsjechie niet in

Vooral horeca eigenaren moeten het altijd ontgelden van de Engelse fans. Met het lokale volk matten doen ze over het algemeen niet.

Kan me nog een recent gevalletje herinneren van een paar Nederlanders die daar op een terrasje een ober hebben afgetuigd. Twee van hun zien we de komende (veel) jaar niet meer terug in Nederland. Rechtssysteem werkt prima daar en is van een hele andere orde als hier..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. GreenwoodVerdediger
S. HoughtonVerdediger
L. BronzeVerdediger
M. TurnerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren