‘Europese topclub in wording’ PSV doet volgens Veronica Inside twee miskopen

Maandag, 7 oktober 2019 om 21:18Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:25

De analisten van Veronica Inside zijn niet kapot van PSV-aanwinsten Ritsu Doan en Bruma. Volgens zowel René van der Gijp als Johan Derksen hadden de Eindhovenaren afgelopen zomer niet de portemonnee hoeven trekken voor de aanvallers van respectievelijk FC Groningen en RB Leipzig.

"Met Mohamed Ihattaren en Cody Gakpo, en ze hebben misschien nog een jeugdspeler die ik niet ken, had ik Doan niet gekocht hoor", zegt Van der Gijp. "Ik vind het geen geweldenaar. Voor PSV een heel aardige speler, maar niet iemand die zoals bijvoorbeeld Steven Bergwijn een stap naar Arsenal gaat maken. Dat gaat hij niet redden. Hij komt zoveel tekort: snelheid, lengte, kracht." Van der Gijp trekt de vergelijking tussen Doan en zijn landgenoot Keisuke Honda. "Doan is een aardige dribbelaar, maar ik vond Honda echt vier klasses beter."

Derksen is het eens met zijn collega-analist. "Ik denk ook dat PSV het plafond van Doan is", aldus Derksen, die ook de andere aankopen van PSV analyseert. "Bruma, die vind ik echt zwak. Maar Ryan Thomas, die is pas 24. Hij heeft natuurlijk een bijzonder nare blessure gehad, maar als hij fit wordt, vind ik dat wel een jongen met mogelijkheden." Van der Gijp heeft minder hoge verwachtingen: "Een beetje zoals Ramselaar en Maher." "Nou, hij heeft wel wat meer hoor", reageert Derksen.

Hoewel Derksen niet zo positief is over Doan en Bruma, kan de rest van de aanval van PSV hem wél bekoren. "PSV is zomaar uit het niets een Europese topclub aan het worden", stelt de oud-verdediger. "Grotere talenten dan die jongens die voorin lopen, bestaan er niet. In Nederland niet, maar buiten Nederland zie je er ook niet zoveel. Het technisch management hoeft alleen maar te zorgen voor één spelbepaler, die de openingen ziet en de passjes geeft. En ze moeten eigenlijk twee goede centrale verdedigers en een linksback hebben. Als je die weet te vinden, dan concurreer je met Ajax en doe je mee in de Champions League."


Poll

Is Ritsu Doan een goede aankoop van PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Doan doet het tot nu toe volgens mij best aardig. Zon jongen moet eerst wel even de tijd krijgen, voordat er een finaal oordeel over hem geveld wordt. Niet elke aankoop hoeft per se naar een absolute topclub door te stoten.

7 oktober 2019 om 22:22

Doan mist voettbalgogme wat b.v.Malen en Bergwijn wel hebben wat niet aan te leren is.

8 oktober 2019 om 06:35

Janta. Lekker met abstracte termen als gogme smijten. Als jij kunt uitleggen wat dat inhoudt ben je wat mij betreft een held!

8 oktober 2019 om 12:10

Spelinzicht de wedstrijd kunnen lezen is in 1 woord samen te vatten, voetbalgogme. Een joods woord die in Amsterdam nog steeds gebruikt wordt. Doan is technisch vaardig maar al dat overige heeft hij niet in zich.

7 oktober 2019 om 23:33

Doan doet het prima en Bruma eigenlijk ook wel. Het is geen van beiden categorie Real Madrid maar dat is Gakpo die de heren kennelijk beter vinden ook niet. In ieder geval zorgen Doan en Bruma ervoor dat PSV een brede selectie heeft met kwaliteitsspelers en dat het team aanvallend niet verzwakt na de wissels. Prima spelers dus waardoor PSV op niveau kan meespelen in verschillende competities want daar heb je veel meer dan 11 kwaliteitsspelers voor nodig.

7 oktober 2019 om 23:50

Met Gakpo starten vind ik sowieso geen goed idee. Gakpo heeft wat Malen vorig jaar had, dat hij beter speelt als hij invalt dan wanneer hij start, wat mij betreft dit seizoen Doan of Bruma vanaf de aftrap. Verder vind ik Bruma trouwens een vrij aardige speler, al is 12 miljoen misschien iets te veel.

Hebben ze een punt. Ik vind ook dat er gigantisch veel geld in de aanval is geïnvesteerd terwijl andere posities meer prioriteit hebben

7 oktober 2019 om 21:30

En als ze niet gehaald werden kreeg je reacties dat PSV een te zwakke bank heeft. Het is ook nooit goed he.

Haha weer heerlijke, opportunistische reacties. Gewoon kansloos. Bruma en Doan zijn getalenteerde spelers met potentie. Of ze een grote stap kunnen maken na PSV moet nog blijken, maar ik snap hun komst wel en zie zeker mogelijkheden voor ze om bepalend te worden bij PSV. Dan zie ik het minder zitten in Thomas.

7 oktober 2019 om 21:25

Haha ja en ook mooi: " ze hebben alleen een spelbepaler nodig, twee goede centrale verdedigers en een linksback ".

7 oktober 2019 om 21:27

Ja de technische leiding van PSV heeft het eigenlijk prima gedaan maar als je ze iets kan verwijten is het dat ze 3 linksbacks gehaald hebben en er 0 van in de basis staan

7 oktober 2019 om 21:29

Dat is eerder aan van Bommel te wijten want Boscagli is daar de beste optie.

7 oktober 2019 om 21:55

PSV heeft zelfs 3 centrale verdedigers van een heel goed niveau nu.

7 oktober 2019 om 22:12

Nouja, voor Eredivisie zijn Baumgartl, Schwaab en Viergever prima verdedigers, maar Europees gezien ga je het met die verdedigers niet redden. Net zoals dat Ajax tekort gaat komen door het duo Veltman en Blind. Enkel Baumgartl zie ik bij PSV nog stappen maken richting Europese subtop.

8 oktober 2019 om 08:43

Ajax doet het vooralsnog voortreffelijk met Blind en Veltman. Mensen blijven maar volhouden dat het sowieso niet gaat redden daarmee.. Tegen lange kopsterke spitsen zul je het zeer zeker zwaar krijgen met dit duo. Maar je kan ook een lang statisch duo hebben die eerdergenoemde spitsen moeiteloos uitschakelen maar juist weer moeite hebben met 3 beweeglijke aanvallers (een beetje hoe Ajax' voorhoede speelt). Je kunt niet alles hebben, Ajax is niet de club die Van Dijk en Godin kan wegzetten, je moet het doen met een trapje minder. Blind is gewoon van grote klasse qua spelinteligentie en passing en hij bewijst dit jaar dat hij ook met Veltman (i.p.v. Matthijs) naast hem nog altijd zeer goed is. Het centrum van Ajax stelt nog zeker niet teleur in Europa, ja straks als je door zou gaan en je moet tegen Bayern of Juve ofzo, ja dan zal het zeker lastig worden. Maar geloof mij, dan maakt het ook niet uit of je i.p.v. Veltman een Alvarez of voor mijn part een De Ligt hebt staan, lastig wordt het tegen spitsen van dat kaliber (zoals Lewa, Ronaldo, Higuain, Benzema, Suarez, etc.) hoe dan ook. Met Baumgartl, Schwaab en Viergever heeft PSV ook zeker 3 Cv's die geschikt zijn om in de EL knock-out fase te spelen vind ik hoor. Tuurlijk is het geen wereldduo wat er staat, net als bij Ajax, maar dat "in Europa ga je sowieso tekort komen" vind ik allemaal wat overtrokken..

8 oktober 2019 om 09:15

Sander, blijkbaar heb ik een gevoelige snaar geraakt. Vooropgesteld, ik bedoel er niets negatiefs mee richting Ajax. Ik zie Ajax ook zo weer de kwartfinale halen. Veltman - Blind is gewoon een heel degelijk duo en ze weten exact wat ze wel en niet kunnen. Ik voorzie gewoon een moment dat het een wedstrijd of twee wedstrijden niet goed valt voor Ajax. Ik laat me graag wederom positief verrassen.

8 oktober 2019 om 19:52

Huh, gevoelige snaar, waarom denk je dat? Jij geeft jouw mening over het centrum van resp. PSV en Ajax en ik haak daar gewoon op in met mijn visie daarop, that's it Ik vind dat er altijd een beetje te makkelijk wordt gezegd 'daar kan je in Europa niet mee aankomen', terwijl dat lang niet altijd zo is wat mij betreft.

een beetje overkill in de voorhoede bij PSV met zo belachelijk veel talent. ik vind dat ze Doan hier wel een beetje tekort doen. hij is idd niet van het niveau Honda in zijn VVV tijd maar die jongen kan imo prima voetballen en vind ik niet minder dan die Bruma

Beiden getalenteerde spelers en beiden doen het prima. Bruma maakt nog niet zo veel indruk als Malen bijvoorbeeld maar hij speelt niet slecht. Doan maakt nog meer indruk, wat ik niet had verwacht. Maar als je zegt 'en misschien hebben ze nog een jeugdspeler die ik niet ken', dan kun je dit toch al niet meer serieus nemen.

7 oktober 2019 om 21:33

Piroe, Madueke, Lammers, Ledezma en Mauro Junior.

7 oktober 2019 om 21:44

Ja ik weet wie het zijn. Gijp blijkbaar niet. En dus kan hij ook niet concluderen dat een van die spelers gebruikt zou kunnen worden in plaats van Doan of Bruma. Oftewel, we kunnen zijn reactie niet serieus nemen.

7 oktober 2019 om 21:43

Vond Doan ook wel een rare aankoop zeker omdat je een groot talent als Zakaria Aboukhlal vervolgens naar az laat gaan, als die het straks gaat maken bij az is het gewoon geldverspilling geweest. Dat geld had je beter kunnen besteden op de zwakke plekken in de selectie(lb, cm)

7 oktober 2019 om 21:45

Eens. Aboukhlal vind ik ook een groot talent en de aankoop van Doan was ik in de eerste instantie ook niet blij mee. Maar hij maakt toch redelijk veel indruk nu.

7 oktober 2019 om 21:52

Aboukhlal komt te kort voor het 1e van psv. Die zou het niet gaan redden.

8 oktober 2019 om 14:54

Aboukhlal wou weg bij PSV. Ze wouden hem houden maar dat was dus geen optie.

7 oktober 2019 om 21:45

Derksen: "het technisch management hoeft alleen maar te zorgen voor éã©n spelbepaler, die de openingen ziet en de passjes geeft". Die heeft veruit het grootste talent in Nederland nooit zien spelen.

Prima aankopen. Je hebt nu twee aanvallende krachten achter de hand wat nodig is. Doan is multi functioneel dus een logische aankoop, speelt ook erg goed vind ik vooralsnog

Whaha lekker dat opportunisme. Europese topclub in wording... De aanval heeft veel talenten waarvan sommigen de Europese top of subtop zeker kunnen halen, maar dat maakt je nog geen “Europese topclub in wording”.

7 oktober 2019 om 23:37

En zelfs dat is nog de vraag. De echte top komt niet voor Malen. Dat ie een leuke spits voor de eredivisie en vooruit, voor de poulefase van de Europa League, maar veel meer zit er echt niet in. Ihattaren heeft meer potentie, maar ik heb veel jonge spelers gezien die zich niet verder ontwikkeld hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar Maher om er een te noemen.dan de aankopen: Bruma is geen topper als je het in Turkije en Portugal niet redt. Hij stond al jaren op het lijstje, maar hij lijkt weinig progressie te boeken. Het was voor mij onbegrijpelijk dat PSV hem gehaald heeft, gezien wat er in de jeugd rondloopt. Doan is een tijdje in beeld geweest bij Ajax, maar die zagen het niet meer in hem zitten en schakelden over op Odegard. Verder vind ik PSV als topclub in wording lachwekkend: dat ze een paar grote talenten hebben klopt, maar zodra ze boven het maaiveld uitsteken zijn ze verkocht. Als PSV echt een topclub in wording was speelden ze nu Champions League....

8 oktober 2019 om 00:41

Mwah komt toch via Arsenal naar PSV, weet niet of Malen niet beter kan. De tijd zal het leren..

8 oktober 2019 om 00:54

Er komt wel meer uit Engeland naar Psv: Bruma en Rekik bijvoorbeeld, dus dat zegt niet zo veel....

Als ze dit gezegd hebben dan verbaasd het me zeer. Doan is geen buitenspeler maar meer aanvallende middenvelder. Hadden ze niet nodig aangeZien markje bijna altijd met een blok speelt. Iatharen is veel beter. De achterhoede is zeer matig Dumfries is redelijk, viergever ook maar geen toppers. Linksback ontbreekt ool. Het middenveld met hendrix en rosario is ook voetballend niet goed genoeg. Je kunt niet van een topclub spreken met zoveel spelers die niet top zijn en dit niet gaan worden. Het is ook niet realistisch om aankopen van dit niveau te doen op zoveel posities. Er is wel fantastische jeugd. Maar verdedigend niet.

Een voorhoede om te smullen. En dan komt Lammers ook nog terug en Pereiro al zou ik de laatst genoemde lekker op de het bankie of tribune zetten zolang hij zijn contract niet verlengd. Malen, bergwijn, Bruma, ihattaren, doan mitroglu gakpo en lammers wat wil je nog meer? Zelden zo goede voorhoede gezien met zoveel potentie in de eredivisie.

Wat ik nergens hoor is t volgende; waarom konden de overbodige bruma en Doan wel gehaald worden voor ruim 15 miljoen bij elkaar... en werd er afgehaakt op Alvarez (Ajax)? Of gaan er nu psv’ers roepen dat hendrikx en Rosario beter zijn? Dan kan v. Bommel wel hard schreeuwen dat Ajax meer geld heeft, maar als je er zo dom mee om gaat.... dan is t niet alleen meer geld, maar ook veel beter beleid in mijn ogen!

Ofwel, als PSV zijn complete aankoopbeleid omgooit en voor het eerst in tien jaar bewust gaat investeren in de verdediging dan kan het een europese topclub worden. Beetje teveel enthousiasme na de opkomst van twee goede talenten. En dat zeg ik als psv fan.

Hoe kun je een speler nou onnodig vinden en het argument daarvoor je gebrek aan kennis aantonen. Ook zeggen dat je 5 spelers nodig hebt om mee te doen om de grote prijzen is ook belachelijk, dat kan je wel van elke club zeggen. Psv heeft alleen geen 50+ miljoen om extra te besteden.

Ze hadden naast Itharen nog wel een creatieve centrale middenvelder nodig. Ik denk echter niet dat dat Doan is. Volgens mij de zoveelste speler die het leuk doet bij een ED club , maar te kort blijkt te komen voor de top. Als hij regelmatig speet verdient PSV de transfersom dubbel en dwars terug op de Aziatische markt . Dat is toch waar ze heen wollen en denk dat dat zeker heeft meegespeeld in de keuze voor Doan.

Ze hadden misschien beter spelers op andere posities kunnen halen maar ik vind het zeker geen miskopen. Doan en Bruma zijn beide nieuw bij de club en draaien al prima mee. Malen en Bergwijn waren ook niet gelijk beslissend, zoiets heeft tijd nodig. PSV heeft nu een hele goede en brede aanval en dat heb je nodig in de top. Op Malen na kan iedereen uitvallen zonder dat je er echt minder van wordt, spelers kunnen rust krijgen en moeten blijven presteren voor een basisplek. Het enige puntje is dat PSV voor beide spelers 10+ miljoen betaalde en geen geld investeerde in een goede CM. Daar lag misschien eerder de prioriteit. Guti doet het prima, Rosario wordt wel beter maar is ook nog niet top en voor Hendrix is PSV echt het plafond. Daar had misschien eerder iemand bij gekund, zeker nu Sadilek linksback is geworden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller179
E. ZahaviAanvaller104
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 26 januari
Juventus en Sassuolo naderen een akkoord over de transfer van Gianluca Scamacca. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren