Analisten Veronica Inside vrezen doemscenario: ‘Koeman is niet geloofwaardig’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Luuk de Jong is op dit moment een van de meest besproken spelers van het Nederlands elftal. De centrumspits wist dit seizoen in acht wedstrijden voor Sevilla nog niet te scoren, maar mocht zich desondanks maandag Oranje melden, voor de EK-kwalificatiewedstrijden van later deze week tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland. Bij Veronica Inside twijfelt men maandagavond aan de keuze van bondscoach Ronald Koeman om De Jong op te roepen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het terecht dat Luuk de Jong is opgeroepen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik vind het vooralsnog een goede keuze van Koeman. Hij wil laten zien dat hij jongens niet zomaar laat vallen en dat is ook voor de groepsvorming belangrijk. Als Luuk de Jong zo doorgaat wordt hij binnenkort echt wel vervangen door Weghorst hoor, maar alles op zn tijd.

7 oktober 2019 om 21:06

Serieus? Dit is Oranje. Geen zorgtehuis. Wie niet presteert hoort niet opgeroepen te worden. Al helemaal als je een beter alternatief achter de hand hebt, wat Weghorst is. We willen toch scoren en winnen? En wat betreft groepsvorming: volkomen onzin. Dit zijn professionals en ze zullen echt niet inzinken omdat Luuk de Jong ontbreekt.

7 oktober 2019 om 21:17

Weghorst is nou ook niet de superspits die alle problemen oplost, Malen is er toch wel gelijk bijgekomen?! Luuk de Jong en Weghorst ontlopen elkaar niet zoveel, ik begrijp wel waarom Koeman niet gelijk bij een dip wisselt.

7 oktober 2019 om 21:22

Edic welke dip? Luuk de Jong en onze Siem, zijn beide helaas niet geschikt om te voetballen in sterke voetbal landen. Luuk heeft dat al twee keer bewezen, en het lijkt erop dat een 3e aanstaande is.

7 oktober 2019 om 21:29

@fatboy232 De Rhoon, Blind en Dumfries spelen ook al een tijdje niet best in Oranje en die staan er ook steeds in. ik weet niet of dat een gezond selectiebeleid is. je mag als coach ook wel eens ingrijpen als iets niet werkt. nu zit Berghuis er weer bij terwijl die Calvin Stengs veel beter presteert. een nationaal elftal is geen clubteam maar hoort een verzameling te zijn van de best presterende speler van dit moment per positie

7 oktober 2019 om 21:06

Hoe lang moet Weghorst nog presteren dan? Ik snap dat groepsvorming belangrijk is, maar als je niet in vorm bent/niet speelt hoor je gewoon niet erbij te zitten. Doorselecteren is altijd van groot belang bij nationale elftallen

7 oktober 2019 om 21:12

Ik denk dat Koeman de jong echt selecteert op de rol van pinch-hitter. En eerlijk gezegd is de jong daar ook beter in dan weghorst. Qua kopkracht is de jong sterker dan weghorst. Dat heeft hij in de champions league bij psv ook bewezen tegen de spurs o.a. Maar goed.. ik denk dat wanneer de jong deze kansen blijft missen hij uit de basis van Sevilla verdwijnt. En dan komt de kans voor weghorst vanzelf

7 oktober 2019 om 21:19

Helemaal met je eens, De Jong staat op het kruispunt om zn carrière te maken of te breken

Hahahaahabahaabab doe even normaal man. Deze "analisten" zijn juist degene die ongeloofwaardig zijn

Ik neem Johan Derksen al een tijdje niet meer serieus. Die man lult maar een eind weg en doet tussendoor een beetje lollig. Als hij ook zegt dat Huntelaar het niet kan opbrengen om als pinchhitter op de bank te zitten... Dat doet hij geloof ik de afgelopen twee jaar bij Ajax ook al en dat heeft nog geen problemen opgeleverd.

7 oktober 2019 om 21:12

Hoe jij redeneert is geen haar beter. Dat hij vaak onzin praat doet niets af aan wat hij in dit artikel zegt. Ik geef hem in deze dan ook gelijk.

7 oktober 2019 om 21:32

Waarom dan? Luuk is toch veruit de betere kopper van de twee? Hetgeen Koeman belangrijk vindt in de rol als pinchhitter?

7 oktober 2019 om 21:45

Ja dus? Hij heeft 2x in het buitenland gefaald. Dit wordt z'n 3e keer hoogstwaarschijnlijk. Zijn teller staat dit seizoen ook nog eens op 0. Dat hij dan een betere kopper is kan zo zijn maar hij presteert niet. Ook voor Oranje kan je zijn doelpunten op 1 hand tellen. Het zijn er namelijk maar 4. Dit is echt ongeloofwaardig. Meneer presteert buiten Nederland helemaal nergens, zelfs voor Oranje niet. Hij hoort niet opgeroepen te worden.

7 oktober 2019 om 22:33

Koeman is een team aan het smeden. Jij kijkt heel kortzichtig naar persoonlijk rendement. Luuk de Jong heeft een klik met Memphis en Wijnaldum. Hij snapt hoe en waar ze lopen, en is dan bereid om de bal naar hen door te koppen of te spelen. Als je er op let zul je zelfs zien dat Luuk heel erg in dienst speelt van Memphis als pinch hitter. Weghorst heeft dat niet. Weghorst speelt voor Weghorst.

7 oktober 2019 om 22:48

MT87De wedstrijden komen eraan. Ik zal erop letten.

7 oktober 2019 om 23:29

Graag! Twee zien meer dan een. Dan komen we er nog eens op terug. Maar denk dat we allebei wel hopen dat Oranje geen pinch hitter nodig heeft de komende wedstrijden.

8 oktober 2019 om 09:40

Ja dus? Het gaat erom dat jij kijkt naar iemand zijn persoonlijke statistieken i.p.v. zijn kwaliteiten die passen bij de tactiek die Koeman duidelijk voor ogen heeft. Kopsterk en dienend, oftewel Luuk en niet Weghorst. Het gaat hier nogmaals niet om een basisspeler natuurlijk maar een stormram.

Ik snap de hele discussie niet? Iedereen doet net alsof Luuk de vaste spits is en Weghorst beter is en moet spelen? Hoeveel minuten heeft Luuk de Jong deze periode in het Nederlands elftal gemaakt? Een discussie van niks dus. Gaat het verschil echt niet maken.

7 oktober 2019 om 21:15

Jij bent wel een ster in het verdraaien van een discussie om vervolgens daarop je betoog te geven. Het gaat erom dat Luuk wordt opgenomen in de selectie en Weghorst niet.

7 oktober 2019 om 21:44

En wat maakt het verschil of Luuk of Weghorst wordt opgeroepen? Blijf het maar een discussie vinden, om een discussie te hebben. Hoeveel punten meer gaan wij pakken wanneer Weghorst of Luuk wordt opgeroepen? Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik ben geen voor of tegenstander van Luuk of Weghorst hoor. Vind het maar om het even wie je uiteindelijk oproept. De discussie toen der tijd tussen Van Persie en Huntelaar vond ik een stuk relevanter en nodig, maar aangezien wij geen echte topspits hebben, gaan wij nu maar een discussie voeren over de pinchitter die wij tot nu toe nog niet tot nauwelijks nodig hebben gehad.

Onvoorstelbaar dit gezeur. Luuk de Jong boven Weghorst simpel. Luuk is een veel betere pinchhitter

Ik hoorde de discussie net. Maar ben het ook eens net de mannen. Woutje presteert wekelijks. Is gewoon in een sterke vorm. Dan verdien je wel een oproep. Luuk speelt vooralsnog ongelukkig. Mooi voor hem dat hij nog wordt omgeroepen, maar of het terecht is, dat is een tweede. Zo. Reclame bijna om. Tijd voor deel 2 van VI nu!

7 oktober 2019 om 21:31

geld ook voor Stengs maar die zit ook niet bij de selectie

Men moet naar de rol kijken die Koeman voor ogen heeft. Een kopsterke pinchhitter. Daarin is Luuk beter, klaar. Weghorst zou je moeten selecteren als de keuze was wie er basis moet staan. Beide niet dus kies je oo specifieke kwaliteiten. Analisten die niet nadenken, prachtige baan.

7 oktober 2019 om 21:37

Die rol heeft Luuk al heel z'n leven lang en hij faalt aanzienlijk. Hij heeft 2x in het buitenland gefaald en het ziet er niet naar uit dat het bij Sevilla anders zal uitpakken. Vind jij het dan nog geloofwaardig wat Koeman doet? Kiezen op basis van een rol die hij nergens kan waarmaken buiten Nederland? De analisten hebben een sterk punt.

7 oktober 2019 om 23:09

JK Ajax. Ik vind dat Luuk daar niet beter in is, klaar. Nee, maar dit is geen manier om te discussiëren door het woord klaar te zeggen. Weghorst vind ik juist een betere pinchhitter. Die maakt oorlog in die 16, zweept alles op en kan een verdediger gruwelijk opnaaien door zijn irritante gedrag. Ik denk juist dat hij meer een schokeffect kan brengen als hij het veld binnen komt dan Luuk de Jong die alleen doelpunten maakt in de competitie met verdedigers van 75 kilo die standaard een kop kleiner zijn. Weghorst heb je naar mijn mening eerder nodig als je écht wat wil forceren.

Wat een hoop onzin weer op TV. Zo veel uit grond gestampte drama. Als of wij het hebben over spelers voor de basis.. Dit zijn twee jongens die normaliter eens niet geslecteerd zullen worden voor Oranje en nu is onze bondscoach ongeloofwaardig omdat hij een keuze heeft moeten maken tussen deze middelmatigheid? Schei uit!

Ze hebben gelijk, ik vind het een belachelijke keuze. De uitleg is ook zo vaag als wat. De jong kan beter "iets forceren". Wat betekent dat? Dat ie meer scoort? Dat is op dit moment niet zo. Dat hij beter kan koppen? Dat hij 3 man passeert en dan 2 doelpunten tegelijk maakt? Weet je wie iets kan forceren? Lionel messi. Heeeeel ander type dan luuk de jong. Als je 1-0 achterstaat en je hebt messi en je hebt de jong op de bank zitten, wie breng je dan in om "iets te forceren"? Echt gelul van koeman vind ik dat. En natuurlijk is Messi met de Jong vergelijken belachelijk maar dat is de uitleg van Koeman ook. Had dan gezegd dat hij beter kan koppen en dat dat handiger is als we de lange bal gaan spelen, dan onderbouw je het tenminste nog. Maar dat kan hij ook niet zeggen want je speelt tegen noord ierland en wit rusland natuurlijk.

Gelukkig is Koeman de bondscoach en niet al die gemankeerde voetbalanalisten die het beter weten.

Als ik op de titel zou moeten afgaan zou ik bijna denken 5 jaar terug te zijn.'doem scenario' Deze discussie is eigenlijk niet zo heel erg van belang. Het gaat om een reserve positie die de afgelopen wedstrijden nauwelijks nodig is geweest. Voor mij is het om het even, De Jong of Weghorst. De komende wedstrijden zullen naar verwachting wel gewonnen worden. Daarna kan Koeman eens rustig kijken welke talenten er aan de selectie kunnen worden toegevoegd en welke oudgedienden afvallen. Dit slappe gelul over deze reserve speler is echt bijzaak.

Woutje Weghorst verdient het toch gewoon om er bij te horen? Misschien omdat Luuk van PSV komt en veel van de jongens kent hij er steeds bij hoort, maar Weghorst is een van de meest waardevolle spelers van de BL statistich gezien, begrijp niet hoe hij er niet bij zit.

Vreemde opmerking. Het lijkt mij vrij duidelijk dat de Jong is geselecteerd om zo nodig als pinchhitter te brengen. Vaak wordt de lange bal dan gespeeld En als hij iets goed kan dan is het kopduels winnen. Daarom hij Luuk een streepje voor op Weghorst

Zo'n dom gelul weer van Derksen. Het gaat over de derde spits die je meeneemt (achter Memphis en Malen). Die speelt normaliter niet, dus hoeft ook geen allrounder te zijn, maar selecteer je vooral om de tactiek om te kunnen gooien en plan B te spelen. Natuurlijk is Weghorst de betere keuze als je een complete spits zoekt. Maar het is heel goed uit te leggen dat Koeman juist voor De Jong kiest omdat hij aanvallend een geweldige kopper is. Verder een zeer beperkte speler, maar als je opportunistisch moet voetballen, heb je met De Jong iemand die de juiste kwaliteiten heeft om het over een heel andere boeg te gooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

332 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2011- Feyenoord
2009-2009 AZ
2007-2008 Valencia
2006-2007 PSV
2005-2006 Benfica
Laatste voetbalnieuws

Ronald Koeman hoeft niet langer te vrezen voor komst Josep Guardiola

Ronald Koeman hoeft niet te vrezen dat Josep Guardiola zijn positie als trainer van Barcelona overneemt. Guardiola laat zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd van Manchester City tegen Sheffield United (0-1...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren