‘Iedereen zwijgt als je keerzijde van ’fantastisch‘ Feyenoord-Legioen hoort’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis nam zondagavond na afloop van de verloren wedstrijd tegen Fortuna Sittard (4-2) stelling tegen de supporters van Feyenoord, die grove leuzen scandeerden jegens de eigen club. De vleugelspits wordt gesteund door journalist Sjoerd Mossou, die van mening is dat er te weinig kritiek is op het Legioen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door constant kante)

Fijn dat het hypocriete gedoe eens benoemd wordt. Alle mooie dingen hebben een keerzijde, zet je dit af tegenover de knuffelactie dan is het gedrag toch wel heel zielig als volwassen kerel.

7 oktober 2019 om 20:57

In Rotterdam zijn we gewoon heel grof kwa woordgebruik. Wij zeggen bijv. Ook de tyves waar iemand anders wat jammer zal zeggen.

7 oktober 2019 om 21:07

Hoop voor Rotterdam, dat de bevolking toch onderscheid weet te maken tussen grof in de mond of gewoon met IQ van 0 iets uit te kramen waarvoor je, je dood moet schamen.

7 oktober 2019 om 21:15

Op een woensdagavond een ik ga je keel doorsnijden gebaar maken als tagliafico heeft gescoord. Of Ajacieden die een Vermeer pop ophangen alsof die aan de strop hangt. Er gebeurt overal iets. Maar stop dat niet weg als wij zijn gewoon grof. Slaat nergens op. Durf als supporter je dan ook uit te spreken en te zeggen dat het belachelijk is. Het trouwe legioen. Dat na een 3-0 tegen AZ toch in grote getale afwezig was depot erna. Of een trainer die met vrijwel niks moet werken willen zien oprotten.

7 oktober 2019 om 21:16

Het Kwoord is toch meer haags denk ik Woon er maar kan er echt niet aan wennen. Zoals zo dit is k lekker of k leuk Denk dat ik daar te oud voor ben

7 oktober 2019 om 21:22

Je bent eigenlijk samen met je likers niet goed bij je hoofd als je dit wilt goed praten met ‘hier in rotterdam zijn we gewoon grof in de mond’. Dus iedereen met het k woord uitschelden en vervolgens zeggen, In den haag gebruiken we allemaal ‘kankah’ dat is ons taalgebruik gewoon. Helemaal de weg kwijt

7 oktober 2019 om 21:29

Zei ook dat ik daar niet aan kan wennen ff lezen he

7 oktober 2019 om 21:30

Ja sorry GOAT maar dat vind ik echt de meest kansloze manier van dit goedpraten. Gebruik je gezonde verstand gewoon als volwassen man en verwoord je op fatsoenlijke wijze.

7 oktober 2019 om 21:30

Reageer ook niet op jou, maar op goat1908

7 oktober 2019 om 22:01

Zag laatst nog een YouTube item over die Knuffelactie op VZ, waarin de Feyenoord fans vonden dat ze in een kwaad daglicht werden gezet. Volgens mij Iaat dit (en een aantal reacties hier) zien dat een deel van de supporters het gewoon niet snapt. Wat is het probleem om je frustratie te uiten zonder het gebruik van ziektes?

7 oktober 2019 om 21:25

Overigens was dat een actie van ADO beste vriend....

7 oktober 2019 om 21:29

En met luid applaus ontvangen door alle aanwezigen

7 oktober 2019 om 21:43

Wat had je meer verwacht van volwassen mannen die jaarlijks een vuurpijl na doen?

7 oktober 2019 om 23:01

Ik vind het niet meer dan logisch dat (een deel van) het Legioen zijn teleurstelling laat blijken na de zoveelste wanvertoning. Valt toch op dat Karsdorp eerder en nu Berghuis de aandacht van hun prestaties proberen af te leiden.

8 oktober 2019 om 06:39

Daar gaat het niet over, het gaat om de manier waarop ze dat doen!

8 oktober 2019 om 06:46

Nu pretendeer ik absoluut niet roomser dan de paus te wezen, niks mis met dat je je teleurstelling ventileert als het niet goed gaat, maar moet dat per se dmv een groot deel van het medisch almanak te reclameren? Houdt het dan 'gewoon' op een fluitconcert of boegeroep ofzo, of misschien nog wel erger: wees muisstil. Niets irritanter dan the silent treatment. 😉

7 oktober 2019 om 23:16

Dat is het probleem het zijn geen volwassen kerels

8 oktober 2019 om 07:27

Inderdaad. De actie van ADO supporters voor dat kinderziekenhuis. Prachtig natuurlijk, maar dan hoor je ze afgelopen weekend weer.. Tja. En dan hoor ik mensen uit onze F-Side daar weer wat over vinden, en dan denk ik, tja... Vorig jaar bij Jong Ajax - Sparta geweest onder andere, en daar was de F-Side lekker bezig bij al die jeugdspelers met hun ouders op de tribune. Supporters leven van dag tot dag, vergeten na 24 uur wat er die voorgaande 24 uur gebeurd is (tenzij iemand ze iets heeft aangedaan, dat vergeten ze dan weer nooit). Dit soort supporters is het afvoerputje van Nederland. En dan maakt het niet uit of je bij ADO, Ajax of Feyenoord kijkt. Maar die drie kunnen er wel wat van zeg. Ben zelf Ajax-supporter overigens.

weet niet hoe...maar keihard van distantiëren...als club en als bestuur (..welk...). Misschien (eindelijk een ) keer de 1e zijn en als groep van het veld stappen. Voor de ranking maakt het niet uit.

Tja ik snap het legioen wel. Wat wil feyenoord nou als club? Ze huren íe en karsdorp. Een tapia loopt uit zijn contract. Spelers als fer, vermeer, botteghin, van der heijden, toornstra en narsingh zijn 30+. Er staat buiten haps en berghuis gewoon €0,- aan waarde in het veld. Ondertussen loopt het team totaal niet en zitten jongens als bijlow, geertruida, kokcu, jorgensson en senesi op de bank. Dat zijn juist wel de jongens die je op termijn geld gaan opleveren en/of nog lang een stabiele kracht voor dit feyenoord kunnen zijn. Ik snap de paniek wel bij feyenoorders. Als ze zo door gaan dan gaan clubs als az en utrecht ze gewoon inhalen terwijl ze eigenlijk na Ajax gewoon de grootste club van Nederland horen te zijn, maar psv loopt met minder mogelijkheden mijlenver voor.

7 oktober 2019 om 21:09

Want ja, we hebben Kokcu en Jorgensen op de bank uit luxe. Man, wat lul je nou raar. Kokcu was ruim een week ziek en Jorgensen kwakkelt al met blessures sinds de zomerstop.

7 oktober 2019 om 21:12

Dat er geen waarde op het veld staat is echt het probleem niet voor de supporters. In het kampioensjaar was de basis ook geen 100 miljoen waard..

7 oktober 2019 om 21:15

Nee, maar als je zo slecht speelt kijk je toch liever naar leuke talenten dan naar 30-jarige middelmaat. Als Ajax nu zwak zou spelen had ik ook liever naar Gravenberch en Traore gekeken dan Siem De Jong en Labyad ofzo.

7 oktober 2019 om 21:18

Helemaal met jou eens hoor. Sowieso zie ik liever dergelijke talenten, maar zolang er gewonnen wordt kan ik leven met de invalbeurten van Siem de Jong. Ik denk echter niet dat Feyenoorders zich nu meer storen aan de instelling dan het gebrek aan jonge spelers. Prioriteit één is het zien van de juiste mentaliteit denk.

7 oktober 2019 om 23:10

Talking about labyad, was dat nou niet iets voor Feyenoord geweest? Kopen voor weinig geld met een leuk doorverkoop percentage voor Ajax. Ik snap dat je het sentiment tegen je hebt maar kan voor beide partijen toch gunstig zijn.

7 oktober 2019 om 21:25

Ongeacht voor welke club je bent. Als je zulke woorden gebruikt ben je per definitie kansloos. Ongeacht of je topspelers of miskopen hebt je kan ook op andere manieren je onvrede uiten

7 oktober 2019 om 21:28

Jorgenson is maanden geblesseerd, kocku speelt regelmatig en senesi is er pas net.

Dat is vrij eenvoudig te verklaren. Feyenoord is namelijk helemaal niets zonder het Legioen. Waar het al jaren bestuurlijk een zootje is en de club ook zelf steeds meer tradities kapot maakt mag het een wonder heten dat er nog zo veel mensen komen kijken... Feyenoord heeft behoeft aan een Vd Herik type. Iemand die alles in en rondom de club bepaald.

7 oktober 2019 om 21:08

Klopt wellicht, maar dat geeft ze geen recht om met ziektes te schelden of wel?

7 oktober 2019 om 21:10

En dan te bedenken dat de bezoekersopkomst bijna moet verdubbelen wil de nieuwe kuip succesvol zijn.

7 oktober 2019 om 21:15

Kan je dit onderbouwen? Feyenoord krijgt geen stadion van 80.000 man? En er zitten er nu gemiddeld 40.000 bij een thuiswedstrijd.

8 oktober 2019 om 06:46

Er moet 50% bij..

8 oktober 2019 om 06:49

Gezien de manier waarop Van der Herik is weggebonjourd (nog net niet zoals die kerel van Roda JC, maar veel scheelde het niet), waag ik te betwijfelen of een dergelijk type überhaupt in deze slangenkuil wilt stappen...

Ziektes gebruiken als scheldwoord om je punt kracht bij te zetten is altijd fout. Valt voor mij in dezelfde categorie als discriminerende leuzen en zou ook net zo hard bestraft moeten worden. Lijkt mij raar als dit geaccepteerd wordt. Dat spelers, staf en directieleden niks zeggen is dan nog enigszins begrijpelijk, omdat supporters iemands toekomst bij een club kunnen maken of breken. De KNVB zou hier echter wel wat tegen mogen doen. Als teksten als "Against Modern Football" al boetes opleveren of "UEFA MAFFIA" dan mag hier ook wel een straf voor komen. Aan de andere kant is de boodschap van het Legioen duidelijk en vind ik dat Berghuis nu teveel de nadruk ligt op de slechte woordkeuze en dat als excuus gebruikt om niet in te hoeven gaan op het inhoudelijke punt dat gemaakt wordt; de spelers moeten strijden voor hun geld. Daar hebben ze niet de kwaliteit om wedstrijden op 80% te winnen, dus moeten ze knokken. Daarin heeft het Legioen gewoon volkomen gelijk en het is absurd dat spelers dat zelf niet in willen zien. Ook Berghuis heeft niet genoeg kwaliteit en moet er keihard voor werken.

Vorig jaar november en gisteren bij de wedstrijden tegen fortuna bemerkte ik een rare apathie bij de feyenoord supporters. Als het even niet loopt zijn ze stil of schelden op hun spelers....van support is weinig sprake en de gezongen liederen zijn al 20 jaar hetzelfde. Een te hoog verwachtingspatroon draait deze club de nek om.

7 oktober 2019 om 21:37

Op gebied van beste suporters groepen vind ik het legioen zwaar overschat inderdaad. Als het goed gaat met Feyenoord hangt er een geweldige sfeer in de Kuip. Maar supporter ben je ook in de slechte tijden en dan laten ze het af weten. Ik ben wel van mening dat een club als Feyenoord ieder jaar voor het kampioenschap moet gaan.

7 oktober 2019 om 21:50

Natuurlijk heb je gelijk en ben je ook supporter in mindere tijden, maar dat lukt toch alleen als je vertrouwen hebt in een goede afloop. Als je je club keer op keer af ziet gaan, wordt het onmogelijk gemaakt om consequent die energie in supporten te steken. Bij Ajax zie ik nu dat consequent aanmoedigen steeds meer ontstaan in het stadion, bijvoorbeeld toen we lang op 0-0 bleven staan tegen Groningen. Maar nogmaals, dat is alleen mogelijk als iedereen er ook alle vertrouwen in heeft dat de winst geboekt kan worden.

7 oktober 2019 om 22:05

Fijn dat sommigen hun gelijk menen te kunnen halen. Het is vaak genoeg bewezen. Echter: Gescheld met k*** is altijd kansloos

8 oktober 2019 om 20:48

Dan laten ze het afweten? Zeker vergeten dat Feyenoord een uitverkocht huis had tegen VVV nadat ze destijds met 0-10 verloren van PSV? Ik kan me alleen het HSC tijdperk herinneren waarin de Kuip grotendeels leeg bleef. Maar verder heeft het atijd nagenoeg vol gezeten en ook de seizoenskaarten is ieder jaar weer een wachtlijst voor.

9 oktober 2019 om 13:14

Er is geen wachtlijst voor seizoenskaart en. Er zijn er zelf 2000 minder verkocht als vorig jaar.

Tja ik snap het legioen wel een beetje, al moet je nooit met ziektes gaan schelden. Maar dat is ook iets typisch Nederlands volgens mij. Dat doen ze niet in het Engels, niet in het Duits, niet in het Spaans, niet in het Frans etc. Ik vraag me af waarom "wij" dat wel doen.

Tja ik heb weinig moeite met k***geld. Dat is voor mij dezelfde categorie als pleurisgeld, t***geld, teringgeld of wat dan ook. En Japie rot op, tja wellicht wat te vroeg maar ook niet heel verwonderlijk... Ziekte verwensingen naar personen of groepen - prima dat we daar op tegen zijn. Maar k***geld of Japie rot op, dat is toch niet het einde van de wereld?

7 oktober 2019 om 22:42

Vertel dat maar op de terminale afdeling van een ziekenhuis

7 oktober 2019 om 22:58

Dat is zulk politiek correct gelul. Vraag het daar inderdaad maar eens na hoeveel mensen daar het K-woord gebruiken of gebruikten (of een andere ziekte). 90% van scheldend Nederland scheldt met allerlei ziektes. Zolang dat niet persoonlijk is en we het hebben over k-weer, k-geld, k-vet of wat dan ook hoeven we wat mij betreft niet zo overspannen te doen. Of mag zometeen hartverzakking, op de rand van de afgrond staan, je een ongeluk schrikken ook niet meer? Dit ivm met alle hartpatiënten, suïcidale mensen en slachtoffers van een verkeersongeluk? Netjes is het niet en het woord zit ook niet in mijn dagelijks vocabulaire (tering dan weer wel...), maar ik heb er weinig problemen mee.

8 oktober 2019 om 08:35

Politiek correct, of niet: als je een of meerdere dierbaren hebt verloren aan zo'n ziekte (zoals ik) geeft het woord op z'n minst een nare associatie. Dat je niet het fatsoen hebt om je vocabulaire aan te passen en wat minder aanstootgevende voorzetwoorden kunt gebruiken, daar begrijp ik dus compleet niets van. Waarom zou je het over k-weer of k-geld moeten hebben? Maak er iets ludieks van, of gebruik kak, of kei, of whatever.wellicht dat ik in een 'politiek correct' deel van NL woon, maar gelukkig hoor ik het hier eigenlijk nooit. Dan maar politiek correct volgens velen, ik noem het simpelweg beschaafd, fatsoenlijk.

8 oktober 2019 om 13:54

@Stefan: niet gebruiken van het woord is uiteraard het beste en daar is niks politiek corrects aan. Maar “ga eens naar de terminale afdeling dan praat je wel anders”, ja daar krijg ik wel jeuk van.

9 oktober 2019 om 14:32

"90% van scheldend Nederland scheldt met allerlei ziektes. Netjes is het niet, maar ik heb er geen problemen mee."binnen deze discussie mag deze van mij wel op een tegeltje hoor. Ongelofelijk dat jij de moeite hebt genomen om achter een toetsenbord te kruipen en dit op te schrijven in een serieuze discussie over het feit dat er mensen zijn die gewoon geen filter hebben tussen datgene wat in hun hoofd opkomt en datgene wat ze vervolgens uit hun mond laten ontsnappen. Mooi ook dat jij ze 'scheldend Nederland' noemt trouwens. Misschien kun je een belangengroep oprichten voor deze filterloze mensen en om hun 'recht om te schelden' kracht bij te zetten. Sjongejongejonge wat een waanzinnige opmerking is dit zeg! Hoe krijg je het achter elkaar getypt??

9 oktober 2019 om 19:07

Wat een enorme eer dat Voetbalzone-legende Constant kante een tegeltje aan mij wilt opdragen. Graag in authentiek Delfts blauw. Laat even weten wanneer je klaar bent met het tegeltje, dan stuur ik mijn adres even op...

Dacht eigenlijk dat het ging om het bedreigen en intimideren van eigen spelers en medewerkers. Bellen, huisbezoek opvallend in de straat staan, partners en familieleden aanspreken etc. Helaas ook iets waar het legioen (tuurlijk, een deel) erg berucht om is.

Ik snap dat feyenoord supporters dit gedrag proberen te bagatelliseren met de opmerking dat er ergens anders weer een pop werd opgehangen maar zodra je de kinderen en vrouw giovanni v bronckhorst en karsdorp , etc. gaat bedreigen dan praten we over een ander kaliber van randdebielen dan wanneer je iets ludieks doet , niet dat ik dit goedkeur maar je eigen clubmensen die opgegroeid zijn op de club in hun privéleven gaan mengen en zelfs bedriegen dan is er maar één manier om daar op te reageren in dit soort forums en dat is om hier afkeurend er op te reageren en niet proberen weg te kijken en het proberen te verdedigen met overal gebeurt wel eens wat , hou toch op en schaam je je kapot voor je ""mede"' supporters en sta er juist tegen op !!

Na dit soort uitspraken heb je overal. Als je in Italië voetbalt dan krijg je racistische spreuken naar je hoofd. Het is debiel dat zo iets gebeurd maar we weten allemaal dat supporters dit soort uitspraken niet doen als ze zien dat voetballers alles geven en hart voor de club hebben. Maar juist dit is niet meer te zien bij Feyenoord. Supporters zien hoe slecht spelers zijn en ze sjokken over het veld, supporters denken, je speelt toch voor een topclub uit Nederland!? Je krijgt een riant salaris om een paar potjes per week te voetballen, dan mag je meer je best doen als dat spelers nu doen. Als supporter haalt het het bloed onder je nagels vandaan om toe te zien hoe luie voetballers even een potje tegen hun zin in spelen. Want zo ziet het eruit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. FerMiddenvelder30
O. KökçüMiddenvelder30
S. BerghuisAanvaller34
J. BijlowKeeper30
R. BoženíkAanvaller30
B. LinssenAanvaller30
J. ToornstraMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

49 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 3 4 0 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren