‘AC Milan onderhandelt met Spalletti en hoopt op deal met Internazionale’

Maandag, 7 oktober 2019 om 15:08Yanick Vos • Laatste update: 15:32

Marco Giampaolo wordt op korte termijn ontslagen als trainer van AC Milan, zo verzekeren diverse Italiaanse media maandag. De belabberde start van het seizoen ligt ten grondslag aan zijn aanstaande ontslag. Luciano Spalletti is volgens La Gazzetto dello Sport en Corriere dello Sport topkandidaat, terwijl transferexpert Gianluca Di Marzio weet te melden dat de clubloze trainer zijn jawoord al heeft gegeven aan Milan en aast op een tweejarig contract.

Milan won afgelopen zaterdag nog met 2-1 van Genoa, maar dat zal voor Giampaolo niet genoeg zijn om zijn baan te redden. De Italiaanse kranten schrijven dat hij de zak krijgt zodra er een akkoord is met Spalletti. Een deal met de nieuwe trainer is aanstaande, maar helemaal rond is het nog niet. De zestigjarige trainer verliet Inter aan het einde van vorig seizoen en werd vervangen door Antonio Conte, maar hij heeft nog een doorlopend contract tot medio 2021. Wanneer dat contract wordt ontbonden, kan Spalletti tekenen bij zijn nieuwe werkgever.

De clubleiding wil een nieuwe ricting inslaan en hoopt onder leiding van Spalletti de weg naar boven weer in te slaan. Na zeven wedstrijden is het team van trainer Giampaolo met negen punten terug te vinden op een teleurstellende dertiende plaats. Volgens Di Marzio is het contract van Spalletti bij Inter vijf miljoen netto per jaar waard. “Hij wil geen euro opgeven en de twee clubs zijn nu in gesprek om het financieel rond te krijgen”, laat Di Marzio weten bij Sky Italia. Mocht het niet tot een deal komen tussen Spalletti en Milan, dan is Stefano Pioli het alternatief.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door arsenalaz)

Ongelooflijk wat een rotzooi het daar nog steeds is. Had altijd wel de hoop dat deze club zou terugkeren naar het niveau dat het had, maar ik vrees dat dat gewoon echt niet meer gaat gebeuren.. Compleet wanbeleid.

7 oktober 2019 om 15:37

Ongelofelijk hoeveel clubs op elkaar kunnen lijken he, zo ver weg van elkaar. United en Milan.

7 oktober 2019 om 18:12

Buiten de sportieve malaise is er toch niet zoveel overeenkomst, United bulkt van het geld, AC Milan is financieel een enorme stap omlaag gegaan na de komst van de FFP en kan zich domweg niet het spelersmateriaal veroorloven van de vier grotere clubs.

7 oktober 2019 om 15:39

Er zijn veel beleiden geweest, maar onder Elliot Management heb ik het gevoel dat wanbeleid weg zal gaan. Die man, bekend als de Vulture in Amerika gaat altijd een winst maken op een investering, en dat gaat bij Milan op den duur niet anders zijn. Giampaolo laat totaal niks zien wat hij bij Sampdoria en Empoli liet zien helaas. Dit is de juiste beslissing van Boban en Maldini.

7 oktober 2019 om 16:46

Die gasten ben je liever kwijt dan rijk.. ze hebben een portemonnee, maar wat je zegt ze komen om te verdienen, ze geven niks om de club.. en let maar op als het hun dan niet naar hun zin gaat, moet jij eens opletten wat er gaat gebeuren... Maar dan alsnog mogen ze beginnen om al die mensen die voor het voetbaltechnisch beleid zorgen eruit gooien, dit zijn diegenen die er een grote puinzooi van maken.. en maar trainers ontslaan terwijl er jaar in jaar uit voor jaren gewoon spelers worden gehaalt die gewoon niks kunnen, en vaak totaal niet met het team matchen.. Het ligt niet aan de trainers, Ac milan heeft gewoon kwalitatief een middelmatig team en ze mogen blij zijn als ze 7e worden.

7 oktober 2019 om 17:54

7e? Wat heb je gesnoven man

7 oktober 2019 om 18:06

Milan werd vorig jaar 5e met 1 punt achterstand op de nummer 3. Nu is deze selectie nog verder versterkt en mogen ze blij zijn met de 7e plaats? Dan gaat er natuurlijk ook wel wat mis. Mocht Milan daadwerkelijk 7e worden zullen ze daar allesbehalve blij mee zijn.

7 oktober 2019 om 19:32

Gesnoven?? Heb jij eindstanden van de serie A de laatste laten we zeggen 5 jaar bekeken ?? waarvan de beste plek 5e.. Ze hebben zich weer naar mijn mening weer waardeloos ingekocht wat ze de laatste jaren al super goed in zijn... terwijl de concurrentie zich toch lichtpuntjes hebben binnengehaalt..ik vind dat de huidige top 6 nu betere kwaliteit qua spelers heeft waar misschien lazio gelijkwaardig is maar met een spits die in tegenstelling tot ac milan wel goed bedient wordt. En ik denk dat fiorentina dit seizoen het ook aardig gaan doen... Ac milan heeft tot nu toe alleen maar punten gehaalt tegen clubs die tegen degradatie spelen, en dat verre van overtuigend.. we will see

7 oktober 2019 om 19:52

Nouja vorig jaar plek 3-7 zat maar 6 punten dus het is maar hoe je het bekijkt.. ik vind dat de concurrentie met een aantal spelers zich goed hebben ingekocht.. terwijl ik dat van AC Milan dat wederom niet vindt , maar dat doen ze al jaren.. Natuurlijk zullen ze daar niet blij mee zijn, maar het is hun realiteit nou eenmaal.. en dan weer coaches ontslaan terwijl je spelersmateriaal gewoon niet top is.. ik denk dat Piatek als hij bedient wordt een geweldige spits kan worden, en daarnaast heb je natuurlijk de keeper, maar de rest ?? t' is niet veel, er zijn geen clubs van de huidige top die 1 2 3 een speler van ac milan zou willen hebben..

Dus Inter heeft twee dure trainers onder contract staan? Wat is dat voor beleid? Dat zou toch onmogelijk moeten zijn, zo lijkt me..

7 oktober 2019 om 15:44

Het is gebruikelijker dat een contract afgekocht wordt bij een ontslag. Soms voor de volledige waarde van het contract, soms voor minder. Als je daar niet uit komt met elkaar kan het contract ook gewoon blijven bestaan zonder dat je de functie uitoefenen waarvoor dit afgesloten is. Het is bijzonder maar volgens mij gebeurd het vaker dan in de media verschijnt.

7 oktober 2019 om 18:08

Inderdaad, zo staat Mourinho volgens mij officieel nog op non-actief bij United en heeft hij niet meteen een grote afkoopsom meegekregen. Net als Conte vorig seizoen bij Chelsea.

Giampaolo eruit gooien is de enige juiste beslissing, heeft 3 maanden gehad om iets van zijn bekende spelwijze erin te slijpen maar heeft ons de slechtste seizoensstart gegeven in 80 jaar en het ergste is zonder enige vorm van een spelplan. Elke wedstrijd een andere formatie en andere basis spelers, totaal geen lijn in te vinden. Echter is Spalletti een dusdanige verbetering? Laatste 4 jaar is hij wel steeds top 4 ge eindigt echter weet ik niet echt wat voor coach het is, zou een Interisti mij hier meer over kunnen vertellen? En Allegri is sws te duur en een andere grote naam als Wenger gaat wss aan de slag bij FIFA.

7 oktober 2019 om 16:16

Ben het met je eens dat hij rare keuzes maakte, ook afgelopen wedstrijd dat Leao niet startte terwijl dat de beste speler was van de laatste paar wedstrijden. Echter, waarom zou het nu beter gaan? We hebben zo veel trainers gehad de afgelopen jaren en geen één wist écht te overtuigen. Vorig jaar met Gattuso was het ook niks, je wordt dan wel 5e op 1 punt van Inter maar dat komt ook door de falende concurrentie, het voetbal was toen ook niet om aan te gluren.ik heb hier in ieder geval wederom 0 vertrouwen in. Zolang er geen kwaliteit wordt toegevoegd aan de selectie kun je elk jaar een nieuwe trainer aanstellen, maar zul je nooit uit dit diepe dal komen.

7 oktober 2019 om 16:53

Ik vond Spaletti bij Roma geweldig en weet zeker dat die Milan gegarandeerd dit jaar in de top 4 krijgt.

7 oktober 2019 om 17:01

Het probleem bij Milan zit niet in een coach maar speelt al jaren en ligt dieper. De club mist al jaren een duudelijke visie en doet maar wat. Spelers worden gehaald zonder dat er een idee achter zit, net als met de trainers. Ze moeten eerst eens een duudelijk visie opstellen, hoe moet er gespeeld worden en welke spelers en coach horen daarbij. Dat begint in principe bij een nieuwe technisch directeur.

7 oktober 2019 om 17:55

Maldini en Boban zitten er een half jaar dus nu al een nieuwe TD lijkt me niet de oplossing.

7 oktober 2019 om 21:16

Goede coach om de aansluiting met de subtop te garanderen. Maar het is geen coach die je kampioen maakt. Ondanks alle problemen bij Inter vorog jaar toch wel de 4de plek gehaald. Spal is zeker een goede coach en ik weet zeker dat hij Milan verder kan helpen. Hij is soms wel extreem koppig en heeft wel zijn beperkingen.

Wat een enorm kerkhof is dat Milan zeg. 9 trainers sinds Allegri daar vertrokken is

7 oktober 2019 om 15:44

Het zijn er 6 waarvan Brocchi niet eens mee mag tellen, die was gewoon interim trainer. En van die 6 hadden alleen Gatusso en Seedorf van mij door mogen gaan. Inzaghi gaf ons een 10de plek, Montella was het gewoon niet een teerde op een in vorm Suso. Tel daarbij op dat het gezag ook veranderde van Berlusconi, Chinezen, Amerikanen dan is het gevolg dat trainers komen en gaan. Maar Montella en Gattuso hebben langer dan een jaar de tijd gekregen (Gattuso had desondanks niet tactisch sterk te zijn wel door mogen gaan van mij vanwege de teamgeest en grinta onder zijn leiding).

7 oktober 2019 om 16:12

kunnen we Gatusso niet terug nemen....ik mis hem langs de zijlijn, want een op en top milanista is hij. sinds allle trainers die zijn komen en gaan sinds 2011, zit hij in mijn top 2 onterechte onslag( hij is niet echt ontslagen, maar het bestuur heeft het hem wel in gefluisterd)

Wat een warboel daar ook bij Milan! Nog maar eens een nieuwe trainer... tja, de huidige heeft toch al drie maand tijd gekregen dus tijd voor een andere. Wie volgt? Spaletti, Shevchenko?
Of toch nog eens Seedorf polsen na zijn succesvolle passages bij Milan en Kameroen? Hopeloos...

7 oktober 2019 om 16:02

Tja want je kijkt alle wedstrijden neem ik aan? Beleid is niet perfect maar als het beleid, de eigenaren en zowat 99% vd fans Giampaolo ontslagen wilt hebben weet jij het vast beter... Ga maar eens Fiorentina Milan terug kijken, en daarna Genoa Milan, of elke wedstrijd dit seizoen; ze zijn allemaal zo zo slecht.

7 oktober 2019 om 16:21

Goed beleid begint bij het aanstellen van de juiste trainer. Dat moet een weloverwogen keuze zijn, die door het ganse bestuur gedragen wordt. Als je na 3 maand ( wat een wedstrijd of 10 is) , al moet concluderen dat het niet werkt dan zou het bestuur ook eens in eigen boezem moeten kijken want dan werd simpelweg de foute man aangesteld. Benieuwd wie ze nu weer op 1,2,3 gaan aanstellen... om dan eind dit seizoen weer afscheid van te nemen. Afgelopen 10 seizoenen, 8 trainers... waaronder kleppers als Leonardo of Seedorf godbetert. Je moet toch erkennen dat dit Milan onwaardig is?

Spaletti wil ik niet. Vind het geen Milan coach. Speelt noooit leuk voetbal. Garcã­a's naam zong ook al rond, ken ik niet zo goed, dus kan ik niks over zeggen. Wenger's naam is bekend, ik ben de grootste tegenstander jegens Wenger. Een man die C garnituur (fransen) haalt, hand op de knip houd en, het ergste, nooit hand in eigen boezem steekt, grr, wat begon mn bloed te koken als ik weer eens las dat het aan de scheids lag toen Arsenal weer eens verloor, of de spelers niks te verweten veel.nee dank u, geef mij maar Gatusso,mihaljovic,ect, zij durfte gewoon uit te spreken als het niet goed genoeg was, en wees nooit naar anderen zoals Wenger echt 95 keren deed. Maar wenger's speelstijl vind ik nog het beste vd 3. dusja, zal je zien dat Wenger komt en we worden 1e of 2e.... dan zal ik lachen (blij zijn) aks eenm boer met kies pijn..

7 oktober 2019 om 17:06

Ik denk spalettu wel de juiste man zou kunnen zijn.. eindelijk eens een grote naam met bakkenvol ervaring dat is wat we nodig hebben.. en goed voetbal hebben we niet nosig voorlopig, we hebben punten nodig en dan volgt het goed voetbal wel

7 oktober 2019 om 19:01

Ik ben door de laatste jaren beslist geen grote Wenger fan (meer), maar denk toch dat je hem hier te kort doet. Hand op de knip was destijds een bewuste keuze vanwege het afbetalen van het stadion, en daarnaast heeft hij gedurende die periode ook een aantal (zeer) goede spelers gehaald voor heel weinig geld. Voorbeelden hiervan zijn Nasri, Santi Cazorla, Monreal en Giroud. De laatste jaren werden er vooral slechte aankopen gedaan door het beleid wat Gazidis voerde met zijn obsessie met statistieken in de vorm van Statdna. Aangezien hij Arsenal heeft ingeruild voor AC Milaan, waar we jullie tot op de dag van vandaag zeer dankbaar voor zijn , acht ik de kans dat er een nieuwe samenwerking komt tussen die 2 niet groot.

7 oktober 2019 om 22:45

@ArsenalAZ

Spelers als Giroud,Nasri,Carzola en montreal, prima spelers, maar niet echt om mee te pronken, by far niet zelfs

8 oktober 2019 om 08:42

Spelers als Nasri en Cazorla waren zeker in hun hoogtijdagen wel bijzonder goede spelers hoor. Giroud en Monreal wel een niveau lager, maar als je kijkt voor hoeveel geld ze waren opgepikt, en wat ze voor de club hebben betekend, kan je dat toch als goede transfers classificeren.

Milan had Gatusso nooit moeten ontslaan . De enige coach die het voor elkaar kreeg dat ze vochten op het veld en haalde daarbij ook nog is veel punten en speelde tot de laatste speelronde voor cl . Maar de mensen op kantoor wilde beter voetbal en daarom moest hij maar gaan en dan stellen ze weer een nietszeggende trainer aan . Met dit materiaal speelt Milan voor plek 4 tot 6 dus ik snap niet waarom ze elke keer hun trainer eruit gooien . De verwachting is elke keer veel te hoog . De enige die haalbaar is en die Milan echt beter kan maken is Gasperini maar zelfs dan is het geen zekerheid dat je sowieso cl zal halen . Milan moet gewoon is zichzelf niet zo overschatten en naar hun scouting kijken . Je kan die coach er wel blijven uitgooien maar met spelers als Calabria Calhanoglu Borini Mussachio in de basis dan is het niet zo gek dat je potjes verliest tegen Torino en Fiorentina. Milan heeft grote talenten . Ze moeten nu juist een paar ervaren spelers erbij halen om de jonkies te helpen . Je kan van Paqueta Piatek of Bennacer niet verwachten dat ze het team wel even zullen lijden .

7 oktober 2019 om 16:16

goeie, ik zou ook gasperini kiezen, zinedane wordt wellicht ook ontslagen toch? het is niet helemaal top daar, in iedergeval, met een zeer forselijk salaris(maar echt een heel dik salaris) kan Milan hem wellicht overhalen. en daarbij Mourinho, ik weet niet waarom, maar op een of ander manier zie ik hem Milan wel doen opleven, met zijn zelfvertouwen, ja daar hou ik wel van,alleen is hij een Interlegende, dat is toch wel een no-go

7 oktober 2019 om 16:23

Milan kan geen groot salaris betalen, anders was Allegri de nr 1 keuze.

7 oktober 2019 om 16:29

Als ze leao en Hernandez voor 55 mil kopen+ de rest,kunnen ze ook wel een dik salaris aanbieden

7 oktober 2019 om 16:31

Tja dat zou je denken, maar iig zeggen de italiaanse media dat Milan een groot salaris a la 10 miljoen (wat Allegri wil) niet kan betalen.

7 oktober 2019 om 16:42

Ik denk eerder dat Milan allegri niet wil voor 10 mil.

Ik ben al vanaf kind een echte inter supporter maar toch doet het mij pijn hoe erg AC Milan afgezakt is ik hoop dat ze ooit weer hun oude niveau terug kunnen halen. AC Milan was een lange tijd gewoon de beste club ter wereld.

Als er geen kwaliteit aan de selectie wordt toegevoegd, is Spalletti de volgende die naar het trainerskerkhof kan worden verwezen. Maldini en Boban zijn dus ook geen haar beter dan het vorige bestuur. Echt ongelooflijk, hoe kun je keer op keer de trainer ontslaan, als een soort dekmantel dat het niet aan je eigen technisch beleid ligt? Ja, het voetbal onder Giampaolo is niet om aan te gluren, maakt rare keuzes. Deed Gattuso ook en daar was het ook niet om aan te gluren. Verschil met Gattuso en Giampaolo is dat hij punten pakte. Ik zie de bui in ieder geval al weer hangen. Op naar de volgende trainer en maar weer hopen op betere tijden...

7 oktober 2019 om 16:30

Leao is toegevoegd en dat is de beste speler die we hebben op dit moment, man wat speelt die jonge lekker zeg!

7 oktober 2019 om 16:43

Vooral fris, frivool en energiek/creatief.

7 oktober 2019 om 17:09

Jaa echte topper! Piatek valt serieus tegen dit seizoen, altijd laten vallen als een mietje, foutje uitlokken bahbah ga eens door in een duel! Verder moeten calhanoglu en calabria dringend banken, vervangers genoeg dit jaar!

7 oktober 2019 om 17:53

Dat is zeker een goede aankoop en daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Maar ik doel meer op het feit dat de laatste jaren geen één trainer echt de tijd krijgt om wat neer te zetten. Nu is Giampaolo na 7 wedstrijden alweer weg en krijgen we de volgende. Ik hoop dat ik er naast zit en dat Spalletti echt iets neer gaat zetten bij Milan en ze beter laat spelen, maar ik heb mn twijfels.

7 oktober 2019 om 17:12

Ik denk dat maldini en boban zeer leuke transfers hebben gedaan.. spelers als hernandez, bennacer en leao zijn sowieso een versterking geweest meet viel er gewoon niet uit te halen. Welke topper komt naar een ploeg dat geen chiampions league speelt?

Zat er aan te komen. Maar waarom altijd een Italiaan als trainer bij Milaan tenminste dan de laatste jaren. Seedorf was een uitzondering
Een Marcelinho liet Valencia goed voetballen en is werkloos of een blanc . Gewoon iets anders. Spalleti gaat het verschil ook niet maken denk ik en komt net bij de buurman vandaan

Jammer dat Milan verder en verder afglijdt. Ze zouden een voorbeeld aan Inter Milan moeten nemen. Stel een topcoach aan met een duidelijk plan. Mocht Klopp dit jaar de titel winnen met Liverpool, zou Milan moeten proberen hem te strikken. Klopp houdt van traditionele clubs en vind opbouwen van onderdaan het fijnst. Het zou wel echt een stunt zijn..

7 oktober 2019 om 17:58

De rollen van Inter en Milan konden zo omgedraaid zijn, Inter eindigde 1 punt boven Milan en kreeg CL en Milan niet, die laatste wedstrijd had Empoli genoeg kansen om te winnen van Inter maar Inter had geluk. Als Inter geen CL speelde zou Conte niet gekomen zijn wss, had Sensi voor Milan getekend ipv Inter (was immers als persoonlijk rond met Milan) etc etc. Ja Inter doer het nu een stuk beter maar geluk/ongeluk heeft een grote rol in beide van Milaans clubs gespeeld.

7 oktober 2019 om 22:58

Het was al rond met Conte rond April/Mei. Conte zou met of zonder CL Inter overnemen. Sensi is niet naar Milan gegaan omdat Milan hem te duur vond. Bovendien weet je niet of Sensi wel zo zou opleven bij Milan als hij nu doet bij Inter. Nee Inter is toch wel een paar stappen verder en heeft weinig met geluk te maken. Het heeft vooral te maken met een stabiele bestuur en het aan stellen van Marotta. Bovendien kan je stellen dat Inter gewoon ongeluk had, zonder het gedoe van Icardi zou Inter misschoen wel 3de zijn geworden, ze hadden immers een redelijke voorsprong.

Waarom niet Wenger polsen? Waarom altijd Italiaanse trainers? Even een nieuw elan met aanvallend en fris voetbal? Heeft iemand tel nummer van Maldini? 🙄

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1685 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Napoli3219
2.AC Milan3214
4.Atalanta2811
5.AS Roma228
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
I. BennacerMiddenvelder131
A. SaelemaekersMiddenvelder130
S. TonaliMiddenvelder132
Rafael LeãoAanvaller134
Brahim DíazAanvaller93
A. RebićAanvaller91
O. GiroudAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

2 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren