Bayern heeft het gehad met Franse bond en publiceert statement

Maandag, 7 oktober 2019 om

Bayern München heeft in een statement uitgehaald naar de Franse voetbalbond. Er heerst woede bij de Duitse topclub en dat heeft te maken met de situatie rond Lucas Hernández. De Franse linksback is geblesseerd aan zijn knie en heeft zich dan ook afgemeld bij bondscoach Didier Deschamps, maar desondanks moet hij zich toch in Parijs bij de nationale ploeg melden.

Hernández kwam afgelopen dinsdag niet in actie tegen Tottenham Hotspur (2-7) in de Champions League en liet door de kwetsuur ook het duel van afgelopen zaterdag met TSG Hoffenheim aan zich voorbij gaan. De medische staf van de regerend wereldkampioen wil zelf bepalen hoe ernstig de blessure is en wil hem derhalve afreizen naar Parijs. Dit is tegen het zere been van Bayern, dat de linksback in München aan zijn herstel wil laten werken.

Spelers Bayern München spoelen Bundesliga-kater weg op Oktoberfest

“Ik ben geïrriteerd door het gedrag van de Franse voetbalbond”, reageert voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de clubwebsite. “Ik wil benadrukken dat Lucas Hernández in de Champions League tegen Tottenham Hotspur niet kon spelen en datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen TSG Hoffenheim van afgelopen zaterdag. Dat de Franse bondscoach Didier Deschamps vervolgens met een statement kwam dat Lucas zelfs op één been voor Frankrijk uit wilde komen, kwam voor ons als een grote verrassing.”

Bayern is niet van plan om Hernández af te laten reizen naar Parijs. “Van de vier opgeroepen internationals, laten we de drie gezonde professionals gaan: Kingsley Coman, Corentin Tolisso en Benjamin Pavard.” Ook clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt plaatst vraagtekens bij het besluit van de Franse bond. “Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas Hernández en ik zeg: hij kan de komende interlands niet in actie komen voor Frankrijk. Een second opinion van hun medische staf slaat helemaal nergens op.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door binny)

Altijd gezeik tussen nationale bonden en Bayern. Vroeger met Robben veel al en laatst dat gezever dat ze geen internationals meer laten gaan als Neuer gepasseerd wordt. Nu dit weer..

7 oktober 2019 om 14:32

Vind je het gek met Robben, een van de beste spelers uit de geschiedenis van Bayern, zo belangrijk en toch een echte man van glas die ze jaarlijks miljoenen betaalden.

7 oktober 2019 om 14:39

Opzich hebben ze een punt inderdaad. Maar zo werkt interlandvoetbal nou eenmaal. Of staat Barca te juichen als Argentinië Messi naar een aantal slagers in de bergen van Bolivia stuurt? Hoe vaker ik dit soort berichten over Bayern lees, hoe vermoeiender ik die club vind worden. Altijd dat schijnheilige gezeik daar. En dan zelf het heilige boontje uithangen, totdat er belasting betaald moet worden. Dan snel een rekening in Zwitserland openen.

7 oktober 2019 om 14:43

Allemaal leuk en aardig over Messi, belasting enz enz. Maar punt is dat ze het gelijk aan hun zijde hebben in deze. Hij is geblesseerd, speelt niet en zo ook niet 'op 1 been voor Frankrijk'.

7 oktober 2019 om 15:01

@fcutrecht0300, daar heb je gelijk in maar ik snap de Franse bond/deschamps in deze ook gewoon niet. Robben en Messi zijn/waren de beste spelers van hun nationaal team dat verder ook niet vol topspelers zit/zat. Zij kunnen eigenhandig een wedstrijd beslissen. Zelfs in een halfuurtje. Frankrijk heeft op iedere plek zo'n 4/5 spelers in de top. Op linksback bv al Benjamin Mendy van Manchester City, Kurzuwa bij PSG en Ferland Mendy van Real Madrid. Laat hem lekker thuis ipv iets te proberen te forceren en er later zelf last van te ondervinden.

7 oktober 2019 om 15:04

Tjahhh Hoeness is altijd een beetje morrig als het op dit soort problemen aankomt. Maar goed hij heeft van Bayern ook wel een grootmacht gemaakt zonder extern kapitaal.

7 oktober 2019 om 15:20

@fr_jc: Je kan het over nut hebben, maar ze hebben juist niet het gelijk aan hun zijde. Een speler kan ten alle tijde worden opgeroepen, geblesseerd of niet en daar moeten ze aan voldoen. Waarom mag een Franse bondsarts niet een 2nd opinion doen? Dat gebeurt zo vaak met spelers, en nu heeft Bayern er ineens een probleem mee. Dat is echt heel gek.

7 oktober 2019 om 16:07

@4ever4ajaxje gaat toch niet een geblesseerde speler naar een Franse arts laten reizen? Die gasten slopen hun lichaam al met de sport en al dat gereis. Dan laat je een geblesseerde speler dus lekker herstellen.als ze een second opinion willen, dan sturen ze die arts maar naar Munchen. Of een andere arts.

7 oktober 2019 om 16:59

@4ever4ajax; Even voor de duidelijkheid, een speler waar Bayern 80 miljoen voor heeft betaald, die wekelijks 100.000 aan overmaakt, waar geconstateerd is dat hij niet kan spelen ivm blessure ten tijden van de CL en competitie voor Bayern door dezelfde blessure zal even voor een second opinion naar Frankrijk moeten reizen ipv rust houden? Wist net dat ze bij Bayern geen bekwame artsen en klinieken hadden die de kwetsuur hebben vastgesteld. En of het zo vaak gebeurd met spelers is niet van toepassing mijns inziens, Maar goed, dit is hoe ik het zie en erover denk.

7 oktober 2019 om 14:37

Ach ja er valt genoeg te zeggen over het bestuur van Bayern inderdaad. Des ondanks heb ik er respect voor dat ze het altijd vol voor hun eigen spelers opnemen.

7 oktober 2019 om 14:39

Dit is toch gewoon terecht? Wat is het voor raar gezever om iemand op te komen laten dagen die geblesseerd is. Laat hem gewoon herstellen bij de werkgever die de miljoenen elk jaar moet uit betalen.

7 oktober 2019 om 15:30

Dat met Robben was ook terecht. Gescheurde hamstring, en vervolgens door spieren om de hangstring heen te versterken Robben toch het WK laten spelen. Ben blij dat hij meedeed hoor, anders hadden we nooit de finale gehaald, maar goed voor de gezondheid van Robben was het zeker niet. 'Wonderdokter'... vervolgens mocht Robben een halfjaar revalideren.

7 oktober 2019 om 16:07

Altijd? 3 situaties vergeleken met de tig spelers die Bayern aflevert aan nationale elftallen is wel heel erg scheef dan he. Beeldvorming en dan zo doen lijken alsof het super vaak gebeurd. Niet dus en Bayern heeft in deze gewoon dik gelijk. Hij speelt 2 matches niet en opeens wil Frankrijk hem toch oproepen. Vreemd en uiteindelijk betaalt Bayern gewoon zijn salaris, dus risico lopen lijkt me niet.

Terechte boosheid bij Bayern. Als hij niet in de CL en Bundesliga kan spelen waarom dan wel als internationaal. Wie betaald zijn salaris? Niet de Franse bond. Wie heeft er het meeste last van het feit dat deze jongen straks langdurig geblesseerd is. Niet de Franse bond.

7 oktober 2019 om 14:38

Helemaal mee eens.. En als de Franse fysio zelf de kwetsuur waar wil nemen, dan sturen ze die gast toch lekker naar München? Ik snap de arts van Bayern wel, het is gewoon beledigend wat de Franse bond hier vraagt.

Ik vind dat Bayern zich verschrikkelijk kinderachtig en arrogant heeft opgesteld naar de Duitse bond in verband met de keeperkwestie tussen Neuer en Ter Stegen, maar hier hebben ze groot gelijk. Ze hebben 80 miljoen voor die jongen betaald en betalen hem bakken met geld per jaar, als hij niet inzetbaar is vanwege blessures voor de club die hem elke week zijn salaris betaald komt hij ook niet uit voor Frankrijk. Hartstikke logisch als je het mij vraagt.

7 oktober 2019 om 14:41

Maar waarom zou de Franse bondsarts hem niet mogen zien dan? Het gebeurt zo vaak dat een speler naar een bondsarts gaat als hij geblesseerd is. Nooit hebben clubs daar problemen mee, maar Bayern nu wel in 1x. Waarom? Zijn ze bang dat een arts iets anders vindt? Ik vind het een verschrikkelijke selectieve verontwaardiging. Als de Franse bond hem verplicht te spelen is een ander verhaal, maar dat is het issue niet.

7 oktober 2019 om 14:56

Ik ben het met je eens, het is ook nog eens goed voor het groepsproces als hij erbij is. Bayern moet niet zeiken.

7 oktober 2019 om 15:21

Groepsproces? Wat een kwats zeg. Als hij niet speelt of kan spelen zit hij ook niet bij de groep. Hij moet afreizen naar Frankrijk, naar de arts die m ff bekijkt en die dan constateerd wat er al ggeconstateerd is en kan weer naar Duitsland terug.

7 oktober 2019 om 16:07

Nee dat is het probleem bij Bayern niet. Het gaat erom dat Hernandez perse naar Frankrijk moet en daar zijn test moet doen.

7 oktober 2019 om 14:42

Ik ben het helemaal met je eens, Binny, maar voor wat ik begrijp, is dit niet conform de regelementen. De club dient zijn spelers, geblesseerd of niet, af te staan aan de bond, waar een onafhankelijke keuring wordt uitgevoerd. Volgens die reglementen staat de Franse bond in haar gelijk.

7 oktober 2019 om 14:46

Kan Frankrijk een arts naar Duitsland af laten reizen, kan Bayern medische papieren toesturen, vele mogelijkheden zijn er zodat hij kan rusten en genezen ipv af te reizen?

7 oktober 2019 om 14:51

Geen idee. Dat zal ook wel weer op een competentiestrijd uitdraaien tussen de Franse bond en Bayern.en die jongen zit er tussen in.

7 oktober 2019 om 16:07

België had vorige interland periode zelfde met Hazard voor. Hazard is speciaal van Madrid naar België gekomen om door de bondsdokter te laten vaststellen dat hij inderdaad geblesseerd was. Nadien is Hazard teruggevlogen naar Madrid. Hoe belachelijk ook, het is nu eenmaal zo dat de bondsdokter moet vaststellen dat de speler effectief gekwetst is. Al zou dat efficiënter moeten kunnen dan spelers op en af te laten reizen...

7 oktober 2019 om 22:45

Dat wist ik niet helemaal, maar ik vind dat ook onzin. Als een speler een lichte blessure heeft wil je toch niet dat hij daar op moet reizen? Het is dat het om de hoek is, maar wat als Coutinho een blessure heeft moet die dan ook naar Rio toe om de arts hetzelfde te laten constateren. Verder is het benoemenswaardig dat je dit soort dingen altijd alleen lijkt te horen uit het kamp Bayern..

Dit gaat toch ook nergens over, Frankrijk denkt hierin alleen aan zichzelf en niet aan de belangen van de speler en de club. Daarnaast kan je gewoon die diagnose door sturen van de fysio/arts naar de Franse bond. Die weten dan ook wat er aan de hand is, deze diagnose is gewoon objectief en er is 0 reden om uit te gaan van een valse diagnose. Zeer onrespectvol van de Franse Bond.

Jeetje zit die clubarts er nou nog? Die was in 2010 al 400 jaar oud. Valt wel op dat Bayern hier vaker om zeurt. Dit hoort gewoon bij het voetbal. Spelers die goed presteren bij hun land, worden ook meer waard, maar daar hoor je ze minder over.

7 oktober 2019 om 16:09

Hernandez viel geblesseerd uit, het lijkt me toch logisch dat je een geblesseerde niet naar zijn internationale plicht wilt sturen.

Dit is nu éénmaal het recht van ieder land. Elke technische staf kan elke landgenoot uitnodigen voor een interland, blessure of niet! Dit betekent niet dat de medische staf die speler gaat laten spelen. Dat Bayern eens terug met de voetjes op de grond komt en zoals iedereen de regels naleeft die gelden..... Ook Bayern heeft niet enkel rechten maar ook verplichtingen .

7 oktober 2019 om 17:47

Hierin gaat de Franse voetbalbond te ver. Het lijkt dat zij ook net als de Knvb 9 jaar geleden bespotten met Müller-Wohlfahrt.Dus u wilt dat de blessure van een speler verergert waarbij de werkgever de dupe is? Vergeet niet dat de clubs het loon van de internationals voor hun rekening nemen en dus niet de voetbalbond voor de trainings- en interlanddagen. Het is toch waanzin om dan het loon verder te betalen als blijkt dat de blessure verergerd is.

7 oktober 2019 om 18:25

regels zijn regels voor iedereen.... en hoe kan een blessure nu plots verergeren door een tripje huiswaarts te maken . zoals jij het voorstelt lijkt het wel dat deze speler plots in levensgevaar is en terminaal gaat terugkomen , ..... niet overdrijven hé...je kan met de te volgen procedures moeite hebben , dat is begrijpelijk maar dit is nu eenmaal de procedure, de normale gang van zaken, en het is niet omdat jij dit niet leuk vindt of omdat bayern denkt zich niet te moeten houden aan de geldende regels dat er onmiddellijk plots moet afgeweken worden van de normale procedure !het kan natuurlijk wel dat er afspraken zijn tussen onderlinge landen en clubs maar dit is dus hier duidelijk niet en Frankrijk vraagt enkel om de juiste werkwijze toe te passen, .... is toch simpel..... niet zo !zelfs indien een speler niet zal kunnen spelen is het voor een trainer van een nationaal elftal belangrijk dat hij zijn basiskern op die momenten bijeen krijgt om de groepsgeest te bevorderen. Het kan zijn dat dit onderdeel uitmaakt van een reeds gestarte voorbereiding op het nakende Europees kampioenschap binnen 7 maanden..... en over die redenen heeft bayern , nogmaals, geen enkel zeggenschap .

7 oktober 2019 om 19:05

Dit is een vertrouwensbreuk naar de expertise van een befaamde sportarts namens Müller-Wohlfahrt. Deze man behandelt niet alleen profvoetballers maar ook andere grote namen in de sportwereld.met verergering blessure bedoel ik gewoon indien het effectief zo zal zijn dat hij gaat spelen. Hier heb ik echt geen vertrouwen in.moest er eindelijk eens de regel komen dat voetbalbonden het tijdelijk loon overnemen dan heb ik er geen probleem mee.

Als je vorige week dinsdag in de CL niet kon spelen en afgelopen zaterdag door een blessure een wedstrijd van je club hebt gemist dan kun je er gewoon op vertrouwen dat die jongen echt niet fit is. Als hij beide wedstrijden nou gespeeld had was het misschien nog wel begrijpelijk. Laat die jongen toch thuis, zelfs als Frankrijk zijn hele kwalificiatie met de B keuze gaat afleggen dan kwalificeren ze zich. Geen onnodig risico nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

6 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 3 0 0 0
2019/2020 Bayern München 24 4 2 0
2018/2019 Bayern München 21 6 2 0
2017/2018 Bayern München 21 3 0 0
2016/2017 Bayern München 19 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Robert Lewandowski vestigt met hattrick nieuw Bundesliga-record

Bayern München heeft zaterdagmiddag een ruime overwinning geboekt op Eintracht Frankfurt. Op eigen veld was het team van Hansi Flick met 5-0 te sterk, mede door drie doelpunten van Robert Lewandowski....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren