‘Belachelijk dat hij niet bij Oranje zit, hij verdient het meer dan De Jong'

Maandag, 7 oktober 2019 om

Youri Mulder stelt maandag vraagtekens bij het selectiebeleid van bondscoach Ronald Koeman. De oud-aanvaller vindt het vreemd dat de bij VfL Wolfsburg veelvuldig scorende Wout Weghorst ontbreekt in de selectie van Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland (10 oktober) en Wit-Rusland (13 oktober), terwijl Luuk de Jong wel een uitnodiging ontving van Koeman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie vind jij de betere spits voor het Nederlands elftal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

De Jong speelde gisteren gewoon goed, alleen hij scoorde niet. Soms moet het ook meezitten en dat zit het voor hem nu echt niet.

7 oktober 2019 om 14:09

Het idee van een spits die je als pinchhitter inbrengt.. is dat ie scoort.

7 oktober 2019 om 14:33

Een pinchhitter wordt niet alleen maar ingebracht om alleen zelf te scoren. Hij moet ballen doorkoppen, ballen vasthouden tot er aansluiting is, oorlog kunnen maken en de tegenstander in verwarring brengen met zijn lange verschijning en fysieke spel. Wanneer een pinchhitter wordt ingebracht tegen het einde van de wedstrijd, dan is het pompen of verzuipen, de dood of de gladiolen. Zolang hij ervoor zorgt dat er maar gescoord wordt, dan heeft het zijn doel bereikt. Of hij het dan nou zelf was die scoorde of een ander, die hij door zijn aanwezigheid de kans gaf, is van ondergeschikter belang, zolang er maar een resultaat uit het vuur wordt gesleept.

7 oktober 2019 om 14:40

Nou... daarin verschillen ze dus niks, behalve dat de ene scoort en de ander niet. Dan is de kans groter met iemand die in een flow van scoren zit.

7 oktober 2019 om 15:26

Ach, Luuk heeft voor PSV de laatste jaren gewoon veel gescoord, ook in de Europese (top)wedstrijden. Dat scoren is hij echt niet ineens voor eeuwig verleerd. Hij moet zich nog aanpassen aan Sevilla en LaLiga. Gisteren was hij dreigend aanwezig en had hij ietwat pech met de reflex van Ter Stegen en de de bal op de paal. Ook die kopbal via de grond en het schot voorlangs hadden een beter lot verdiend. Waren die ballen goals geweest dan was hij de gevierde man. Wanneer hij weer gaat scoren, dan volgen er vanzelf waarschijnlijk meer goals, zolang de coach van Sevilla hem daarvoor de tojd gunt natuurlijk.

7 oktober 2019 om 14:17

Dan speel je als spits dus gewoon slecht. Daarvoor sta je er juist, helemaal met zulke 100 procent kansen.

7 oktober 2019 om 14:59

Het ontbreekt De Jong nu even aan zelfvertrouwen en dat begrijpt de coach van Sevilla ook. Daarom laat hij hem ook gewoon staan en start hij steeds in de basis. Hij moet gewoon zn eerste goaltje maken dan volgen er vanzelf meer. Het is wel zo dat er in Oranje altijd plaats moet zijn voor spelers in vorm. Dus als Weghorst duidelijk laat zien dat hij op dit moment van meer waarde zou zijn vergeleken bij de Jong moet Koeman hem selecteren. Maar ik denk toch dat De Jong wat meer kwaliteiten heeft dan Weghorst. Bovendien speelt Koeman een spel met dynamische spitsen en spelers en daar passen in principe geen van beide spelers in. Toen er gewisseld moest worden tegen Duitsland om de achterstand goed te maken en het spelbeeld te keren bracht Koeman Promes en Malen. En zelfs toen hield hij Luuk op de bank. Dit is dus een beetje lood om oud ijzer.

Helemaal eens met Pierre. Het is niet alsof we normaal met een Weghorst of De Jong spelen. We hebben ze alleen maar nodig wanneer we iets moeten forceren en dan heb ik liever een kopsterke spits.

Als je als spits 4 100% kansen mist kan je hoog en laag springen, maar dan speelde je gewoon niet goed. Verder is Weghorst oproepen helemaal niet opportunistisch, die deed het vorig jaar ook al goed in een topcompetitie. De plek van reservespits is niet van heel groot belang en het is tijd om Weghorst te belonen en Luuk te laten merken dat het beter moet, wil hij in aanmerking blijven komen.

7 oktober 2019 om 14:17

Enerzijds ben ik het met je eens. Sowieso verdient Weghorst het meer dan De Jong op dit moment, op basis van prestaties. Echter, velen zien beide horen nog steeds als hetzelfde type spits. 'lang en kopsterk'. Ik heb de eer om een aantal keer tegen Weghorst gespeeld te hebben bij de amateurs. Waar Luuk inderdaad een erg kopsterke spits is, is Weghorst meer een type Kuyt met een wat langer lichaam. Hard werken, kei- en keihard werken. En alleraardigst kunnen voetballen. Maar Weghorst is niet iemand waarmee je het over een andere boeg kunt gooien. Ja, wel vergeleken met Malen, maar Luuk is vele malen kopsterker dan Wout. Een kapstok. En dat is soms nodig voor de laatste minuten. Dat is de enige reden waarom Luuk gekozen blijft worden.

7 oktober 2019 om 14:40

Maar zoals Mulder ook stelt in het artikel, wat ga je doen als Weghorst ineens een maand niet scoort en de Jong wel bij Sevilla. Ga je het dan weer omgooien? Bovendien is het voor de rol van pinchhitter, niet voor de basis. Kan me ook wel vinden in waar hij mee afsluit, op deze manier duurt het niet lang voordat de Jong op de bank zit en kan je zonder problemen Weghorst oproepen.

7 oktober 2019 om 14:47

Zijn ook allemaal goede punten die jullie geven, maar vandaar dat ik zeg, dat je het misschien kan zien als beloning voor Weghorst's goede spel. Of je nou Luuk of Wout oproept, zal voor het grote geheel van Oranje denk ik niet zoveel uitmaken, maar voor Weghorst is het toch een leuk steuntje in de rug om zijn goede reeks door te zetten.

die kansen van gisteren bij Sevilla had Weghorst denk ik ook niet gemaakt want die waren aardig lastig maar dat Weghorst indrukwekkender presteert als Luuk De Jong al een tijdje dat lijkt me duidelijk. De Jongs scoort echt niks dit seizoen bij Sevilla en dan doe je het gewoon niet best

Ik zou ook eerder voor Weghorst gaan, maar als De Jong er gister 3 in had geschoten had man en macht geschreeuwd om de Jong in oranje. De selectie was voor dit weekend al gemaakt dus voor deze keer is het te verantwoorden met de redenering van Koeman om een stroman te willen. Als de verhoudingen er de volgende keer hetzelfde voor staan, moet Weghorst absoluut gekozen worden vind ik. Dan kan je zo’n goede pinchhitter zijn zoals Koeman de jong ziet, maar als die dan al zijn kansen mist heb je er nog niets aan.

Luuk de Jong mist zijn kansen, maar daarnaast speelde hij wel echt uitstekend. Hij is in zijn eentje voorin een plaag voor de Barcelona verdediging. Hij mist kansen, maar hij komt wel telkens in de positie om te scoren en hij heeft ook ontzettend veel pech. Bal op de paal, een bal op zijn hoofd die net te laag is en net over zijn team genoot heen schiet. zijn uitstekende schot in de korte hoek waarbij ter Stegen de verkeerde kant op dook. Tja... Alleen 1 kans verprutste hij wel echt helemaal.maar stel je voor dat hij er 3 maakt gisteren. Dan is hij van schlemiel naar top spits, want buiten het maken van goals heeft hij altijd waarde voor het team. Ik vind op basis van wat ik gisteren heb gezien, hij er zeker bij moet.

Tot dit seizoen vond ik De Jong de betere optie, maar inmiddels kun je er toch niet omheen dat Weghorst er momenteel meer recht op heeft. De Jong zal snel moeten scoren om niet uit beeld te raken bij zowel Sevilla als Oranje. Een spits word afgerekend op doelpunten en effectiviteit. Totdat De Jong zich herpakt, is Weghorst een betere optie momenteel, al overdrijft men wel heel erg rondom deze discussie. Men doet alsof Weghorst ineens een geweldenaar is waar men niet omheen kan. Dat is simpelweg niet het geval...

7 oktober 2019 om 14:45

Klopt, goed betoog. Hoewel ik denk dat zowel De Jong als Weghorst als pinchhitter in de praktijk bij Oranje niet bijzonder zullen verschillen wat betreft impact. Weghorst is veelzijdiger en explosiever, maar De Jong is Europa's beste kopper en dat is natuurlijk een heel specifieke kwaliteit die een pinchhitter nodig heeft. Maar sowieso zijn het beide namen die - net als Vilhena, Babel, Proepper, de Roon, Hateboer en wat mij betreft ook Promes - niet meer thuishoren in het Oranje van de Toekomst dat over een kleine drie jaar in Qatar staat te zweten.in dat licht vind ik het eerder jammer dat Boadu en Stengs geen oproep hebben gekregen.

7 oktober 2019 om 15:06

In dat licht wel, maar Stengs en Boadu zijn onervaren en je weet momenteel nog niet wat je aan ze hebt op een dergelijk niveau. Daarom is het ook zaak om zo snel mogelijk verzekerd te zijn van kwalificatie. Elke wedstrijd die je daarna nog speelt, is een mooie kans voor die jongens om minuten te maken en de bondscoach te overtuigen. Nu zal Koeman veel sneller grijpen naar de ervarene jongens als Promes.

7 oktober 2019 om 21:31

Weet je van De Jong en Weghorst wel wat ze 'op een dergelijk niveau' brengen dan? Het zijn leuke spitsen voor de Eredivisie - en voorlopig alleen Weghorst bewijst dat zijn potentie verder gaat - maar het zegt naar mijn idee veel hoe makkelijk hun opvolgers Boadu, Stengs en Malen hun hebben doen vergeten. Als het gaat om wie de bank warm houdt tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland zou ik 'de toekomst' de kans geven om aan het niveau bij Oranje te laten wennen en de lekker de kans te geven als het een kwartier voor tijd 3-0 staat.

Het is en blijft lood om oud ijzer. Beiden op het hoogste niveau niet geschikt. De Jong is al een hele tijd bij de selectie en begrijp Koeman heel goed dat hij daaraan vasthoudt.

Ik zou Huntelaar oproepen. dan heb je een jongeling (malen) en een oudje (hunt). Luuk is geen Oranje-materiaal. Of Weghorst dat wel is betwijfel ik. Toch een beetje een hotseknotse voetballer.

7 oktober 2019 om 15:09

Huntelaar kon het al niet meer belopen bij Schalke. Dat is gewoon geen optie meer. Bij Ajax hoeft hij niet bijzonder veel te werken en kan hij vooral z'n ding doen in de 16. Bij Oranje zul je veel meer werk moeten verrichten. Weghorst en De Jong zijn niet slechter dan Huntelaar en kunnen het fysiek bijbenen. Dat neemt overigens niet weg dat het erg knap is wat Huntelaar momenteel nog toevoegt.

We hebben een luxe probleem met middelmatige spitsen. En daarom snap ik ook niet waarom wij deze discussie uberhaupt hebben. Wat maakt het uit? De Jong of Weghorst, het zijn geen spelers die in Oranje horen. Ook niet op de bank eigenlijk, maar beter hebben we niet. Wij hebben het hier niet over Van Persie of Huntelaar. De top scorer ban Engeland of Duitsland. nee, Wij hebben het hier over welke tint grijs mooier is.

7 oktober 2019 om 16:02

De eerste spits van de nummer 2 van Duitsland is een tint grijs? Die meestal hoog op de topscorerslijst staat en regelmatig hattricks scoort?

Dat blijft een raadsel waarom Luuk de Jong steeds geselecteerd wordt. Een leuke Eredivisie spits,maar internationaal overal al geflopt. Ook bij Sevilla staat hij na diverse wedstrijden droog...met Weghorst selecteer je wel een speler, die internationaal al wel wat doelpunten gemaakt heeft. Hij verdient zeker een keer een selectieplaats. En anders Huntelaar, oké hij heeft niet meer de toekomst, maar hij kan internationaal zeker als pinchhitter mee !

De Jong of Weghorst in Oranje is mij om het even. Het gaat om de pinchhitters rol en daar is een grote drive en talent voor koppen voor nodig.met hoe Weghorst zich ontwikkelt in de Bundesliga zie ik hem uiteindelijk wel het stokje van De Jong overnemen,

Ik snap dat Koeman De Jong kiest omdat dat de betere kopper van de 2 is. Zou alleen wel een keer weghorst willen zien. Weghorst doet het al 2 jaar geweldig en kan ook prima oorlog maken in de 16. Bovendien denk ik dat er in Weghorst meer rek zit dan in De Jong. Weghorst heeft elke stap omhoog moeiteloos gemaakt en De Jong heeft (nog) nergens weten te presteren in het buitenland. Op basis van dat zou ik kiezen voor de toekomst en dus voor Weghorst.

Hij zegt het zelf, Koeman houdt vast aan een groep. Simpel. Komt Weghorst, dan wilt ie spelen en gaat zeurderig doen. Luuk kent zijn plek inmiddels zoals Strootman. Dat zorgt niet voor gewring. De vaste basisspelers blijven staan en krijgen het vertrouwen en daar heeft Koeman gewoon gelijk in. Dat had je met Zweden ook. Gewoon vasthouden aan een vaste kern, die elkaar dan kennen, op elkaar ingespeeld zijn e.d. Je kan niet steeds wisselen wanneer iemand zogenaamd hoger komt te staan in zijn zogenaamde 'algemene klassement'. Daar gaat het niet altijd om.

Ik stel hele grote vraagtekens bij jouw kennis meneer Youri Mulder de naprater. Zodra jij commentaar geeft, gaat bij mij de TV naar een andere zender want verstand van voetballen heb je voor geen cent. Als van Basten of die bij je zit dan is het ja precies iets anders kun je niet toevoegen. En nog geen minuut erna praat je hem weer nal. Daarnaast ga je uitleg geven op spelsituaties en kun je niet eens uit je woorden komen of een duidelijke analyse geven. Dus heel snel je mondje houden over je vraagtekens bij Koeman, die heeft 100% meer gepresteerd dan jij ooit hebt gedaan. "mulderke Mulderke tel toe gaan" is van jou wel van toepassing saaie pier op de TV en je belachelijke opmerkingen. Dat ze jou nog vragen voor deskundig advies is mij een heel groot raadsel.

Al verdiend weghorst het op dit moment meer snap ik Koeman best. Koeman is een trainer die best lang vasthoud aan zijn jongens. Hoe groot is de kans dat of weghorst of de jong minuten maken. In de komende wedstrijden heb je waarschijnlijk helemaal geen pinchhitter nodig. En zo slecht deed de jong het ook weer niet. Een strootman doet het minder maar die word ook gewoon opgeroepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 11 2 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Als je je plek bij Oranje niet accepteert, kun je beter iets anders gaan doen’

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Noord-Ierland. Over de inzetbaarheid van aanvalsleider Memphis Depay bestaat onzekerheid, waardoor Luuk de Jong mogelijk kan rekenen op een basisplaats....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Paris Saint-Germain ziet Antoine Griezmann als een interessante kandidaat om Kylian Mbappé in de toekomst op te volgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren