De Mos prijst ‘pareltje’ Van Basten en fileert Van der Gijp, Derksen en Borst

Maandag, 7 oktober 2019 om

Aad de Mos traint al enige tijd geen club meer, maar de voormalig oefenmeester volgt de voetballerij nog steeds op de voet. De Mos is positief verrast door de analyses van Marco van Basten bij FOX Sports, maar de trainer in ruste is minder goed te spreken over de bijdrage van René van der Gijp en Johan Derksen aan het praatprogramma Veronica Inside.

"Ik kan me voorstellen dat mensen het niet zo zien, maar Marco is natuurlijk een pareltje onder de analisten", stelt De Mos maandag tegenover Veronica. Van Basten is volgens de oud-trainer spraakmakend, maar tevens inhoudelijk sterk. "Van der Gijp en Derksen daarentegen hebben geen verstand van voetbal. Ze weten wel veel over voetbal, over mensen en trainers. Dat is wel een groot verschil."

De Mos heeft ook weinig op met columnisten als Hugo Borst en Henk Spaan. "Die zijn heel kritisch over Ruud Gullit, Louis van Gaal en mij. Maar als ze zelf een keer een 'kolommetje' krijgen, dan zijn ze beledigd. En ik vind dat Hugo Borst bijvoorbeeld te ver gaat met mensen. Toen ik bij Sparta Rotterdam kwam (in 2010, red.) was hij wel aardig. Hij stuurde berichtjes van 'overal waar jij komt, gaat het licht aan'. Maar toen werkte ik niet mee aan een televisieprogramma van hem, een documentaire als schnabbelaar. En toen was hij beledigd. Dan gaat hij dingen over mij schrijven."

De Mos verwijst naar het boek van Borst met de opmerkelijke titel ‘Waarom ik van Sparta hou (En Aad de Mos haat). Door de jaren heen heeft De Mos echter wel een dikke huid gekregen door zijn ervaringen in de voetbalwereld, waardoor veel kritiek van hem afglijdt. "Als je met je kop op televisie komt of je bent een toptrainer, of je werkt bij Ajax of PSV, dan krijg je hele emmers over je heen. Dat is normaal, dat hoort bij het vak."


Poll

Vind jij Marco van Basten ook een goede analist?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ongelofelijk dat deze clown nog steeds een podium krijgt. Het enige waar Aad verstand van heeft, en zich mee bezig houd, is zichzelf. In elk programma waar hij zit met totaal niet boeiende verhalen over zichzelf aan komt.

7 oktober 2019 om 13:45

@harisfuckic neemt niet weg dat hij gelijk heeft over derksen en over de acties van hugo. wat achtergrond informatie is interessant om te lezen. stel dat over meewerken klopt, dan snap je ook waar kritiek vandaan komt.

7 oktober 2019 om 14:03

@mrkrillin, Aad is zeer waarschijnlijk gewoon gepikeerd dat ze bij VI om zijn filmpjes lachen; wat vaak overigens zeer terecht is. Want de filmpjes van Aad werken vaak ook op de lachspieren. Je kan je dus afvragen of er enige rancune achter zijn uitspraken zit. Ik vrees ook dat Aad iets te narcistisch is om te snappen hoe ironisch zijn commentaar is. Ik sta in deze aan de kant van Gijp en Derksen, want die nemen het allemaal niet zo serieus en hebben zelfspot. Dat is bij Aad(en Hugo en Henk) ver te zoeken.

7 oktober 2019 om 14:54

Derksen neemt het allemaal juist wel heel serieus. Natuurlijk als het gaat over zijn verleden, zn 3e been of zn seksuele escapades dan kan hij hard om zichzelf lachen. Als hij in discussie gaat over voetbal en iemand komt met goede argumenten, is het een kat in het nauw. Dat zie je goed als Genee (eindelijk) eens een kritische vraag stelt of bv tegen Van Basten.

7 oktober 2019 om 15:19

Over Gijp ben ik het wel eens, maar los van zeggen dat kritiek hem niet raakt, kan Derksen het nooit laten om tussen elke 2 zinnen een steek onder water te geven als hij het heeft over iemand die hij niet mag.aad doet hier overigens natuurlijk precies hetzelfde. Allemaal grote ego's in het voetbal.

7 oktober 2019 om 13:48

Hoi Hugo, ben jij dit? Maar even alle gekheid op een stokje. Sowieso doet Aad nu precies hetzelfde als Hugo doet. In de media negatief reageren op collega's.

7 oktober 2019 om 14:45

Aad de Mos. De man die 20 keer per gesprek laat weten dat hij veel connecties heeft.. dieptepunt was zijn monoloog bij Rondo vorige week. Geen podium meer geven inderdaad als tafelgast of analist (om nog maar te zwijgen over zijn nietstoevoegende rol als co-commentator).

7 oktober 2019 om 15:47

Maar toch heeft hij 10 x meer gepresteerd dan Derksen dus iets meer respect verdient Aad wel

7 oktober 2019 om 16:06

Dat zal vast. Maar deze man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Hij verliest het respect door zijn publieke optredens. Derksen is die fase allang voorbij overigens..

7 oktober 2019 om 15:06

@harisfuckic Maar hier heeft De Mos wel gelijk. Van Basten is een prima maar vooral onafhankelijke analist. Veel van de analisten worden geleid door allemaal belangen maar dat geldt niet voor Marco en ook niet voor Youri Mulder. Thank god voor deze twee analisten. De absolute top onder de analisten op televisie.

Van Basten is geen slechte analist maar dat hij geen positief woord over Ziyech uit zijn mond kan krijgen vind ik toch wel een beetje triest. laatst ging hij zelfs volledig voorbij aan Ziyech zijn geweldige optreden tegen Sevilla. dat laat me een beetje denken aan Van Hooijdonk als het over Van Persie ging

7 oktober 2019 om 13:12

Wanneer heeft Ziyech geweldig tegen Sevilla gespeeld dan?

7 oktober 2019 om 13:14

Flauw, je weet dat hij Valencia bedoelt

7 oktober 2019 om 13:16

@inkemontana Valencia bedoelde ik, ik haalde de namen even door de war

7 oktober 2019 om 13:21

Ziyech heeft afgelopen zomer Sevilla afgewezen, wat dat betreft is het verklaarbaar.

7 oktober 2019 om 13:22

Was inderdaad een beetje flauw. Moet af en toe kunnen bij een nieuwe start van de week.

7 oktober 2019 om 13:34

@japie Je bént in de war, aangezien je de namen door elkaar haalt. On: heerlijk toch dat er mensen zoals van Basten en de Mos en wie dan ook zijn, gewoon allemaal niet te serieus nemen.

7 oktober 2019 om 13:22

van basten heeft ons ziyech gekost in oranje, nog erger...maar dat grote voetballers na hun carriere moeilijk over hun eigen ego kunnen heen stappen daar zijn wel meer voorbeelden van idd.

7 oktober 2019 om 13:36

@clarkkent2 idd, daar baal ik ook nog steeds van van dat Ziyech gebeuren met Oranje destijds. Perez heeft als analist overigens ook altijd moeite om wat positiefs te zeggen over Ziyech. onterecht imo want hij blinkt toch wel erg vaak uit bij Ajax en is gewoon een onmisbare speler in dat succesvolle team

7 oktober 2019 om 13:42

Ziyech was 15 toen Van Basten stopte bij Oranje. Ik denk niet dat Van Basten invloed had op de keuze van Ziyech als trainer van SC Heerenveen.

7 oktober 2019 om 13:43

Dit is echt gelul, het is Ziyech's keuze geweest. Ziyech was opgeroepen, raakte geblesseerd, en koos daarna voor Marokko. Hij wist dus dat Danny Blind hem erbij wilde hebben, maar wilde liever voor Marokko spelen. So be it. Er worden allerlei theorien verzonnen door analysten en columnisten, maar dat is bezijden de waarheid. Op de koffie gaan van de bondscoach bij gegadigden is het is ook helemaal niet de manier hoe het van oudsher gaat met internationals. Ze krijgen hooguit een telefoontje van de bondscoach dat ze goed bezig zijn, maar meestal krijgen ze bericht van de hoofdcoach op de club dat ze zijn opgeroepen.

7 oktober 2019 om 13:46

Als je Van Basten een beetje kent, weet je dat die heel weinig ego en veel zelfkritiek heeft. In mijn ogen heeft een speler die zich op zijn pik getrapt voelt en daarom voor een ander land kiest een groter ego, maar goed.

7 oktober 2019 om 14:05

@doncoxx: en dat bepaal jij dat dat gelul is? Ziyech was al geselcteerd door hiddink en haakte toen geblesseerd af. Later toen hij fit was, en gewoon weer uitblonk bij twente is ie opzichtig genegeerd door Blind/bvan Basten. Dat heeft m in de armen van Marokko gedreven. Is geen gelul, gewoon hoe het gegaan is. En resultaten uit het verlenden bieden geen garantie voor de toekomst. Dat het "altijd zo gegaan is"wil niet zeggen dat we het nu ook zo moeten doen. Als je met spelers nu omgaat als in de jaren 60 behaal je ook geen succes. In de wereld van internationalisering en dubbele paspoorten concurreer je gewoon om talent. @boris: jij kent van basten helmelmaal niet persoonlijk, baseer je dit nou op het feit dat ie zichzelf na fysieke klachten niet geschikt achtte als trainer? In dit geval had hij heel veel ego en reageert ie al jaren op zn pik getrapt. Ik ken trouwens geen 1 speler die zo groot geweest is en die geen ego heeft.

7 oktober 2019 om 14:21

@japie_krekel, het moment dat jij benoemt was nadat Ziyech voor Marokko had gekozen. Van Basten werd boos, omdat Ziyech zelf de keuze had gemaakt(voldongen feit) en de journalisten zaten te zeuren dat Blind meer had moeten doen. Van Basten kent de gang van zaken rondom het selecteren en weet dat het niet normaal is dat een bondscoach op huisbezoek gaat bij een aspirant om zijn kont te kussen. Opgeroepen worden bij Oranje en uit mogen komen voor je land is het hoogst haalbare en daarnaast een grote eer; dat moeten we wat mij betreft zo houden, ook wat betreft Dest, Itaharen en Unuvar. @clarkkent2, ik zeg dat het gelul is, omdat het jouw interpretatie van het verhaal is; de enige feit in het verhaal is, is dat het Ziyech's keuze geweest is. Je geeft er een invulling aan die ik vaker gehoord en gelezen heb, maar dat zijn gedachten en geen feiten.

7 oktober 2019 om 14:28

@doncoxxx maar VZ plaatste laatst nog een artikel van een oud interview met VI waarin Ziyech aangaf ook een klein beetje uit rancune t.o.v. Blind die hem passeerde voor Marokko te hebben gekozen. niet normaal nee als je alleen een Nederlands paspoort hebt maar als je weet dat een talentvolle speler met een dubbel paspoort die je elftal beter kan maken een moeilijke keuze te maken heeft dan neem je toch even contact op met hem en spreek je vertrouwen in hem uit. Blind en van Basten werden niet aangesteld om hun eigen belang te dienen maar om in het belang van het Nederlandse voetbal te handelen. dan ga je toch even bij zo een gozer langs? wat doe je anders als bondscoach op de interlandperiodes na behalve drie kwart van het jaar op je luie reet zitten? Ziyech had nu nog een jaar of 8 van absolute meerwaarde kunnen zijn voor Oranje, waar iedereen de prestaties van bondscoach Danny Blind bij Oranje het liefst zo snel mogelijk vergeet. tel uit je winst

7 oktober 2019 om 14:43

@doncoxxx Was het niet zo dat Ziyech werd opgeroepen door Guus en geblesseerd raakte? Vervolgens onder Blind werd hij niet gelijk opgeroepen. Hij moest zich nog bewijzen. Juist doordat hij gepasseerd werd besloot hij voor Marokko uit te komen.

7 oktober 2019 om 14:48

Wat ik altijd heel wonderlijk vind, is dat iedereen die van mening is dat Zyech tekort komt voor de top, er ineens problemen mee heeft dat hij niet voor Oranje kan uitkomen. De Zyech van Ajax is een totaal andere speler dan de Zyech van Heerenveen, met name wat arbeidsethos betreft. Van Basten heeft een controverse met Zyech die nog stamt uit de tijd dat Van Basten trainer was van Heerenveen en Zyech bij Heerenveen speelde. Daar heeft Van Basten zich niet al te aardig uitgelaten over Zyech en vond Zyech Van Basten een slechte trainer. Die twee liggen elkaar gewoon niet en dat is iets dat wel vaker voor komt in een wereld waar de opgeblazen egos de boventoon voeren. Het is niet zo dat Van Basten er voor is gaan liggen toen hij bij Oranje assistent was van Blind, het is eerder zo dat Zyech niet onder Van Basten wilde trainen en daarom voor Marokko gekozen heeft. Zyech stond gewoon op de radar bij Oranje en werd opgeroepen, alleen stond een blessure zijn debuut voor Oranje in de weg. Wat er daarna gebeurt is weet niemand, men speculeert er maar een eind op los, maar Zyech koos uiteindelijk voor Marokko. Dat zal er waarschijnlijk ook mee te maken hebben dat het niveau van Oranje op dat moment niet van hoog niveau was, waardoor het een stuk makkelijker was om voor Marokko te kiezen dan nu het team de weg omhoog weer gevonden heeft.

7 oktober 2019 om 14:50

half verhaal. Ziyech was opgeroepen, raakte geblesseerd en viel af. Vervolgens was hij weer fit en werd hij niet opgeroepen. Toen koos hij voor Marokko. Hij had juist het gevoel dat Danny en Marco hem er helemaal niet bij wilde hebben. Hij werd namelijk opgeroepen onder Hiddink en niet meer opgeroepen onder Blind.

7 oktober 2019 om 15:05

volgens mij heeft Clarkkent2 het in post #48 bij het rechte eind. Ziyech had bij Heerenveen al een slechte relatie met Van Basten en wilde onder geen beding meer met hem te maken hebben. Dus toen van Basten assistent bij Oranje werd was dat de aanleiding om voor Marokko te kiezen Ziyech was voor van Basten aantrad al selectiespeler van Oranje en viel toen tijdens de training van Oranje uit. Daarna liet van Basten weten het niet nodig te vinden om Ziyech opnieuw uit te nodigen en was dat voor de laatste opnieuw de bevestiging dat zij niet samen konden werken.

7 oktober 2019 om 15:06

@laviola89 achteraf misschien wel maar als Blind en Van Basten niet ontslagen waren dan had Ziyech er nu nog niet bij gezeten

7 oktober 2019 om 16:37

Van Basten is niet ontslagen bij oranje, heeft zelf ontslag genomen omdat hij een baantje bij de fifa kreeg.

8 oktober 2019 om 15:02

Scepticus"wat er daarna gebeurt is weet niemand, men speculeert er maar een eind op los, maar Zyech koos uiteindelijk voor Marokko. "jij weet kennelijk niet wat er daarna is gebeurd, maar iedereen die een beetje heeft opgelet weet dat dus wél! Ziyech heeft nota bene zélf in een interview in eigen woorden gezegd dat hij, in feite, voor Marokko koos uit rancune, vanwege die toestanden met zowel Van Basten als Blind. Prima dat jij dat niet (meer) weet, maar dat betekent niet dat 'niemand' dat opeens zou weten. De meesten weten dit namelijk wél, dus een beetje raar dat jij hier voor 'iedereen' spreekt. Spreek voor jezelf.

7 oktober 2019 om 13:35

- Van Basten is geen slechte analist maar dat hij geen positief woord over Ziyech uit zijn mond kan krijgen vind ik toch wel een beetje triest - - dat laat me een beetje denken aan Van Hooijdonk als het over Van Persie ging - Dat heb ik dus bij jou als het over (ex) Ajacieden gaat ;-) (bron: Voetbalzone, Ajax artikelen)

7 oktober 2019 om 13:39

@finalvoetbal natuurlijk, daarom behoren spelers als Ibra, Davids, Bergkamp en Seedorf ook tot mijn alltime favoriete voetballers. jij doelt waarschijnlijk op mijn mening over Cillessen maar dat vind ik ook gewoon een matige keeper en het is nou niet zo dat ik de enige ben die daar zo over denkt. dat wil dan niet meteen zeggen omdat ik toevallig 1 ex speler van Ajax niet goed vind, ik gelijk een aversie heb tegen alles wat bij Ajax heeft gespeeld natuurlijk. dat vind ik wel een hele bekrompen gedachte

7 oktober 2019 om 17:16

Dat van Cillessen heb ik gemist. Maar alleen van de laatste 24 uur: Frenkie v Basten- De Ligt en natuurlijk jouw all time favourite Veltman. Maar je merkt gewoon goed bij jou dat je echt heel weinig met Ajax hebt (en dat druk ik het nog erg zacht uit).

7 oktober 2019 om 20:49

Haha, tsja, zelfs wij feyenoorders vinden Japie maar een zure ‘supporter’. Zelfs daar is niets goed en alles slecht, om nog maar te zwijgen over zn onjuiste ‘feiten’. Gewoon lekker op blijven reageren, zodra hij klemgeluld is reageert japie niet meer op het topic (maar gaat op een ander verder alsof hij niets gelezen heeft). In dit topic bijv alleen al heeft hij het over de ontslagen van basten (bij oranje) en haalt hij sevilla en valencia door elkaar.

7 oktober 2019 om 14:19

Absoluut oneens. Van Basten en Perez zien gewoon de tekortkomingen van Ziyech waardoor hij nog nooit door de echte top in Europa gevraagd is en met zichzelf al twee jaar overal in Spanje loopt te leuren. Daar verandert een zondagsschot tegen Valencia geen moer aan. Ziyech is en blijft Mr. Balverlies en Mr. Doelpoging 2de ring en daardoor een "liability" voor de Europese top.

7 oktober 2019 om 14:30

hahahah...ajexit....gefeliciteerd!deze poging om 1 vd mooiste voetballers van de Nederlandse velden effe weg te zetten als onbetrouwbare balverliezer en geluksvogel is echt het meest lachwekkende wat ik in lange lange tijd op deze site gelezen heb. Hij is alleen maar 1 vd beste aankopen ooit door ajax, waarmee ze, voor een belangrijk deel door zijn inbreng, voor het eerst in 20 jaar tot finale EL en halve finale CL zijn gekomen....

7 oktober 2019 om 14:35

Och, voor Ajax heeft hij wel zijn inbreng. Ontken ik niet. Maar de echte Europese top is gewoon een brug te ver voor hem. Bij die clubs kun je je geen frivoliteitjes en onverantwoorde spelrisico's permitteren. Maar voor supporters met een roze brilletje is dat natuurlijk een moeilijk te accepteren feit. Snap ik volkomen.

7 oktober 2019 om 15:00

@ajexittotaal niet mee eens. Ziyech is mr Fans in de Stands zoals ze dat zo mooi zeggen in Amerika. Daar komen mensen namelijk voor naar het Stadion. Ook dat balverlies is vele malen minder. Het is altijd een ander smoesje bij Ziyech voor de krakers. Eerst zou meneer niet meeverdedigen en de inhoud niet hebben. Toen het tegendeel bleek werd het balverlies en slechte schoten. Die slechte schoten zijn inmiddels echt heel veel beter geworden. En wat balverlies betreft, Ziyech claimt zelf dat hij veel minder risico neemt op het moment dat hij op 10 speelt, omdat het gevaarlijker is op die positie. Besef is er dus wel degelijk. Alleen speelt hij veels te weinig op 10 om het daadwerkelijk vast te kunnen stellen. Ziyech is Suarez. echt exact hetzelfde gezeik. Zou de top niet halen en weet ik wat nog meer, maar was de man bij Ajax en nam het team op sleeptouw. Ziyech doet hetzelfde. Clubs twijfelen weer veelvuldig en hebben niets geleerd van Suarez. Zeker bij Arsenal is dat echt dom, want op die boot springt Ziyech direct. Alleen is hij volgens de geruchten niet langer op te halen voor die fooi van 30 miljoen.

7 oktober 2019 om 15:22

@ninjakai...die transfer verkoopclausule van max. 30 miljoen zit al vanaf september '16 in zijn contract. Zelfs voor die "fooi" heeft geen enkele aansprekende club in drie jaar tijd de moeite gedaan om hem te halen. Veelzeggend. En Mr. Fans in the Stands? Och, een kinderhand is gauw gevuld zullen we maar zeggen.

7 oktober 2019 om 15:10

@japie Ik heb boven de loftrompet over Van Basten als analist gestoken maar dat hij het moeilijk vindt om positief over Ziyech te praten is wel waar. Dat is dan weer jammer. Maar verder een prima analist en een belangrijk geluid voor het Nederlandse voetbal. Laat zich (nog) niet door allemaal belangetjes leiden zoals van Hooijdonk, De Boer en Perez.

7 oktober 2019 om 16:25

@holland8 het is ook wel een goede analist maar ik snap niet dat iemand van de statuur van Van Basten zo kinderlijk is dat hij niet gewoon kan toegeven dat een speler die hij niet zo aardig vind gewoon goed heeft gespeeld. iemand als Derksen word daar juist op aangevallen maar als Van Basten het is moeten we dat wel door de vingers zien

7 oktober 2019 om 16:54

@japie, ik heb echt een heel andere mening over Ziyech en v Basten. Dit heeft ook te maken waarom v. Basten niet de beste trainer was. Hij heeft de lat erg hoog liggen en soms heb je kinderen waarvan je meer verwacht. Ziyech had in zijn tijd bij Heerenveen een hekel aan mee-verdedigen en leed ook bij Heerenveen veel balverlies. Dat hij ook geniaal was had v Basten moeite mee omdat je ook hard moet werken om dat wat nog niet goed is nog beter te maken. Ziyech had geen trek in kritiek. Dat je dan botst kan gebeuren en soms gaat dat ten koste van de relatie.ziyech vind ik echt fantastisch maar kan me ook ergeren als hij een bal verspeeld die hij makkelijk kon afleggen of als hij zijn actie's teveel doorvoert. Echter heeft Ajax altijd goede voetballers gehad op het middenveld die vaak de bal weer veroveren en dan kun je wat meer risico nemen en komt Ziyech nog meer tot zijn recht. Maar een v Basten streeft naar een erg hoge kwaliteit als dat er ook in zit bij een speler.

7 oktober 2019 om 19:49

@ Japie Helemaal mee eens! Moet Marco boven staan en zou hem alleen maar aan autoriteit doen winnen.

Aad de Mos vindt zichzelf wel heel goed. Hij heeft heus wel voetbalkennis maar hij weet het niet echt te uiten. Zijn analyses of voor de hand liggend of niet te begrijpen. Elke analyse die hij geeft is met een pedant toontje alsof Aad even het voetbal uit gaat leggen. Hele irritante en slechte analist dus. Wat dat betreft mag hij niet zeuren over andere.

Ja hier ben ik het wel mee eens. Derksen en co is gezellige kroegpraat waarbij ze hun stokpaardjes keer op keer uit de kast halen, maar een inhoudelijke analyse kan je bij vi niet terugvinden. V. Basten vind ik echt een duidelijke, rustige en goede analist van het voetbalspelletje. Overigens valt Aad qua analyse zelf wel echt in de categorie van Derksen en co.

7 oktober 2019 om 13:13

ik vind Vd Gijp inhoudelijk meestal wel zinnige dingen zeggen in zijn analyses. hij ziet juist vaak dingen die niet iedereen op het eerste oog opvallen

7 oktober 2019 om 13:21

Ik vind Gijp inderdaad de minst erge van het programma. Omdat ie naast zijn humor nog wel eens iets leuks eruit wil halen. Maar ook Gijp valt wel erg vaak ("die ... He, heb je die gezien? Die kan er he-le-maal niks van" ) in herhaling hoor.

7 oktober 2019 om 13:31

@inkemontana dat is zo maar dat is ook een beetje het format van het programma. ik zeg nergens dat Vd Gijp de beste analist is op de Nederlandse TV maar ik vind hem wel beter als een De Mos, De Ridder, Zenden, Heitinga, Vd Vaart etc. die af en toe bij de serieuzere sportprogramma's aanschuiven. Derksen wil idd nog wel eens doorslaan in zijn beoordeling wat betreft spelers

7 oktober 2019 om 13:31

Gijp praat ook vaak onzin hoor. Ziet twee verkeerde acties van een speler en zegt meteen dat die er niks van kan. Deed die bijvoorbeeld bij Bonucci. Daarnaast heeft Aad vind ik wel gelijk. Dit soort mensen zeggen van alles en nog wat over iedereen maar zelf kunnen ze nauwelijks incasseren.

7 oktober 2019 om 13:36

Ik hoor van der gijp zelden iets diepers zeggen dan 'die kan wel ballen hoor' of 'die kan er toch niks van'.je kan wel duidelijk zien dat hij wel op hoog niveau gevoetbald heeft en Derksen niet of nauwlijks. Gijp heeft echt wel verstand van voetbal. Maar is zo druk bezig met mensen vermaken dat het er veel te weinig uit komt. Dan heb ik liever een Advocaat die humoristische uitspraken kan doen maar z'n vak wel engiszins serieus neemt. Derksen had 3 jaar geleden moeten kappen. Iedereen vind hem ondertussen vervelend. Vind het oprecht zonde dat ik hem zo zal herinneren. VI heb ik jaren op de mat gekregen met veel plezier en heeft hij echt wat moois van gemaakt. Maar hij maakt het nu week-in-week-uit kapot met zijn gechagrijn

7 oktober 2019 om 14:51

Ik vind wel mooi nog dat Derksen er nog bij is. Kan wel om hem lachen. Maar hij heeft vaak nog weleens een mening die afwijkt van de meederheid, net zoals Ajax-Lille. Maar dat word dan ook erg serieus genomen. Dan zie je zelfs nieuwsberichten erover voorbij komen. En dan gaat hij vaak nog eerder overdrijven, dan toegeven dat hij misschien wel erg negatief was. Maar zo komt elke club wel aan de beurt. Vanavond zal mijn club weer het lachertje zijn, en terecht.

7 oktober 2019 om 15:00

Gijp is analytisch helemaal een drama. Het is verder heel sneu hoe ze al hun collega's afkraken. Voetbaltechnisch wordt er echt nul zinnigs gezegd en die andere programma's proberen dat juist wel, VI is volledig gebasseerd op goedkoop scoren. Het programma is alleen fantastisch doordat ze af en toe eens wat taboes doorbreken op het verder extreem linkse tv landschap en een veel dichterbij het normale nuchtere volk staan .

7 oktober 2019 om 15:40

@vp10arsenal nou, ik vond programma's als Rondo en Studio Sport voetbalinhoudelijk ook niet veel beter hoor. die analisten brabbelen ook maar een eind in de ruimte

7 oktober 2019 om 16:02

Rondo kijk ik bijna nooit, heb niet zoveel met die extreem zelfingenomen Jack Van Gelder en dat clubje wat hij er omheen verzamelt. Studio Voetbal vind ik met Janssen, Van Hooijdonk en Van Der Vaart erg leuk om naar te kijken. Natuurlijk, Vermeulen is vreselijk of die rus die ook wel eens ergens zit.

7 oktober 2019 om 16:27

Levchenko bedoel je denk ik. die is niet best idd Studio Sport is wel verbeterd idd maar uiteindelijk moet je iedere analist met een korreltje zout nemen want net als een Derksen heeft een vd Vaart ook zijn eigen voorkeuren wat betreft bepaalde spelers

7 oktober 2019 om 13:22

Eens met Japie_krekel. Iedereen vindt het Veronica Inside maar ruk, maar ik vind het naast vermakelijk ook inhoudelijk best ok. Punt is natuurlijk dat het programma dermate lang duurt dat er ook ruimte is voor onderbroekenlol. Van der Gijp vind ik vrij behoorlijk praten en ook Kieft kan ik prima naar luisteren.

7 oktober 2019 om 13:25

Oh ik vind het programma zelf niet ruk, maar ik kijk er (af en toe) naar zoals het programma bedoeld is. Gezellige kroegpraat. De analyses zijn mijn insziens niet van hoog niveau en ze halen punten aan die makkelijk scoren. De humor kan ik meestal zeer goed om lachen.

7 oktober 2019 om 15:04

Het programma is juist alleen maar onderbroekenlol. Zodra bijvoorbeeld Kraaij aan het woord komt, waar je geweldig naar kan luisteren want die zegt wel wat zinnigs, gaan ze hem een beetje flauw pesten. Snap ook niet dat mensen die wat leuks over voetbal willen horen VI verkiezen boven Studio Voetbal. Laatstgenoemde is met Van Hooijdonk en Janssen en die nieuwe presentator echt hsrstikke mooi om te zien.

7 oktober 2019 om 15:59

Ik vind het wel prima op de maandagavond en vrijdagavond beetje onderbroekenlol. Dan ben ik misschien makkelijk maar ik vermaak me er wel mee. Dat mensen wedstrijden analyseren vind ik dan vaak niet boeiend, die wedstrijden heb ik zelf vaak ook gezien.

7 oktober 2019 om 16:04

Heb je ook hartstikke gelijk in, kijk het zelf ook zo vaak. Vind het alleen sneu dat ze bv Studio Voetbal helemaal afkraken terwijl die analytisch veel beter zijn. Door hun kijkcijfers zijn ze gaan geloven in hun voetbalkennis, maar het trappen tegen dat extreem linkse media landschap maakt het zo een geweldig programma.

7 oktober 2019 om 13:46

Vi met Derksen en v/d Gijp is complete haatpraat. Heeft niets met voetbal te maken. Complete cabaret met een hatelijke ondertoon wat door velen als amusant wordt ervaren.

Aad de Mos; de belichaming van zelfoverschatting. Blijf het bijzonder vinden dat er onder de analisten, columnisten en zgn. journalisten zo ont-zet-tend veel gehaktballen zitten die aantoonbaar slecht zijn in analyseren, op aannames columns schrijven en de boze boy uithangen om maar een afwijkende mening te hebben (ongeacht of ze een voetbalcarriere gehad hebben of niet). Dan heb ik het over zgn. kenners als Van Hooijdonk, Waterreus, Mulder, Aad de Mos, Valentijn Driessen en als klap op de vuurpijl Arno Vermeulen. Brandhout.

7 oktober 2019 om 13:51

@Twenteov. Hahahaha.... geweldig verwoord! Compleet eens met jou! Die verschrikkelijke Perez hoort daar toch ook bij?

7 oktober 2019 om 15:08

Van Hooijdonk is juist een goede analist en neemt zichzelf ook niet te serieus. De haat op Waterreus is ook nergens op gebasseerd, kan je hartstikke goed naar luisteren. Mulder zegt idd nooit wat zinnigs, Driessen is een karikatuur van zichzelf geworden en Arno is idd een grote m*** maar daar is iedereen het wel over eens denk ik. Aad De Mos zegt gewoon veel te veel, als je tussen de regels doorleest kan je daar best wat van opsteken.

8 oktober 2019 om 10:43

vp10arsenalik vind het allemaal brandhout en kan alleen luisteren naar V. basten, Perez, Gijp en Kieft. is een subjectief iets dit. En v. Hooijdonk neemt zichzelf juist heel serieus en heeft het omtrent berichtgeving bij mijn club al zo ontzettend vaak mis gehad. Waar-de-loos, maar jij mag dat anders zien.

Aad de Mos zal ondertussen toch wel weten dat Rene van der Gijp en Johan Derksen eerder cabaretiers dan analisten zijn?

Klopt er zijn maar weinig écht goede analisten. De meesten die er zitten zijn er meer voor de amusement (gijp, Derksen, Boskamp) of voor open deuren (maduro, Bruggink, Avocaat).geef mij maar Van Basten, Adriaanse en Van Halst.

7 oktober 2019 om 13:25

Van Halst?

7 oktober 2019 om 13:30

Van Halst heeft tactisch vaak wel zinnige dingen te melden. Bijna iconisch hoe hij het smart board voor voetbalanyses groot heeft gemaakt.

7 oktober 2019 om 13:34

Niks mis met van Halst. Al vind ik dat je de kennis van Boskamp en van der Gijp ook niet moet onderschatten. Die snappen het spelletje door en door.

7 oktober 2019 om 13:56

@nickjwz. Van Halst is vele malen beter als die laagvliegers bij VI. Dat zijn mislukte cabaretiers. Helaas nemen vele media hen maar al te graag serieus

7 oktober 2019 om 15:09

Boskamp wel, Gijp zit er alleen maar bij omdat het een geweldige tafelgast is

7 oktober 2019 om 15:25

"van Halst is vele malen beter als die laagvliegers bij VI. Dat zijn mislukte cabaretiers. Helaas nemen vele media hen maar al te graag serieus" Zo mislukt dat je "vele", in je zin, kunt veranderen in "de meerderheid".

7 oktober 2019 om 13:52

@NUFC_U2. Vind je Ronald de Boer niet 1 van de beste? Dat vind ik wel namelijk. Verder volledig eens met je

7 oktober 2019 om 14:09

Ik vind Advocaat ook wel goed. Gewoon recht-door-zee, goede analyses en wat humor zonder het te overdrijven. Samen met Van Basten, Ronald de Boer en Gullit de meest plezierige analisten om naar te luisteren met betrekking tot voetbal. Kieft vind ik ook goed, maar is soms ook te veel bezig met meningen over anderen zoals dat bij Veronica Inside eigenlijk altijd gebeurt.

7 oktober 2019 om 15:10

Ik vind Janssen, Van Der Vaart en Van Hooijdonk ook meer dan prima.

Ik persoonlijk zou een kwalitatief goed programma over voetbal met dito analisten erg waarderen. Dan denk ik aan Marco, Ruud en Robin. Alleen de laatste twee zitten al bij de buitenlandse zenders. Maar goed de clowns scoren op tv. De kijker bepaalt.

Of we de Mos zelf wel zo serieus moeten nemen laat ik maar even in het midden (denk dat iedereen dat wel voor zichzelf weet), maar ik kan me best wel vinden in wat hij hier zegt. Derksen verkondigt puur zijn eigen mening die vaak niet inhoudelijk is, maar daar is mijn inziens weinig mis mee. Om van der Gijp kan ik vaak wel lachen, maar hij komt ook nog wel eens met interessante dingen over de brug. Hugo Borst heb ik daarentegen altijd een beetje een rare kerel gevonden. Vaak een beetje kinderachtig in zijn doen en toen hij nog in zijn programma betweters zat met Koert Westerman had ik altijd het idee dat ze maar rare dingen riepen om kijkers te trekken.

Opvallend dat Aad kritisch is op analisten die kritisch zijn op hem de Mos heeft hele lange tenen en in ijdel tot en met. De stukjes die Aad met regelmaat neer schrijft raken vaak kant nog wal. Als Aad een voorspelling doet kan je beter inzetten op het tegenovergestelde dan win je geld. Aad is nogal vol van Aad maar is zelf een matig analist die er blijkbaar niet tegen kan als hij kritisch benaderd wordt...

7 oktober 2019 om 14:00

Zijn voorspellingen komen niet uit, maar zijn kijk op voetbal is vele malen beter als die gekkies van VI. Luister maar eens goednaar ze als ze het over voetbal hebben.........nadat ze andere BN'ers hebben afgekraakt

7 oktober 2019 om 15:26

Tja naar die gekkies van VI kun je in ieder geval nog goed luisteren. Als Aad 10 seconden bezig is kan ik het al niet meer aanhoren.

Analisten die andere analisten en columnisten gaan analyseren. Dan weet je zeker dat er écht geen ander nieuws meer is

"Door de jaren heen heeft De Mos echter wel een dikke huid gekregen door zijn ervaringen in de voetbalwereld, waardoor veel kritiek van hem afglijdt. " Haha, uit dit artikel (en laatst las ik ook a een artikel waarin Aad af gaf op Borst) blijkt juist precies het tegenovergestelde.

Ik denk dat Aad de Mos niet de aangewezen persoon is die kritiek moet hebben op analisten. De man is zelf vaker een ramp dan dat hij iets nuttigs zegt en dan moet je ook nog even andere analisten gaan beoordelen? Van Basten is inderdaad een uitstekende analist, maar De Mos is geen haar beter dan Van Der Gijp, Derksen, Borst enzovoort. Die man leeft echt volledig in z'n eigen wereldje. Ernstig, dat soort mensen.

Het enige wat ik mij afvraag is waarom er in verdesnaam een ajax logo bij dit artikel geplaatst is?

7 oktober 2019 om 14:21

Dit is natuurlijk een retorische vraag. Zowat bij elk VZ artikel wordt zo'n plakplaatje in de kop gezet. Die gewoonte is er als het ware ingeroest.

Ik begrijp nog steeds niet (ook niet van mezelf trouwens) waarom je maar blijft kijken naar analisten die nooit meer een echt veld van dichtbij zien en alles maar van horen zeggen hebben. Derksen en Van der Gijp zijn daar het mooiste voorbeeld van volgens mij. Als je (net als ik) regelmatig in een stadion komt dan zul je toch echt weten dat een wedstrijd op TV iets heel anders is dan een wedstrijd meemaken in een stadion. Mooi voorbeeld is de laatste PSV-Ajax. Ik kan me heel goed voorstellen dat die wedstrijd op TV saai overkwam. Maar ik ben er van overtuigd dat voor de mensen in het stadion dat gevoel echt anders was. Goed, het borrelde niet over van de spanning, maar zo saai was het nu ook weer niet. Ik ben er voorstander van dat als je analist bent, dat je dan je eigen mening vormt door bij wedstrijden te zijn en door mensen zelf te spreken. Niet via via iemand anders zijn mening aan je op laat dringen. Dat doet Derksen wel en daarom draait hij met zijn mening nog vaker door dan een draaideur. Dat komt de kwaliteit niet ten goede.

7 oktober 2019 om 17:28

Wat voor Derksen en Gijp geldt is evenzo van toepassing op 98 procent van de posters hier. Die laten in hun schrijverijtjes blijken dat ze nog nooit een stadion van binnen hebben gezien en het napapegaaien tot een ware kunst verheven hebben.

Als er nu 1 iemand zichzelf enorm zwaar overschat en gelooft in zijn eigen praatje, dan is het toch wel Aad zeker? Gijp en Derksen zijn echt wel goed in wat ze doen, ze doen al jarenlang dat programma. Natuurlijk slaan ze de plank een keer mis, wie doet dat niet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
Als Dani Ceballos niet haalbaar blijkt, gaat Arsenal zich bij Ajax melden voor Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren