‘Ondanks zijn mindere beurt hoort hij nog steeds bij de selectie van Oranje’

Maandag, 7 oktober 2019 om

AZ kan terugkijken op een aantal geslaagde weken, maar de Alkmaarders slaagden er niet in om hun laatste wedstrijd voor de interlandperiode met een overwinning af te sluiten. De ploeg van trainer Arne Slot kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Willem II en mocht nog van geluk spreken dat de Tilburgers in de slotfase een strafschop misten. Ben Wijnstekers zag dat AZ het moeilijk had tegen Willem II en ook Calvin Stengs slaagde er niet echt in om zich hieraan te ontworstelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Calvin Stengs bij de selectie van het Nederlands elftal had moeten zitten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door sirius)

Nee, hoort hij niet. Laten wij eens serieus zijn. Ja hij doet het goed, maar laat hem maar even een tijd lang goed presteren bij Jong Oranje, voordat we roepen dat hij bij de grote jongens hoort. Dilrosun hoor je opeens ook niet meer, krijg je dat gevalletje weer. We horen nu gewoon naar een niveau te stijgen waar jongen talenten consistent moeten zijn over een lange periode, ipv zo snel mogelijk hun debuut laten maken. Want ik zie ook continu mensen Babel afbranden terwijl hij altijd wel zijn taak uitvoert, al gaat het slecht. Maakt veel vuile meters voor een winger, is balvast en is gewoon iemand die goed in de groep ligt. Ik hoop dat Stengs over een tijdje debuteert, alleen vind ik het nu gewoon te vroeg. Want heb geen idee voor wie hij zou moeten komen.

7 oktober 2019 om 09:10

Je kan Stengs er gewoon bij nemen. Of je hem in de basis moet zetten is een tweede, maar als je ziet dat Berghuis in zijn huidige vorm wel wordt opgeroepen, zie ik geen reden waarom Stengs voor hem moet wijken. Scheelt ook dat je dan 2 rechtsbuitens die er van houden om naar binnen te trekken en met links uit te halen vergelijkt in plaats van een rechtsbuiten met een Babel die nooit op die positie speelt. Babel heeft krediet gekweekt afgelopen interlands.

7 oktober 2019 om 09:20

Ik noemde Babel omdat ik op de forum hier vaak zie dat Babel helemaal door het stof wordt gehaald, vooral ten onrechte. Voor de afgelopen interlandperiode zaten de helft van de reacties vol met berichten over zijn haar en dat beter Stengs opgeroepen had kunnen worden. Nu is dat natuurlijk opeens anders omdat hij direct betrokken was bij doelpunten, maar dat laat dan alleen maar zien dat veel hier aan scorebord journalistiek doen. Wat betreft Berghuis, dat kan wel. Alleen dan moet je begrijpen dat Koeman al zei dat hij wilt werken met een soort van vaste groep. Alhoewel ik Berghuis het niet slecht vind doen, zijn team is gewoon rondom bagger en het loopt voor geen meter daar, waar het bij AZ nu wel gewoon loopt. Persoonlijk vind ik het gewoon te snel, Stengs in Oranje. Trouwens, Berghuis is by the way gewoon beter dan Stengs

7 oktober 2019 om 09:27

Berghuis doet het niet dramatisch, maar ten opzichte van de laatste seizoenen is het toch allemaal wat minder bij hem. Dat kan van tijdelijke aard zijn, dus ik schrijf hem niet af. Echter toen hij vorig seizoen goed speelde werd hij ook een jaar lang niet opgeroepen. Wat dat betreft vind ik het vreemd dat hij er nu het minder gaat wel bij zit. Dan zou ik Stengs die momenteel beter speelt erbij nemen. Je moet wat mij betreft namelijk de beste spelers van het moment oproepen en Berghuis hoort daar op basis van zijn spel dit seizoen niet bij. Dat de piek van Berghuis hoger ligt ben ik het mee eens, echter is hij nu ver van zijn topvorm verwijderd.

7 oktober 2019 om 09:34

Ach in de komende 2 kwalificatie wedstrijden ga je geen problemen krijgen en stengs je op dit moment geen basismateriaal. Waarom zou je hem er dan bijnemen, terwijl jong oranje wel een moeilijke wedstrijd tegen Jong Portugal heeft? Ik snap de keuze wel, hetzelfde geldt voor Teun Koopmeiners en Kluivert die bij Jong oranje zitten. Je kan de jij het grote oranje gebruiken, maar voegen nog niet zoveel toe dat het een noodzaak is. Mooi dat we dit soort talenten nog niet nodig hebben, het is wel is anders geweest.

7 oktober 2019 om 09:54

Moet je nagaan....berghuis in zijn huidige vorm heeft in 14 wedstrijden 7 goals en 5 assists. Dat zijn echt prima statistieken. Ik denk dat hij nog beter zou renderen in een goed draaiend team....

7 oktober 2019 om 09:57

Stengs hoort er inderdaad nog niet bij. Doet het zeker meer dan prima, maar komt toch nog te licht over. Denk dat Koeman zeker wel het talent en groei in Stengs ziet, maar het nog wel even wil afwachten.over Dilrosun ben ik het niet me je eens. Na zijn invalbeurt in oranje is hij geblesseerd geraakt. Toen was het logischerwijs even stil. Na zijn blessure heeft hij het weer goed opgepakt en is de laatste weken wel goed bezig. Of hij dan direct in Oranje moet? Bij de (voor)selectie nemen kan geen kwaad.

7 oktober 2019 om 11:25

Geen woord aan gelogen. Stengs is een goed talent die nu goed bezig is. Hij presteert echter nog niet substantieel beter dan de jongens die nu zijn geselecteerd (zelfs Berghuis). Om hem in plaats van Strootman op te roepen zie ik niet zitten, want die spelen op hele andere posities.

7 oktober 2019 om 11:48

Eindelijk iemand die het begrijpt.

Goed gespeeld, een mindere wedstrijd. Hoort erbij, maar AZ doet het gewoon boven verwachting goed en hopelijk gaan ze zichzelf belonen met een mooie Europese campagne.

Wat een hype rondom deze samenvatting voetballer. Gister was hij zoals wel vaker echt belachelijk slecht , die 6 moet eigenlijk een 4 zijn. Koopmeiners is momenteel de enige van AZ die het echt verdiend , stak gister ook weer met kop en schouders boven de rest uit. Lijkt mij ook een veel logischere vervanger van Strootman.

Manman, hou toch eens op met al die talenten direct in Oranje te praten. We weten zo ontzettend goed dat je nooit weet hoe de toekomst voor die jongens uitpakt. Kijk naar klaassen, maher, clasie, bazoer, tete, riedewald, kishna, el ghazi, dilrosun. Zelfs Depay, die op het WK van 2014 zo schitterde heeft daarna jaren niks gepresteerd.

7 oktober 2019 om 09:58

Depay heeft na 2014 niks gepresteerd? Is juiste de laatste jaren een van de onze belangrijkste spelers in Oranje.

7 oktober 2019 om 10:03

Doelt in de periode tussen Van Gaal en Koeman in. In die periode bakte die er vrij weinig van en was volgens mij toen een tijd ook niet zeker van een basisplaats bij Oranje.

7 oktober 2019 om 10:38

Heel oranje was slecht, dus om Depay er dan uit te lichten vind ik overdreven. Hij was toen jong en dan is het bijna onmogelijk om te presteren in een team was toen totaal niet liep. In het verleden hebben we echter wel een aantal jongens te snel en te vroeg laten debuteren. De genoemde namen waren toen ze werden opgeroepen nog lang niet van het niveau oranje. Denk dat er toen ook wanhopig gezocht werd naar een of meerdere talenten die het Oranje kon 'redden' van de negatieve spiraal.

7 oktober 2019 om 10:37

Eens alleen Dilrosun mag je weg laten uit dat rijtje. Is een langere tijd geblesseerd geweest en speelt pas sinds kort weer zijn wedstrijden bij Hertha. In de laatste 3 wedstrijden heeft hij daar ook 3 keer gescoord. Om hem met zijn 21 jaar al af te schrijven, is voor mij een beetje te vroeg.

Een goed speler, maar je kan niet zomaar zeggen Strootman eruit en Stengs erin. Zijn twee verschillende posities en andere type spelers. Anders kan je ook de derde keeper wel thuis laten voor een talentvolle aanvaller. Hij heeft Depay, Promes, Babel, Bergwijn enzo voor zich. En dat zijn spelers die het in de competitie of het Nederlands elftal gewoon goed doen. Als hij zo door gaat komt hij er uiteindelijk wel.

Ik vind het jammer dat men alles en iedereen meteen in het grote oranje moet. Wat is er mis met jong oranje? Nu er zoveel talent op de deur klopt is het toch mooi als daar ook een goed team gesmeed wordt? Hoe mooi kan het zijn als jong oranje een mooie basis creëert voor het grote oranje. Een strengs kan spelen in jong oranje of gaan banken in groot oranje. Als je wil groeien wil je toch spelen? Wat is er dan mis met jong oranje?

Sommigen leven echt te veel in de waan van de dag als het op voetbal aankomt. Deze jongen komt als het ware net kijken en men praat hem nu al in Oranje. Volgens mij is men vergeten dat we twee eindrondes hebben gemist en dat de druk op kwalificeren er volop staat, ook al hebben we buiten Duitsland op papier een makkelijke(re) poule. Dan ga je niet vertrouwen op een jong talent van AZ als je ervaren krachten tot je beschikking hebt waarvan je de kwaliteiten al volledig kent. Stengs krijgt z'n kans wel als kwalificatie eenmaal een feit is. Waarom dan nu al zo geforceerd schrijven dat die jongen erbij moet? Met concurrenten als Malen, Bergwijn, Memphis, Babel, Promes en Berghuis is het namelijk niet vreemd dat Stengs z'n wedstrijden nog bij Jong Oranje moet spelen. Bovendien hebben we met Kluivert en Dilrosun ook twee vergelijkbare talenten die op een hoger niveau spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

8 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 10 juli
Arsenal ondervindt hevige concurrentie inzake de krabbel van Dani Ceballos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren