Van Bommel: ‘Dat vind ik knap, hij is nog altijd pas twintig jaar, hè’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Donyell Malen was zondag tweemaal trefzeker tijdens de door PSV met 4-1 van VVV-Venlo gewonnen wedstrijd en de jonge spits staat na negen Eredivisie-wedstrijden al op tien doelpunten. Inmiddels wordt de vergelijking met de legendarische Coen Dillen, die het competitierecord van 43 goals in handen heeft, alweer getrokken, maar Malen weet niet of hij bij dat aantal in de buurt zal komen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Donyell Malen dit seizoen veertig of meer doelpunten zal maken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mt87)

Dit is me toch een partijtje genieten met deze jongen! Hopen dat hij dit jaar zich zo blijft doorontwikkelen en we hebben vanaf het EK ‘20 de komende 10 jaar eindelijk weer een spits van topniveau in het Nederlands elftal, de ontbrekende schakel in Oranje op dit moment.

7 oktober 2019 om 08:34

Echt een pareltje, ik zie meer in hem dan in Bergwijn. Over ontbrekende schakels gesproken, het wordt ook wel eens tijd dat er goede backs bij gaan komen. Hopelijk kiest Dest voor Oranje en maakt Wijndal na dit seizoen een mooie transfer naar PSV of Ajax. Cillessen; Dest, De Ligt/ de Vrij, van Dijk, Blind; de Jong, Wijnaldum, van de Beek; Depay, Malen, Ihatarrendit lijkt me volgend jaar zomer de sterkst mogelijke opstelling, er zitten misschien een paar vraagtekens bij (ihatarren, Dest) en een paar spelers bij die zich op dit tempo moeten blijven ontwikkelen (dest, van de Beek, Malen, Ihatarren). Maar als alles goed gaat hebben we toch wel een ijzersterk jong team staan.

7 oktober 2019 om 09:48

Bergwijn is echt nog wel een stap verder. Ik vind dat je deze twee spelers ook moeilijk kunt vergelijken. Malen is een meer scorende speler maar bergwijn geeft aan en creëert ruimte en een tegen een situaties voor zichzelf en mede spelers middels zijn dribbels, diepgang en passing. Bergwijn is fysiek ook nog wel wat sterker. Ik vind het ook onzin dat er in de media (sommige) word gezegd dat bergwijn onder sneeuwt ten opzichte van malen. Ze hebben allebei andere functies in het veld. Oke het is fijn als bergwijn ook scoort en als aanvaller moet dat ook wel, dat doet hij te weinig idd maar op andere vlakken presteert hij juist goed zoals ik hierboven al aangaf. Ihattaren is ook iets anders, al helemaal niet te vergelijken met bergwijn en malen. Persoonlijk vind ik dat ihattaren op voetbaltechnisch gebied daarmee bedoel ik de aannames, passing, techniek van bal behandeling in een kleine ruimte, overzicht en dan ook de controle over de bal en het zien ook kunnen uitvoeren en traptechniek het besten van iedereen.

7 oktober 2019 om 10:17

Bergwijn heeft wat meer ervaring in de Eredivisie dan Malen en het zou inderdaad kunnen dat hij wat verder is. Malen is de laatste tijd gewoon geweldig op dreef en is zeer beslissend voor dit Psv. Ben het wel met je eens dat Ihatarren technisch gezien veruit de beste is van de drie, maar inderdaad niet te vergelijken qua type speler. Misschien komt het omdat ik Bergwijn altijd spiegel aan Depay. Bergwijn is nu 21, dezelfde leeftijd waarop Depay de hele eredivisie aan flarden schoot en een transfer naar Man Utd verdiende. Als ik, met alle respect, zie wat er uiteindelijk van Depay terecht is gekomen, denk ik niet dat Bergwijn van absolute wereldklasse gaat worden. Dat soort spelers springen er toch meestal wel uit in de Eredivise en dat idee heb ik bij Bergwijn niet, maar ik hoop dat hij zich stormachtig ontwikkelt de komende jaren.

Wat een topper!! Als deze jongen geen wereldtopper wordt, dan weet ik het ook niet meer. Hij heeft alles om dat niveau te bereiken. PSV gaat flink wat geld verdienen aan hem.

Begrijp me niet verkeerd, hij doet het echt geweldig. Vind het ook genieten om hem te zien spelen, maar het wordt wel allemaal een beetje overdreven.. Topspits voor de komende 10 jaar in het NL elftal lees ik hierboven al, maar we moeten niet vergeten dat het wel in de eredivisie is, waarbij het ook pas een halfjaartje zo goed gaat met Malen. Ik vind eigenlijk dat we hem over een langere periode moeten beoordelen.

7 oktober 2019 om 08:42

Hoezo overdrijven we dan weer? Het is toch gewoon een mega talent? Of is dat alleen voor ajax spelers? Malen is op dit moment samen met Ihattaren de grootste talenten op de Nederlandse velden en als ze idd zo door gaan dan zpitten we zeker gebakken voor de komende 10 jaar

7 oktober 2019 om 09:16

Ik ontken niet dat het een megatalent is, maar ik vind wel dat de hype een beetje overdreven is. Kan komen omdat ik gewoon niet van hypen in het algemeen houdt, ook niet van ajax spelers.

7 oktober 2019 om 10:30

Tja, zo gaat het snel in Nederland. Ik vind Van de Beek bijvoorbeeld ook erg goed, maar niet van het kaliber zoals Sneijder en toch wordt zijn toekomstige transferbedrag op vergelijkbare hoogte als die van Frenkie de Jong geschat. Niettemin is er de nuance van de Eredivisie. Enerzijds terecht – met bijvoorbeeld Depay en Luuk de Jong zien we dat succes hier geen garanties biedt elders – maar anderzijds ook erg flauw. Want het feit dat Malen lekker productief is op dit niveau geeft evenmin de garantie dat hij het elders N I E T gaat redden. Daarom vind ik het interessant te volgen hoe PSV en in het bijzonder Malen het dit seizoen gaat doen in de Europa League. Niet alleen is hij hier voorlopig gedeeld topscorer, maar volgens de statistieken momenteel ook de best presterende speler van het toernooi. We zijn nog maar twee wedstrijden onderweg en Sporting Portugal en Rosenborg zijn niet meer wat ze geweest zijn, maar toch: er zit nog veel rek in deze ploeg en zijn spelers en ik verwacht dat ze een succesvolle campagne tegemoet gaan. Met een onderscheidende rol voor Malen.

7 oktober 2019 om 11:02

Ook hier, gomes1psv, fijn dat er ook mensen zijn die niet opgefokt reageren op mij en niet terugvallen op mijn clubvoorkeur. Ik zie PSV ook ver komen in de EL, maar ik verwacht niet dat ze hem gaan winnen, met de clubs die de EL instromen vanuit de CL.

7 oktober 2019 om 08:49

Er staat ook hier boven, dat als hij zich zo door blijft ontwikkelen. Iets met subjectief lezen?

7 oktober 2019 om 08:52

Och, wat spat er een jaloezie af van jouw post. Hij scoort ook behoorlijk veel in de EL en bij zijn debuut voor oranje. Dat laat je gemakshalve maar even weg. En 10 goals in 9 wedstrijden heb ik de laatste jaren ook niet vaak meer gezien in de eredivisie. Zeker moet hij dit het hele seizoen laten zien, maar jij doet hem aardig te kort.

7 oktober 2019 om 09:30

Er spat zeker geen jaloezie van mijn post af. Waarom zou ik jaloers zijn? Ajax heeft toch ook topspelers? Malen in de spits bij ajax zou natuurlijk leuk zijn, maar dan moet er wel iemand ruimen, en ik zou niet zo snel weten wie dat zou moeten zijn. Bij zijn debuut voor oranje scoort hij inderdaad, goede goal, geef ik toe. In de EL doet hij het ook aardig, maar we weten allemaal hoe het Dolberg is gegaan sinds dat EL jaar. Nogmaals, ik vind het geweldig om Malen zo te zien spelen, leuke jongen en een goede voetballer, maar laten we gewoon even aankijken hoe hij het over het hele seizoen doet.

7 oktober 2019 om 08:55

Niemand overdrijft, Donyell is gewoon een supertalent. Bij Ajax was hij ook één van de spelers waar van ze wisten dat hij het eerste zou halen. De manier van spelen en hoe hij doelpunten maakt is gewoon heel zuiver. Vanaf de bank of vanaf de start, hij is sterk in zijn positionering. We praten over een langere periode moeten beoordelen, maar dit deed hij vorig jaar al, toen die vanaf de bank kwam. Bij Arsenal werd hij omgebouwd tot een winger, terwijl die in de jeugd van Ajax gewoon een spits was. Ik sluit mij dan ook aan bij barcalover, ik heb het gevoel dat je anders zou spreken als hij bij Ajax zat. Hoop dat ik ongelijk heb. Verder dat je zegt dat het pas een halfjaartje goed met hem gaat, was het zelfde met Dolberg ( ook al doet Donyell het al sinds vorig jaar. )

7 oktober 2019 om 09:27

Malen is ook een supertalent, dat weet ik zelf ook wel. Ik zeg ook, ik vind het geweldig om hem te zien spelen, want hij is gewoon goed. Vorig jaar vanaf de bank zorgde hij inderdaad voor dreiging, maar hij was wel erg wild in het afronden, daar kunnen we het over eens zijn toch? Zoals ik op barcalover al gereageerd heb, zou ik hem niet anders beoordelen als hij bij ajax zat, want ik hou niet van hypen in het algemeen. Vorig jaar heb ik ook De ligt en de Jong niet gehyped, omdat ik daar niet van hou. Dolberg heb je gelijk in, daarom heb ik ook hem nooit gehyped, ookal kan hij wel geweldig voetballen.

7 oktober 2019 om 09:18

10 goals in 9 wedstrijden en pas 20 jaar. Europees heeft die er een aantal gemaakt plus scoort bij zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Duitsland, maar meneer ajax 1812 vind dat er word overdreven

7 oktober 2019 om 09:24

Ja, ik vind de hype overdreven. Net als dat ik die overdreven vond bij De Ligt en Frenkie de Jong. Mag ik toch vinden..

7 oktober 2019 om 09:44

Dat mag jij zeker vinden, maar als je in zowel de Eredivisie, Europa league en met het Nederlands elftal goals produceert dan kan je niet meer van een hype spreken. Verder spat het talent gewoom af van deze jongen en dat zou jij moeten zien als Ajax fan

7 oktober 2019 om 10:44

Het talent spat er ook vanaf, je hebt daar helemaal gelijk in.

7 oktober 2019 om 10:29

Of hij echt een toptalent is weet ik niet. Maar ik denk dat elke speler die in de eerste week van oktober al op 16 goals staat (eredivisie + Europees) gehypt zou worden.

7 oktober 2019 om 10:34

@cabinessence: je hebt ook helemaal gelijk. Dat hij nu gehypt wordt voor het moment is ook gewoon terecht. Hij doet het fantastisch, daar mag hij en alles om hem heen ook gewoon van genieten. Uiteindelijk moet de toekomst uitwijzen of hij dit kan volhouden, kansen liggen er. Trouwens een hele mooie column van Hugo Borst vandaag in het AD over Ihattaren. Offtopic voor hier, maar wel het lezen waard (over het overlijden van zijn vader).

7 oktober 2019 om 11:01

Fijn om te zien dat er ook mensen zijn die niet opgefokt reageren en gewoon reageren op wat ik zeg..

7 oktober 2019 om 11:03

Als ie straks 4 wedstrijden niet scoort, kan hij er niks meer van. Zo gaat dat in het voetbal.

7 oktober 2019 om 11:10

En precies daarom vind ik dus dat hij niet gehyped moet worden.

7 oktober 2019 om 12:31

Helemaal met je eens. Laat het eerst maar eens 1 seizoen zien. Ik als PSV-supporter ben gewoon blij met Malen. Ik geniet van zijn goals, maar ben ook zeer benieuwd hoe hij gaat voetballen/reageren als het iets slechter gaat. Hoe een voetballer daarmee omgaat, geeft aan wat voor vlees er in de kuip zit. Wel vind ik dat oranje de beste spelers moet opstellen en op dit moment is dat mijn inziens Malen/huntelaar. En dus niet Dejong of Depay.

Iedereen ziet de potentie van deze jongen, maar laten we met zijn allen lekker rustig doen. Deze jongen wordt straks net zo hard afgemaakt als het even niet draait. Hij is pas 20 en heeft nog veel te leren, hoeveel talent hebben we al voorbij zien komen en opgehemeld die het uiteindelijk niet waar hebben kunnen maken. Het wordt de hoogste tijd voor een aanvallende grootheid in Oranje, maar laten we aub voorzichtig blijven.

Denk dat Malen in de eredivisie enorm veel kan gaan scoren dit jaar. Of dat rond de 40 gaat zijn, moeten we maar afwachten, want dat is wel erg veel. Als hij daarbuiten in Europa ook nog een aanzienlijk aantal weet te scoren, dan gaat ie wel een topjaar hebben. Reken daar straks wellicht ook nog een leuk EK bij en deze jongen draait gewoon een topseizoen. Natuurlijk is het momenteel allemaal speculeren, maar hij heeft het zeker in zich. Gelukkig zit er ook een goede kop op en zie ik hem niet meteen domme dingen doen. Hij heeft echt wel geleerd van zijn avontuur bij Arsenal. Het beste kan ie na dit seizoen gewoon nog 1 a 2 seizoenen in Nederland blijven ballen.

7 oktober 2019 om 08:54

Mee eens, maar als hij een dergelijk seizoen en ek heeft gespeeld en clubs gaan mega bedragen op heb bieden, moet PSV dat direct doen.

7 oktober 2019 om 09:42

Richting de 40 doelpunten betkent dat je of het hele jaar bizar in vorm bent (wat bijna geen speler lukt) of dat je een paar potjes er tussen hebt zitten waar je er 3 of 4 in legt. Hij heeft een goede start maar dat is wel licht vertekend door die 5 goals in één wedstrijd.

7 oktober 2019 om 10:34

40 Goals is inderdaad wel heel erg veel. Dat is sinds 1961 niet meer voorgekomen. Dus zelfs spelers als Cruijff, Van Basten, Bergkamp, Romario, Ronaldo, Van Nistelrooij, Nilis en Suarez hebben dat nooit gehaald.

7 oktober 2019 om 14:26

@cabinessence, vandaar dat ik het woordje 'alweer' in de volgende zin ook zo raar vindt: "inmiddels wordt de vergelijking met de legendarische Coen Dillen, die het competitierecord van 43 goals in handen heeft, alweer getrokken." Zo vaak komen we namelijk helemaal niet in de gelegenheid om die vergelijking te trekken. Sterker nog, de laatste keer dat ik de 'coen Dillen Index' zag, zat Jack van Gelder nog bij de NOS en zou Mateja Kezman voor de tweede keer op rij boven de 30 goals eindigen. Maar halverwege het seizoen stopten ze toen al met die index. Mateja kwam met 31 nog steeds no where near de 43. Het is best bijzonder als Dillen erbij gehaald wordt.

Moet eerlijk bekennen dat hij me heeft verrast. Zag in Lammers meer een spits dan Malen maar hij bewijst het tegendeel. Knap hoe hij zich elke keer vrij weet te lopen en hoe makkelijk hij de goaltjes maakt. Hoop dat hij op deze manier door gaat.

7 oktober 2019 om 10:40

Ik had dit eigenlijk ook niet echt verwacht. Vorig seizoen scoorde hij ook al vrij makkelijk, maar dat was ook wel mede omdat hij vaak inviel tegen tegenstanders die al verslagen waren. In de wedstrijden waarin hij in de basis mocht starten, vond ik hem veel te laks en zag ik ook niet die bijna obsessieve drang om te scoren, die een speler als Lozano wel had.

Wat een speler is malen zeg. Hij ontwikkeld zich echt stormachtig. Vorig jaar had ik nog iets van tjaa, weet niet wat ik van hem moet vinden. Veelte wild voor de goal en soms stomme keuzes.Maar hij heeft echt stappen gemaakt zo zie je maar wat speelminuten kan doen met een speler. Natuurlijk traint hij hier ook op maar op dit moment is het echt geweldig. Als hij zich zoo door blijft ontwikkelen word het echt een geweldige spits van top niveau. Bij PSV zitten ze echt geweldig voorin qua kwaliteit en potentie van de spelers. En dat te bedenken dat Lammers ook nog terug komt wat ook gewoon een goede speler is met potentie. Misschien iets minder potentie dan malen maar lammers is ook echt wel een goede spits. Wat kan PSV toch veel kanten op. Hopelijk keert lammers spoedig terug. (Verwachting na de winterstop)Ook fijn dat Thomas terug is en afellay wellicht ook bijna. Zo komt er ook een sterk middenveld. Concurrentie voor Rosario, Hendrix en guti is nodig. Ben er van overtuigd dat ze beter gaan spelen als ze merken dat er meer concurrentie is.

Je ziet dat hij de Ajax opleiding heeft genoten :-) Grapje mensen. Malen doet het voortreffelijk. Hopelijk blijft hij zo goed presteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller62
D. MalenAanvaller63
J. PiroeAanvaller20
E. ZahaviAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper60
M. DelangheKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 6 3 0 0
2019/2020 PSV 14 11 1 0
2018/2019 PSV 31 10 4 0
2017/2018 PSV 4 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 22 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

Malen laat Ronaldo en Depay achter zich: ‘Het was een grote uitdaging’

PSV won donderdag zijn tweede groepsduel in de Europa League dankzij een doelpunt in extremis. Donyell Malen schoot in de uitwedstrijd tegen Omonia Nicosia in de tweede minuut van de blessuretijd...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren