Van Hanegem verbijsterd: ‘Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden?’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Feyenoord ging zondagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard met 4-2 onderuit. Willem van Hanegem zag de Rotterdammers de afgelopen jaren vaker onderuit gaan tegen ‘ploegen die aan het einde van de rit degradeerden naar de Eerste Divisie’. De Kromme acht het om die reden weinig zinvol om het vertrek van Jaap Stam te eisen, maar hij vindt wel dat de trainer ‘zijn tanden’ moet laten zien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Willem van Hanegem eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

En zo moet jaap stam in de kleedkamer gaan staan na de wedstrijd... dan heb je geen geïrriteerde en verontwaardigde mannetjes

7 oktober 2019 om 09:40

Volgens mij is gewoon niet voor te stellen onder wat voor druk die gasten bij Feyenoord staan. Ze spreken het natuurlijk allemaal niet uit, maar ze moeten voor de buitenwacht altijd meer presteren dan dat ze kunnen. Natuurlijk tikken ze soms hun top aan, maar als ze dat doen dan weten ze direct: kut, nu moet het al helemaal volgende week weer. Ga maar eens voor jezelf na: als ik op mijn werk al 4 jaar dingen moet doen die ik alleen maar kan als ik een topdag heb, blokkeer ik dan niet regelmatig volledig?

Je mag het niet over instelling of mentaliteit hebben maar daar begint het juist mee. Als ik de intervieuws na de wedstrijd lees of hoor, schrik ik me kapot. Jaap Stam na wanvertoning tegen Rangers - We begonnen goed tot de penalty (6 minuten) en de 2e helft ging het beter (kon ook niet slechter maar was nog steeds bedroevend). Jaap Stam na 0-3 tegen Az - het zat een beetje tegen. Nu Berghuis weer met slappe excuses. We zijn aan het bouwen aan een nieuw team en zijn pas net begonnen. Wanneer mogen we het dan beoordelen? Vanaf volgend seizoen, als er weer een heel ander team staat?

7 oktober 2019 om 08:09

Dit soort reacties zijn toch niet nieuw? Vorig jaar na Ajax - Feyenoord in de Arena werd ook massaal door spelers en trainers tevreden geroepen dat het goed ging en ze niet minder waren tot aan de rode kaart. Dat was dus 5 minuten. Ze willen elkaar niet afbranden in de media. Hopelijk dat er in de kleedkamer meer harde woorden vallen, want anders is het wel heel erg gesteld met de zelfkritiek bij de spelers.

7 oktober 2019 om 08:26

Ze hoeven mekaar niet persoonlijk af te branden in intervieuws maar hoe er als team gespeeld is mag wel benoemd worden. Iedereen ziet de wedstrijd. Maar ik ben juist bang dat ze in de kleedkamer ook niks durven te zeggen tegen mekaar. Wie gaat tegen Berghuis of Karsdorp zeggen dat ze met hun kwaliteiten veel meer moeten brengen. Die zijn gelijk gepikeerd.

7 oktober 2019 om 13:28

@pablonino je kan nog zo een goede instelling hebben en nog zoveel arbeid leveren maar als je de kwaliteiten niet hebt van een PSV of Ajax loop je een paar keer per jaar tegen dit soort zeperds aan. Feyenoord eindigt straks gewoon weer waar ze horen te staan, ergens rond de derde of vierde plek

7 oktober 2019 om 13:48

Iedereen begrijpt dat we niet de kwaliteiten hebben vsn Ajax en PSV, maar dat is in een wedstrijd tegen Fortuna natuurlijk geen excuus.

7 oktober 2019 om 14:11

toch zou je als je al dit soort potjes tegen de mindere tegenstanders zou winnen meedoen om het kampioenschap en dat lijkt me niet reeel met de huidige selectie

Ben het helemaal eens met Willem vandaag. Werkelijk op elk punt legt hij de vinger op de zere plek. Tijd voor Senesi. Juist de communicatie zal sneller verbeteren als je hem laat spelen. Berghuis is gewoon bezig aan een matig seizoen en laat in huidige vorm zien niet beter te zijn dan Stengs.

Volledig eens met van Hanegem. Ik denk dat het wegsturen van Stam niet echt zin heeft, maar er moeten wel eens een keer harde woorden gaan vallen. Als je ziet dat Larsson en Tapia geïrriteerd het veld afkomen vanwege de wissel, terwijl ze niet best waren. En Botteghin kan echt niet meer. Waarom is die vent als aanvoerder aangewezen? Had Toornstra aanvoerder gemaakt. Die scoort altijd een voldoende. Is geen absolute hoogvlieger maar voor Feyenoord een prima speler die je bijna altijd kan opstellen want hij kan op heel veel posities gebruikt worden

En dan huurling Ie laten staan die er ook niets van kan? Waarom wil iedereen Senesi? Niemand weet, op de trainer a hoop ik, of hij beter is.

7 oktober 2019 om 07:58

Omdat we geen geld hebben, en Senesi voor veel geld gehaald is. Als je zoveel neerlegd mag je hopen dat hij beter is dan de spelers die we al hadden. En ten tweede moet hij geld gaan opleveren, maar dan moet hij wel gaan spelen. Mocht hij er nu niet in staan omdat hij niet goed genoeg is, ja dan zitten we met een ramp.

7 oktober 2019 om 14:42

Dat mag ik toch wel hopen. 7 miljoen euro betalen voor een speler die nog slechter is dan de verdedigers die nu spelen is wanbeleid van de bovenste plank. Feyenoord heeft momenteel helemaal niet de luxe om spelers tegen zichzelf in bescherming te nemen. Na 9 wedstrijden al 7 punten achterstaan op de nummers 3 en 4 en 10 punten achterstaan op de nummers 1 en 2 is allesbehalve goed.

Ik zit echt tandenknarsend dat gelul van die Berghuis te lezen. Hoe durft hij dat soort onzin uit te kramen over dat het niet aan de instelling ligt???? En dat geldt voor Stam idem dito! Het is heel simpel. Wanneer je spelers hebt met kwaliteit dan kan je een wedstrijd, die niet lekker loopt of waar je minder voor de dag komt altijd op basis van jouw kwaliteiten winnen. Dat is 999 van de 1000 keer zo. Dus wanneer jezelf er helemaal van overtuigd bent dat het niet aan de instelling ligt dan ben je echt te dom om te poepen. En dat is meneertje Berghuis absoluut. Deze jongens zijn een schande voor Feyenoord. steven jij bent een Schande voor Feyenoord, sam larsson jij bent een Schande vooor Feyenoord. renato tapia jij bent een Schande voor Feyenoord. Net als al die supporters die het nodig vinden om met het K-woord te schelden zijn een Schande. Deze club wordt helemaal kapot gemaakt door mensen die alleen maar eigen belang hebben. Zo zonde. Het doet gewoon pijn.

7 oktober 2019 om 08:20

Het is natuurlijk meer dan alleen instelling, je hebt gewoon teveel spelers van subtop niveau, je hebt geen spits, een back die niet fit is, centraal duo wat om te huilen is, Tapia is ook gewoon niveau Willem 2, Larsson is de 1ne week een 8 en 3 weken lang een 4.. Je hebt teveel werkers en te weinig creativiteit om tegenstanders kapot te spelen, tempo is veel te laag en als Feyenoord dan achter komt lijkt het helemaal in elkaar te zakken.. Gister kon je ook goed zien dat ze gewoon een spits missen, met Jorgensen erbij begon het voorin wel wat beter te lopen maar dat was veel te laat

7 oktober 2019 om 09:26

En dan te bedenken dat Berghuis nu gewoon 2 miljoen per jaar ontvangt. Dan verwacht je toch ook een beetje zelfkritiek. Alles is altijd zo gelaten. Het ligt in ieder geval nooit aan de inzet volgens Berghuis. Nou ik betwijfel het. Fortuna is zoooo slecht. Hadden nog niet een keer gewonnen. Tot de mannen uit Zuid langskwamen. Echt een lachertje.

7 oktober 2019 om 15:09

Het is niet alleen instelling. je kan alle elf nog zo'n goede instelling hebben, in een teamsport zoals voetbal moet je gecoordineerd drukzetten, aanvallen, verdedigen etc, want anders kan je 11x100 procent inzet hebben, dan ga je er nog vanaf en lijkt het of je niet werkt voor de overwinning omdat je zoekgetikt wordt en daarom altijd te laat bent. Overigens vind ik dit de beste column die ik ooit van van Haneghem gelezen heb. Eindelijk 100 procent reeel en niet de eeuwige supporterspraat. Wel een klein beetje ironisch, want hij verwijt zogenaamde kenners dingen die hij in het recente verleden ook geroepen heeft, maar dat vergeef ik hem.

Volledig mee eens met Van Hanegem. Natuurlijk heb je zoiets als kwaliteit en is dat aspect ondermaats bij Feyenoord. Maar als je zo aan een wedstrijd start, na de 2-1 zo de weg kwijt raakt en vervolgens zo uit de kleedkamer komt dan gaat het over scherpte en mentaliteit. Zaken die Fortuna dik op orde had en daarom terecht won. Het grootste probleem is het gebrek aan samenhang. Er zitten echt spelers bij Feyenoord die aardig kunnen voetballen. Een prima keeper, goede backs, Fer kan voetballen, Berghuis idem, Toornstra is een solide kracht, Jorgensen mits fit een goede spits, Kokcu een talent en zo zijn er nog wel wat spelers (Larsson, Tapia) die bij zat andere subtoppers waarschijnlijk wel tot de basiself zouden behoren en daar wel hun niveau zouden halen. Maar teveel spelers zijn niet fit, de breedte is te zwak en als het tegenzit dan stort het elftal volledig in en valt uit een. Dan ontstaat een verdedigend blok en aanvallend blok en is er geen middenveld, afstemming ontbreekt en teveel spelers zijn met zichzelf bezig.

Tsja. Ik kan er niet eens meer echt boos om worden, in die fase zitten we alweer. Het is niet alleen mentaal, het is ook het voetballende gedeelte. Het lijkt gewoon helemaal nergens op in uitwedstrijden. Stam wegsturen lijkt mij ook niet de oplossing, al is het alleen maar omdat ik niet zie welke trainer het beter zou maken. Dit probleem is er al zo lang, ook onder Koeman en Gio. Elke keer staan we weer voor lul, leuk begin van de week steeds.

Jongens als Larsson en Narsingh daar wordt je als supporter toch doodmoe van lijkt me. Wat een ongelofelijke slapjanussen zijn dat, echt de belichaming van karakterloze voetballers. Al had je dat van Narsingh kunnen verwachten. Ik denk met een fitte Jorgensen met Sinisterra en Berghuis op de flanken dat het al een stuk beter zal lopen.

Je moet onderhand toch gewoon concluderen dat Feyenoord gewoon kwaliteit mist. En arbeid leveren is ook een kwaliteit. Man o man wat staat er een zwak team. Daarbij een beginnende coach, geen directie, geen goede jeugdopleiding en geen geld. Maar wel een nieuw stadion willen van een paar honderd miljoen die plaats biedt aan 15.000 mensen meer dan in de huidige kuip. Hoe ga je dat stadion vol krijgen? Geloof nu zo een 30.000 seizoenskaart houders. Dat nou werkelijk niemand inziet dat dit het niet wordt. Iedereen denkt maar dat als het nieuwe stadion er is alles goedkomt. Nou ik geloof er niet meer in. Er is teveel mis op dit moment.

7 oktober 2019 om 14:47

Exact. En dan een Rob Janssen die bij Rondo zonder blikken of blozen toegeeft mee te bepalen over het technische beleid van de club. Hoe pijnlijk dat zo'n man zoveel verantwoordelijkheid krijgt en nog pijnlijker dat hij dat maar gewoon openbaar kan maken?! Op het moment dat het voetbalbedrijf gerund word door een zaakwaarnemer en iemand zonder een duidelijk netwerk (kuyt), weet je dat je grote problemen hebt achter de schermen.

Heerlijk die nuchtere kijk van Willem en hij legt altijd de vinger op de zere plek. Kan hij niet zo’n rol krijgen die Advocaat een paar jaar geleden bij Gio had?

7 oktober 2019 om 10:18

Ze zijn allemaal bang voor Willem. Willen de waarheid niet horen. En Willem zegt waar het opstaat. Zou geweldig zijn maar de heren zijn allemaal bang voor hun eigen hachje

Ergenst wil ik berghuis wel gelijk geven, want het is zo ook wanneer je verliest of het niet loopt in het team het ook eruit gaat zien of ze een verkeerde instelling hebben. Aan de andere kant Feyenoord kan niet op 90/80 % spelen, wat psv en ajax wel kunnen. Dan gaat feyenoord gewoon de boot in.Het is ook gewoon gebrek aan kwaliteit bij feyenoord. PSV en Ajax liep het ook niet gisteren, maar Ajax en PSV heeft dan een Blind die opstaat of een individuele actie van een Ziyech en bergwijn die de wedstrijd openbreken. En dat heeft Feyenoord gewoon weg niet. En dan kom ik ook op het punt om de roep voor het verterk van Stam. Ik denk dat er gewoon niet meer inzit dan eens in de zoveel tijd een mooie uitschieter.

Zou die Berghuis nou stiekem niet ongelooflijk balen van het feit dat ie niet naar PSV is gegaan? Hij is overduidelijk de beste speler van Feyenoord en zit nu in elftal waarbij er gewoon helemaal niemand is die de kar kan trekken als het niet loopt. Iedereen kijkt naar hem. En die jongen heeft gewoon af en toe dat soort wedstrijden. In Eindhoven waren er dan een paar andere geweest die die rol van m hadden overgenomen maar nu stort het hele team simpelweg in. En dan gaat Steven daar weer rare overtredingen van maken. Tuurlijk is zijn salaris verhoogd maar dat had hij bij Philips ook wel gekregen. Veel minder gedoe rondom de club en veel meer rust voor de speler. PSV is wat dat betreft natuurlijk een dorpsclub vergeleken Feyenoord. Maar wel veel meer een topsportmentaliteit.zou me niks verbazen als zijn oproep voor Oranje serieus in gevaar komt door het feit dat hij in dit team speelt.

7 oktober 2019 om 12:28

Hij krijgt nu echt een heel hoog salaris. Niet lager dan hij bij PSV zou krijgen. En gezien de ontwikkeling van de talenten vraag ik me af of hij een basis plaats zou hebben. Daarbij spelen PSV en Feyenoord EL. Maar goed PSV is qua niveau wel 3 stappen hoger.

7 oktober 2019 om 13:42

Daar heb je een punt. Weet eigenlijk niet of PSV als met hem bezig was voordat ze Bruma kochten. Overigens vind ik persoonlijk Berghuis (in goede doen) echt wel een basisspeler voor Psv.

7 oktober 2019 om 14:49

Naar mijn weten heeft PSV nooit een officieel bod gedaan op Berghuis, dus dan is het niet heel relevant allemaal. Bovendien wou Feyenoord naar verluid 20 miljoen euro voor Berghuis en dat gaat geen enkele club voor hem betalen en zeker PSV niet.

Helemaal eens met van Hanegem. Wat zou hij zich klote voelen als legende van Feyenoord. Feyenoord zakt elk jaar verder weg. Op het veld en buiten het veld. Drama. Idd tijd voor senesi maar ook voor ayoub ipv tapia

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. FerMiddenvelder30
O. KökçüMiddenvelder30
S. BerghuisAanvaller34
J. BijlowKeeper30
R. BoženíkAanvaller30
B. LinssenAanvaller30
J. ToornstraMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

76 jaar
52 fans

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren