‘Het tweede elftal van Ajax kan zo in de Eredivisie spelen, geen probleem'

Zondag, 6 oktober 2019 om

Feyenoord beleeft vooralsnog een ongelukkig seizoen. Afgelopen donderdag werd er knap gewonnen van FC Porto in de Europa League, maar zondag ging het team van trainer Jaap Stam met 4-2 onderuit tegen Fortuna Sittard. Aan tafel bij Rondo worden vraagtekens gezet bij het beleid van Feyenoord en wordt er met een kritisch oog gekeken naar de aankopen van de afgelopen transferperiode.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door markerazzi)

Ik vind dat altijd zo nietszeggend... Na zo'n beschamende nederlaag als vandaag heeft Feyenoord totaal geen kwaliteit... Maar toen Feyenoord sprankelend de EL voorronde doorliep en ook na Porto, afgelopen donderdag, werden spelers als Karsdorp en Haps met het Nederlands elftal in verband gebracht, is Vermeer de beste keeper van Nederland, is Sinisterra een goudmijntje en kan Tapia zo bij de Europese subtop terecht.... En diezelfde spelers zouden er nu totaal niets meer van kunnen ? Nee, ik geloof er niet zo in....net als dat ik niet geloof dat Senesi minder is dan Botteghin op basis van wat hij laat zien op de training... Met alle respect maar op basis van een trainingspotje kan je natuurlijk geen oordeel geven over iemands kwaliteiten, dat is schier onmogelijk... Ik zet wel mijn vraagtekens bij de trainerskwaliteiten van Stam. Daar scheelt toch wel het nodige aan. Mentaal en psychisch zit het totaal niet goed bij die gastjes, dat is duidelijk... En dat is toch wel een dingetje dat je Stam kan aanrekenen... En zo zijn er wel meer punten waar ik me vraagtekens bij zet... Van de winterstop moet Feyenoord de eerste seizoenshelft grondig evalueren en als je toch besluit met Stam te breken zie ik graag Fraser komen... Dat lijk me de ideale trainer voor Feyenoord... Maar zo ver is het nog lang niet... Van Bronckhort begon ook schandalig slecht met als dieptepunt 8 nederlagen op rij en moest te hulp worden geschoten door Advocaat... En ook hij mocht uiteindelijk 4 jaar blijven zitten.

6 oktober 2019 om 20:47

Mentaal en psychisch is hetzelfde.. dat heeft ook met kwaliteit te maken en onervarenheid, dat ligt niet alleen maar aan de trainer.

6 oktober 2019 om 21:09

Ik denk niet dat we Karsdorp of Haps meer gaan zien in NL elftal. Zeker niet nu Wijndal ook aan t doorbreken is. Rechts kiezen ze al voor andere landen door de concurrentie. Enfin, dat maakt nu ook geen donder uit ben ik bang, 3 wedstrijden id week is al een probleem

6 oktober 2019 om 21:12

Wie hebben dat dan gezegd want er is toch wérkelijk geen enkele speler die oranje waardig is? Feyenoord heeft gewoon een middelmatig elftal waar men elk jaar veel te hoge verwachtingen bij heeft. Linker rijtje is gewoon realistisch doel elk jaar. Gat met de top is groot, te groot. Helaas maar waar. Ajax PSV de 2 top ploegen en daarna komen clubs als az Feyenoord Utrecht Vitesse Heerenveen die allemaal voor de overige plekken knokken op afstand van Ajax en PSV.

6 oktober 2019 om 22:46

Hoezo realistisch IEDER jaar sjoerd1987? Omdat ze dit jaar prut spelen Je praat lekker mee met de menigte van ajacieden om Feyenoord neer te trappen. Dat gat afgelopen 2 jaar groter is geworden is geworden met PSV en Ajax is een feit maar jij doet net alsof dit al 5 jaar zo is.

6 oktober 2019 om 23:12

Ik praat met helemaal niemand mee. Afgelopen 2 jaar? Pak de laatste 10 jaar en 7 van de 10 staat Feyenoord op grote afstand van de nummer 1. Misschien eens realistisch proberen te zijn. Snap dat het niet leuk is maar op een uitschieter daargelaten is strijden om de 3e plek normaal.

6 oktober 2019 om 23:48

@ sjoerd Wat een ontzettend denigrerend non-argument wederom van jou over Feyenoord. Linkerrijtje is de focus? Plek 3 is de focus bij Feyenoord en hopen op een uitschieter. Az is toen Rutten trainer was bij Feyenoord 1 keer boven Feyenoord geëindigd. Als je clubs als heerenveen met Feyenoord gaat vergeleken is objectiviteit ver te zoeken.

6 oktober 2019 om 22:13

Wie na porto niet zag dat Feyenoord van los zand aan elkaar hing en toen vooral zich naar de overwinning vocht, snapt er weinig van. En dan tegen een Fortuna denken ze het wel op kwaliteit te kunnen, en zie je wat er gebeurt. Dit Feyenoord is het matigste Feyenoord wat ik in tijde heb gezien.

6 oktober 2019 om 23:20

@raubaht Waar heb jij dat gelezen dan over Tapia en Haps etc.? Dat heb ik nog nooit gelezen namelijk... mensen blijven maar doen alsof Feyenoord top is, ik krijg zelfs boze reacties als ik zeg dat Feyenoord niet met Ajax en PSV maar met AZ concurreert, terwijl dat gewoon feitelijk al jaren zo is...

Ik deel deze uitspreek van Mulder niet helemaal maar snap zn punt wel. Je ziet het bij PSV én Ajax dat de jeugd daar, sinds de invoering van de beloftenteams in de KKD, echt beter en vooral sterker/mannelijker is geworden. Want waar PSV eerst niet als een opleidingclub te boek stond, komen daar de laatste jaren meerdere pareltjes vandaan. Ook meerdere Ajacieden hebben al aangegeven dat ze erg tevreden zijn over de springplak die de KKD heet. Kortom: Feyenoord, een gemiste kans een paar jaare geleden, naar mijn mening.

6 oktober 2019 om 20:51

Het jammere is dat Feyenoord op het eerste moment van instromen de financiële mogelijkheid niet had. De kosten daarvoor waren volgens mij rond de miljoen euro per seizoen en Feyenoord kon dat destijds niet betalen. Ik weet niet of er later nog een mogelijkheid is geweest, maar een gemiste kans is het zeker. Want rond die periode werd de opleiding van Feyenoord meerdere malen gekozen als beste opleiding van NL

6 oktober 2019 om 20:59

Feyenoord kon later weer instromen maar dat wilde men toen niet, omdat ze toen een niveau lager zouden moeten beginnen. Maar als ze dat hadden gedaan, hadden ze nu gewoon in de KKD gespeeld.

7 oktober 2019 om 08:35

Dat was mij niet helemaal duidelijk. Punt is en blijft natuurlijk wel dat het de periode is dat feyenoord over elk kwartje moest nadenken voordat het werd uitgegeven. Maar van Feyenoord en vooral de verantwoordelijke van Geel is dit natuurlijk een complete miscalculatie geweest

7 oktober 2019 om 10:12

@markerazzi ik ben niet met je eens. Natuurlijk hadden ze financieel niet goed, maar het gaat om prioriteiten stellen. Wat is je visie, je jeugd zo hoog mogelijk laten spelen om later profijt van te hebben, of kiezen voor korte termijn en spelers steeds kopen. In al die tijd had Feyenoord wel geld om spelers te kopen of te huren. Utrecht en AZ die een kleiner budget hebben, kunnen het wel. Zij kozen tenminste voor de lange termijn. Utrecht niet echt goed zicht op, maar AZ levert nu talent na talent voor het 1e. Ajax en PSV profiteren al heel veel. Daarom ik vind excuus geen geld te makkelijk. Ze hadden zelfs kunnen lenen van de Vrienden of wat dan ook. Het was een grote blunder van Van Geel. Die man was zo trots dat hij zelfs de 2e en 3e uitnodiging afsloeg en afgelopen seizoen met een zogenaamde masterplan kwam. V Geel heeft jullie jaren terug gegooid. Het zal aantal jaren kosten om hiervan te herstellen. Helaas zullen dan Ajax, Psv en AZ veel pareltjes voor veel geld verkocht hebben.

7 oktober 2019 om 18:57

@mrkrillin dat is toch precies wat ik ook zeg: een complete miscalculatie van Feyenoord en hoofdverantwoordelijke van Geel

6 oktober 2019 om 21:26

Al heeft Jong PSV een flinke jas uitgedaan (de prijs voor de doorstroming naar het eerste), ik snap je punt. Feyenoord moet gewoon zo snel mogelijk een jeugdteam in de KKD krijgen..

"dat Feyenoord beter een tweede spits naar De Kuip had kunnen halen" Ja, want Botteghin doet het lekker. Onbegrijpelijk dat een ex-Topverdediger als Stam blijft toekijken bij zoveel gepruts achterin

6 oktober 2019 om 23:01

Gepruts achterin klopt, maar voorin hetzelfde verhaal. Sinisterra en narsingh zijn gewoon geen spits en er is geen backup voor jorgensen gehaald. Dit feyenoord treedt nu dus al 15 wedstrijden aan zonder spits. Dat is echt klote voetballen.

Stam was als voetballer 1 van de beste verdedigers ter wereld maar blijkbaar kan hij al die ervaring niet overbrengen naar de groep. Hieruit blijkt maar weer eens dat coach betaald voetbal een vak apart is waar je aanleg voor moet hebben.

Maar toen Feyenoord sprankelend de EL voorronde doorliep en ook na Porto, afgelopen donderdag, kom op je hebt de wedstrijd gezien. Je mag blij zijn dat je geen klop kreeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
Eric BotteghinVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
196 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 12 augustus
Andrea Pirlo denkt aan diverse spitsen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren