AZ en Willem II delen de punten na late misser van elf meter

AZ heeft zondagavond tegen Willem II na vier competitiezeges op rij weer eens punten laten liggen. De Alkmaarders kwamen in Tilburg via een strafschop nog wel op een 0-1 voorsprong, maar incasseerden alweer snel de gelijkmaker. In de tweede helft waren de beste kansen vervolgens voor Willem II, dat een paar minuten voor tijd zelfs een penalty mee kreeg. Doordat Vangelis Pavlidis hoog over schoot bleef het echter bij 1-1, waardoor de twee ploegen genoegen moesten nemen met een punt. AZ komt daardoor op gelijke hoogte met Vitesse, terwijl Willem II zich naast sc Heerenveen en Feyenoord op de tiende plek schaart.

Nadat het spel in de openingsfase heen en weer golfde kwam het eerste gevaar van de wedstrijd van de kant van AZ. Myron Boadu mocht met tien minuten op de klok met de bal aan de voet alleen op laatste man Jordens Peters af, maar de jonge aanvaller had te veel tijd nodig om echt gevaarlijk te worden. Nadat ook Willem II zich via Ché Nunnely in aanvallend opzicht had laten zien en Dani de Wit een grote kans om zeep had geholpen was het na ruim twintig minuten spelen raak voor de bezoekers.

Dries Saddiki gleed Boadu onderuit in het strafschopgebied, waarna Teun Koopmeiners aan mocht leggen vanaf zestien meter en onberispelijk raak schoot. Met een goede bal op Calvin Stengs kreeg Koopmeiners even later ook bijna een assist op zijn naam, maar hij zag hoe de aanvaller de bal over het doel van Timon Wellenreuther heen lepelde. Aan de overkant was het vlak daarop wel raak dankzij Mats Köhlert, die op aangeven van Marios Vrousai voor het eerst in 388 minuten Marco Bizot passeerde. Adrie Koster bracht vervolgens na de rust Mike Trésor Ndayishimiye in voor Vrousai en die keuze bleek goed uit te pakken.

De Tilburgers kregen meer greep op de wedstrijd en de invaller was tien minuten na zijn entree ook gevaarlijk uit een vrije trap. Met nog een halfuur te gaan mocht Ndayishimiye opnieuw aanleggen en zijn poging strandde ditmaal op de lat, terwijl de rebound van Pavlidis net geblokt kon worden door een tegenstander. De twee ploegen gingen zodoende met een gelijke stand de slotfase in en vijf minuten voor tijd viel toch nog bijna de beslissing.

Nadat AZ de bal niet weg kreeg vanuit een corner leverde een onbesuisde tackle van Owen Wijndal Willem II een strafschop op en Pavlidis ontfermde zich over het buitenkansje. De Griek mikte zijn inzet echter ruimschoots over het doel van Bizot, die een paar minuten later nogmaals goed wegkwam toen Nunnely in het zijnet schoot. De laatste kansen van de wedstrijd waren vervolgens aan de overkant voor Oussama Idrissi en Boadu, maar zij stuitten allebei op Wellenreuther. AZ moest de wedstrijd vervolgens nog met tien man uitspelen nadat Boadu zijn tweede gele kaart kreeg wegens commentaar op de leiding na een vermeende overtreding in de zestien.

1
2

Leuke pot, veel intensiteit en strijd. Kan leven met een gelijkspel, denk dat beide ploegen op basis van het spel niet verdienden te verliezen.higler wat mij betreft de slechtste man van het veld.

6 oktober 2019 om 18:48

Ja, wat was hij weer bagger. Midstjo mocht nog wel een penal krijgen...

6 oktober 2019 om 18:53

Ook in de herhaling zie je gewoon dat dit 10000% een penal is. Het is gewoon een kopie van waardoor AZ een penal tegen kreeg.

6 oktober 2019 om 18:56

Lijkt me geen twijfel over. De VAR laat dit weekend wederom zien geen kijk op de zaak te hebben. Om nog maar niet te spreken over de veelal slechte arbiters. Higler voelde dit ook weer totaal niet aan.

6 oktober 2019 om 19:01

Ben benieuwd naar de verklaring van de var. Zullen het wel over een onvermijdeljke botsing hebben. Dat is wat mij betreft ook een overtreding. Wellicht dat ze ook zagen dat misjo eerst hands maakte en het daarom door hebben laten gaan

6 oktober 2019 om 19:10

Is het geen beter idee om een vaste var in te stellen of een paar verschillende.

6 oktober 2019 om 19:18

Hier ben ik het helemaal mee eens. 2 gepensioneerde scheidsrechters die ook gewoon mogen beslissen en niet adviseren. Je merkt dat de var bij veel scheidsrechters niet in durft te grijpen. Vak omdat het nog broekkies zijn die opkijken tegen een kuipers of nijhuis.

Zou het geen mooie vernieuwing zijn als scheidsrechters zichzelf rood mogen geven. Of in ieder geval iemand die hem bijvoorbeeld kan wisselen. Net als met spelers

6 oktober 2019 om 18:52

Als dat eens zou kunnen. Dan maakt higler de wedstrijd in ieder geval nooit vol.

6 oktober 2019 om 19:05

Oh oh oh, wat was hij slecht. Zeker ee 2e helft zat hij er bij de helft van zijn beslisingen naast. Dan krijg je commentaar en dan ga je geel geven. En natuurlijk moeten spelers zich inhouden, maar iemand zal toch wel tegen higler gezegd hebben dat hij er redelijk vaak naast zat. Toppunt is de gele kaart voor koopmeijers...regel is dat je een vrije trap altijd mag nemen. Alleen heeft higler een uur nodig om een muur op afstand te zetten, want autoriteit heeft hij niet. Hij heeft ee kwartier lang alles voor az gefloten en het laatste kwartier alles voor w2. Hij was echt heel slecht.

De wedstrijd was wel leuk trouwens. Az begon erg sterk, maar mag uiteindelijk blij zijn met het puntje.

Je weet dat Willem II op werklust en lange halen er weer een vieze wedstrijd van wil maken en dat is ook nu weer gebeurd. AZ had dit voor rust ruimschoots moeten afmaken zoals ook de heren in de studio zeiden. Na rust werd het een lelijke knokwedstrijd en daar is Willem II beter in. AZ was voor rust echt heel goed, treurig dat je niet eens een voetballende goal kan maken tegen Willem II.

6 oktober 2019 om 19:06

Een vieze wedstrijd? Wat bedoel je daarmee?

6 oktober 2019 om 19:31

Ja, een vieze wedstrijd waar Willem II maar liefst 0 kaarten krijgt en Az 5 + 1 rode.. Neem nog een blokje kaas, kaaskijker!!

6 keer geel in een wedstrijd die totaal niet in het teken stond van vechtvoetbal. Sorry hoor maar higler heeft hier de hele wedstrijd zitten verstieren met zijn haantjesgedrag. Belachelijk dat zo'n man nog op het veld mag staan. Verder terechte uitslag. Willem 2 een leuk fris elftal die constant bleven gaan en wilde voetballen. AZ eerste helft gewoon weer goed. 2e helft leek de tank leeg.

Kan iemand mij vertellen , waarom als wij Higler als scheids krijgen spelen we tegen 12 mannen ?

Betere kop.
Az speelt gelijk dankzij machtsbeluste Higler.
Wat een prutscheids is dat zeg.
Az miste inderdaad veel maar de bal had in de 90e minuut gewoon op de stip gemoeten.
Waar is die VAR en wanneer word dat k.. apparaat afgeschaft, wat een lachertje

6 oktober 2019 om 19:21

Nou, onderbouw eens waarom het middel VAR moet worden afgeschaft? Ben benieuwd. Iedereen roept uit emotie dat de VAR maar moet worden afgeschaft, maar waarom zou je de VAR afschaffen? Het middel wordt op dit moment gewoon niet goed gebruikt, dus daar moet je wat aan veranderen, niet het middel afschaffen want dat heeft geen zin. Zie het als een prototype. De eerste computers, telefoons, auto's enz.. Hadden ook hun mankementen, maar hadden wij die ook maar meteen moeten afschaffen en niet verder aan moeten knutselen? Waarschijnlijk weet je zelf het antwoord al.

6 oktober 2019 om 20:08

Totale willekeur en afwezigheid waar inzet verwacht word.dit lijken mij twee essentiële onderbouwingen die noodzakelijk zijn om de VAR goed te laten functioneren.mankementen die jij aan geeft mogen hier gewoon niet, niet in een spel dat gedomineerd word door miljoenen en waaraan zo wel mensen verbonden zijn.

6 oktober 2019 om 22:13

Dus moet het middel worden aangepast en niet worden afgeschaft, zijn wij het daar tenminste over eens.

7 oktober 2019 om 08:30

Prototypes zijn voor de amateurs goed.
Als het goed werkt hoor je mij niet, nu irriteert en verziekt het elk weekend wedstrijden.

Ongelooflijk wat een drama aan scheidsrechters hebben we toch in Nederland. 100% penalty niet zien, maar strooien met geel, omdat je je in de p*k getrapt voelt als je een verkeerde beslissing neemt. Weg met de VAR, werkt totaal niet. Puntverlies niet nodig geweest als ze de kansen eens een keer af maken. Ik hoop op seponering van tenminste 5 gele kaarten. Als AZ ballen heeft, dan vechten ze dit aan!

Beste az supporters. Jullie reageren net als de spelers op het veld. Higler was slecht, maar wel aan beide kanten. Penalty had gegeven kunnen worden maar mitsjo maakt voordien hands. Az begon sterk, maar na de 2e helft mag az van geluk spreken dat ze een punt mee naar huis nemen.

6 oktober 2019 om 19:15

Ik heb het ook over een terechte uitslag. Echter vond ik higler gewoon een dramatische machtbeluste scheidsrechter die het ene moment alles via het boekje wilt doen om vervolgens 180 graden te draaien en voor duidelijke overtredingen niet gaat fluiten. Een beetje consequent mag ook wel. Want als dat het geval was geweest hadden hier gewoon 12 gele kaarten gevallen waaronder ook 6 voor willem 2 voor zeuren.

6 oktober 2019 om 19:16

Volgens mij piepen we alleen op de scheids en doen we niks af op de prestatie van Willem II? AZ moet hem er zelf gewoon inschieten, maar z’n clown als Highler zou toch niet op Eredivisie niveau mogen fluiten? Probeert zijn stempel op de wedstrijd te drukken en is volgens mij nergens voor nodig. Ik realiseer me ook dat we zonder punten terug naar Alkmaar hadden kunnen gaan.

6 oktober 2019 om 20:09

Als Willem II supporter hoop ik toch ook dat wij deze scheids nooit meer krijgen. Soms mazzel gehad maar soms ook onterecht tegen of gewoon helemaal niet fluiten voor een duidelijke overtreding. Mooiste van alles is nog dat ik sinds vandaag heb geleerd dat je op je eigen helft buitenspel kan staan!

6 oktober 2019 om 20:18

Het was voor beide kanten gewoon ruk. Had een veel leukere wedstrijd kunnen zijn als higler hier niet aan het fluiten was.

7 oktober 2019 om 09:02

Beste Duck, Nou het was gewoon dramatisch het niveau weer van de scheidsrechterskorp. Beide kanten op, elke week is weer een verrassing welke kant men nu weer gaat fluiten.dit maakt het voetbal niet leuk om naar te kijken.over onze eigen prestatie, wij hadden het moeten afmaken de eerste helft. Doe je dat niet, en blijft het 0-1 weet je dat een tegenstander er een keer 1 in kan schieten. W2 heeft de 1-1 gemaakt en krijg het vertrouwen terug. Voor de neutrale waarschijnlijk een heerlijke wedstrijd, voor de supporters een drama wedstrijd. Vooral de az-supporters.

ik kan achteraf leven met een 1-1 - tijdens de rust vond ik het ongelooflijk dat het niet 0-3 of 1-4 stond. Moraal van de wedstrijd is dus dat AZ het allang al zelf al had moeten maken. Combineerden erg makkelijk resulterend in echt handenvol grote kansen die er gewoon in moeten. AZ schiet ook te weinig, bijv.midtsjo tweede helft alleen op keeper af, maar wil weer afleggen..dan even over de scheids (ja, het beinvloedt de wedstrijd, maar in deze bedoel ik vooral de vraag, WAAROM?)- Waarom; krijgt Koopmejners geel? - Waaorm, krijg de verdediger van W2 slechts 1 minuut later voor hands op randje 16 met armen boven het hoofd die een goede pass met zijn hand verhinderd, geen geel? Wel vrije trap, geen geel. - Waarom, wordt de penal wel aan W2 gegeven (je kan hem geven, maar je ziet ook dat Wijndal zijn benen inhoudt), en wordt de overtreding op Midtsjo niet gegeven? Ik realiseer mij dat dit voor AZ cruciale momenten zijn geweest, waarbij er ongetwijfeld ook overtredingen van AZ waren, maar nogmaals ik bedoel dit met de vraag ' Waarom handelt scheids en VAR zo inconsistent? In meerdere wedstrijden zie je dit gedrag, maar Higler is wel echt een van de aller allerlechtste

Jammer dat Willem II hier niet de volle buit pakte. Wat een slecht ingeschoten penalty was dit zeg.

Ik had het voorspeld in live meepraten.
Az tegen Willem 2 is bijna nooit een succes. Toch een beetje onze nachtmerrie . Er zat wel veel meer in met die grote kansen in de eerste 30 min. Vooral die 2 voor de wit.