Feyenoord wordt ontmanteld; Tapia heeft ‘schijt’ aan mededeling Landzaat

Zondag, 6 oktober 2019 om

Feyenoord maakt vooralsnog een beroerde indruk in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Bij rust leidden de Limburgers met 3-1, dankzij twee goals van Amadou Ciss en een treffer van Cian Harries; kort na de pauze maakte Bassala Sambou er zelfs 4-1 van. De analisten van FOX Sports schrikken van het spel van de Rotterdammers.

“Slap. Gewoon een slap begin van Feyenoord”, oordeelt John de Wolf bij het zien van de beelden van de 1-0. Edgar Ié liet zich aftroeven aan de achterlijn en uiteindelijk stond doelpuntmaker Ciss vrij in het strafschopgebied. Volgens Kees Kwakman moet Feyenoord de bal 'sneller van kant naar kant' laten gaan. “Fortuna laat Ridgeciano Haps en Rick Karsdorp vrij. Dan moet je als Feyenoord continu de andere kant opzoeken.”

Presentatrice Hélene Hendriks zag irritatie bij Haps, die het enige Rotterdamse doelpunt maakte. “Dat is ook logisch”, aldus Kwakman. “Haps is een van de weinige spelers die wel gas geeft. Dat gaat niet altijd goed, maar als je aan de andere kant Karsdorp ziet... Die denkt dat hij een uurtje in de zaal aan het ballen is. Wat ze laten zien, is schandalig.”

Bij de 2-1 was Renato Tapia, tot ongenoegen van de analisten, nergens te bekennen: de middenvelder wilde volgens Kwakman steeds de bal achterin ophalen, waardoor er gaten ontstonden op het middenveld. "Net voordat de goal valt, staat Denny Landzaat (assistent-trainer, red.) aan de zijlijn en zegt hij dat Tapia naar het middenveld moet", merkt De Wolf op. "Nou, die heeft er op zijn Rotterdams gezegd gewoon schijt aan en luistert niet. Twee seconden later ligt die bal erin."Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door kaassie)

Feyenoord moet zichzelf gewoon laten inschrijven bij de gemeente Rotterdam als comedy club ipv als voetbalclub. Want het is te hilarisch voor woorden hoe lachwekkend ze lopen te verdedigen met Botteghin, Ie en Tapia voorop.

6 oktober 2019 om 15:54

Het is ook gewoon een team zonder Europese ervaring die er nu achter komt dat het niet zo simpel is om twee wedstrijden per week te spelen. De focus, de motivatie, onderschatting (fortuna versus porto). Topclubs met topspelers kunnen dit. Feyenoord blijkbaar niet.

6 oktober 2019 om 15:58

Dat wordt wel vaker gezegd maar denk dat de factor kwaliteitsgebrek toch een grotere factor is die meestal onderbelicht blijft. Maar naar mijn mening is Feyenoord helemaal niet zo goed als vaak gedacht wordt. Een nieuwe trainer voor de groep zetten heeft dan ook weinig zin denk ik. Want ook een nieuwe trainer zal met een matige selectie te maken krijgen die moeten presteren naar de onrealistische verwachtingen van de fans.

6 oktober 2019 om 16:27

Klopt. Maar Feyenoord is in staat gebleken om 2-0 te winnen van Porto en verliest nu met 4-2 van Fortuna. Het materiaal van fortuna is nog veel slechter dan dat van Feyenoord en porto is velen malen beter dan fortuna. Kwaliteit is belangrijk, motivatie ook.

6 oktober 2019 om 16:37

Alles is belangrijk. Maar zou ook nog kunnen dat Feyenoord fysiek het uiterste heeft gegeven tegen Porto en dat ze dat vandaag moesten bekopen.

6 oktober 2019 om 16:47

Deze reactie zag ik je ook al maken in een andere draad. Toen was hij ook al niet grappig. Voor Ié is het lastig. Hij staat naast een falende en bibberende Bottheghin. Wat moet je dan? Ik vond de aanval ongevaarlijk, Tapia haalde het middenveld overhoop en de verdedigend was het vreselijk.

Helene: nou laten we hebben over hoe knap Fortuna het doet. Ok. Nou Feyenoord doet dit dat dit zus en zo fout. Tot zover de positieve punten bij Fortuna.

6 oktober 2019 om 16:37

Ninaj was een pluspunt, solide CV

Het is altijd de schuld van Tapia. Makkelijk, makkelijk en nog eens makkelijk. Maar Botteghin, nota bene de aanvoerder, laat zich drie keer aftroeven door een spits van Fortuna. Het is vandaag echt bar en boos. Vandaag was het wachten op een zielige pot, aangezien ze dit maar één keer per maand kunnen opbrengen. Porto is blijkbaar genoeg om je op te laden, maar een competitiewedstrijd is te moeilijk om er op te klappen. Ik schaam me kapot voor mijn eigen ploeg, maar de toto is binnen. Want ik had dit na donderdagavond al zien aankomen.

6 oktober 2019 om 15:46

Het is ook heel vaak de schuld can Tapia. Slap gedoe begint bijna altijd bij hem.

6 oktober 2019 om 15:49

Ja het is makkelijk de analisten napraten. Maar ondertussen een Fer die een draaicirkel heeft van een vrachtwagen heb je niks aan en brengt vandaag fysiek ook niks. Een Toornstra is vandaag onzichtbaar terwijl ik wel fan van hem ben. En één ding is zeker, onze 'aanvoerder' moet echt het veld ruimen. Eruit en nooit meer opstellen. Gun hem een transfer naar Brazilië, want ik geloof niet dat een Johnson slechter is dan deze man.

Tapia en Botteghin nooit meer opstellen. Botje bedankt, maar het is op. Tapia heeft al jaren niets bij Feyenoord te zoeken.

Dit is tekenend voor het seizoen van Feijenoord, heel wisselvallig. Ookal speelde ze in de EL niet goed , ze behaalde toen wel een goed resultaat. Nu kunnen ze de lijn niet doortrekken; Het zal deels met de mentale fitheid, maar zeker ook met de fysieke fitheid te maken hebben.

6 oktober 2019 om 16:19

Het is nog maar oktober. Als je als Feyenoord zijnde geen twee wedstrijden in de week kunt spelen, is er wel erg veel mis. Er is een gebrek aan kwaliteit op bepaalde posities. Het middenveld is erg statisch en de verdediging is zeer kwetsbaar. Daardoor is het verschil tussen een goede en een slechte wedstrijd zo enorm groot.

6 oktober 2019 om 19:40

Ik heb ze zien spelen , ik denk de derde wedstrijd van het seizoen, toen stonden er al een aantal van die gasten te puffen zo'n 15 minuten voor tijd. Volgens mij had er ook al een speler krampverschijnselen. Ik denk dat het met de fitheid ook pover is gesteld....;tel daar bij, zoals je aan geeft , de kwaliteit van de spelers en dan weet je dat je een heel moeilijk seizoen krijgt. De kwaliteit van de spelers , daar kan ik nog bij inkomen , gezien de financiele situatie , maar de fitheid van de spelers , daar verbaas ik me over.

Begint het publiek daar al 10. 10 te roepen. Word nu echt tijd voor die senesi achterin en ayoub als controlerende middenvelder. Slechter dan dit kan toch niet.

Misschien moeten ze die verdediger dat 12 miljoen kostte eens in de basis gooien. Zal lang niet alles oplossen, maar gezien de resultaten is het een verspilling van tijd om hem op de bank te laten.

6 oktober 2019 om 16:11

Ik denk dat ze Senesi in bescherming willen nemen. Heeft waarschijnlijk aanpassingsproblemen. Als hij dan de hoge verwachtingen nog niet kan waarmaken kan er een storm van kritiek loskomen (waarom is zoveel geld voor hem neergelegd?). Wat niet goed zal zijn voor zijn zelfvertrouwen.

6 oktober 2019 om 16:16

Hij moet zelfs zonder zelfvertrouwen hier nog uitblinken!!

6 oktober 2019 om 16:17

Tegen wat? Deze verdediging is een ramp en van een verdediger die 7 miljoen euro heeft gekost mag je wel verwachten dat hij het in ieder geval beter doet dan de huidige verdedigers. Hij zal ongetwijfeld aanpassingsproblemen kennen, maar dat betekent niet dat je als speler niet beter kunt renderen dan de spelers die er nu in staan.

6 oktober 2019 om 17:05

Ik mis de tijd dat grote aankopen er gewoon moesten staan. Nu heeft iedereen aanpassingsproblemen of tijd nodig.

Waar is de tijd dat er buj Feyenoord makkelijk 5 jeugdspelers opstonden die de ploeg beter maakten (De Vrij, Martins, Wijnaldum, Clasie, etc). Nu zie je alleen Kokcu, de rest heeft moeite om zich aan het niveau vast te klampen..

Het ergste is eigenlijk nog dat Fortuna zelf niet eens goed speelt. Karsdorp gaat 'm overigens ook niet meer worden denk ik. Hij heeft zich door blessures niet kunnen ontwikkelen en is nu duidelijk een mindere speler dan toen hij vertrok bij Feyenoord. Aan de bal is het ook aanzienlijk minder geworden.

Wie heeft deze zooi achtergelaten en stam aangesteld? Was dat niet ene van Geel met ja knikker de Jong? De raad van commisarissen zal in moeten grijpen. Stel een nieuwe Algemeen directeur aan. Komt tie niet van AZ dan maar een andere. Als eerste taak een nieuwe TD. Van Twente? En de commissarissen moeten een externe man toevoegen die het nieuwe stadion gaat begeleiden. Dat hoort niet bij een Adir. Die moet alles zo snel en goed mogelijk opnieuw opzetten. Stam zal moeten veranderen met boos kijken en niets doen anders Good Bey.

6 oktober 2019 om 16:56

Ach, je wil toch geen directeur hebben van een provincieclubje?

6 oktober 2019 om 17:55

Waar komt Overmars ook alweer vandaan? Even goed nadenken voor je antwoord geeft

7 oktober 2019 om 16:39

Even kijken welke club mijn voorkeur heeft, misschien begrijp je het dan

Gek trouwens dat niemand t over Vermeer heeft. Wat een ramp die man

6 oktober 2019 om 18:55

Viel wel mee toch!?

6 oktober 2019 om 19:12

Vond dat hij er wel één of twee tegen mocht houden

Wie heeft deze zooi achtergelaten en stam aangesteld? Was dat niet ene van Geel met ja knikker de Jong? De raad van commisarissen zal in moeten grijpen. Stel een nieuwe Algemeen directeur aan. Komt tie niet van AZ dan maar een andere. Als eerste taak een nieuwe TD. Van Twente? En de commissarissen moeten een externe man toevoegen die het nieuwe stadion gaat begeleiden. Dat hoort niet bij een Adir. Die moet alles zo snel en goed mogelijk opnieuw opzetten. Stam zal moeten veranderen met boos kijken en niets doen anders Good Bey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren