Dortmund zag sterspeler spoorslags vertrekken: ‘Drie dagen niet bereikbaar’

Zondag, 6 oktober 2019 om

De transfer van Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund naar Barcelona in 2017 had nogal wat voeten in de aarde. Volgens Massimo Mariotti, destijds als vertaler verbonden aan BVB, verliet Dembélé Dortmund twee jaar geleden als een dief in de nacht om de overgang naar de Catalaanse grootmacht te realiseren. Barcelona legde uiteindelijk 105 miljoen euro neer voor de Franse aanvaller.

"Iedereen vroeg aan mij waar Ousmane was gebleven", blikt Mariotti met Goal terug op de transfersaga rondom Dembélé. "Ik moest het antwoord echter schuldig blijven. Ik probeerde met hem en zijn neef in contact te komen, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Ze waren allebei drie dagen lang onbereikbaar. Ik had al het vermoeden dat hij (Dembélé, red.) Dortmund had verlaten, dus ging ik bij zijn huis kijken. Daar kwam ik erachter dat hij samen met zijn moeder naar Frankrijk was vertrokken."

Lucien Favre legt uit waarom Jadon Sancho geen basisplaats had bij Borussia Dortmund

"Ousmane was echt spoorslags vertrokken en ik was de enige die later nog contact met hem heeft gehad", vervolgt Mariotti zijn relaas. "Ik zei toen dat hij terug moest komen om de hele situatie te bespreken en dat hij zich professioneel moest opstellen ten opzichte van Dortmund. Maar helaas was het daar al te laat voor." Volgens de ex-medewerker van de Duitse topclub kende Dembélé destijds een complexe thuissituatie. "Hij was nooit alleen, want zijn neef en beste vriend woonden bij hem in. En zijn moeder kwam ook om de haverklap langs."

Mariotti maakte zich toentertijd regelmatig zorgen over Dembélé, al ondervond de aanvaller zelf weinig stress in zijn periode bij Dortmund. "Hij zei altijd: 'Massimo zorgt er wel voor'. Toenmalig trainer Thomas Tuchel praatte ook dagelijks met hem en kwam daarnaast met videoanalyses op de proppen. Tuchel zei altijd tegen mij: 'Massimo, we hebben hem nodig, hij is zo getalenteerd. Zorg alsjeblieft goed voor hem'. Zijn levensstijl stond op topniveau presteren bij Dortmund niet in de weg." Dembélé, bezig aan zijn derde jaar bij Barcelona, speelde uiteindelijk slechts een seizoen in het shirt van Dortmund.


Poll

Vind jij dat Ousmane Dembélé een basisplaats verdient bij Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door bf1994)

Dembele is erg getalenteerd, dat zien we allemaal. Hij beheerst alle lichamelijke aspecten om één vd beste aanvallers te worden maar ik twijfel soms aan zijn voetbalintiliggentie. Hij speelt nog steeds vaak heel jeugdig en maakt rare keuzes. Hopelijk ontwikkeld hij dit.

6 oktober 2019 om 13:08

Niet alleen zijn voetbalintelligentie, intelligent in zijn algemeenheid lijkt te ontbreken. Hij kan ontzettend goed voetballen, maar hij doet heel veel onbezonnen dingen buiten het veld. Zoals dit verhaal, of z'n voeding niet onder controle houden. Het zijn een beetje puberale impulsieve gedragingen. Dat vertaald zich ook op het veld inderdaad. Ik denk dat een personal trainer die hem echt kan raken, hem wel op het juiste pad kan zetten. Op dit moment hoor je niet zo heel veel meer, dus het zou kunnen dat Barca dit allang verzorgd heeft.

6 oktober 2019 om 14:29

Ik heb het idee dat z'n mentaliteitsproblemen z'n ontwikkeling in de weg zit. Hij ontwikkelt zich niet en is veel te vaak onzichtbaar of niet relevant. Genoeg talent, maar ik denk niet dat hij z'n topniveau nog structureel aan gaat tikken bij Barcelona.

Mogen we na al deze verhalen stellen dat hij wel het talent heeft maar niet de profesionaliteit om de beste speler ter wereld te worden?

6 oktober 2019 om 12:59

Zou je kunnen zeggen inderdaad. Zelfs Mbappe noemt of vind hem een groter talent dan zichzelf. Zit dan toch in t koppie.

6 oktober 2019 om 13:09

Als hij zo door blijft gaan dan wordt dit echt een gevalletje Ben Arfa. Ik hoop dat dat niet gebeurd.

6 oktober 2019 om 13:13

Dembele heeft veel potentie maar naar mijn mening echt niet de beste speler ter wereld potentie.ik persoonlijk vind dat hij best wel wat voetbal slimmigheid mist.hij dribbelt zich best vaak in de problemen terwijl bijvoorbeeld messi en 2 jaar geleden iniesta ook nog zichzelf bijna nooit onnodig in de problemen dribbelen, die overzicht mist hij nog en ik denk dat die overzicht toch wel enorm belangrijk is.ik noem iniesta en messi omdat dat zijn teamgenoten zijn maar je had ook een jao felix kunnen noemen bij atletico ff zelfs ansu fatti vind ik ook een beter overzicht hebben dan dembele. En ik denk dat overzicht houden ook wel een talent is. Maar wie weet, misschien komt het er toch nog van dit seizoen bij barca

6 oktober 2019 om 13:42

Alsjeblieft, zet wat meer leestekens in je tekst man. Daarnaast, Dembele heeft ontzettend veel potentie, slimmigheid en overzicht zijn dingen die later ook kunnen komen, voetballend talent is er. Wanneer hij over genoeg professionaliteit zou beschikken was er een kans dat hij het verschil goed kon maken, maar zonder gaat dit wss niet lukken.

6 oktober 2019 om 14:31

Ik kan me eerlijk gezegd geen speler herinneren waarbij het overzicht zich ontwikkeld heeft. Zoiets heb je of je hebt het niet. Dembele heeft bovendien niet de mentaliteit voor de absolute top op dit moment. Als hij zich niet snel herpakt, is een Ben Arfa-scenario erg reeel.

6 oktober 2019 om 15:16

Ik weet het niet hoor. Voetbalslimheid is niet denk ik iets wat je zo maar kan ontwikkelen. Het lijkt mij in ieder geval heel erg moeilijk.

Toevallig dat dit bericht uit komt kort nadat Aubemeyang kritiek had op de TD van Dortmund..

Jammer dat hij zijn transfer zo Moet afdwingen niemand twijfelt over zijn kwaliteiten maar na zijn transfer werd ook bekend dat hij zijn huis als een stal achterliet en bij Barcelona Al vele malen Te laat is gekomen hij Moet profesioneler Worden

Ik heb eigenlijk wel genoeg gezien van Dembele, zijn houding staat erg tegen en het getuigt van weinig professionaliteit. Daarnaast speelt hij in het veld vaak zo onbezonnen en zonder overzicht. Ook is hij doorgaans niet echt klinisch.tegen Liverpool had hij in de halve finale CL de 4-0 moeten maken in Camp Nou bijvoorbeeld, dan had ik het nog wel eens willen zien in die uitwedstrijd. Verder komt daarbij natuurlijk nog zijn enorme blessuregevoeligheid, dat maakt hem nog meer onberekenbaar.

Het was sowieso ernstig om zoveel geld te betalen voor zo'n jonge speler. Bovendien blijkt hij ook structureel last te hebben van mentaliteitsproblemen. We kunnen wel stellen dat hij momenteel niet eens de helft van z'n prijskaartje waarmaakt, laat staan het hele bedrag. Ik ben bang dat die jongen het niet gaat redden bij Barcelona. Genoeg talent, maar hij ontwikkelt zich niet, heeft het duidelijk moeilijk en z'n mentaliteit speelt hem parten.

@ Sirius 'Ik kan me eerlijk gezegd geen speler herinneren waarbij het overzicht zich ontwikkeld heeft. Zoiets heb je of je hebt het niet'Sterling. Die was echt een blinde paard voordat hij onder Guardiola speelde. Hij heeft hem zoveel overzicht en voetbalintelligentie gebracht. Onder tuchel speelde Dembele ook veel slimmer. Denk je dat een Valverde zonder persoonlijkheid en tactisch inzicht het beste uit die jongen kan halen?

Ik hoor Van Gaal fluisteren: “Dat bedoel ik nou met het totale mens principe”

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
A. WitselMiddenvelder40
E. HaalandAanvaller44
M. ReusAanvaller41
M. HitzKeeper20
M. AkanjiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

41 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren