Sjaak Swart kraakt Mark van Bommel in nasleep van PSV - Ajax

Zondag, 6 oktober 2019 om

Sjaak Swart is niet bepaald onder de indruk van de trainerskwaliteiten van Mark van Bommel. De clubicoon van Ajax had graag gezien dat PSV onlangs vol op de aanval had gespeeld in de topper tegen titelconcurrent Ajax (1-1), maar in de optiek van Swart maakt Van Bommel niet optimaal gebruik van de aanvallende kwaliteiten van de huidige nummer twee in de Eredivisie.

"Als koploper moet je het toch laten zien in een thuiswedstrijd tegen Ajax", stelt Swart zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports. "Maar onder Van Bommel speelt PSV veel te behoudend. Je moet dan toch zeggen: 'We gaan Ajax aanpakken vandaag'. Maar dat gebeurt dan niet." PSV kwam tegen Ajax in de slotfase op gelijke hoogte door een treffer van Donyell Malen. Swart ziet een groot verschil tussen het PSV van vroeger en anno 2019. "Vroeger speelden ze veel aanvallender."

Analist Arnold Bruggink, tevens oud-speler van PSV, is milder in zijn oordeel over het elftal van Van Bommel. "Met Mohamed Ihattaren op 'tien' is de puzzel bij PSV wel in elkaar gevallen. Het is verder opmerkelijk dat Ritsu Doan nu al een basisplaats heeft. Hij is zich veel bewuster van wat hij allemaal op het veld doet dan Armindo Bruma, die er waarschijnlijk uitgaat." PSV krijgt zondagmiddag bezoek van VVV-Venlo, terwijl Ajax een uitwedstrijd speelt tegen ADO Den Haag.


Poll

Ben jij het eens met de kritiek van Sjaak Swart op Mark van Bommel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door freekystar)

Jaa tuurlijk, lekker vol erop klappen tegen Ajax. Vervolgens krijg je 0-3 op je broek net als Valencia.Snap dat Sjaak hier blij mee zou zijn, maar Sjaak vergeet dat van Bommel het maximale resultaat voor PSV eruit wil halen, en Ajax niet in de kaart wil spelen. Zeker met de kwetsbare achterhoede zou het gewoon een doodsteek zijn voor jezelf om vol door te drukken tegen dit Ajax.

6 oktober 2019 om 11:37

Misschien was het dan 4-4 geworden met de kwaliteiten die PSV heeft. Wel een leukere wedstrijd om naar te kijken voor het eigen betalende publiek.

6 oktober 2019 om 11:42

Kennelijk heeft Sjaak een hogere pet op van PSV dan jij. Ik had ook verwacht dat ze meer gebruik zouden maken van hun aanval. Als je namelijk voorin de bal hebt heeft je verdediging het ook een stuk eenvoudiger.

6 oktober 2019 om 12:08

Om een wedstrijd te winnen moet je nou eenmaal wat meer risico in je spel leggen, wat Sjaak Swart probeert te verduidelijken is dat Mark van Bommel het teveel op safe heeft gespeeld, dat terwijl ze de afgelopen jaren met aanvallend(er) voetbal thuis, Ajax met een nederlaag naar huis heeft gestuurd.

6 oktober 2019 om 18:00

Dat was voordat ajax een team kreeg waarmee het halve finale CL heeft gespeeld

6 oktober 2019 om 19:35

Datzelfde Ajax verloor 6-2 van Feyenoord, dat resultaat behaal je niet als je de bus parkeert.

6 oktober 2019 om 21:02

Ook toen speelde Ajax met een mindere opstelling dat is een wedstrijd waarbij Feyenoord niks meer te verliezen had. Dan speel je een stuk vrijer. Een halve week later, toen het er echt om ging bij Feyenoord gingen ze er alsnog met 0-4 af.zoals ik al zei, voor de neutrale supporter, of Ajacied is het waarschijnlijk leuker dat PSV vol vooruit gaat. Vanuit het standpunt van PSV is het niet meer dan begrijpelijk dat ze op hun hoede zijn voor dit sterke Ajax.

6 oktober 2019 om 22:14

Ik neem aan dat iedere supporter mooi aanvallend voetbal wil zien van zijn/haar club. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die het prefereren dat hun club de bus parkeert of voorzichtig voetbal speelt. (als je het op basis van gevoel beredeneert althans).psv en Feyenoord heeft Ajax afgebluft omdat ze vol voor de bal gingen en Ajax geen ruimte gaf de afgelopen seizoenen; bij terughoudend spel bestaat het risico dat Ajax door de organisatie heen voetbalt en een aantal keer scoort waardoor je alsnog moet komen om een goed resultaat te behalen. Nu is het bij 1 tegendoelpunt gebleven maar het hadden er op een goede dag van Ajax zomaar meer kunnen zijn en dat is toch het risico wat je neemt door terughoudend te starten.

Ik snap niet dat dit soort figuren aan mogen schuiven bij praat programma's. Types als Swart zijn op en top fan van 1 bepaalde club, wat ervoor zorgt dat er zelden iets zinnigs uit de mond komt.

6 oktober 2019 om 11:38

De onzinnige teksten, zwaar geleurde mening en zijn fanatisme, icm zijn historie en leeftijd maken hem de cultheld.

6 oktober 2019 om 11:44

Hé, het is Sjakie. Hoewel hij hier niet iets heel onzinnig zegt, had het mij ook niet verbaasd als hij Van Bommel had verweten de deur achterin niet meteen helemaal open te zetten. Korreltje zout, maar ik vind het altijd wel vermakelijk dat aan ex-spelers / clubhelden (willem van Hanegem, broertjes vd Kerkhof) wordt gevraagd naar hun gekleurde mening. Geeft meteen aan dat er teveel mensen zijn die zichzelf veel te serieus nemen.ik hoop op weer een leuke voetbalzondag!

6 oktober 2019 om 11:50

Nou vorig jaar klapte psv er vol op en kregen we zwaar op de broek van PSV. Dus waarom dan je tactiek aanpassen wat vorig jaar thuis zo goed werkte tegen ons? Ze hebben tenslotte ook nog een betere aanval dan vorig jaar ervoor , dus ja ik kan me er wel wat in vinden.

6 oktober 2019 om 12:03

Wel goed om te weten dat Swart de Psv selectie hoger heeft zitten dan de Psv'ers zelf Ook ik had verwacht dat Psv hoger druk had geprobeerd te zetten o.b.v. hoe ze de vorige 2 jaren Ajax vast hebben gezet. Maar er werd dit keer in de thuiswedstrijd vooral gespeeld om niet te verliezen ipv te winnen.

6 oktober 2019 om 11:36

Hij houd zich behoorlijk in toom vandaag. Verder wat leuke anekdotes, en een luchtige sfeer tijdens de uitzending. Deze tekst geeft in dit geval geen goed beeld van de uitzending.

6 oktober 2019 om 11:43

Types als Swart hebben in het algemeen ook veel meer betekent voor het voetbal dan de gemiddelde analist/ journalist.

6 oktober 2019 om 12:07

En dat betekent dat hij meer verstand heeft van voetbal dan de heren analisten? De van de Kerkhofs en Sjaak Swart hebben een veel te gekleurde bril op. Laat Sjaak Swart bij Ajax mooi een czltheld zijn verder in Nederland is hij het in ieder geval niet.

6 oktober 2019 om 13:24

Yup, de enige van de oudgediende clubiconen die tenminste soms nog wat zinnigs aan inzicht heeft toe te voegen is V Hanegem.

6 oktober 2019 om 11:48

Ik zit nu te kijken naar het programma met Swart op de bank, maar zo als VZ het nu stelt, dat Swart niet onder de indruk zou zijn van van Bommels trainerskwaliteiten, slaat nergens op. Dat heeft hij helemaal niet gezegd. Er werd gesteld, ik meen door Kraay, dat Ten Hag, van Bommel en Slot, goede coaches zijn en momenteel bepalen hoe er Europees gespeeld wordt. Sjaak werd gevraagd of ze inderdaad alledrie goede coach waren en was het daar mee eens. Hij was echter wel kritisch op de defensieve tactiek van van Bommel thuis tegen Ajax. Dat vond hij niet kunnen in eigen huis. Hij zou er zelf als coach bovenop klappen. Nergens zei Swart, dat hij niet onder de indruk was van van Bommel. Verder laat Sjaak sowieso niet uit de tent lokken door vooral Kraay, die hem probeert uit te dagen, over zijn gevoel bij De Graafschap niet, over zijn verleden met Kraay zelf niet, over de Argentijnse aankopen t.o.v. jeugdspelers niet, over Donny niet; Sjaak is uiterst rustig, mild en behoedzaam deze morgen. Jammer dat VZ tamelijk tendentieus bezig is nog lopende het programma. Sjaak doet het prima deze morgen in het programma. Hij spreekt rationeel als nooit tevoren. Jammer dat VZ met Sjaak Swart op zo’n manier een discussie probeert uit te lokken en hem onterecht zo neerzet.

6 oktober 2019 om 12:23

Ach vergelijk het met Jan Boskamp. Elke club heeft zo haar icoons die overlopen van club liefde wat hen nog weleens wat Blind wil maken.

Vol op de aanval tegen de halve finalist van de cl? Zo kun je het ook bekijken. Ajax heeft gewoon een betere selectie, dus ik snap van Bommel goed. Maarja het is Sjaak dus we vergeven hem.....

6 oktober 2019 om 11:57

Niet vol op de aanval, vol druk zetten op de tegenstander en ze uit het spel en ritme halen. Dat is heel wat anders.

Sjaak Swart neem ik niet zo serieus als het gaat om analyses. Ik had echter wel verwacht dat PSV wat dwingender zou spelen tegen Ajax. We zitten nog vroeg in het seizoen, dus snap ik ook wel dat Van Bommel niet in het mes van Ajax wil lopen. Uit in de Arena kunnen ze hun heerlijk snel counterspel optimaal spelen en dan zie ik Ajax meer wankelen.

6 oktober 2019 om 11:31

Na de 1-1 had PSV meer mogen aanzetten ja. Het feit dat Ajax ook niet durfde door te drukken zegt mij dan ook wel weer wat..

6 oktober 2019 om 11:36

Voor Ajax is 1-1 een stuk gunstiger dan voor PSV. Vanuit Ajax perspectief ben je veruit de moeilijkste pot van het seizoen schadevrij doorgekomen, sta je nog steeds op 1 en krijg je PSV nog in Amsterdam. Zou stom zijn om dan vol te drukken voor die 1-2 en in een counter de deksel op je neus te krijgen.

6 oktober 2019 om 11:38

Ajax had geen zin om tegen een counter aan te lopen en PSV weigerde vroeg druk te zetten. Vanuit de kant van Ajax natuurlij logisch want PSV speelt thuis en moet het laten zien.

6 oktober 2019 om 11:40

Ajax had meer moeten scoren voor de 1-1, maar Zoet speelde een puike partij en er werd niet zo efficient met de kansen omgegaan als tegen Valencia. Zo simpel is het. Psv was wel bijzonder efficient met die kans en direct goal. Na de 1-1 vonden ze het inderdaad wel best om in restant van de wedstrijd niet meer in het countermes te lopen. Wat ook wel logisch is als je een uitwedstrijd tegen je enige concurrent speelt.

6 oktober 2019 om 13:42

Aan de andere kant had Ajax daarvoor ook al genoeg mogelijkheden gehad. Beide ploegen vonden het wel mooi zo leek het.

Wees blij Sjakie, anders had je misschien nog wel deksel op je neus gekregen. Die allergische reacties altijd als tegenstanders van Ajax de defensie op orde hebben. Is toch de uitdaging van Ajax om daar iets mee te doen. En t is hetgeen ze wereldwijd verkopen, het aanvallende spel. Altijd en overal. Dat is toch mooi, maar niet zo kribbig als tegenstanders zich daar tegen gaan wapenen dan. Sjakie heeft liever dat je niet meer terug verdedigt, zodat je heerlijk kunt genieten van de combinaties van Ajax.

Dat mag Sjaak vinden. Ieder zijn kwaliteiten zou ik zeggen. Toen PSV de lange bal hanteerde met Luuk de Jong had hij ook commentaar. Nu is dit weer niet goed. Ik zie het anders, als Sjaak niet te spreken is over PSV doen we het goed. Voorlopig staat zijn wereldelftal op het zelfde aantal punten als ons PSV!

Heel opmerkelijk dat 53 procent van de stemmers het hier mee eens is, terwijl het klinkklare onzin is. Een goede trainer kiest voor een systeem dat het beste bij zijn spelers past en dat is exact wat Van Bommel heeft gedaan. PSV heeft niet de spelers voor voetbal zoals Ajax dat speelt en als Van Bommel dat zou doen, zou hij ook niet het beste uit zijn spelersgroep halen. De spelstijl die hij heeft uitgedokterd past bij zijn spelers als 2 trommelstokken en Sjaak slaat de plank met zijn opmerking dan ook volkomen mis. Dat moet je hem ook niet kwalijk nemen omdat hij met de stem van een liefhebber spreekt en wat je zou willen nu eenmaal niet altijd synchroon loopt met wat je zou moeten doen.

Hij zei samengevat dat Van Bommel een fijne kerel is en een goede voetballer en trainer. Hij vond het alleen jammer dat PSV thuis niet vol op de aanval gingen tegen Ajax omdat ze daar de spelers voor hebben. Niets meer niets minder.

Zo speelt psv altijd toch, achterin de boel 'dichtspijkeren' en vol op de counter met een paar jongens die op de brommer zijn........niks nieuws, gaat al jaren zo in Eindhoven. Mark weet ook, mocht Ajax winnen in Eindhoven dat de competitie gespeeld is.

Tja, je moet Swart ook niet zien als een (min of meer) objectieve analist. Hij is fan en uitgesproken in zijn mening, dat mag, maar dan moet je zijn woorden ook met dat indachtig tot je nemen.zelfde voor de broertjes v/d Kerkhof en van Hanegem. Sommige spelers weten later een redelijk objectieve (100% objectief bestaat niet) analisten-rol te kunnen aangaan, maar er blijven er een hoop die hun voorkeur laten doorschijnen.ikzelf ben wel gecharmeerd van van Basten. Die vind ik ook behoorlijk objectief.

Laat die seniele uitspraken van Sjaak alsjeblieft achterwege. Na Ijn opmerkingen over het gelijkspel tegen de Graafschap is hij zijn geloofwaardigheid helemaal verloren bij mij.

Psv moet het hebben van snelheid, niet van rondtikken. Ik snap dat Sjaak wil dat Ajax wint en psv daar aan mee helpt, maar de tactiek van psv was vrij logisch.

Sjaak hoopt dat PSV degradeert. Laat mark van bommel PSV juist niet in hun kracht spelen? Malen is veel beter met ruimte achter de verdediging. De backs als ze doorkomen hebben ruimte voor hen. Ihatarren kan nu zijn befaamde steekpass geven.

Sjakie bekijkt alles door een Ajax bril en dat valt hem niet kwalijk te nemen. Het is kwalijker dat zijn mening wekelijks uitgebreid voer is voor deze en andere websites

Ik heb het gerucht gehoord dat Sjakie Zwart de wereld nogal door een Ajax gekleurde bril bekijkt. Anyhoo, tot nu toe vind ik Mark v Bommel het vrij redelijk doen voor een beginnend trainer. Veel meer dan Ajax heeft PSV nieuwe spelers in moeten passen. En het ziet er steeds beter en leuker uit,

Wanneer stoppen ze Sjaak nou eens in het bejaardenhuis?? Belachelijk dat zo'n figuur een podium krijgt om zijn mening te profileren... hou het lekker bij Ajax TV!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3527
4.PSV2813
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller152
D. MalenAanvaller1210
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

7 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 10 1 1 0
2019/2020 FC Groningen 2 1 0 0
2018/2019 FC Groningen 32 5 4 1
2017/2018 FC Groningen 29 9 3 0
2017 Gamba Osaka 10 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft fileert ‘slapjanus’ van PSV na ruzie tussen Doan en Malen

PSV zit in de problemen, zo denkt Wim Kieft. De nummer drie van de Eredivisie kwam zondag niet voorbij FC Emmen (1-1) en daardoor blijft de sportieve malaise aanhouden: van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren