Erik ten Hag zet David Neres na drie opeenvolgende basisplaatsen op de bank

Zondag, 6 oktober 2019 om

Ajax begint zondagmiddag met Klaas-Jan Huntelaar in de basis in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De spits begint voor het eerst sinds 14 september (4-1 tegen sc Heerenveen) weer aan de aftrap in een officiële wedstrijd. Het duel tussen ADO en Ajax begint om 12.15 uur in het Cars Jeans Stadion.

Dinsdagavond, in de uitwedstrijd tegen Valencia (0-3) in de Champions League, koos Ten Hag voor een blok met Edson Álvarez en Lisandro Martínez op het middenveld. In de Eredivisie opteert hij echter voor een wat aanvallender middenrif, met Quincy Promes als nummer tien. Donny van de Beek vertolkt waarschijnlijk een meer controlerende rol dan hij deed in Spanje.

David Neres is het kind van de rekening van de rentree van Huntelaar. De Braziliaanse buitenspeler had een basisplaats in de laatste drie competitiewedstrijden, maar begint nu op de bank. Overigens zijn er geen supporters van Ajax aanwezig in Den Haag, zoals al dertien jaar het geval is, en heeft de clubleiding besloten het duel te boycotten uit solidariteit met de fans.

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Malone, Immers, Bakker; Summerville, Kramer, Goossens

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Ziyech, Promes, Tadic; Huntelaar


Poll

Wint Ajax zondagmiddag van ADO Den Haag?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door freekystar)

Neres op kunstgras is sowieso geen succes

Ik denk dat huntelaar zeker tegen de kleintjes wel in de basis mag. Je ziet vaak dat ajax goed positiespel speelt, maar vaak ontbreekt iemand in de 16 die het af kan maken.

6 oktober 2019 om 11:36

Huh? Kijk jij weleens Ajax? Vaak ontbreekt iemand in de 16? Hoeveel goals zijn er wel niet gemaakt afgelopen seizoen? Dit seizoen staat Promes er vaak, Donny begin voor zijn blessure en woensdag tegen Valencia.

6 oktober 2019 om 11:54

Ik kijk vaker naar ajax dan jou. Ik doelde op wedstrijden zoals fortuna thuis 1e helft en groningen thuis. Dan zie je gwn dat er geen afmaker is.

6 oktober 2019 om 11:57

Ben het volledig met mickey eens en dat zal ook wel de keuze van Ten Hag beinvloed hebben. Donny en Promes missen over t algemeen vrij veel kansen (los van 3goals van Quincy afgelopen keer). Iemand die maar 1 doel heeft erin zetten is niet gek

6 oktober 2019 om 12:18

Deels heb je gelijk maar Ajax heeft over het algemeen geen kapstok in de spits staan de afgelopen jaren, vaak zie je de vleugelspelers(of backs) voorzetten geven die dan vervolgens door een verdediger weg gekopt wordt.dat is iets wat ontbreekt bij Ajax in de selectie, een boomstam van een spits die je bij wijze van in de tweede helft inbrengt waarop je de lange bal kan geven en deze erin kopt of iemand anders in stelling brengt. Zeker tegen teams die de bus parkeert zou het fijn zijn om een boomstam er tussen te kunnen gooien die de boel verstoord en met zijn kopkracht voor gevaar kan zorgen.dus i.p.v. wat je vaak ziet tegen teams die de bus parkeren waarin Ajax 30x heen en weer tikt voordat er een schot op doel uitkomt, ze één goede bal kunnen geven richting de 16 en de boomstam voor gevaar zorgt. Dat zorgt tevens ook voor meer variatie en mogelijkheden in het spel als je een dergelijke speler zou hebben.

6 oktober 2019 om 12:32

Blijkbaar dus niet

6 oktober 2019 om 11:42

Ik weet niet waar jij naar kijkt maar in elk geval niet naar Ajax......

6 oktober 2019 om 11:54

Ik denk dat hij in de war is met die andere rood-wit daar een spits ontbreekt

Langzaam gaat het komen, een iets meer voetballend middenveld. Als Ajax straks zo ver is dat ze in fases niet meer overlopen worden en de ruimtes zo groot worden, dan ben ik heel benieuwd wat er dit seizoen gaat gebeuren!

Voor iedereen die altijd een grote mond heeft en roept, hij moet nog een jaartje in NL blijven. Dit kan ook gebeuren als je een jaartje in NL blijft. Ben van mening dat als er een grote club langs komt je altijd voor die kans moet gaan, zelfde geld voor jeugdspelers. Er zijn ook geneog verhalen van jeugdspelers die blijven en de grote club afslaan en eindigen bij Kozakkenboys. On topic: wat een wanbeleid bij Ajax zeg je slaat een bod af van meer dan 50 miljoen om hem vervolgens op de bank te zetten. Kans ik klein dat hij zo meer waard wordt

6 oktober 2019 om 11:17

Wanbeleid niet, maar ik had neres ook verkocht zeker voor 50 miljoen. Het grappige is, hij heeft een aantal goede wedstrijden in de cl gespeeld , maar dan houdt et ook al gauw op. In NL was het vorig jaar al niet al te best. Ik vind dat neres teveel bezig is met dribbels maken , in tegenstelling tot wat echt nodig is, een goal maken.

6 oktober 2019 om 11:26

Ja want een sterke bank is iets wat je totaal niet wilt.

6 oktober 2019 om 11:38

Gelukkig dat jij niet op de plek zit van Overmars, want tegen de Spurs thuis in de halve finale CL toen Neres uitviel was er geen goede vervanger. Nu heb je juist 2 sterkte spelers.

6 oktober 2019 om 11:52

Haha wat een onzin. Neres besliste bijna eigenhandig de kampioenswedstrijd tegen PSV en het begon zowel in de competitie als Europees pas echt weer te draaien toen hij weer in de basis stond. Het was ook door de slechte resultaten zonder hem dat Ten Hag uiteindelijk bijna gedwongen werd hem weer op te stellen. Jij onderschat Neres hier enorm, iemand die door van Gaal zelfs als buitencategorie werd gezien.

6 oktober 2019 om 11:57

Hij besliste eigenhandig de wedstrijd tegen psv? Omdat schwaab zo dom was om een sliidng in te zetten. Buitencategorie is hij ook verre van. Leuk dat van gaal dat zegt maar ik neem analisten niet serieus. En waar heeft hij uitgeblonken vorig jaar in de competitie. Aardige speler van zijn dalen zijn om te huilen.

6 oktober 2019 om 13:13

Je wilt zeker een sterke bank. Ondanks dat dit ook ten koste van de jeugd is. Echter moet de bank wel positief blijven.

6 oktober 2019 om 11:21

Haha, ja wanbeleid. Een speler die vorig seizoen heel sterk was, wil je behouden. Dat ie nu uit vorm is kan gebeuren, dat komt wel weer goed. Zoals Ten Hag zegt: de spelers stellen zichzelf op. Makkelijk praten over degene die het nu minder doet, er zal er altijd een zijn die op de bank zit. Wat zou je zeggen als Promes nu gaat banken? Wanbeleid, zo'n aankoop zet je niet op de bank?

6 oktober 2019 om 11:23

heb je een grote mond als je vind dat iemand nog een jaartje moet blijven??ajax wil zelf juist een grote club worden en heeft het voordeel dat het het geld niet nodig heeft. Het sportieve aspect weegt voor elke supporter veel meer dan wat we ervoor krijgen. Je hebt nu Neres op de bank en als invaller ipv Labyad. Daar moet je gewoon blij mee zijn. Overigens begon Neres vorig jaar ook gewoon op de bank. Hij zal genoeg speeltijd krijgen.

6 oktober 2019 om 11:32

Ajax heeft meer dan 11 basis spelers. Iedereen zal genoeg spelen.

6 oktober 2019 om 11:52

Wat hebben wij als ajax-/voetbalfan er aan dat Ajax 50 miljoen extra op de bank heeft.... ze hebben genoeg. Neres zorgt voor een sterkte bank en voor dat ze voorin ook rust kunnen krijgen. Prima beleid

Prima opstelling lijkt mij zo. Neres is helaas nog niet goed in vorm dit seizoen, maar in de afgelopen seizoenen kwam Neres telkens wat later in het seizoen steeds beter op gang en hopelijk is dat dit seizoen ook zo. Ik weet als Ajacied nou eigenlijk niet zo goed wat ik van deze wedstrijd moet denken. Het kan een pittige wedstrijd voor Ajax worden, omdat ADO Den Haag er over het algemeen best wel hard opklapt tegen Ajax maar Ajax heeft natuurlijk wel veel meer kwaliteit. De ene keer kan Ajax het best lastig hebben, maar de andere keer gaat het best wel makkelijk (zoals vorig seizoen uit tegen Ado). Ik hoop op een 0-2 overwinning voor Ajax en mocht de stand het toelaten, dan zou ik ergens in de tweede helft Tadic rust proberen te geven en dan Neres inbrengen.

Elke keer dat "Neres wordt geslachtofferd" verhaal. Je mag er maar 11 opstellen punt.

6 oktober 2019 om 11:31

Daarbij is het de eerste keer banken na 3 basis plaatsen op rij. Opvallender is het dat Edson bankt. Toch heerlijk een brede selectie. En iedereen fit. Echt knap van ETH en de medische staf. Kennelijk goede trainingen en op het juiste moment rust.

6 oktober 2019 om 13:14

Er zijn genoeg blessures die vooral met pech te maken hebben.

Zet Alvarez nou eens in een keer naast Blind in de verdediging. Daar is die voor gehaald en ik ben zeer benieuwd hoe hij dat invult. Veltman wordt ik toch niet bepaald vrolijk van, vooral Europees houdt ik steeds me hart vast, zeker met die onbesuisde acties wat weer de nodige kaarten oplevert.

6 oktober 2019 om 11:46

Veltman doet uitstekend dit seizoen, waarom hem eruit halen. We weten helemaal niet hoe Alvarez op 4 speelt.

6 oktober 2019 om 11:53

Hoezo daar is hij voor gehaald? Hij is inderdaad gescout als cv maar de laatse 10 maanden speelde hij bijna alles op cvm en dus ook toen ajax hem kocht hij heeft zelf ook gezegd dat middenveld zijn favoriete positie is. Buiten dat vind ik hem ook meer het postuur hebben van een cv maar daarvoor gehaald zonder argumenten vind ik onzin

6 oktober 2019 om 11:56

Blijkbaar ziet Ten Hag in Edson veel meer een middenvelder dan een centrale verdediger. Hij doet het ook goed op het middenveld en pakt ook nog eens belangrijke doelpunten mee, dus waarom wat veranderen wat goed gaat? Ik zie veel liever straks Schuurs daar doorbreken.

Zolang je maar met minimaal 1 diepgaande vleugelspeler speelt, Promes is op het moment veel beter in vorm en effectiever dus die zou bij mij ook de voorkeur hebben. Wel een flink aanvallend middenveld, maar das enigszins logisch als je bedenkt dat ADO gaat tegen houden. Ben benieuwd hoe Martinez het in zn eentje op 6 doet in de omschakeling, samen maakten ze nog steeds veel fouten hierin omdat ze de omgeving niet goed in de gaten hadden.

6 oktober 2019 om 15:33

Volgens mij speelde Huntelaar i.p.v. Neres (waardoor Tadic opschoof) en niet Promes

Neres is toch een speler met veel talent was vorig jaar een sterkhouder bij Ajax en werd beloond door brazilië jammer dat hij niet veel speelde op de copa America Martinez -donny Alvarez is wel een sterk middenveld dat ook aanvallend hun bijdrage doet maar verwacht zeker nog kansen voor neres

Laten we eerst even vaststellen dat Quincy Promes een wereldaankoop is. Velen hadden commentaar en kritiek maar die is redelijk verstomd. Met deze Promes dek je meteen 3/4 posities af zonder veel aan kwaliteit in te leveren, dat was nog wel eens een pijndossier. Dan Neres, die begon verleden seizoen ook als een natte krant. Pas in de winterperiode kwam hij op gang, is altijd zo met Brazilianen als de eerste sneeuw valt komen ze in hun ritme. Rondom PSV, Juventus en Real Madrid had onze Sambabal een hele sterke periode. Toen volgde ook de uitnodiging voor de selecao. Nu is het ff weer wat minder en gaat hij meteen in de uitverkoop bij de critici, maar langzaam zie je hem weer groeien. En waar Neres wat minder opbrengt is Promes al het drievoudige waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

549 fans
Aanvaller, 36 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren