Bryan Smeets laat uitblinker Joël Drommel vlak voor tijd capituleren

Zaterdag, 5 oktober 2019 om

Sparta Rotterdam heeft zaterdag voor eigen publiek een zwaarbevochten overwinning geboekt op medepromovendus FC Twente. Het werd 2-1 op Het Kasteel, dankzij een fraai doelpunt van Bryan Smeets in de slotfase, toen de bezoekers met tien man op het veld stonden. Sparta staat na negen gespeelde wedstrijden op de vijfde plek; de Enschedeërs staan tiende.

Bij FC Twente maakte Wout Brama zijn rentree. De middenvelder had een basisplaats en speelde zijn eerste wedstrijd sinds 22 april, in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong AZ. Hij kampte al die tijd met een achillespeesblessure, al zat Brama de afgelopen twee duels wel op de bank. De grote uitblinker van FC Twente, met name in de eerste maar ook in de tweede helft, was Joël Drommel. Het was aan de doelman van FC Twente te danken dat Sparta de kleedkamer na 45 minuten niet opzocht met een voorsprong op zak.

Mohamed Rayhi stelde Drommel al in de derde minuut op de proef, al keerde hij die inzet nog makkelijk. Even later moest hij aanzienlijk meer moeite doen om een schot van Abdou Harroui met een mooie duik uit de hoek te houden. Ook een kopbal van Jurgen Mattheij uit een vrije trap was een prooi voor de keeper, terwijl een katachtige ingreep volstond om de 1-0 van Ragnar Ache te voorkomen. Twente kwam er nauwelijks uit in de eerste helft. De bezoekers kwamen gaandeweg wel wat beter in het spel, maar creëerden geen serieuze mogelijkheden. Dat Sparta kort na rust alsnog op voorsprong kwam, mocht dan ook geen grote verrassing heten. Rayhi stuurde Halil Dervisoglu weg, die beheerst afrondde: 1-0.

FC Twente gaf zich echter niet gewonnen en kwam drie minuten later alweer langszij. Na een van richting veranderde poging van Aitor Cantalapiedra kwam de bal terecht bij Calvin Verdonk, die met wat geluk scoorde in de kluts. Daarna nam het tempo aanvankelijk af. Vanaf minuut zeventig volgden de kansen elkaar echter rap op. Doelman Tim Coremans van Sparta voorkwam dat Brama zijn rentree opluisterde met een rake volley, terwijl Dervisoglu op Drommel stuitte en Lars Veldwijk oog in oog met de keeper van FC Twente naast het doel schoot.

Zodoende was er sprake van een aantrekkelijke slotfase, waarin beide ploegen op zoek gingen naar de voorsprong. Maar omdat Twente na 84 minuten verder moest met tien man, werd Sparta dominant. Op advies van de VAR kreeg Julio Pleguezuelo een rode kaart van arbiter Jeroen Manschot nadat hij veel te laat een charge uitvoerde op Dervisoglu. Twee minuten voor tijd slaagde de thuisploeg er ook daadwerkelijk in om de wedstrijd naar zich toe te trekken: op fraaie wijze knalde Bryan Smeets de bal in de bovenhoek. In de blessuretijd kende Manschot een penalty toe aan Sparta na een vermeende overtreding van Drommel, maar de VAR wees hem erop dat de keeper de bal speelde in een duel met Joël Piroe. Aan de overzijde kopteGerelateerd

Meer sportnieuws

107 reacties (laatste reactie door sirius)

Verkiezen 100% van de VAR, geeft 100% penal gewoon niet bij 1-1 en 11-11, bi-zar. Wat een kutzooi. Wereldgoal Smeets, dat dan wel.

5 oktober 2019 om 23:28

Was. Geen. Pingel. Matthei speelde de bal. Wij hadden een pingel moeten hebben maar kut var grijpt on begrijpelijk in

5 oktober 2019 om 23:47

Als je twitter hebt, zoek het gifje van 'veldmaatboys' even op. Als je daarna nog van mening bent dat het geen penalty was, raad ik je een afspraak bij een opticien aan.

6 oktober 2019 om 01:33

Je maakt een grap toch... toch???

6 oktober 2019 om 11:09

Sorry hoor maar de bal wordt eerst geraakt dus zoek lekker zelf een ogendokter op

6 oktober 2019 om 13:17

Ik heb hem eens opgezocht. Het lijkt er toch 9p dat de bal een andere richting op rolt. Aitor raakt de bal sowieso niet. Toch contact met de bal door Matthei?

6 oktober 2019 om 14:51

Ik zie dat duidelijk dat bal wordt aangeraakt door mathei al is het maar licht

Eerste doelpunt buitenspel (want er kan gescoord worden met het hoofd) , aitor had penalty moeten krijgen, terechte kaart pleguezuelo, manschot met die glimlach op zn hoofd irriteert bijzonder. Kortom: Klotenavond

5 oktober 2019 om 21:45

Oja, en koert westerman: erg slecht en overdreven.

5 oktober 2019 om 22:16

Die was nog slechter dan Manschot....hoe krijg je het voor elkaar...ga lekker bij pijltjes gooien zitten, die gast heeft echt 0.0 verstand van voetballen. Het wordt toch echt eng wanneer zelfs Arno Vermeulen het op een slechte dag nog beter doet dan Manschot en Koert Westerman samen. Of zat Koert in dat VAR busje? Dat zou veel verklaren.

5 oktober 2019 om 23:30

Was geen buitenspel dat was niet te zien op tv of dat 100 wel was. Aitor moment was echt geen pingel

Nu komt het er op aan voor García... al weken lijkt de kwaliteit op het veld niet voldoende... ligt het aan mij of heb ik Busquets te hoog ingeschat? in Twente is er maar 1 credo: handhaven dit jaar. Wat dat betreft weinig aan de hand...

5 oktober 2019 om 21:45

Busquets speelde een goede wedstrijd.

5 oktober 2019 om 21:51

Busquets speelde tempoloos en naïef. Leverde al in de eerste 4 minuten twee ballen bij Sparta in. Maar ook de rest liet het afweten, inclusief arbitrage, helaas.

5 oktober 2019 om 22:04

Heeft helemaal niets te maken met onze trainer. Tegen Heracles erg lekkere VAR momenten. Vorige week een lekkere handsbal van Larsson en bijzonder zwakke Makkelie, nu vanavond met deze Manschot, eerste goal Sparta is volgens mij ook gewoon buitenspel, strafschop Aitor niet gegeven, easy rode kaart waar je er wel 20 van kan geven per wedstrijd als je elk duel vertraagd op je luie reet in dat busje bekijkt........het gaat helemaal nergens meer over dit. 3 weken lang compleet ergeren aan arbitrage, waar wij lang niet altijd recht hadden op punten, maar wel zeer, zeer discutabele beslissingen te verwerken krijgen. #varout

6 oktober 2019 om 10:49

Vorige week tegen Heracles was echt te erg... eerste 40 min speelden we ze helemaal weg, kapot. En dan nog er af... #frustrerend

6 oktober 2019 om 11:16

Was geen duidelijk buitenspel. Camera staat er schuin op en je kan nooit 100 %zeker weten dat buitenspel is. Was zeker geen.pingel de bal werd eerst licht aangeraakt door mathei

6 oktober 2019 om 13:53

Easy rode kaart? Was gewoon terecht hoor, ik weet niet waar jij hebt leren voetballen, maar het lijkt er eerder op dat je voetbal verward met kickboksen.

6 oktober 2019 om 14:22

Tegen Heracles en Sparta was het falen van de arbitrage en de VAR inderdaad een erg groot probleem, maar tegen Feyenoord verloren we terecht. Dat Makkelie dan weer eens dramatisch slecht floot, doet daar verder niet veel aan af.

Bizar wat er in de laatste 10 minuten van de wedstrijd gebeurd. Twente wordt een 100% penalty ontnomen en krijgt een onterecht rode kaart. Totale waanzin! Hoe krijgt het KNVB het toch in godsnaam voor elkaar om precies deze incapabele mensen een scheidsrechtersdiploma te geven. Verder was het een gelijkopgaande wedstrijd. Centrale duo en de vleugelspelers van Twente heel erg zwak. Daardoor ook een 1-1 stand op het scorebord. Waarna de scheidsrechter even beslist om er maar weer een teringbende van te maken. Waarin ook smeets nog even een wereldgoal weet te scoren. BIZAR

5 oktober 2019 om 21:53

De rode kaart was terecht. Het is alleen wel weer willekeurig. Waarom de tackle op Verdonk niet bestraffen bijvoorbeeld? En Aitor moet natuurlijk een penalty krijgen. Geen reclame wederom.

5 oktober 2019 om 22:56

Eens wat betreft de penalty. Maar die rode kaart was 100% terecht. Gaat veel te hard door en maakt zowel een schoppende als slaande beweging.

6 oktober 2019 om 08:29

Hadden idd een penalty moeten hebben, raakt meer aitor dan de bal. Rode kaart is meer dan terecht, de bal was al weg..

6 oktober 2019 om 11:17

Gaat erom dat de bal eerst werd gespeeld wat nu was gebeurd

6 oktober 2019 om 11:11

Daar snapte ik helemaal niets van gisteren, Twente mag zich genaaid voelen door de Var. Waarom werd dat penalty geval niet bekeken werd door de Var? Zat er op te wachten.

Man man var.. die rode kaart hebben ze bij het juiste einde. Dit geldt ook voor het terug draaien van de penal. Maar Aitor moet toch gewoon een penal krijgen, er wordt geen bal geraakt!

6 oktober 2019 om 11:17

Bal werd wel eerst geraakt

Bedankt Manschot! Lekker weekje Rotterdam dit zeg. Gaat helemaal nergens meer over dit. Dit is gewoon zoeken. Waar Berghuis en Tapia mensen zowat doormidden schoppen en geen rood krijgen, krijgen wij voor veel minder wel rood. Daar waar hij 5 minuten ervoor de bal op de stip moet leggen in het geval Aitor, waar toch echt Aitor eerst geraakt wordt en niet de bal, wakker worden Var, geef je voor zoiets rood. Complete willekeur dit systeem. Het gaat helemaal nergens meer over en dan hoor je de verslaggever zeggen dat het eerlijker is geworden......en dan ben je nagenoeg de hele tweede helft de bovenliggende partij.

6 oktober 2019 om 11:18

Bovenliggende partij was sparta in de. Eerste helft en had al.2=0 kunnen staan

Ik wil niemand meer horen dat twente de arbiter altijd mee heeft zitten. Wat een schandalige vertoning. Aitor had een penalty moeten hebben. Rode kaart dat geen rode kaart was. Gewoon onbegrijpelijk. Sparta gefeliciteerd.

5 oktober 2019 om 22:19

Penalty ben ik met je eens. Maar om te roepen dat de rode kaart, geen rode kaart was? Kom op.

5 oktober 2019 om 22:29

Rood was te billijken, penalty 100% blunder arbiters

5 oktober 2019 om 22:40

Rode kaart was er gewoon één, net als de niet gegeven penal!!

5 oktober 2019 om 22:45

In principe oerstom en rood, maar in een wedstrijd worden wel vaker van dit soort overtredingen gemaakt en niet beoordeeld, het is ook niet dat hij hem doormidden schopt zoals berghuis 2 weken terug wel deed. Je kunt hem geven, het is zuur dat hij ervoor niet de pingel geeft. Gevoel van inconsequent, bij de 1 geef je het niet en lach je het weg en kijkt ee Var het dus niet na en aan de andere kant op het middenveld geef je een rode op aangeven van de Var bijna 2 min later, dan zoek je gewoon.

5 oktober 2019 om 22:55

De rode kaart werd niet gegeven voor het contact moment met de benen, maar voor de elleboog.

5 oktober 2019 om 23:22

Ik snap dat je zegt dat rood niet terecht was, het was inderdaad namelijk donker paars.

6 oktober 2019 om 11:12

Rode kaart was volkomen terecht een hele smerig overtreding een combinatie van een elleboog en onderuit trappen.

Waarom laten ze geen normale herhaling zien bij het eerste doelpunt? Van de beelden die ze lieten zien kon je niet zien of de speler van Sparta buitenspel stond. Daarnaast werd Aitor onderuit getikt in het zestienmetergebied en de scheids maakt heel mooi een 'op de bal' gebaar, maar de VAR ziet dit niet? Net teruggekeken en hij raakt 100 de bal Niet.

5 oktober 2019 om 22:09

Eerste doelpunt hoor je niets over. Ik geloof dat ieder deel vh lichaam waarmee gescoord kan worden buitenspel kan beoordeeld worden. Het hoofd vd spits stond duidelijk buitenspel. Dat de grensrechter et niet ziet ok, maar de var ook niet? Aanfluiting. En geen haan die ernaar kraait

Die aitor is deze wedstrijd circa 23 keer gevallen deze wedstrijd waarbij er ongeveer 2 keer contact is geweest. Na een tijdje zou ik er als scheids ook wel klaar mee zijn. Kon niet zien of het een penalty was vanaf de overkant maar begrijp dat hij het nadeel van de twijfel krijgt.

5 oktober 2019 om 21:52

"nadeel van de twijfel" is niet relevant als de VAR bestaat die met 100% zekerheid kan zien dat de bal niet gespeeld word.

5 oktober 2019 om 21:56

Blijkbaar is er geen spraken van 100% zekerheid als de scheids en var zeggen dat het geen penalty was en de twente supporters zeggen van wel.

5 oktober 2019 om 22:04

Om te kotsen die Manschot die bij het moment van Aitor nog ff een toneeltje speelt dat de bal wordt gespeeld dit beoordeeld door meneer zelf al ook de VAR. Er wordt helemaal geen bal geraakt man! Kappen met die VAR 0 toegevoegde waarde!

5 oktober 2019 om 22:20

Dus je vind ook dat sparta een onterechte penalty had moeten krijgen op het laatst toen manschot op een of andere manier zag dat jullie keeper piroe raakte?

5 oktober 2019 om 22:43

Daar heb je idd het "geluk" van de VAR. Maar dat manschot hiier in eerste instantie een penal geeft zegt mij genoeg.. dit moet je als scheids ook zonder var toch juist kunnen beoordelen?!

5 oktober 2019 om 21:54

Het is ook een speler die veel in duel komt. En een scheidsrechter moet gewoon de situatie beoordelen zonder dit soort afwegingen.

5 oktober 2019 om 22:02

Dervisoglu is ook een speler die veel in de duels komt maar die zag ik toch wat minder op de grond. En aitor zie ik het elke wedstrijd die ik van twente zie doen(wat er om eerlijk te zijn niet heel veel zijn)

5 oktober 2019 om 22:04

Ik denk dat je dan wat meer wedstrijden van Twente moet kijken. En Dervisoglu heeft zich vandaag prima gedragen, zeker waar.

5 oktober 2019 om 22:10

Ik ga er niet heel erg vanuit dat aitor alleen tegen sparta en enkele andere incidentele wedstrijden die ik toevallig ook zie gebruikt om zo vaak te vallen. En dervisoglu gedraagt zich altijd als een normale speler die niet bij elk geringste contact zich laat vallen.

5 oktober 2019 om 22:17

Gekleurde mening. Feit blijft dat hem een penalty ontnomen is.

5 oktober 2019 om 22:23

Net zo gekleurd als die van jou en blijkbaar is het geen feit aangezien veel mensen die er voor getraind zijn het geen penalty vinden.

6 oktober 2019 om 13:15

Heb de beelden terug gezien en ik vond t een overduidelijke penalty. En nee ik kijk niet met een rode bril. Andersom zou ik t ook zeggen. Ik vind t vreemd dat een dergelijke situatie niet door de VAR bekeken werd.

5 oktober 2019 om 21:55

Wat een onzin, ik heb hem maar 1x onterecht zien vallen. Daarnaast moet je het misschien eerst even terugkijken voordat je je mening geeft. Toch gefeliciteerd met de overwinning en die prachtige goal.

5 oktober 2019 om 21:56

Het mooie is dat we er een VAR voor hebben...daar waar je voor een overtreding op het middenveld het bandje wel 10 keer nakijkt en in het geval van Aitor het niet doet....dan is het complete willekeur. Als je alle 23 keer goed nakijkt en er 2 keer wel contact is moet je hem 2 keer op de stip leggen, van die andere 21 keer is het dus een schwalbe dus moet je kaarten geven. Complete Willekeur. Zeker wanneer je het gaat vergelijken met 2 weken terug met Berghuis en vorige week met Tapia, waar wel bewust mensen geraakt worden. Bizar dit " systeem".

5 oktober 2019 om 22:00

De scheids was jullie mattie vandaag. Lekker ginnegappen met de spartanen. Noem me een slechte verliezer maar die manschot met zn lollige hoofd was erop uit om te fucken. De var zat te xboxen volgens mij.

6 oktober 2019 om 11:24

Idd slechte verliezer wat een gejank hier. Was geen pingel en geen aantoonbaar buitenspel

Ongekend dat we dit verloren hebben... Drommel MOTM samen met Brama. Aitor had penalty moeten krijgen verdediger mist de bal. Rode kaart is dubieus maar je kan hem geven en volgens mij was de eerste goal buitenspel. Wel goed ingegrepen bij het momentje Drommel, dat dan wel. Toch heeft de VAR mijn avond weer verziekt.

5 oktober 2019 om 22:57

De VAR heeft ook een gedeelte van de avond gered door de penalty terug te draaien. Rode kaart voor die elleboog is ook gewoon terecht. Penalty Aitor had gegeven kunnen/moeten worden.

Maar vooral niks zeggen over de niet gegeven penalty voor Aitor. 'sparta komt goed weg met behulp van de scheidsrechter' klinkt niet zo leuk natuurlijk.

Bizarre VAR met dat penaltymoment en de rode kaart, maar daar is al genoeg over gezegd. Op het veld is er ook een duidelijke negatieve lijn te zien, en de hoofdschuldige daarvan is toch echt Schenk. Die moet zo snel mogelijk uit de basis, voegt absoluut niks toe naast Bijen. Die moet een snelle, sterke sloper naast zich hebben zoals Gonzalez vorig seizoen. Latibeaudière dan maar de kans geven? De problemen achterin zullen volgende week waarschijnlijk ook nog niet stoppen aangezien de knvb die belachelijke kaart voor Pleguezuelo wel niet zal seponeren, als ze dat bij die kaart voor Nakamura al niet deden doen ze het nooit meer. Wel goed om te zien dat Brama terug is en meteen een van de beste op het veld is.

6 oktober 2019 om 05:52

100% rood,voor de zekerheid gebruikte hij de elleboog erbij,als dat al niet rood is wat wel.....

FCT terecht verloren. Zonder Drommel in uitzonderlijke doen had het niet eens uitgemaakt dat Er mogelijk geen penalty aan FCT gegeven werd (ik heb geen penalty gezien). Rode kaart zuur, maar ook met 11 had je niet gewonnen.

5 oktober 2019 om 22:22

''rode kaart zuur, maar ook met 11 had je niet gewonnen.'' Je weet dat het 1-1 stond toen de rode kaart (minuut 84' ) werd gegeven?

5 oktober 2019 om 22:23

Tegenwoordig gaat het er niet meer om of je beter bent, het gaat erom of je wel of niet VAR momenten mee of tegen krijgt. Buiten de VAR denk ik ook niet dat wij gewonnen hadden, maar je kan ook niet zeggen dat Sparta beter was. Een gelijkspel zou de juiste afspiegeling zijn. Dat jij geen penalty ziet, tja misschien ook eens solliciteren voor een VAR- baantje. Die zagen het ook niet. Buiten het hele Var-verhaal moet Brama die bal erin schieten en moet de bal gewoon op de stip, win je hier vrij eenvoudig zoals het hoort. Helaas had Manschot wat anders in gedachten. 3 weken lang de Arbitrage tegen, het wordt anders wanneer je voor Psv, Feyenoord of Ajax bent, daar schoppen spelers als Berghuis en Tapia wekelijks mensen doormidden en komen ermee weg. Onana lekker tijdrekken. Lekker doorgaan met deze inconsequente arbitrage Knvb. Alles voor Europa!!!

5 oktober 2019 om 22:27

100% penal niet gegeven, punt

Tja en dan moeten wij groningers niet klagen en die 2 rode kaarten waren terecht enzo van Bax, you win some and you lose some, welkom in de eredivisie

5 oktober 2019 om 22:20

De rode kaart was vandaag ook terecht. Net als die in Groningen. De irritatie zit 'm in de gemiste andere momenten, al 4 potjes op rij. De pure willekeur.

5 oktober 2019 om 22:26

O wat makkelijk dit zeg. Daar waar menig twente supporter aangaf dat jullie beter waren en de VAR ook niet mee hadden, moet je bijna 2 maand later je gram proberen te halen. You lose some you win some..... sneu

Kijk, ik vond Sparta beter, de goal van Smeets geweldig maar feit blijft dat bij 1-1 en 11-11 FCT gewoon een 100% penalty niet gegeven, bij Aitor wordt de bal gewoon niet gespeeld maar puur de man. Belachelijk gewoon.

6 oktober 2019 om 05:54

Alleen voor jou wie staan er boven jullie???

Rode kaart terecht maar Twente had natuurlijk wel een penalty moeten krijgen. Matthei speelde de bal niet. Wedstrijd van de keepers hebben heel wat prachtige reddingen verricht. Smeets misschien wel het doelpunt van de week

6 oktober 2019 om 11:12

Kijk maar heel.goed de beelden terug ook al.is het licht maar de bal werd eerst geraakt

Op basis van de reacties ga ik straks met interesse de samenvatting kijken, maar moet ik blij zijn dat ik niet de hele wedstrijd hebgekeken. Is twente echt weer zo genaaid dolr de var??

6 oktober 2019 om 08:45

The day after wil ik best een poging tot relativeren doen. Leuk opgaande wedstrijd, Sparta de eerste helft de betere kansen (Drommel redt tot 3 maal toe voortreffelijk), denk dat wij in de tweede helft (met iets meer scherpte) de wedstrijd naar ons toe hadden moeten trekken. Ik vond het Aitor moment echt een penal: licht contact, maar die bal werd never nooit niet gespeeld. Helaas niet het geluk aan onze zijde dat de VAR ons daar geeft waar we recht op hebben. Rood (via VAR) was in mijn ogen terecht, schoffelen van onder (dik te laat) en een zwieper met de arm om het af te maken. Die wil ik dan wel weer begrijpen. Die laatste penal snapte ik geen snars van, als er ergens tussen de twee situaties de bal gespeeld wordt, dan is dat toch wel door Drommel. Manschot vond 2-1 kennelijk niet genoeg, VAR gelukkig wel. Voor de neutralen denk ik redelijk vermakelijk, voor mij wat minder. Hadden hier minimaal een punt aan over mogen houden.

6 oktober 2019 om 08:47

Oh, en de goal van Smeets. Werkelijk waar geweldig! Aan de verkeerde kant helaas

Allemaal gezeur over de VAR. Als deze wedstrijd gespeeld was zonder VAR had Sparta met 3-1 gewonnen. (Neem aan dat penalty erin was gegaan) Enige verschil was dat Fct met 11 man was geëindigd. Dus echt veel recht van klagen heeft Fct niet.

6 oktober 2019 om 10:49

De 2-1 valt tegen 10 man. Notabene de rechtsback verdedigt daar normaal en hoe mooi Smeets 'm ook binnen schiet, daar moet je gewoon druk op de bal zetten. Zonder VAR was het 1 - 1 gebleven, hoogstwaarschijnlijk. Alle reden tot klagen dus.

6 oktober 2019 om 19:33

Zonder VAR was de penalty gegeven en was de rode kaart niet gegeven twee momenten die de VAR heeft terug gedraaid, laat je die gaan kom ik uit op 3-1. 🤗

6 oktober 2019 om 13:11

Inderdaad. Maar ze zijn de scheidsrechters in de Keuken kampioen divisie gewend die week in week uit penalties gaven voor de vele duikelingen. Dat deze scheids het wel door heeft en er niet in trapt is onkunde van de anderen. Hier werd duidelijk de bal gespeeld. En de rode kaart is meer dan terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller52
M. FabrieKeeper00
J. GomesKeeper00
M. OkoyeKeeper00
B. van LeerKeeper50
D. AbelsVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

12 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren