Ajax weigert gehoor te geven aan oproep van Jong Argentinië

Zaterdag, 5 oktober 2019 om

Jong Argentinië speelt de komende tijd twee oefeninterlands tegen de leeftijdsgenoten van Mexico, maar de Argentijnse bond laat weten dat Lisandro Martínez dan niet van de partij zal zijn. De verdediger annex middenvelder van Ajax maakte wel deel uit van de voorselectie van bondscoach Fernando Batista, die hem echter niet kan verwelkomen bij zijn definitieve groep.

TyC Sports weet namelijk te melden dat Ajax heeft besloten om Martínez niet beschikbaar te stellen voor de wedstrijden van Jong Argentinië. Of dit betekent dat hij daardoor deze interlandperiode in Amsterdam blijft, of alsnog deel uit gaat maken van de selectie van het ‘grote’ Argentinië, is overigens nog niet helemaal duidelijk. Batista heeft met Brian Mansilla van Vitória Setúbal in ieder geval een speler opgeroepen om de plek van Martínez in te nemen.

Jong Argentinië en Jong Mexico treffen elkaar op 12 oktober in het Estadio Olímpico Benito Juárez te Ciudad Juárez voor hun eerste wedstrijd. Drie dagen later, op 15 oktober, staat het tweede duel in het Estadio Hidalgo in Pachuca op het programma. Met Feyenoord-verdediger Marcos Senesi is er overigens nog wel een in de Eredivisie actieve voetballer opgenomen in de selectie van Batista.

Martínez’ ploeggenoot Nicolás Tagliafico is geselecteerd voor de A-ploeg van Argentinië. De linksback oefent op 9 oktober met La Albiceleste tegen Duitsland. Op 13 oktober staat een tweede oefenwedstrijd tegen Ecuador op de agenda.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Als ik eerlijk ben denk ik dat Martinez gezien het drukke programma, niet zit te wachten om de halve wereld rond te vliegen voor een potje tegen Jong Mexico. Als hij zelf afwijst is hij meteen persona non grata, dus dan lijkt dit de oplossing te zijn, want Ajax zal hier toch geen nadelen aan bevinden.

5 oktober 2019 om 16:12

Als speler zou het toch een eer moeten zijn om voor je land uit te komen. Dat hij ver moet reizen is het risico als je een speler buiten Europa haalt. Daarnaast had ik altijd begrepen dat een land een speler op kan eisen, of anders een verbod om te voetballen kan eisen.

5 oktober 2019 om 16:21

Oproep voor de A-selectie mag je als club niet weigeren, voor jeugdselecties daarentegen wel. Gebeurt vaak zat hoor dat een club een speler niet laat gaan voor een vriendschappelijke pot met de O23.

5 oktober 2019 om 16:58

Het kan natuurlijk ook beide he: dat het een eer voor je is maar dat je tegelijk ook liever geen risicos wil nemen met dit soort potjes. Als je ziet hoeveel wedstrijden hij al in een seizoen speelt zou ik daar ook niet nog eens een aantal met Jong Argentinië bij nemen, inclusief het reizen.

5 oktober 2019 om 17:00

Waarom werd die keeper van Twente dan geschorst toen die zich geblesseerd afmeldde voor Jong Oranje?

5 oktober 2019 om 17:08

@AmazingNinja, er is een onderscheid in wedstrijden. Je hebt wedstrijden op de FIFA kalender en wedstrijden die daar niet onder vallen, die tweede categorie kan een club gewoon een speler niet afstaan volgensmij.

5 oktober 2019 om 17:25

Volgens mij is Nederland wel 1 van de weinige landen met de regel dat clubs niet verplicht zijn om Nederlandse spelers die in oranje onder de 19, 17, 15 enz.. zitten te hoeven afstaan. Daarom zie je dit soort teams (vooral onder de 19) niet in de sterkste formatie aantreden tijdens een EK of WK, aangezien er al vaak spelers bij de 1e selectie zitten en clubs die spelers willen hebben in de voorbereiding. Dacht een keer zoiets gelezen te hebben.

5 oktober 2019 om 17:54

Lijkt me dat de clubs niet zelfstandig kunnen beslissen maar dat dit in internationaal verband wordt besloten door Eufa of Fifa. Dan zijn ook Nederlandse clubs verplicht daar gehoor aan te geven. Alleen als een wedstrijd niet op de officiële staat kunnen clubs er van afwijken.

5 oktober 2019 om 18:00

@Sanderk91: Wat je zegt is niet waar. Je mag oproep als club van A-selectie wel weigeren zolang het maar vriendschappelijk is. Als het kwalificatie is of ander officiël toernooi dan mag je niet terughalen.

5 oktober 2019 om 19:06

Volgens mij omdat hij wel voor twente in actie kwam. Beetje raar als je een blessure hebt.

6 oktober 2019 om 01:35

Omdat hij zoals je zelf al zegt; zich geblesseerd afmeldt terwijl dat niet het geval was. Dat is iets heel anders dan een club die aangeeft dat hij niet mag spelen voor jong. Het één is frauduleus handelen, het andere volgens de boekjes. Lijkt me logisch dat daar een groot verschil in zit toch??

Als ik bondscoach van Argentinië was, dan had ik hem lekker opgeroepen voor het nationale elftal. Argentinië mist sinds het afscheid van Mascherano nog altijd een goede balafpakken en ik denk dat Martinez die rol wel zou kunnen overnemen.

Of je haalt hem bij de echte selectie. Niet doen als of ze hem niet kunnen gebruiken, deze jongen verdient het om altijd opgeroepen te worden

5 oktober 2019 om 16:43

als Martinez op dit moment echt bij de beste 22 spelers van Argentinie hoort zal de bondscoach hem echt wel oproepen. die gaat zijn beste spelers niet passeren lijkt mij

Dit doet Ajax nou altijd he. Zo arrogant. Het zou een eer moeten zijn om daar spelers voor te leveren. Daarentegen remmen ze hem in zijn ontwikkeling. Hier wordt een speler alleen maar beter van. Maar als vd beek niet speelt, of niet wordt opgeroepen schreeuwen ze allemaal moord en brand. Hypocriet volk

5 oktober 2019 om 17:11

Altijd? Noem eens nog meer voorbeelden dan? Denk dat Ajax hem wel laat gaan als Martinez voor het grote Argentina wordt opgeroepen.

5 oktober 2019 om 17:30

Marin die ze niet als dispensatiespeler naar EK u21 lieten gaan deze zomer. Maar dat was niet meer dan logisch, toen was voorbereiding en zat voorronde CL eraan te komen.

6 oktober 2019 om 12:21

Dat waren er veel! ;-)

5 oktober 2019 om 17:15

Arrogant nog wel, vind je jezelf niet enorm kinderachtig? Het is een nietszeggend oefenpartijtje met jong Argentinië daar ga je geen speler voor riskeren die momenteel onmisbaar is in je campagne. Denk eens na, compleet logische insteek van een club die er grof geld voor neertelt.

5 oktober 2019 om 17:31

Volgens mij begrijp jij het niet helemaal? Waarom zou je hem de hele wereld over laten vliegen voor 2 niets zeggende oefenpotjes? En waarom zou hij dat moeten willen? Enige wat hij hier aan over houdt is extra vermoeidheid. En daarbij is Ajax niks verplicht naar hen toe. Ik weet overigens wel zeker dat Ajax hem wel had laten gaan als dit om het grote Argentinië zou gaan

5 oktober 2019 om 18:00

Sinds wanneer is Ajax een compleet volk? Je kraamt wel vaker onzin uit als het om Ajax gaat, maar hiermee laat je jezelf wel heel erg kennen. Weet je nog dat Bergwijn zich met een of andere vage blessure afmeldde voor Jong Oranje? En een paar dagen later miraculeus hersteld was? Veel PSV-supporters riepen toen dat als het om gewoon Oranje zou gaan, het heel anders zou zijn. Toen las ik niets over 'een rem in zijn ontwikkeling' en 'daar wordt hij beter van'. Wel, we hebben het nu over Jong Argentinië.

5 oktober 2019 om 18:00

@atleticofc Geheel terecht. Ajax betaalt hem een dik salaris. Waarom moet deze jongen dan naar de andere kant van de wereld voor een onzin oefenpotje?

5 oktober 2019 om 18:01

@atleticofc, moet ik jouw comment als sarcasme lezen of ben je serieus? Verdiep je anders eerst in het verleden en kom met echte argumenten en feiten

Geweldige aankoop van Ajax deze Martinez. Voetballend en qua mentaliteit is hij geweldig alleen vind wel dat hij af en toe verdedigend wat tekort komt. Weet niet of dat door zijn geringe lengte komt of door soms een gebrek aan snelheid.

5 oktober 2019 om 17:33

Zelf denk ik dat dit meer met positionering & ervaring op deze positie, aangezien hij voornamelijk achterin heeft gespeeld in Argentinië. Ik verwacht overigens dat dit ook wel goed komt! Zit wel een goede kop op!

Normaal kunnen clubs toch niet weigeren tenzij ze gebleseerd zijn of bn ik fout?

5 oktober 2019 om 23:34

Je bent fout. Clubs mogen niet weigeren als er sprake is van een officiele Fifa/uefa wedstrijd. oefenpotjes van jong teams vallen daar niet onder.

Ajax zal wel goede redenen hebben om hem niet te laten gaan. Was vorige keer aanvoerder. Grote eer. Vader in tranen. Zal wel met de belasting te maken hebben en arbeid rust verhoudingen. Is die speler van Feyenoord Senesi wel opgeroepen? Schijnt een betere versie van Martinez te zijn volgens de verhalen. Erg benieuwd naar hem. Heb hem maar heel even zien stuntelen bij Feyenoord, dus geen goed beeld van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

3 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren