O Jogo lyrisch over ster van Feyenoord; ‘makkelijke prooi’ Pepe en Marcano

Vrijdag, 4 oktober 2019 om 13:48Dominic Mostert

Hoewel hij zelf niet scoorde, speelde Sam Larsson donderdag een sterke wedstrijd voor Feyenoord tegen FC Porto (2-0). De aanvaller bereidde de 1-0 van Jens Toornstra voor en viel verder op met fraaie balaannames en behendige acties. Het Portugese O Jogo raakte onder de indruk van Larsson, die wordt bestempeld als 'de meest in het oog springende speler' van Feyenoord.

Kort na de rust stuitte Larsson op doelman Agustin Marchesin, maar in de nasleep kreeg hij de bal met wat mazzel bij de vrijstaande Toornstra. "De snelheid van Larsson was een vraagstuk waar Porto alleen in de eerste helft een antwoord op wist te vinden", stelt O Jogo. "De Zweed verzorgde bijna al het gevaar van Feyenoord. Zo gaf hij de voorzet waar de 1-0 uit viel en trof hij zelf het zijnet. Steven Berghuis was twee keer dicht bij een doelpunt, maar Luis Sinisterra bleek een makkelijke prooi voor Pepe en Iván Marcano." De Portugese krant is kritisch op de spelers van Porto en deelt acht onvoldoendes uit.

Een van de weinige spelers die volgens O Jogo niet door de mand viel, was Marchesín. De keeper, afgelopen zomer overgekomen van Club América, krijgt een zeven als cijfer. "Weer een formidabel optreden van de Argentijn, die meermaals een tweede doelpunt van Feyenoord wist te voorkomen. Een dubbele redding op pogingen van Berghuis en Larsson zorgde er bijna voor dat Feyenoord mentaal geknakt werd. Het lijkt wel alsof Marchesín geen slechte wedstrijden kan spelen. Hij is erg handig met de bal aan de voeten en was een leider in de ploeg van Porto, ook op de moeilijke momenten." Behalve Marchesín krijgen Luis Díaz en Otávio, die beiden het aluminium troffen, met een zes ook een voldoende. Verder deelt O Jogo louter vieren en vijven.

Donderdagavond, na de zege op FC Porto, uitte analist Marco van Basten nog zijn twijfels over Larsson. In de tweede helft ging hij na een scherpe pass van Toornstra alleen af op Marchesín, zonder succes. Volgens Van Basten is Larsson een speler die 'af en toe een paar momenten' heeft. "Soms is het net niet genoeg en soms net wel. Zoals vandaag ook. Die bal dat hij alleen op de keeper af ging. Dat was een uitstekend moment om de wedstrijd te beslissen. Dan gaat hij net weer buitenkant paal eruit. Dat zijn precies momenten waardoor hij er niet echt komt. Het blijft een twijfelgeval."Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door wehave)

Had dit niet eens meegekregen, wat een ongelooflijk goede prestatie van Feyenoord zeg! Mooi om te zien dat de hele eredivisie het Europees zo goed doet, hadden we met ze alle nog niet eens over durven dromen pakweg 5 jaar geleden.

4 oktober 2019 om 15:35

Nu ben ik wel benieuwd naar hoe het mogelijk is dan je dit tot 2 uur geleden nog niet had meegekregen. Ik ga er van uit dat je (Nederlands) voetballiefhebber bent. Ben gewoon oprecht benieuwd 😉

Gelijk verkopen die Sam aan een Portugese club, nu ligt hij daar goed in de markt

4 oktober 2019 om 14:19

Als Stam hem aan de praat krijgt dan mag hij blijven dan is het echt een leuk spelertje. Hopelijk laat hij het nu eens voor een langere periode zien.

4 oktober 2019 om 14:24

Geldt dat niet voor heel Feyenoord? De ene week is het hosanna en de volgende week kunnen ze er weer helemaal niks van. Feyenoord is super wisselvallig net als het weer.

4 oktober 2019 om 14:45

Nee hoor. Sinistera is altijd drama. Zoveel balverlies, dat mag gewoon niet. Ik denk dat je beter mij in de spits kan zetten....

4 oktober 2019 om 15:07

Wat een onzin. Ten eerste is Sinisterra natuurlijk geen echte spits, dus tegen 2 ervaren verdedigers is het logisch dat hij het lastig heeft. Tegen Tiblisi en Twente vulde hij het prima aan.echter vond ik hem gister niet eens verkeerd spelen (alleen hij scoort te weinig). Hij had loopacties waardoor hij de 2 Cv's methem mee trok zodat er ruimte lag voor Toornstra, Larsson en Berghuis in de gaten te lopen.lange ballen is het logisch dat hij die duellen niet wint.

4 oktober 2019 om 15:37

Hij heeft zelfs meerdere luchtduels tegen Pepe en die andere CV gewonnen en daarbij zelf in balbezit gebleven. Daar was ik positief verbaast over, voor zo'n jong mannetje.

4 oktober 2019 om 15:55

Altijd mooi dit soort opmerkingen, weet je gelijk wie er niets van snapt.sinistera altijd een drama noemen...zelfs gisteren was hij ok, geef het je maar te doen.vond wel dat hij op het einde gewoon echt op was.toen slopen er ook wat slordigheden in.

Enigzins merkwaardige analyse als je het mij vraagt. Larsson speelde inderdaad goed, eindelijk eens naar een volwassen kerel zitten kijken gisteren. Normaal laat hij met name fysiek afweten, maar gisteren was hij uitstekend. Paar leuke korte dribbels en natuurlijk belangrijk bij de eerste goal. Maar dat Porto het lastig had met zijn snelheid geloof ik niet zo in. Zo snel is hij namelijk helemaal niet. Verder vond ik die keeper helemaal niet bijzonder als ik eerlijk ben. Liet veel ballen los en voetballend zag het er ook niet soepel uit. Sinisterra kon als spits in mijn ogen niet meer doen dan hij gisteren heeft gedaan. Ik heb hem regelmatig ballen zien controleren met Pepe of Marcano in de rug, waardoor Feyenoorders aan konden sluiten en de ploeg wat lucht kreeg. Zelfs een paar kopduels gewonnen, ik ben echt hartstikke tevreden over zijn optreden.

4 oktober 2019 om 14:38

Zo'n makkelijke prooi als Sinisterra hier omschreven wordt vind ik ook wat makkelijk gezegd, hoor. Hij heeft het tegen een goed centraal duo (met uiteraard vooral Pepe) inderdaad behoorlijk goed gedaan. Ik geniet met de week meer van die jongen en hij speelt nu niet eens op z'n echte positie. Verder ook helemaal met je eens.

Nou Porto, 15m en hij is van jullie. Nee, hij speelt nu 2potjes op rij heel sterk, hoop dat hij deze lijn kan voortzetten.

Het kan verkeren. Twee weken geleden kon hij er nog niets van in de eredivisie volgens vele en nu is hij de grote man in een Europese topwedstrijd...

4 oktober 2019 om 14:11

Was sterk gisteren (laatste 2 wedstrijden) maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

4 oktober 2019 om 15:38

2 zwaluwen dan

Nou, die hebben klaarblijkelijk Feyenoord niet echt gevolgd.

Die keeper vonden ze goed? Die hield er wat ballen uit, maar was zo onzeker als wat. De 1-0 van Toornstra had hij moeten voorkomen door het eerste schot van ik dacht Larsson gewoon te stoppen, want dit was wel heel slapjes. Vijf minuten later precies hetzelfde verhaal met de volgende kans van Toornstra tot gevolg, die eigenlijk veel groter was. Nee, ik was er niet van onder de indruk en dat had niet eens te maken met het continue tijdrekken de eerste helft.

Larsson liet zich ook eens fysiek zien. Als hij dat vaker doet kan het nog goed komen met hem. Hij kan veel met de bal, nu hopen dat hij eens echt doorbreekt bij Feyenoord. Het is nu eindelijk eens hoopvol met hem.die keeper vond ik maar een zenuwachtige vent, ben wel benieuwd hoe hun 2e en 3e doelman is als dit al een de Portugese ogen een geweldenaar is.

Zo zie je maar wat Europees voetbal met een club kan doen. Bij Ajax was vorig jaar Real Madrid thuis ook een omslagpunt. En daarnaast worden je spelers gewoon meer waard als je een paar goede overwinningen boekt. Dat geld kan Feyenoord aardig gebruiken om de selectie voor volgend jaar nog weer beter te versterken.

Zou mooi zijn als Larsson een keer 5 potten achter elkaar een goede indruk maakt. Nu 2 potten prima gespeeld, tijd om te laten zien dat het de topper is die menigeen in hem zag.

iedereen zonder oogkleppen weet dat sam larsson in principe een van de technisch meest begaafde spelers in de ED is. Het is alleen een mentaal stuk bij hem. Als dat zich nu langzamerhand aan het oplossen is, heeft feyenoord met hem en sinisterra echt twee heel interessante spelers staan. berghuis zou ik denk ik dan op 10 proberen, zit er veel meer voetbal in de ploeg, in ED met toornstra en fer op middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Zweden
25 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren