‘Manchester United zou zelfs met Ronaldo niet tot de topploegen behoren’

Vrijdag, 4 oktober 2019 om

Manchester United maakt het gehele seizoen al een tegenvallende indruk, zowel in de Premier League als op het Europese podium. Lee Sharpe maakt zich dan ook grote zorgen over het elftal van manager Ole Gunnar Solskjaer en de oud-speler denkt dat de problemen op Old Trafford zo groot zijn dat zelfs een superster als Cristiano Ronaldo niet het verschil zou kunnen maken.

“Ik denk dat Manchester United zelfs met Ronaldo in de gelederen niet tot de topploegen zou behoren, al zou iemand die 25 tot 30 doelpunten maakt wel een groot verschil kunnen maken”, vertelt Sharpe, die tussen 1988 en 1996 voor Manchester United speelde, in gesprek met MetaRatings. “We hebben het een paar seizoenen geleden gezien met Luis Suárez bij Liverpool, die ook altijd het verschil maakte. Iemand die doelpunten maakt terwijl je als elftal onder grote druk staat.”

Arne Slot: 'We gingen teleurgesteld naar binnen met de 0-0 tegen Manchester United'

“Met iemand als Ronaldo, Lionel Messi of zelfs Harry Kane ben je nooit ver van de top verwijderd”, aldus Sharpe, die bij Manchester United alleen Paul Pogba het predikaat ‘topspeler’ meegeeft. “Maar dat komt ook waarschijnlijk door het feit dat dat het huidige elftal lang niet zo sterk is als de teams met Wayne Rooney en Ronaldo, dus dan steek je als topspeler al snel boven de rest uit.”

Sharpe hoopt dat manager Ole Gunnar Solskjaer er op korte termijn in slaagt om een of twee spelers van wereldklasse naar Manchester United te halen. “Het is zonde dat ze er niet in zijn geslaagd om Ronaldo terug te halen. Zou Gareth Bale wellicht een optie zijn?” Sharpe ziet sowieso niet veel spelers van topklasse rondlopen. “Hoeveel spelers in Europa laten überhaupt wekelijks hun klasse zien? Dat zijn er maar weinig. En als je niet in de Champions League speelt: hoe krijg je ze zover dat ze bij jou tekenen?”


Poll

Zie jij Manchester United dit seizoen in de top vier eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Onzin batuurlijk. Ronaldo draagt het team. Trainen teamgenoten niet goed, trekt hij aan de bel. Hij scoort de helft van alle doelpunten en breidt een kwart van de doelpunten voor. Zijn terugkeer zal de aantrekkingskracht op de club vergroten voor sponsoren en andere spelers. Ronaldo zou elke club sterker maken. GOAT.

4 oktober 2019 om 09:58

Zonder aanvoer is Ronaldo nergens. Mits ze een paar creatievelingen derbij halen, heeft deze meneer gewoon gelijk.

4 oktober 2019 om 10:26

Pogna zal ook beter redeneren en de druk bij Rashford en Martial zal ook minder groot zijn.

4 oktober 2019 om 09:59

Ik ben het absoluut met je eens dat Ronaldo een team kan dragen, maar dit United is gewoon niet te redden. Er zit geen lijn in. Het lijkt net alsof de spelers niet weten wat ze moeten doen.

4 oktober 2019 om 10:02

Met het laatste woord van je verhaal neem je ongeveer alle objectiviteit weg. Waar jij over praat is of United een topclub kan worden op de langere termijn, mocht hij terugkeren. Zeker. Dan praat je over aantrekkingskracht en dergelijken. Maar dit United zou met dit team + Ronaldo nog hoogstens 3e worden in de BPL. Liverpool en City lopen mijlenver voor. Ook als Ronaldo terugkeert voor die paar jaartjes.

4 oktober 2019 om 10:06

3e worden ze echt niet meer als Ronaldo er in de winterstop pas bij komt. Zelfs 5e lijkt me onmogelijk.

4 oktober 2019 om 10:04

Sterker maken oke.. maar dan ben je nog geen topploeg. Ik denk dat Ronaldo continue gefrustreerd met z'n armen zou staan zwaaien en nagenoeg in een depressie belanden als ie meedeed met dit team.

4 oktober 2019 om 11:58

Je leest het verkeerd, vriend. Het is dat dit United veel meer nodig heeft om weer de topclub van weleer te worden. Zelfs hij zou dit team niet kunnen dragen, geen enkele speler. Het is een puinhoop.

4 oktober 2019 om 13:54

Ronaldo is geweldig, maar geen enkele speler ter wereld maakt van dit Manchester United weer een topploeg. Daarvoor is er veel te veel mis.

4 oktober 2019 om 22:12

Ik denk dat ze zo weer de weg omhoog kunnen inzetten. De Gea, Rashford, Pogba, Martial en misschien ook Maguire en Bailly zouden voor elke andere club een versterking. De kwaliteit in de selectie is smal, maar met eenversterking op elke linie is er niets mis met een derde plek.

Het is toch echt triest gesteld met Man United. Qua mercandise en fans een van de, zo niet de grootste club ter wereld en daarnaast nog steeds een van de rijkste maar sportief gezien wil het allemaal niet lukken. Het aankoop/verkoop beleid is wel echt dramatisch moet ik zeggen daar zal het voor een groot deel aan liggen.

4 oktober 2019 om 10:36

Nee eens hoor. Betalen grof geld voor spelers die helemaal geen toppers zijn. Ben totaal geen fan van Manchester United, maar het is door slecht management, slecht aankoopbeleid verworden tot een middelmatig team helaas. Beetje vergelijkbaar met AC Milan. Jammer dat het die ploegen zo vergaat.

4 oktober 2019 om 10:36

Nee eens hoor. Betalen grof geld voor spelers die helemaal geen toppers zijn. Ben totaal geen fan van Manchester United, maar het is door slecht management, slecht aankoopbeleid verworden tot een middelmatig team helaas. Beetje vergelijkbaar met AC Milan. Jammer dat het die ploegen zo vergaat.

4 oktober 2019 om 10:52

Flaventequa prijzen in het verleden is het vergelijkbaar maar Manchester United is qua club vele malen groter dan Milan en daarnaast heeft United veel meer geld.

4 oktober 2019 om 11:09

Milan is jarenlang de beste club ter wereld geweest. Een club met legendarische status, net als United, en ze wonnen meer prijzen. Beide gevallen zijn vergelijkbaar, omdat ze na een overname compleet ingestort zijn. Beleid is in handen gevallen van individuen die alle macht hebben. Dit is bij City ook gebeurt, maar die hebben er een wereldwijd bolwerk van clubs van gemaakt, waarbij er teams van mensen uit voetbal en zakenleven het beleid uitzetten. United heeft meer geld, maar dat is niet te danken aan het huidige bestuur. Het feit dat ze met zoveel geld nogsteeds niets kunnen onderschrijft eigenlijk het verband tussen beleid en succes.

"en als je niet in de Champions League speelt: hoe krijg je ze zover dat ze bij jou tekenen?” Met een uitstekend plan, waarbij je doelen over de komende jaren goed zijn uitgestippeld en je precies weet waar je naartoe wil gaan, met een bepaald type voetbal, een redelijk budget en je eigen naam.

Onzin ronaldo heeft real in zen eentje gedragen hij is nu weg en real is gelijk niks meer waarom zou die de man u spelers ook niet boven zichzelf kunnen laten uitstijgen. Plus dat hij zelf oook geweldig is ofc.

4 oktober 2019 om 10:03

Wat een onzin man. De selectie van Real is niet zo slecht omdat Ronaldo weg is, de selectie is zo slecht omdat hij verjaard is. De spelers zijn gewoon kwalitatief een heel stuk minder geworden, dat ligt echt niet aan de motivatie.

4 oktober 2019 om 10:17

Dan is iedereen wel heel snel uitgworden. Ronaldo weg iedereen kan niks meer is toch opmerkelijk. Ze zijn nu max 1.5 jaar ouder. En vorig seizoen lukte het ook niet toen die net net weg was.

4 oktober 2019 om 10:31

Ik vind toch echt dat ze verzadigde vedetten lijken. Bij een Kroos bijvoorbeeld zie ik echt gewoon weinig motivatie. En dit geldt voor wel meer spelers. Real kan beter een nieuwe trainer zoals Pochettino aanstellen, en hem carte blanche geven, ook op gebied van transfers.

4 oktober 2019 om 17:59

Het zijn meerdere factoren. Ronaldo weg betekent altijd kwalitatieve achteruitgang. Daarnaast is het team ouder en de ambitie om prijzen te pakken is minder. Zonder Ronaldo is het vertrouwen van het team minder en het team was om Ronaldo heen gebouwd. Dat alles bij elkaar maakt dat Real gewoon een stuk minder is dit jaar. En als het eenmaal minder gaat wordt het vertrouwen ook minder en dan komt je in een negatieve spiraal waar je lastig uit komt.

5 oktober 2019 om 14:51

Het laatste seizoen dat Ronaldo er was was het eigenlijk ook nog dramatisch. Ja, ze wonnen de champions league, maar het voetbal was dramatisch en in de competitie was het helemaal niet om aan te zien.

4 oktober 2019 om 10:39

Nee, real draaide zo goed omdat kroos modric vasquez en benz letterlijk allemaal in dienst speelde van Ronaldo. Dat was de tactiek. Alles op Ronaldo, zo hebben ze 3 cls gewonnen. Nu is ronaldo er niet meer en weet zidane niet hoe die moet spelen. De tactiek is samen met ronaldo de deur uit gegaan alleen hebben ze geen nieuwe. En bij man u heb je geen kroos en modric. Je hebt pogba alleen die vind ik vanwege zijn nonchalance toch minder.

4 oktober 2019 om 11:34

Phil Jones of Ramos, Luka Modric of Fred, Bale of Lingard, Marcelo of Shaw, etc. Scheelt gewoon een aardige slok op de borrel hoor.

Ligt het aan mij of ziet het er heel raar uit om Harry Kane in het lijstje te zien met Ronaldo en Messi. Goeie spits maar als je Ronaldo en Messi noemt, kan je Harry Kane niet als nummer 3 noemen.

4 oktober 2019 om 10:03

Engelse durven hun spelers wel eens te overschatten😀 Topspits die Kane, maar uiteraard ver verwijderd van niveau Messi/ Ronaldo.

4 oktober 2019 om 13:02

Kan idd wel 10 spitsen noemen die beter zijn dan Kane.

Man Utd heeft zich ondertussen gemanoeuvreerd in de situatie waar Arsenal al jaren in zit, namelijk dat het ontzettend moeilijk is om de echte topspelers nog aan te trekken. Waardoor het gat met de echte top, steeds wat groter wordt. Man Utd heeft dan nog het voordeel dat ze ontzettend veel geld te besteden hebben. Alleen besteden ze dat niet juist... of wil je me vertellen dat ze geen evenwaardige verdediger als Maguire konden aantrekken voor de helft van die zijn transfersom?

Uiteraard niet. Ronaldo moet wel iemand hebben die hem een bal geeft. Aan een slecht voetballende ploeg die niets creëert gaat hij weinig toevoegen. Hij lijkt tegenwoordig ook een kans of 5 nodig te hebben voor een goal en die krijgt hij daar niet.

5 oktober 2019 om 06:49

Precies dit. Mensen doen alsof Ronaldo een Maradona is die Napoli tot tweemaal Italiaans kampioen heeft gekroond en Argentinië tot wereldkampioen, en dat met toch niet echt wereldklasse of topspelers op elke positie. Ronaldo moet het van aanvoer hebben, het is geen speler die wekelijks de bal zal nemen en hem vrolijk in het doel zal weten te leggen.

Ik zie overal United maar naar beneden geschreven worden. Dit zet ook de prestatie van AZ in een ander licht en dat is onterecht vind ik. Zij hebben gewoon naar de mogelijkheden gespeeld, United teruggedrongen, helaas alleen geen verdiende goal gemaakt.

Ik heb Manchester United enkele weken terug in Londen bij West Ham zien spelen. Dramatisch, geen enkele creatieve geest meer in dat team. En dat vind ik schandalig als je weet hoe veel geld er is om goede spelers te halen.

ze hebben totaal geen creativiteit op het middenveld. misschien zou die Bruno Fernandes toch geen verkeerde aankoop voor ze zijn geweest. ook een spits die er een stuk of minimaal 20 in schiet is echt een must voor United want ze scoren moeizaam. met een creatieve middenvelder (bv Eriksen/bruno Fernandes), een productieve spits en bv een Sancho als rechtsbuiten denk ik dat United wel weer kan meedoen om de CL plekken

5 oktober 2019 om 06:51

Dat is juist de fout die United al jaren maakt. Ze moeten eens echt topverdedigers beginnen kopen zoals Ferdinand destijds. Nu kopen ze Di Maria, Pogba, Lukaku en dat terwijl die posities niet broodnodig waren in vergelijking met de verdediging. Met verdedigers als Shaw, Bailly,... sta ik niet echt te springen als spits.

Hij heeft gelijk. Man United is rotten to the core, om het maar zo te zeggen. Toen sir Alex Ferguson daar alle touwtjes in handen had en een goed team zowel op het veld als achter de schermen had gebouwd was United bijna niet te stoppen. Maarja, nu heb je zo'n halve gare als Ed Woodward die niks weet van goeie transfers, en die Amerikaanse eigenaars die alleen maar denken aan hun Dollars.

5 oktober 2019 om 06:53

Wat een rampzalig beleid wel allemaal niet kan doen... Bij Barcelona hebben we het al moeilijk genoeg, maar Arsenal en United hebben het toch moeilijk nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger51
L. ShawVerdediger50
Bruno FernandesMiddenvelder53
P. PogbaMiddenvelder50
M. RashfordAanvaller52
David de GeaKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3851 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 2 3 0 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Ibrahimovic komt met indirecte boodschap aan Ronaldo: ‘Jij bent geen Zlatan’

Voetballers zijn anno 2020 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Memphis Depay, Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic geven bijna dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een kijkje...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren