Jaap Stam zorgt met nieuwe venijnige opmerking voor irritatie in studio RTL

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Jaap Stam heeft donderdagavond niet voor het eerst dit seizoen voor opmerkelijke televisie gezorgd. De trainer van Feyenoord stond na de 2-0 overwinning op FC Porto in het kader van de Europa League voor de camera van RTL 7 en richtte zich daarbij met een venijnige opmerking naar 'de specialisten in de studio'. Stam onderbouwde die opmerking niet, maar was overduidelijk niet gediend van de constatering van verslaggever Sascha Visser dat Feyenoord ook een aantal keer goed was weggekomen tegen FC Porto.

Visser wees onder meer op het feit dat de Portugezen tweemaal het aluminium raakten in De Kuip. "Volgens mij komen zij daarvoor al goed weg, dus we moeten even een stapje terug doen", repliceert Stam. "Wij konden al eerder met 2-0 voor komen en dan loopt de wedstrijd heel anders en krijgen zij die kansen niet meer. Misschien moet je dat ook meenemen in het geheel. En dat je kansen tegen krijgt… Je kunt zeggen dat je het zelf afdwingt dat de aanvaller mist, omdat hij de spanning voelt. Maar goed, de specialisten zitten ook in de studio: zij hebben ook op die positie gespeeld en weten heel goed wat ze moeten zeggen", besluit Stam venijnig.

Theo Janssen en Jan Boskamp zitten in de studio van RTL en vooral eerstgenoemde heeft weinig sympathie en begrip voor de reactie van Stam. "Wat mij verbaast is dat iedereen eigenlijk aangeeft dat het een fantastisch resultaat is en dat ze hebben gevochten als leeuwen. Maar hij moet ook wel zo realistisch zijn om te erkennen dat ze ook wel wat kansen tegen hebben gekregen en dat er ook twee, misschien wel drie goals hadden kunnen vallen voor de tegenpartij. Als ik hoor hoe hij daar op reageert, dan denk ik: dat hoeft niet", zegt Janssen zichtbaar geïrriteerd.

Doelpunten in de tweede helft van Jens Toornstra en Rick Karsdorp hielpen Feyenoord uiteindelijk aan de overwinning op FC Porto. "Je hebt gewoon een fantastisch resultaat behaald. Vier dat met de jongens. Het is hartstikke knap. Volgens mij is iedereen er heel enthousiast over en is iedereen heel blij dat we het Feyenoord hebben gezien dat we willen zien, met passie en strijd", vervolgt de oud-middenvelder van onder meer FC Twente en Ajax. "Misschien willen ze bij Feyenoord ook iets creëren van 'wij tegen de buitenwereld'", probeert Janssen de houding van Stam tot slot te verklaren.

Boskamp is het met Janssen eens dat Stam niet voorbij kan gaan aan de mogelijkheden die ook FC Porto kreeg. "Als je alle kansen op een rijtje zet, dan had de wedstrijd ook in 6-6 kunnen eindigen. Feyenoord heeft ontzettend hard gewerkt, ze gingen er echt voor. Maar bij momenten kreeg Porto ook mogelijkheden. Je kunt als trainer zeggen: 'Luister, wij hebben gewonnen door onze instelling en zo wil ik de spelers elke week zien.'"

Twee weken geleden ging Stam voor de camera van FOX Sports al de confrontatie aan met verslaggever Milan van Dongen, toen die hem wees op het balverlies dat Feyenoord tegen Rangers FC (1-0 nederlaag) 'soms' en 'onder druk' leed. "Dat hoort bij het voetbal. Ik weet niet of jij ooit gevoetbald hebt op hoog niveau? Nee, daarom. Dan maak je dat ook niet mee, maar ik wel", repliceerde de oefenmeester van Feyenoord toen ook al venijnig. "Als je onder druk gezet wordt door een ploeg die goede fysieke kwaliteiten heeft en een bepaalde agressiviteit, dan weet je dat je snel moet handelen en snel je posities in moet nemen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door pinko)

Tja de analytici mogen kritisch zijn maar de coaches niet?

4 oktober 2019 om 08:30

Het gaat niet om het feit dat coaches niet kritisch mogen zijn ze staan ook best onder druk en dan worden er zaken gezegd die niet altijd terecht zijn of ongenuanceerd. Natuurlijk mag Jaap ook zijn mening geven maar elke keer weer beginnen dat hij op een heel hoog niveau gespeeld heeft wordt je wel een beetje simpel van. Jaap is een beetje arrogant in deze en dat hoeft volgens mij niet. Super resultaat en lekker voor de puntjes voor NL. Gefeliciteerd Feyenoord en geniet er nog even van.

4 oktober 2019 om 08:49

Ja inderdaad. Die Jaap is wel het zonnetje in huis zeg! Laat hem eens blij en/of tevreden zijn! Het was toch een prima prestatie?

4 oktober 2019 om 09:45

Ik kan hier wel van genieten. Het werd eens tijd dat coaches een beetje van zich af gingen bijten. En al helemaal tegenover mensen die acteur zijn van beroep. Die hebben toch helemaal niets in het voetbalwereldje te zoeken.

4 oktober 2019 om 10:20

Ook een acteur kan en mag best een mening hebben over voetbal. Waarom zou een supporter dat wel mogen hebben en een acteur niet? Het is ook helemaal niet relevant, wat dat wel is, is dat Nederlanders ongeevenaard zijn in het azijnzeiken en het glas voor hen meestal halfleeg lijkt te zijn. Als een speler de wedstrijd van zijn leven heeft gespeeld, 3 doelpunten heeft gemaakt, 3 assists heeft gegeven en 1 kans voor open doel heeft gemist, zou je hem dat laatste moeten vergeven, maar een Nederlandse verslaggever is daar vaak niet toe in staat en heeft dan de dwangmatige neiging om dat er nog even stevig in te wrijven en er vaak zelfs als eerste over beginnen als hij of zij de speler die nog vol met adrenaline zit een microfoon onder de neus duwt. Ik kan me nog heel goed het tenenkrommende interview tussen Helene Hendriks en Hakem Zyech herinneren, toen Zyech een fenomenale wedstrijd had gespeeld en Helene Hendriks hem ipv hem voor die prestatie te belonen, verwijten begon te maken over luiheid omdat ze hem " een paar keer had zien sjokken ". Zyech luiheid verwijten is sowieso al een gotspe omdat hij altijd 1 van de spelers is die de meeste kilometers aflegt en de meeste energie in een wedstrijd stopt. Te stuitend voor woorden vond ik dat destijds dan ook. Ik kan Jaap Stam dan ook heel goed begrijpen. Het lijkt af en toe wel of er in de voetbalwereld de doodstraf op staat om complimenteus te zijn. En als men dat een keer is, dan slaat men meestal weer helemaal naar de andere kant door. Wellicht is het een idee om de bewoners van de voetbalwereld van maatbekers te voorzien, wellicht is dat een gat in de markt voor een beginnende ondernemer.

4 oktober 2019 om 10:21

Hij mag inderdaad best wat minder neerbuigend mogen zijn. Ik hoopte zo dat die Milan van Dongen zou zeggen "maar toen ik mijn studie journalistiek deed, ging ik niet na de tweede les al zeggen dat een klassikale les niks voor mij is en zeuren om een speciale behandeling". Stam heeft als trainer, de functie waar hij nu op wordt beoordeeld, nog niks gepresteerd. Een beetje bescheidenheid zou dan ook op zijn plaats zijn.

4 oktober 2019 om 09:50

Was Stam maar kritisch… op zichzelf…hoe vaak gaat hij nog wijzen naar zijn vroegere niveau???appels met peren, ik heb universtitair geschoolde wiskundigen in mijn team, weten op dat gebied 1000 x meer dan ik, toch stuur ik ze aan….. Je hebt toaal andere competenties nodig als trainer dan als speler.

4 oktober 2019 om 10:45

Wat doen die afgestudeerden in de pkantsoenendienst dan vak104? Ff serieus je hebt inderdaad andere competenties nodig als leidinggevende maar het helpt zeker als je precies weet waar het over gaat. Helpt met name bij respect wat je krijgt van medewerkers anders zien ze je als een manager die even twee jaar zijn kunstje te doen om daarna weer hogerop te willen.

4 oktober 2019 om 11:01

Hahaha touche!ik zeg niet dat het je niet kan helpen maar het maakt je niet perse geschikt.stam haalt het nu voor de zoveelste keer aan waardoor het lijkt alsof hij het in ieder geval zeer zwaar meeweegt.hij staat gewoon zwaar onder druk in mijn ogen en hij kent deze situatie niet waar hij in zit, ik denk dat hij daarom zo onprofessioneel reageert.

Viel mij ook al op ja, maar laten we er niet teveel een ding van maken. Feyenoord lijkt weer in vorm te komen. Ik gun ze alle rust zodat ze weer kunnen gaan aanhaken en er een traditionele top 3 komt. Alleen maar gosd voor het Nederlandse voetbal.

Kan die Theo aub van de buis gehaald worden. wat een arrogante kwal is dat zeg..

3 oktober 2019 om 23:58

Theo heeft anders het meeste inzicht van alle analytici op de hedendaagse voetbaltelevisie. Samen met vd Vaart en Van Hooidonk zie ik hem heel graag bij studio Voetbal.

4 oktober 2019 om 00:02

Van hooidonk leeft in fantasier wereld, wat een loser...

4 oktober 2019 om 00:17

Van Hooidonk begrijp ik nog wel, maar van der Vaart en Janssen hebben over het algemeen weinig nuttigs of interessants te melden.

4 oktober 2019 om 06:45

Kijk niet veel praatprogramma's meer, beetje analisten-moe, maar vond Theo gisteren een verademing. Grappig dat mensen het zo anders beleven.

4 oktober 2019 om 08:46

Jullie zijn het dus zeg maar allemaal precies niet met elkaar eens maar brengen stuk voor stuk jullie mening alsof vooral dié heel logisch is.

4 oktober 2019 om 08:47

Een eigen mening is toch ook heel logisch voor jezelf?

Jaap Stam reageert als een geïrriteerde speler die wordt aangevallen. Na zijn kauwgom kauwende optreden in Glasgow en kinderachtig interview is dit opnieuw een calimero actie van een trainer die liever voetballer zou zijn en geen enkel inlevingsvermogen in de rest van de wereld toont... De journalist stelde een hele gewone vraag/opmerking in mijn ogen.... Wordt eens volwassen Jaap!

4 oktober 2019 om 06:19

Maar, is dat niet het hele probleem bij de trainers van de "top 3". Bedoel als je die ten hag soms dom hoort lullen, of van Bommel die weer onzin uitkraamt...

4 oktober 2019 om 06:50

Al is van bommel langs de kant echt een kwal geweest, heb ik hem niet zo horen snauwen als stam nu al 2x doet.

4 oktober 2019 om 07:07

Erik doet dat ook niet. Hij bijt alleen van zich af als er vragen worden gesteld die nergens op slaan. Maar zoals je (eer)gister zag, kan hij gewoon kritisch zijn na een 0-3 overwinning. Stam loopt al een tijdje te strooien met disrespect, en doet dat veel erger dan EtH en MvB.

4 oktober 2019 om 07:42

Ik denk dat Stam probeert z'n team zo te motiveren. Hij moet positive blijven. Maar ok denk dat hij best mag benoemen waar het better moet, maar ok denk dat hij naar bitten toe Allen maar posituef will zijn en binnenshuis de verbeterpunten bespreekt. Ik vind het well een beetje kinderachtig van hem.

4 oktober 2019 om 07:00

Nou nou vind Jaap Stam best slimme opmerking geven. Als die Journalist denkt dat die slim is want iedereen kan zien wat voor kansen Porto gemist heeft en hoe Feyenoord verdedigt heeft. Dan ga je toch niet zo wat zeggen of vragen zoals die Journalist maar moet je gewoon kunnen zien dat Feyenoord ook kansen zat heeft gehad en beter verdedigt heeft en het thuisvoordeel had. Wat een kneusjes om daar om te janken... snap Jaap net zo goed wel mag toch in de verdediging schieten?

4 oktober 2019 om 07:12

En daarnaast lijkt iedereen te vergeten dat de grotere kansen voortkwamen uit fouten van die belabberde scheidsrechter. Counters na overtredingen op Feyenoorders of vrije trappen die veel te makkelijk gegeven werden. Ondanks dat de scheids overal onzijdig voor floot, hebben ze gevochten als leeuwen en dus snap ik best dat Stam in de verdediging schiet.

4 oktober 2019 om 07:49

Nee, het is volwassen om iemand af te rekenen op het kauwen van een kauwgum wil je zeggen? En ik zoals ik verder naar onder al typte. Vind je het gek dat Stam de druk voelt? Hij brengt 5 nieuwe mensen in het team, waaronder enkele jonge gasten en mist het hele seizoen al een spits, en dan vinden menden het gek dat het wat wisselvallig gaat en begint de media al aan zijn stoelpoten te zagen. Verplaats je eens in mensen, dan begrijp je wellicht zijn geïrriteerd reactie op diezelfde media.

6 oktober 2019 om 18:12

Tuurlijk voelt hij die druk. Terecht ook. Benieuwd hoe hij vandaag reageert....

Aan alles merk je dat Stam onwijs onder druk staat en de boel niet onder controle heeft. Dat is ook logisch, hij is nog erg onervaren en dan meteen in zo'n moeilijke situatie zitten bij Feyenoord, zonder leiding, veel speler zijn niet fit, en het verwachtingspatroon is hoog...stam heeft niet de rust en bescheidenheid van Gio en komt daardoor opgefokt en gestressed over. Maar vooralsnog doet hij niet niet slecht met Feyenoord vind ik. Wat advies van een Dick Advocaat zoals Gio dat kreeg zou echter niet verkeerd zijn, al vrees ik dat Stam dat nooit zal accepteren.

4 oktober 2019 om 00:03

Precies. Kijk eens naar zijn ogen. Hij ziet eruit als iemand die drie dagen achtereen niet heeft geslapen. Toch moet Stam dit soort opmerkingen niet maken. Komt arrogant en onprofessioneel over.

4 oktober 2019 om 00:12

Arrogant vind ik wel meevallen, het is gewoon iemand die door de stress van zich afbijt en dingen persoonlijk maakt. Onprofessioneel is het inderdaad wel, bel die analytici dan gewoon op om ze eens de waarheid te zeggen. Dit soort vetes uitvechten voor het oog van de camera is een beetje zielig en precies waar het zogenaamde voetbaljournaille op uit is.

Stammetje, Stammetje, nog maar net trainer van Feyenoord en ook jij bent al besmet met het Calimero virus! Wordt volwassen man en geniet eens een keer, zo vaak ga je dit niet meer meemaken!!

Theo janssen met zijn flutreacties, beetje opendeuren trappen. Trainers mogen natuurlijk niks zeggen.... Wat een gelul allemaal zeg. En ik irriteer mij al maanden mateloos aan die helene hendriks. Zij is "groot" geworden omdat de heren van VI haar wel een leuke dame vonden ? Vind haar maar niks op CL-avonden. Aub waar gaat dit land naartoe.

4 oktober 2019 om 00:15

Ik vind helene juist erg sterk. Voor de rest op zich best met je eens, behalve dat Stam hier gewoon boven had moeten staan. Niet meedoen aan dat kleinzielige demagogische denken wat de heren van VI en rtl7 al jaren willen verspreiden, gewoon een gentleman voor de camera blijven. Stam verlangt van z'n spelers vast ook niet dat ze openlijk kritiek voor de camera gaan geven.

4 oktober 2019 om 10:20

Grappig, vragen waar dit land naar toe gaat en dan zelf seksisme claimen in je reactie. Hélène heeft verstand van voetbal en sport, prima toevoeging op de televisie

Stam is een beetje doorgeslagen. Landelijk dubieuze prestaties. Europees vrij aardig. Commentaar gaat ie slecht mee om. Er wordt geroepen dat ie zonder omslag in de Eredivisie in de winter wordt geloosd. Hij zou wat beter moeten kunnen relativeren. De wisselvalligheid in de Eredivisie is te groot...mag met zo'n selectie niet gebeuren. Ook Jaap moet nog leren...maar leer wel dat je de media niet aan moet vallen. Je kan ze ook vrij simpel voorbij lullen met commentaar over wat jij wil melden zonder te happen op ietwat stekende vraagjes. Hij heeft niet de peopleskills zoals een Gio die vrij neutraal en achteloos de angel uit dergelijke vragen haalt. Ach, iedere gek zijn gebrek. Blijven presteren Jaap. En Toornstra iets meer credits geven door hem op te stellen.

Heb het gevoel dat stam niet de top-coach is die Feyenoord in hem zag. Iedere top-coach had op zn tong gebeten en toegegeven dat de tegenstander 2 grote momenten heeft laten liggen en dat er hard aan gewerkt wordt! Eigenlijk precies wat hij op moment aan het doen is: bij betere tegenstand er mee omgaan en toch kansen signaleren en pakken.begrijp dat hij dat moeilijk vind toegeven maar hij zou een kunststuk flikken met achtste finale en plek 3 in eindklassering!

Ik geef Stam groot gelijk en vind dat hij helemaal niets geks zegt hier..ik heb 100 keer liever zo iemand als hij dan iemand die alleen maar gedwee 'meepraat' en nietszeggende mediatrainingantwoorden geeft, zoals die Gio. Feyenoord heeft net een fantastische prestatie geleverd door met 2-0 te winnen van een grote Europese club, en dan komt er weer zo'n zeikerd die het naar beneden moet halen met teksten als 'ze hebben ook wel wat kansen tegen gekregen en er hadden ook twee, misschien wel drie goals kunnen vallen voor de tegenpartij'. Stam mã³ã©t dat ter plaatse wel even erkennen natuurlijk. Rot toch op! Typisch Nederlands gezeik dit weer. Natuurlijk heeft Stam gezien dat Feyenoord een paar keer goed weg kwam, maar hij geeft alleen maar aan dat Porto net zo goed een paar keer mazzelde. Uiteindelijk zie je in de statistieken zelfs dat Feyenoord 7 keer op doel heeft geschoten en Porto 4 keer. Gewoon een prima overwinning, maar nee laten we vooral het negatieve even benadrukken net na de wedstrijd en suggereren dat het eigenlijk maar puur geluk was dat Feyenoord gewonnen had.... @wanny (hieronder): uiteraard mag er over de mindere kanten worden gesproken en mogen er kritische vragen gesteld worden, ik kan me alleen goed voorstellen dat Stam op dat moment geen zin had om zo'n vraag te beantwoorden en dan een beetje geã¯rriteerd is. Daarbij vind ik zijn commentaar gewoon terecht. De verontwaardiging bij die zogenaamde analisten (in hoeverre moet ik die figuren die daar zitten überhaupt serieus nemen?) vind ik dan ook niet nodig.

4 oktober 2019 om 08:44

De verslaggevers en analisten zitten er om de wedstrijd te duiden. Supporters zijn er om te juichen om een 2-0 overwinning. Als er niet meer gesproken mag worden over de mindere kanten, dan kun je beter een paar supporters in de studio zetten.

Nou heeft Sacha Visser voor een gemiddeld verslaggever ook nog eens op een aardig niveau gespeelt.. tot en met de Btjes bij Feyenoord en daarna nog bij Sparta. Daarna voor een acteer/presenteer carrière gekozen. Onnodig dit soort opmerkingen van Stam. Komt niet sterk over.

Ja ik snap jaap aan de ene kant wel.. Maar het is niet handig.. Ik heb ook op hoog niveau gevoetbalt..en als er dan mensen komen met vragen en denken dat ze iets beter weten zonder het zelf meegemaakt te hebben dan kan dat best irritant zijn... Er zijn tegenwoordig teveel prutsers op tv die denken voetbalkennis te hebben... Dit was alleen frustratie in z'n algemeenheid bij jaapie want de vraag die gesteld werd was niet vreemd... Jaap moet ff lkkr sauna gaan pakken en ff een zonnenbankje.. Misschien nog een pedicure... Beetje ontspannen jaap.

Plaatsvervangende schaamte (van een feyenoordfan) ik weet niet of jij op hoog niveau hebt gevoetbald? Brrrrrrrrrrrrrrr.de eeuwige onzin waarbij je verstand van voetbal hebt als je als hoofdklasser tegen iemand praat uit de 1e klasse, maar er plots niks van snapt als je omdraait en er staat iemand die topklasse speelt. Vermoeiende onzin!!

Als je de Stam van nu met de Stam van een half jaar geleden vergelijkt,zie je toch wel een verschil. Bijj Zwolle rustig in de dug out en in interviews eveneens kalm met goed onderbouwde uitspraken. Maar bij Feyenoord is het tegenovergestelde...begint zich steeds meer als een malloot te gedragen,zitten op zn stoeltje is er al niet meer bij en dan dat kauwgumpje,dat is van iemand afgekeken hã¨... En als hij de pers,analytici ed ook tegen zich in het harnas jaagt nu dan maakt hij het zichzelf moeilijker.

4 oktober 2019 om 07:42

Vind je het heel gek dat de druk hoger ligt bij Feyenoord en hij die druk voelt? En vind je het heel gek dat hij kribbig reageert op de media en de analisten als zij Feyenoord al maanden naar beneden praten en al aan zijn stoelpoten aan het zagen waren? Hij heeft 5 of 6 nieuwe spelers in gepast en mist een spits. Geef de man de tijd. En wat een gezeik over dat kauwgumpje....er zijn miljoenen mensen die het fijn vinden om bij spanning op een kauwgumpje te kauwen.

van: van linksbuiteademaan alles merk je dat Stam onwijs onder druk staat en de boel niet onder controle heeft. Dat is ook logisch, hij is nog erg onervaren en dan meteen in zo'n moeilijke situatie zitten bij Feyenoord, zonder leiding, veel speler zijn niet fit, en het verwachtingspatroon is hoog...stam heeft niet de rust en bescheidenheid van Gio en komt daardoor opgefokt en gestressed over. Maar vooralsnog doet hij niet niet slecht met Feyenoord vind ik. Wat advies van een Dick Advocaat zoals Gio dat kreeg zou echter niet verkeerd zijn, al vrees ik dat Stam dat nooit zal accepteren. van Gwaihir: Ik zou hier graag aan toevoegen: Stam is een betrokken coach, maakt dingen wel persoonlijker maar ook menselijker. Met wat linksbuiteadem zegt en de situaties zoals het bedreigen van de vrouw en kind van karsdorp word je niet blij en toch bij een gedeelte van de voetbalwereld zoveel onbegrip. Eens zien hoe het jou vergaat als jij met die situatie krijgt te dealen, wedden dat je ontploft van machteloosheid en onrechtvaardigheids gevoel, als je de angst in de ogen van je vrouw en kids ziet.... Waarom Stam en sommige zo geirriteerd reageren op met name rtl… Kijk eens serieus naar die zogenaamde show en humor rondom voetbal wedstrijden en in die praat programma's (van met name dus rtl) Deze humor is eerder een soort soud park humor.. wat een geweldige humor.... Moet iedereen voor zichzelf weten, maar (dit is psychologie) waar je mee omgaat raak je mee besmet. De soort humor die gebezigd word, hoe klote ook, raakt een kleine groep in de maatschappij die geen leiderschap accepteren behalve dom doenderij. Deze groep mensen zien hun 'helden' (lees, de derksen etc van deze wereld) als voorbeeld, zoals puber meisjes hun zangers/dansers hebben. En deze groep zien soms simplweg 1 voetballer een seizoen lang vernederd worden en beledigd en uitgelachen worden, hierdoor word voor zo'n groep dit de nieuwe standaard. Gooi hier een paar pillen en/of alcohol in groepsverband bij en je krijgt ellende zoals bedreigingen aan het adres van vrouw en kids van voetballers etc. Als sukkels als derksen en dergelijke zo dom willen doen op tv en zich belangrijk vinden, dan moeten ze ook hun verstand en verantwoordelijkheid nemen. Want in dit kader is eenoog leider in het land der blinden, maar je bent nog steeds een leider en derhalve draag je een grote mate van verantwoordelijkheid. Ik hou een derksen en dergelijke zeer zeker mede verantwoordelijk voor het gedrag van sommige mensen in deze maatschappij..misschien verklaart dit beter waar bepaalde diepe ergernis vandaan kom van sommige coaches. Want deze coaches moeten dealen met dit gegeven maar hebben er geen controle over. Jullie horen af en toe berichten dat zulke dingen gebeuren, maar dat is alleen het topje van de ijsberg en vaak alleen naar buiten gebracht omdat dat nodig is in die zaak of dat iemand zijn mond voorbij sprak want het liefst willen ze dit helemaal niet naar buiten brengen. Derhalve hebben clubs en dus ook coaches met meer te dealen dan de voetbalclub en personeel, er speelt helaas meer rottigheid op de achtergrond dan zichtbaar.

Dit hoort bij het vak. Analisten zitten er om kritisch te zijn, als je een jubelverhaal wil horen moet je het clubblad lezen de volgende dag Jaap. Om een goed trainer te worden, moet hij hier echt mee om leren gaan, want dit was een kleine kanttekening in een zeer positief verhaal en potverdikkie we kwamen ook echt goed weg een paar keer. Die ballen op de lat en die reddingen van Vermeer... Maakt het juist extra mooi tegen een ploeg die natuurlijk veel beter is. Dus tover lekker een glimlach op die boze kop, straal wat plezier uit en drink er een pilsje op.

Eens tegen Porto was het een uiterst knap resultaat. En als Feyenoord dan een keer ietwat gelukkig is geweest, so what. Zonder geluk vaart niemand wel. Ook Ajax had tegen Valencia geluk (en ook pech).wees blij met het resultaat van de Nederlandse club. Dat is jaren heel anders geweest.dat Stam zo reageert komt voort uit de matige prestaties in de Eredivisie van Feyenoord. Hij voelt nationaal toch enige druk, dat kan niet anders !

Voorop gesteld dat ik de avond daarvoor heb genoten heb van Ajax maar laten we eerlijk zijn, Ajax had ook veel geluk. En dan is er nauwelijks een “analyticus” die dat durft te zeggen. Dit soort geluk hoort bij het voetbal. Recent zwijnde Oranje ook tegen Duitsland dat het geen 0-2 werd en op het WK van de Leeuwinnen mochten we ook van mazzel spreken. Maar daarentegen zijn er uit het verleden ook zat wedstrijden te noemen waarin een Nederlands team ergens veel pech had. Laat het succes voorop staan en dat genoemd worden. Al die praatprogramma’s over voetbal met daarbij figuren die inderdaad geen enkel benul hebben van hoe het is om op niveau sport te bedrijven zijn zwaar overdreven. Ze pikken allemaal hun graantje mee zonder ooit iets groots te hebben gepresteerd. Johan Derksen voorop die zelf nauwelijks op Keukenkampioen niveau amper meekon en nu met zijn gezwets meer verdient dan menig hardwerkende voetbalprof

4 oktober 2019 om 10:30

Wat een onzin, ook dat is langsgekomen, zelfs de spelers van Ajax hadden dat in de gaten. Het had ook anders kunnen lopen, Ook ten Hag over gehoord.

Met alle respect verder voor Jaap Stam, maar het is niet aan hem om te bepalen welke vragen een interviewer stelt. Dat kan die interviewer zelf wel, daarom is die persoon ook interviewer. Op een wat lager niveau doe ik dat spelletje ook al een poosje. Je neemt in de vragen die je hebt alle relevante gebeurtenissen van de wedstrijd mee. Daar zitten doorgaan positieve en negatieve aspecten aan en daar vraag je dan naar. Kennelijk ziet Jaap momenteel in iedere interviewer iemand die hem het leven moeilijk wil maken. Misschien moet Jaap maar eens nadenken of die houding ergens op gegrond is. Misschien is zelfs de druk die op zijn schouders rust wel gewoon te groot voor hem. Als je trainer van Feyenoord wordt dan weet je dat niet alleen Rotterdam maar heel voetbalminnend Nederland over je schouder mee kijkt. En dat iedereen een mening heeft.

Denk dat de meeste mensen Derksen groter maken dan hij is. Wordt gevraagd Zijn mening te geven en ieder weldenkend mens weet dat dit niet altijd de waarheid is. Om hem verantwoordelijk te houden voor een kleine groep hersen lozen slaat nergens op. Deze hebben Derksen beslist niet nodig voor hun idioot gedrag. Dit soort prehistorisch gedrag was er al voor Derksen en zal er ook zijn als hij van het toneel verdwenen is. Dit soort meningen bewijst alleen maar dat mensen altijd maar naar anderen wijzen en niet de hand eens in eigen boezem steken.

Feyenoord heeft het redelijk tot goed gedaan en tuurlijk er moet nog wat gesleuteld worden maar eindelijk ik zag echt een heel ander selectie dan hiervoor en hoop dat sammie het volhoud hij kan en wil het echt graag ik denk dat je effe een flinke schop onder z,n reet moet geven dan wordt ie weer wakker

Ik kijk tegenwoordig de wedstrijden en zet daarna de TV uit. Ik wil niet meer kijken/luisteren naar die over betaalde analisten die op allerlei zender hun commentaar spuwen. Ik hoef niet te weten of die goed was en die slecht of dat team a meer geluk dan b. Ik vorm mijn eigen mening wel.veel prettiger.

Stam verliest zoveel krediet met zulke kinderachtige opmerkingen, typisch iemand die met een zilveren lepeltje in de mond nooit tegenspraak heeft gehad en dat ook niet wenst. Net als van Bommel overigens, beide total ongeschikt voor een (onafhankelijke) camera.

4 oktober 2019 om 09:34

Bullshit, zijn beiden trainers die begrijpen dat de beste weg naar succes is om vooral de positieve dingen te benadrukken. Winnaars willen geen negatief gezeur horen van en journalistje, want dat is niet in het belang van hun team.

4 oktober 2019 om 09:41

Zijn beide trainers die onzin uitkramen en moeten beseffen dat dit een onderdeel van hun vak is, ik zou als clubleiding ook absoluut richtlijnen meegeven, geen mediatraining maar wel beschaafd en correct blijven als visitiekaartje van de club, je bent als trainer maar een passant en hebt je te schikken.

4 oktober 2019 om 12:17

Grappig dat je Van Bommel ongeschikt noemt voor een camera terwijl hij, weliswaar als speler. een prijs heeft ontvangen voor zijn presentatie:https://www.volkskrant.nl/sport/mark-v...

Ik heb die analisten aangehoord maar die waren wel erg negatief ( behalve boskamp ) over de kansen van Feyenoord hoor.. zo erg zelf dat ze het bijna grappig vonden dat Boskamp hoopte en dacht aan een gelijkspel. En toen in de rust werd het ineens " Moet je niet juichen Jan?" man man wat een denigrerende mensen zeg. Feyenoord speelde gewoon goed hoor met wat ze hebben en ze hebben ook wat geluk gehad ja.. ik snap Stam wel. Dom gelul die analisten.

Tja vind het een beetje dubbel. Als trainer moet je er misschien wel boven staan. Maar de analisten mogen ook best eens een beetje tegengas krijgen. Die mogen vaak ongenuanceerd van alles roepen en overal een mening over hebben. Terecht hoor in een praat programma, maar je kunt een keer een reactie terug ontvangen natuurlijk.

Wist niet wat ik hoorde gisteren bij dat interview van Jaap Stam. Na de 1-0 ontsnapte Feyenoord bij een aantal hachelijke momenten de 1-1 zat er eerder in dat dan de 2-0. Is het zeker een mooie overwinning en de inzet was goed. Maar daar had Jaap geen booschap aan en bij een kritische opmerking gaat Jaap jijbakken. En niet de eerste keer, deed hij eerder ook al. Wat een zwaktebod van een oliedomme man. Die zit het jaar niet uit bij Feyenoord.

Zo vreemd is het niet dat Stam zo reageert. Het is hier in Nederland altijd zoeken naar iets. Een speld vinden in een hooiberg. Natuurlijk is het afvragen op Stam wel de juiste coach is voor deze club. Maar hij zit er en maakt het beste ervan met dit elftal. Want ook hij heeft zijn trots! Zijn toekomst ligt niet bij Feyenoord, maar in de competitie van Engeland. Ieder succes helpt hem hiermee om daar te komen. Toch blijf ik het knap vinden dat hij zijn nek uit stak om in Feyenoord te gaan stappen. Zegt veel over zijn karakter en wil om te slagen.

Stam kan maar beter zijn betonmolen laten draaien in plaats van spreken. Eerst maar eens in de spiegel kijken. Hoe vaak lagen b.v. spelers van Feyenoord in voorgaande wedstrijden tegen het einde niet met kramp op op het veld? Dan is de conditie dus niet op peil. En volgens mij is Jaap Stam daar verantwoordelijk voor. Zo zijn er wel meer voorbeelden van verkeerde coaching, dus was dan maar naar voren getreden en had het boetekleed aangetrokken. Dit doet niets af aan de prima partij van gisteravond, want zo hoort Feyenoord te spelen. En niet alleen in thuiswedstrijden. Echter, dat Stam is geslaagd voor zijn examen als trainer zegt me niet zoveel. Hij heeft dat papiertje bijna gratis gekregen vanwege zijn voetbalverleden. Maar bij Jong Ajax zachtjes naar de deur verwezen, bij Reading ontslagen en vervolgens bij PEC Zwolle middelmatig gepresteerd. Dus geen woorden maar daden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

197 fans
Coach, 47 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren