Feyenoord is helemaal terug na prachtige en zwaarbevochten overwinning

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Feyenoord heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van FC Porto. De ploeg van trainer Jaap Stam kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong via Jens Toornstra en kwam vervolgens zwaar onder druk te staan. De gelijkmaker hing in de lucht, totdat Rick Karsdorp de thuisploeg met een fabuleuze solo richting de winst schoot: 2-0. Doordat Young Boys won van Rangers (2-1), is Feyenoord helemaal terug in Groep G van de Europa League. Alle ploegen staan nu op drie punten.

Feyenoord moest het tegen Porto stellen zonder de grieperige Orkun Kökçü; op zijn plaats koos Stam voor Renato Tapia. Het spel golfde vanaf het begin op en neer, zonder dat dat leidde tot echt grote kansen voor een van beide ploegen. Een voorzet van Rick Karsdorp vlak voor rust, die door Ivan Marcano bijna in eigen doel werd gewerkt, was het gevaarlijkste moment van Feyenoord in de eerste helft. Even daarvoor was Pepe aan de andere kant gevaarlijk met een kopbal, die door doelman Kenneth Vermeer knap gekeerd werd.

De tweede helft was vanaf het begin een stuk spectaculairder. Sam Larsson stuitte nog op doelman Agustin Marchesin, maar in de nasleep bereikte de Zweedse aanvaller met een gelukje Toornstra, die de bal in een keer uit de lucht nam en Marchesin kansloos liet: 1-0. Toornstra leek ook direct de tweede voor Feyenoord te maken, maar de Argentijnse goalie van Porto redde knap. Een slim genomen vrije trap leidde aan de andere kant tot een enorme kans voor Otávio, die de lat trof. Niet veel later raakte ook Steven Berghuis de lat met een hard afstandsschot, terwijl Larsson een-op-een met Marchesin net naast mikte.

De enorme kansen bleven elkaar in hoog tempo opvolgen: Moussa Marega had Porto op gelijke hoogte moeten brengen, maar de spits schoot van heel dichtbij over. Even later raakte invaller Luis Díaz opnieuw de lat voor Porto, waardoor Feyenoord opnieuw goed weg kwam. De gelijkmaker hing in de lucht, maar Feyenoord sloeg in de omschakeling toe. Karsdorp begon aan een solo en stond voordat hij het wist oog in oog met Marchesin, waarna de rechtsback de bal ijzig kalm langs de goalie tikte: 2-0. Tiquinho Soares was daarna nog dichtbij voor Porto, maar de invaller stuitte tot twee keer toe op Vermeer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

150 reacties (laatste reactie door myvision)

Inzet, strijd, niet altijd goed voetbal maar wel er vol voor gaan....dat is wat je van feyenoord wilt zien, en waarom je van feyenoord houddeze wedstrijd had het, en geeft je weer een goed gevoel (voor een paar dagen). 2 man of the matches wat mij betreft: IE en Toornsta. Heerlijke wedstrijd!!!

3 oktober 2019 om 20:54

Erg knap hoor van Feyenoord, Porto is normaliter een ploeg in de laatste 16 in de CL.

3 oktober 2019 om 20:58

Staan 9de op de coëfficiëntie lijst, puike prestatie, Nederland mag trots op jullie zijn!

3 oktober 2019 om 21:59

Staan 16de, maar goed.

3 oktober 2019 om 22:50

Porto staat 16de inderdaad ja op de algemene uefa club ranking

3 oktober 2019 om 20:55

Eervolle vermelding voor Sinisterra. In de spits tegen Pepe, speelde een verdienstelijke pot. Ook Larsson speelde wederom goed. Het is een dooddoener... maar het kan dus wel!

3 oktober 2019 om 20:58

Knappe prestatie. Nu kijken of ze het ook tegen Fortuna kunnen opbrengen. Schrijf maar op: 3 punten voor Fortuna.

3 oktober 2019 om 21:00

Knappe prestatie. Nu kijken of ze het ook tegen Fortuna kunnen opbrengen. Schrijf maar op: 3 punten voor Fortuna.

3 oktober 2019 om 21:04

Ik ben altijd vrij kritisch op Larsson, maar die speelde ook een goede pot. Hij ging zowaar als een kerel de duels aan.

3 oktober 2019 om 21:49

Berghuis zei ooit dat Advocaat hem bij AZ te soft vond (waar hij gelijk in had). Toen is hij op trainingen en wedstrijden élk duel aangegaan, op elke bal gaan lopen. Advocaat zag dat het kwartje was gevallen en Berghuis begon te presteren. Hopelijk gebeurt dit nu ook bij Larsson. Als hij, met zijn voetballende kwaliteiten, de duels aangaat en vuile meters maakt, is het een geweldige speler. Hopelijk blijft dat zo

3 oktober 2019 om 21:57

Hij was zondag prima en vanavond goed. Als dat nou zijn norm wordt, is het een zeer bruikbare speler. Maar ja, twee zwaluwen maken nog geen zomer.

3 oktober 2019 om 21:24

Vermeer heeft er ook behoorlijk wat uit gehouden. En Fer speelde een sterke 2e helft

3 oktober 2019 om 21:52

Ik kan eigenlijk maar een ding typen (aangezien ik ook m'n stem kwijt ben): Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Feyenoorders en fans van het Nederlands voetbal gefeliciteerd! Wat een weelde voor het Nederlands voetbal. Erg leuke wedstrijd weer zeg! Wat een energie. Lang niet altijd goed, maar Feyenoord deed ook niet onder voor Porto. Heerlijk gevochten. En er hadden er nog wat meer in gekund. Ook Porto kreeg hem er niet in maar evenals gisteren kunnen we dat ook op een (gebrek aan) kwaliteit gooien.â de valse start is goed gemaakt. Hop Feyenoord, overwinteren!

3 oktober 2019 om 20:53

Overwinteren kan altijd maar weet het persoonlijk echt niet want dit Feyenoord is super wisselvallig, van kansloos pakslaag krijgen van az naar 2-0 winnen tegen porto. Hoop het beste, natuurlijk!

3 oktober 2019 om 20:53

Heb een zeer leuke pot zit te kijken met een prachtige uitslag. De clubs laten weer goede dingen in Europa zien. Dat is wel eens heel anders geweest.

3 oktober 2019 om 20:55

Prima samenvatting! Stel je voor dat we na de kerst straks ook nog van allemaal europeese wedstijden kunnen genieten.

3 oktober 2019 om 21:02

Thx gozer! Deze is lekker zeg. Helaas weten we wel wat Feyenoord zondag weer gaat doen haha. Maar nu even nagenieten. Kan Feyenoord niet gewoon elke thuiswedstrijd in de avond spelen haha!

3 oktober 2019 om 21:02

Ik zat op het puntje van mijn stoel. Anders dan bij de wedstrijden van de andere Nederlandse clubs, waar je -hoewel je wilt dat ze winnen- minder emotioneel bij betrokken bent. Vond ik gisteren vrij klinisch dat Ajax (in de eerste helft) behoorlijk mazzelde, mag ik dit nu niet ontkennen van Feyenoord. We kwamen een aantal keer goed weg, terwijl ik hem al zowat geteld had.genieten van de avond, de drie punten en mijn Whisky'tje ....

3 oktober 2019 om 21:03

Ik doe mee kameraad! Als leeuwen gevochten. Je ziet dan het voetbal dan vanzelf komt!

3 oktober 2019 om 21:12

Ja, we kwamen een aantal keren goed weg, maar ik moet ook zeggen dat we de scheids en grens erg tegen hadden en soms ook voor die kansen zorgden. Gelijke overtredingen bij ons wel bestraffen en niet bij Porto, onterecht afvlaggen voor buitenspel, beide hoog been en dan Porto een vrije trap geven(kwam een grote kans uit) en een aantal gele kaarten geven aan Feyenoord. Gelukkig had het uiteindelijk geen invloed en kunnen we nu genieten.

3 oktober 2019 om 21:12

Het is je gegund NJ. Ik snap wat je bedoelt over dat het geluk aan de Nederlandse zijde is deze week maar de clubs stralen ook goed een soort van onoverwinnelijkheid uit. Ik heb dat een poos niet gezien bij alle Nederlanse clubs. Niet meer dat overdreven ontzag voor de tegenstander, het is nergens voor nodig blijkt wel.

3 oktober 2019 om 21:20

NJfromVOL ik ben blij voor je kerel, zonder geluk vaart niemand. Ik zei het al tegen je mede-Feyenoorder, Europees geldt maar één ding en dat zijn de drie punten.. 🍻

3 oktober 2019 om 21:23

Dank beiden.na alle ellende mag dit wel weer eens.

3 oktober 2019 om 21:38

Achja Europees moet je zo nu en dan gewoon wat geluk hebben, het komt haast niet voor dat een team in de CL helemaal geen kansen weggeeft (porto kun je ook zien als een wedstrijd op CL niveau) Ajax had daarbij ook n schot op de lat, op de paal en nog wat grote kansen, Feyenoord heb ik niet gezien maar 2-0 tegen porto is ook gewoon een topprestatie ongeacht wat voor kansen porto heeft gemist of wat dan ook, ik zal zeggen geniet er van en hopelijk is dit n voorbode voor een heel mooi Europees jaar voor het Nederlands voetbal

4 oktober 2019 om 04:32

Bedankt kerel. We hebben onze meningsverschillen gehad, maar ik waardeer het zeer dit van jou te lezen. Zullen we de digitale strijdbijl begraven?

4 oktober 2019 om 11:49

Top dat je zo reageert! Achja, meningsverschillen mogen wat mij betreft soms uitmonden in harde discussies . Soms gebruiken we daarbij een eenzijdige blik, ongenuanceerde (en ja ook van mijn kant) argumenten en toch is het soms goed om door iemand van een andere club weer even terecht te worden gewezen. Het blijft voetbal, de belangrijkste bijzaak ter wereld. Maar ik vind het vooral mooi dat Feyenoord zijn fans, maar ook de Nederlandse voetbalfan zoals ikzelf, behoorlijk heeft kunnen vermaken. Ik hoop zeer dat Feyenoord dit kan voortzetten!

4 oktober 2019 om 13:12

Geweldige reactie gozer, ben het helemaal met je eens!

4 oktober 2019 om 18:58

Alsnog gefeliciteerd, en veel succes verder Hijniet! En goed dat jullie geen oorlog meer hebben.😁

Prachtige wedstrijd, genoten van Feyenoord. We hadden wel het nodige geluk mee, maar het ook zelf afgedwongen. Voetballend was het allemaal niet erg hoogstaand, evenals Porto, maar dat werd goed gemaakt met het vele arbeid wat door iedereen geleverd werd!

3 oktober 2019 om 21:02

BlindeVogel zonder een beetje geluk vaart niemand, dat hadden wij gisteren ook met de kansen van Valencia. Maar Europees geldt maar één ding, en dat zijn de drie punten. Was een leuke wedstrijd om te zien ook, inzet van een ieder was inderdaad optimaal. Het Nederlandse voetbal is niet dood! Gefeliciteerd Feyenoordsupporters, in mijn ogen een verdiende overwinning.. 🍻

Klasse overwinning van Feyenoord, gefeliciteerd fans. Mooie goals gezien en verder de wedstrijd goed onder controle.

3 oktober 2019 om 20:59

Haha controle was er juist zelden. Maar wel heel veel strijd en bij vlagen prima aanvallen. Ik ben dik tevreden, one to remember.

3 oktober 2019 om 21:02

Ik heb ook maar met een schuin half oog gekeken, focus was op AZ .

Razend knappe overwinning, bedankt Feyenoord en ook AZ!

3 oktober 2019 om 22:00

@limez hoezo AZ? Spelen tegen b spelers en aantal jonkies gelijk. Ze hadden moeten winnen. Mentaliteit moet veranderen voor NL clubs. Niet tevreden zijn met gelijk spel of minimale verlies. Gaat om winnen. Gefeliciteerd Feyenoord. Match niet gezien maar een 2-0 tegen Porto staat! Wow wat een uitslag. Geweldig. PSV staat momenteel ook lekker goed voor. Mooie tijden!

Kansen genoeg voor beide ploegen maar verdient gewonnen. Gestreden tot de laatste minuut. Schitterend resultaat

Och wat een spanning! Twee weken geleden liet ik mijn onvrede zeker blijken, maar man wat hou ik van deze club als ze er zo hard voor strijden! Mazzel? Vaak genoeg, maar dat muntje mag ook weleens, zie gisteren, Nederlandse kant opvallen! Ik ga genieten!

Fantastische overwinning, mooi doelpunt van karsdorp en goed voor het vertrouwen. ik las al dat sommige zeiden dat feyenoord niks te zoeken had in Europa maar ze winnen toch maar eventjes van de kwartfinalist van de cl van vorig jaar.

3 oktober 2019 om 21:06

Koploper in de poule ook nog

Och wat een spanning! Twee weken geleden liet ik mijn onvrede zeker blijken, maar man wat hou ik van deze club als ze er zo hard voor strijden! Mazzel? Vaak genoeg, maar dat muntje mag ook weleens, zie gisteren, Nederlandse kant opvallen! Ik ga genieten!

Wat een weelde voor het Nederlands voetbal deze week. Nu PSV nog! Feyenoorders gefeliciteerd!

Prachtige wedstrijd gezien,feyenoord grotendeels van de wedstrijd de betere ploeg maar porto had ook bijzonder veel pech want feyenoord had de wedstrijd ook zomaar nog met 2-4 kunnen verliezen

3 oktober 2019 om 20:55

feyenoord had zelf ook nog meer kansen bijv larsson, berghuis en toornstra.

3 oktober 2019 om 20:57

Klopt, het kon beide kanten op.

Wat. Een. Avond. Iedereen schreef ons af en misschien wel terecht, maar wat waren we goed! Tuurlijk hebben ze kansen gemist, maar wij ook meer dan genoeg! Wij waren gewoon beter. Wat heerlijk. Op naar Young Boys!!!!!!

3 oktober 2019 om 20:57

Afschrijven? Wat een onzin het heeft er gewoon meer mee te maken dat Feyenoord gewoon wisselvallig is wat vandaag fantastisch lijkt, kan volgende week weer het tegenovergestelde zijn.

3 oktober 2019 om 20:59

Voor de wedstrijd zei iedereen dat Porto ons wel zou kloppen. Dat is afschrijven.

3 oktober 2019 om 21:13

Ik zag genoeg 'Porto is wel een maatje te groot voor dit Feyenoord' en 'dit Feyenoord heeft niets tegen Porto in te brengen' en 'ik zet het op 0-4' voorbij komen vanavond voordat we gingen aftrappen

3 oktober 2019 om 22:02

@wazza ik had dit ook niet verwacht. NL clubs hebben normaal heel moeilijk tegen Portugeze clubs. Nu hopen dat Feyenoord 6 punten pakt tegen Young en Porto ook 6 tegen Rangers dan zijn ze beiden zo goed als door. Dan gelijkspel tegen Rangers en Rotterdam kan genieten van volgende ronde.

3 oktober 2019 om 22:09

Klopt zo zie je van alles voorbij komen net als dat Stam vorige week maar beter weg kon gaan.

3 oktober 2019 om 21:17

Ik zou Feyenoord thuis nooit afschrijven. Gewoon een goede ploeg. En ik denk dat niemand ontkent dat Feyenoord de nummer 3/4 van Nederland is, dat is gewoon een prima niveau hoor. En nogmaals: in de Kuip is Feyenoord in staat hele sterke potjes op de mat te leggen.

Gevonden als echte Rdammers! Met een klein engeltje op de schouders, een goede en belangrijke overwinning.. Eigenlijk geen zwakke schakel gevonden! 2 goede wedstrijden achter elkaar, nou volhouden!

Heerlijk potje voetbal gezien met enorme kansen voor beide kanten en een heerlijke goal van Karsdorp. Uitstekend dat Feyenoord de volle buit heeft gepakt tegen Porto. Hopelijk kunnen ze nu doorstoten en ook tegen een mindere club als Rangers dit laten zien in de kuip.

Jammer veel kansen gehad paar keer paal en lat, maar ja het is hoe het is. Gefeliciteerd Feyenoord! Tot in Porto :P

3 oktober 2019 om 21:13

En eerlijke vraag...wat vond jij als Porto-supporter nu van die duikpartijen en de scheids?

3 oktober 2019 om 21:31

Ja van de duikpartijen heb ik niet veel over te zeggen. Ben geen voorstander van duikpartijen maarhet is jammer genoeg onderdeel van het spel. De scheids was niet heel lekker aan het fluiten maar ja het is zo. Porto moest gewoon effectiever zijn.

3 oktober 2019 om 21:39

Sportieve reactie. En we kwamen inderdaad een aantal keren goed weg, ben benieuwd in Porto. Ben bang dat het dan nog moeilijker wordt.

3 oktober 2019 om 21:46

In ieder geval een mooie pot, dat weet ik zeker!

3 oktober 2019 om 21:52

Lees net dat Feyenoord dan al veilig kan zijn haha, dat zou ik niet erg vinden

Ik zat te zappen tussen beide wedstrijden en steeds als ik Feyenoord aan had stonden ze zwaar onder druk. Wel schitterend hoe het publiek er constant vol achter stond! Gefeliciteerd Feyenoord supporters! Prachtige overwinning..

Zo, ik heb niet de kans gehad de pot te zien buiten de laatste paar minuten, maar niet verwacht dit zeg! Netjes van Feyenoord, en gefeliciteerd aan alle Feyenoord supporters, dit is wel weer een tijdje terug zo een mooie overwinning op zo een zware tegenstander!goed voor het NL voetbal, nu nog PSV en AZ!

Zeer mooie overwinning, even van genieten tot zondag. Dan zullen we wel weer punten laten liggen uit bij Fortuna. Maar mijn avond kan in ieder geval niet meer stuk.

Je verwacht het niet, maar de punten zijn uiteraard meer dan welkom. Zowel voor Feyenoord als voor Nederland zelf. Nu hoop ik wel dat ze dat eens doortrekken naar de wedstrijd komend weekend en het niet weer laten liggen. Die wisselvalligheid moet eruit. En geef die Senesi eens een basisplaats. Laat 'm maar eens zien wat ie kan. Er blijven nog te vaak persoonlijke fouten voorkomen achterin.de spanning in de groep is helemaal terug.

Prachtig, echt prachtig. Het zat echt bepaald niet tegen vandaag, maar de strijd die we de tweede helft lieten zien. Doe dat verdikkeme nou vaker. Nu is het ook nog zuurder dat we tegen die semiprofs van rangers verloren.

3 oktober 2019 om 21:01

Kan je toch niet verwachten, die strijd altijd. Beter blij met de timing!

3 oktober 2019 om 22:02

Niet altijd natuurlijk, maar wellicht 1/5e ervan?

4 oktober 2019 om 08:32

Dar klinkt al heel redelijk haha. Uiteindelijk kom je dan toch terug op de discussie over kwaliteit..

4 oktober 2019 om 08:50

Ja zeker, maar ik denk dat we op papier wel samen met AZ de derde selectie van Nederland hebben, maar als je ze dan, vooral in uitwedstrijden, soms over het veld ziet sjokken. Dat doet gewoon pijn.psv en vooral Ajax zijn compleet uit zicht verdwenen, maar dat vind ik prima, allang leuk dat er weer een Nederlandse cluib écht meedoet in de CL. Als Feyenoord met wat strijd derde wordt en misschien af en toe een gooi kan doen naar meer ben ik tevreden. Maar de tweede helften die we de laatste tijd soms spelen. Oef.

3 oktober 2019 om 21:51

Thuis moeten we nog 2x de volle buit pakken, zeker tegen Rangers.

hoe is even niet belangrijk. Na alle shit van de laatste maand een welkome opsteker. Bij vlagen had Feyenoord Porto onder controle. Tevens een beetje geluk, maar zonder geluk win je bijna nooit. Heerlijk om een ouderwetse wedstrijd. Lekker strijden en vechten met elkaar en een Kuip die er ook vol achter gaat staan, prachtig.

Overigens wil ik namens de normale Feyenoordfans onze excuses aanbieden voor de groep die weer bepaalde uitspraken deed naar Ajax toe. Zo niet nodig op deze prachtavond!

3 oktober 2019 om 20:59

Een enorme smet, waar je maar mee bezig wilt zijn op een Europese avond.

3 oktober 2019 om 21:02

Volledig mee eens. Daar waar ik aan het janken was van blijdschap, waren er helaas wat fans bezig met dat wat niet nodig is.

3 oktober 2019 om 21:00

Daar hoeft niemand z’n excuses voor aan te bieden hoor. Mafklappers zitten aan beide kanten

3 oktober 2019 om 21:05

Nee, is zo. Maar is meer om te laten van hey, we zijn niet allemaal zo. Vaak genoeg worden zulke momenten gebruikt door fans van andere ploegen om alle fans over 1 kam te scheren.

3 oktober 2019 om 21:03

Je moet dan ook een sterke persoonlijkheid hebben als Feyenoorder wil je niet afgeven op je directe omgeving . Helemaal eens, helemaal niet nodit.

3 oktober 2019 om 21:03

Simpele zielen heb je overal man. Bij Ajax, Feyenoord, PSV. Overal. Vooral slordig ook van het mediateam. Maar daar werken ook gewoon mensen. En daar waar mensen werken. Afijn, het siert je in ieder geval enorm. Ondanks je natuurlijk niet verantwoordelijk bent voor wat een groep idioten roept. Klasse. Geniet van de overwinning. Volledig verdiend, en prachtig voor het NL-voetbal!

3 oktober 2019 om 21:52

Mooi gezegd. Laten we ons vooral bezighouden met onszelf. Er zit zoals we vandaag hebben gezien meer in het vat.

Mooi man! Gefeliciteerd Rotterdam en knappe punten verzameld!

Hele leuke tweede helft gezien! Feyenoord groef zich wel heel erg in vanaf de 70e minuut, maar gelukkig viel die tweede. Prachtig resultaat.

Nederlandse top doet het toch gewoon goed tegen de portugeze top. Ajax tegen benfica vorig jaar, PSV tegen sporting en nu weer. Verwacht dat we snel Portugal weer een ‘concurrent’ kunnen noemen op de UEFA ranking.

Gefeliciteerd Feyenoord fans. Lekkere opsteker en weer wat puntjes voor Nederland gepakt. Had dit niet verwacht. Wat fijn dat Nederlandse clubs weer wat laten zien in Europa.

Geweldig resultaat, ben echt blij voor onze clubs in Europa. Ik zeg AZ, PSV en Feyenoord bij de laatste 4 en een volledig Nederlandse finale. Vanavond 4 uit 2, gaan we voor 7 uit 3?

Dit kan weer een hele mooie week worden voor het Nederlandse voetbal. Geweldig resultaat, proficiat Feyenoord-supporters! Op een gegeven moment was het even overleven. Maar wat een strijdlust en passie. Verdienen de fans wel. Prachtige goal ook van Karsdorp. Nu hopen dat ook PSV de punten pakt. Pff wat een weelde zeg. Valencia - Ajax 0x3, Feyenoord - Porto 2x0, AZ - United 0x0. Geweldig dit!

Van een plek in de rechter rij, naar het winnen van een europese partij. Feyenoord is net een vrouw, veel te wisselvallig.

3 oktober 2019 om 21:12

Haha, ik moest lachen om deze reactie, hopelijk kan Feyenoord de wisselvalligheid verbeteren, en dan ook in de eredivisie wat moois neer zetten.

3 oktober 2019 om 21:17

Precies, een sterke top is voor iedere club beter. Wat zou het mooi zijn als clubs als Feyenoord, AZ en Twente weer bij zouden kunnen raken!

Wat een goal van Karsdorp, ongelooflijk. Even zie je weer die klasse die hem tot de gedoodverfde nieuwe rechtsback van Oranje liet uitroepen, voordat hij zo zwaar geblesseerd raakte.

3 oktober 2019 om 21:01

De verdediging van Porto liep bij hem weg. Prima goal, maar erg slecht verdedigd hoor

3 oktober 2019 om 22:23

Ja het ging erg makkelijk maar toch, hij doet het!

Wat een strijd heeft Feyenoord geleverd zeg, niet normaal. Gevochten voor iedere meter en de beloning gekregen. Porto viel wel wat tegen en dat ze niet scoorde was een klein wonder maar wat zou het. Feyenoord heeft dit zo nodig. Nederland heeft dit soort overwinningen nodig. Jarenlang verloren we dit soort wedstrijden altijd vrij kansloos tegen Portugezen. Respect voor Feyenoord, razend knap gedaan.

Bedankt Feyenoord! En het is dit keer niet sarcastisch haha. Mooie wedstrijd gezien met heel veel strijd door Feyenoord. Mooi om het contrast te zien tussen deze wedstrijd en de wedstrijd tegen Rangers. Hopelijk kan Feyenoord nog door, het zal lastig worden. Geniet van deze overwinning, Feyenoorders!

Gefeliciteerd Feyenoorders!! Kan genieten van jullie vechtlust en prachtige station en publiek (ondanks het kleine groepje die we maar zullen negeren).

3 oktober 2019 om 21:06

Als je over ajax gaat zingen als je 2-0 voorstaat tegen Porto na alle misere van afgelopen weken, moet je je prioriteiten bijstellen. Allemaal een IQ-vrij abbonnement.

3 oktober 2019 om 21:13

Idd geen aandacht geven aan dat kleine IQ-loze groepje,

Wow, wat een fantastisch resultaat en fijne wedstrijd! Gefeliciteerd Feyenoorders!

Geweldig! Erg goed gedaan, gefeliciteerd! De punten worden dit jaar echt binnengeharkt, zeker op het juiste moment. Nu PSV nog.

Een echte Feyenoord zegen. Strijd, passie, inzet en vechten voor een goed resultaat. Erg mooi voor het Nederlands voetbal. Erg blij met de punten, maar laat ze aub investeren en aandacht besteden aan hun techniek. Het was af en toe echt beschamend hoe ballen werden aangenomen, van de voet stuiterde of slecht gepasst werd. Verder werd er erg veel ruimte gelaten tussen de linies. Meer als team aanvallen en verdedigen en de ruimtes klein houden, dan kan het nog een mooi seizoen worden voor ze.

Wat een week voor het Nederlands voetbal! Gefeliciteerd jongens 🥳💪

Gefeliciteerd Feyenoord fans! Het is wat vroeg om erover te dromen, maar wat zou het prachtig zijn als iedere club uit Nederland zou overwinteren!

Dit hadden we zwaar nodig, debacle na debacle. Echt intens blij! Al weet ik wel dat we het zondag weer lastig krijgen, want dat is Feyenoord nou eenmaal. Maar voor dit moment, fantastisch!

Mooi voor Feyenoord, fijn voor alle Feyenoorders die de laatste tijd niet bepaald verwend zijn door alles wat zich op en naast het veld afspeelde. Mijn schoonvader, oer-Rotterdammer en Feyenoorder in hart en nieren, weer helemaal in zijn nopjes, altijd mooi om te zien. Zelf niet gekeken maar ik herken het Feyenoord zoals ik dat ken en waardeer weer een beetje in het artikel en de domments: strijd en passie, volle bak alles of niks.

Eerst 5-1 winnen van Twente, nu 2-0 van Porto. Nu is de vraag of Feyenoord dit wat langer kan gaan vasthouden. Kunnen ze ook buiten de Kuip zo winnen? Hoe dan ook is het vanavond een positieve avond in Rotterdam Zuid. Echt een mooie overwinning.

3 oktober 2019 om 23:01

Haha waarschijnlijk gaan we tegen Fortuna weer onderuit maarja we hebben vanavond in ieder geval de 3 punten binnen gehaald Ben nu deels sarcastisch maar toch zit er ook weer een kern van waarheid in aangezien we meestal de wedstrijd die erop volgt op een stel zaterdagamateurs lijken. Hopelijk gaat het dit keer beter

4 oktober 2019 om 02:50

Dat is het dus. Een week geleden leek de derde plek in de eredivisie al misschien niet meer haalbaar en kijk nu eens? Ik snap dan ook dat je al klaar bent voor één of geen punten in Sittard. Feyenoord kent dit seizoen echt hele scherpe pieken en dalen.

4 oktober 2019 om 07:31

Ja het neemt soms echt extreme vormen aan. Gek genoeg zie ik dat al jarenlang en het lijkt ook typisch iets voor Feyenoord te zijn. Elke wedstrijd is weer een uitdaging en ik hoop nu alleen dat de jongens hun focus hebben op winnen. Hoe maakt niet uit, als het maar lukt en dan mag het niet uitmaken of het Fortuna of Porto is

Wat een heerlijke wedstrijd om naar te kijken! Om deze fantastische Europese avonden in een kolkende Kuip alleen wilde ik deze prachtclub graag weer in Europa zien. Een onverwachtse maar heel belangrijke overwinning, voor zowel Feyenoord zelf als het Nederlands voetbal.Gefeliciteerd Feyenoorders!

Helaas de wedstrijd niet gezien.. maar als ik 1 toto uitslag als zekerheid had dan was het Porto.. netjes gedaan Feyenoord, zonde van mn geld maar vooruit 😂

3 oktober 2019 om 21:40

Haha was de enigste pot die ik fout had, maar het is Feyenoord vanavond van harte gegund. Ze hebben er keihard voor gestreden en daarmee een prachtig resultaat behaald. Proficiat!

Als is vals, maar als ze nou met dezelfde instelling speelden tegen de Rangers..Het zou mooi zijn als ze door zouden gaan. Kunnen we misschien die Belgen dit seizoen nog passeren, en op de wat langere termijn die Portugezen. Goeie voetballers hebben alle 4 de clubs zeker.

Wat een heerlijke dagen zijn dit als voetballiefhebber! PSV maakt het nu af. Nederland zit Europees in een bizarre stroomversnelling.

Wat een heerlijke overwinning van mijn club. Wat waren Fer en Toornstra goed vanavond. Voor mij weer ouderwets Europacup avondje. Gezellig met de kinderen en mijn vader op de bank voor de buis en lekkere hapjes op tafel. Dit is voor mij het optimale Feyenoord gevoel.

Inderdaad weer een heerlijk en ouderwets Europacupavondje. Meerdere wedstrijden op een avond. Nu maar hopen dat er 2 en misschien wel alle 3 doorgaan naar de knock-out. Tevens hopen dat Feyenoord deze reeks langer kan vasthouden en ook in een uitwedstrijd deze mentaliteit aan de dag kan leggen.gefeliciteerd Feyenoorders!

Goed gedaan Feyenoord, zeker wel met wat geluk, maar Feyenoord had netzo goed er een paar bij kunnen maken. En het lijkt qua geluk een keertje overal een beetje mee te zitten en dat hebben we in Nederland nodig, we doen het goed!!!!

Beter laat dan nooit, was ouderwets gezellig in onze kolkende Kuip. Gefeliciteerd mede Feyenoordersen iedereen die van ons genoten heeft gisteravond. Geweldige prestatie von onze jongens!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

118 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren