AZ laat ondanks goede mogelijkheden na om Manchester United pijn te doen

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Het Europa League-duel tussen AZ en Manchester United in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. De Alkmaarders toonden tijdens het treffen weinig ontzag voor de met zichzelf worstelende Engelse grootmacht en kregen ook een aantal goede kansen om tot scoren te komen. Doordat de manschappen van Arne Slot er echter niet in slaagden om David de Gea te passeren, werd er bij dezelfde stand afgefloten als waarmee de wedstrijd in gang werd gezet: 0-0.

AZ trad in Den Haag aan tegen een Manchester United dat een flinke metamorfose had ondergaan ten opzichte van het elftal dat maandagavond tegen Arsenal speelde. Manager Ole Gunnar Solskjaer voerde maar liefst acht wijzigingen door en gaf een aantal talenten de kans, al liet hij Tahith Chong wel negentig minuten op de bank zitten. Het balbezit was in de openingsfase grotendeels voor de Engelsen, die echter wel toe moesten staan dat AZ het gevaarlijkst voor het doel was. Nadat Marcos Rojo maar net de bal voor de inkomende Dani de Wit weg kon schieten, lag de bal een minuut later via Myron Boadu achter De Gea.

De jonge aanvaller bleek zich op het moment van koppen echter in buitenspelpositie te bevinden, waardoor het Alkmaarse feest niet doorging. AZ bleef daarna aandringen en De Gea moest in actie komen bij een gevaarlijk schot van Oussama Idrissi. De krachtsverhoudingen werden wellicht nog wel het best weergegeven in het aantal getrapte corners, aangezien AZ na 21 minuten spelen al toe was aan hoekschop nummer 7. Een gevaarlijk moment voor het doel van Marco Bizot liet echter zien dat AZ ook op moest blijven letten. Mason Greenwood mocht na een halfuur spelen namelijk uit kansrijke positie uithalen, maar zijn schot werd geblokt door Ron Vlaar.

De centrale verdediger kreeg na de onderbreking bijna een assist op zijn naam toen hij Boadu bediende met een fraaie pass. Doordat de aanvaller er niet in slaagde om de bal goed te controleren, week het gevaar echter. Een paar minuten later was AZ opnieuw dreigend via Yukinari Sugawara, die er niet in slaagde om De Wit te bereiken. In een fase waarin Manchester United het merendeel van de bal had bracht Solskjaer in de zoektocht naar doelpunten vervolgens Marcus Rashford in voor Daniel James.

Het ingaan van de laatste twintig minuten vormde voor AZ echter het teken om de druk te verhogen en een geplaatst schot van Owen Wijndal dwong De Gea tot een fraaie redding. Een paar minuten later schreeuwde iedereen die de Alkmaarders een warm hart toedraagt om een strafschop toen De Wit bij een corner ogenschijnlijk tegen de grond werd gewerkt door Fred, maar scheidsrechter Gediminas Mazeika had geen boodschap aan de protesten. De thuisploeg liet zich hier echter niet door van de wijs brengen en was via twee schoten van Idrissi opnieuw dicht bij de openingstreffer.

Met Jesse Lingard en Scott McTominay bracht Solskjaer in de slotfase nog twee troeven in het veld en eerstgenoemde zorgde bijna voor een grote domper voor AZ toen hij de bal ruim vijf minuten voor tijd vlak langs de kruising van het doel van Bizot stuurde. In de blessuretijd speelde AZ nog even met een man meer nadat invaller Lingard wegens een blessure niet verder kon, maar de Alkmaarders wisten hier niet meer van te profiteren. Manchester United neemt door het behaalde punt de koppositie in Groep L op zich, terwijl AZ met twee punten uit twee wedstrijden derde staat. Partizan Belgrado, dat eerder op de donderdag met 1-2 won van FC Astana, bekleedt de tweede positie.


Poll

Wie had volgens jou het meeste recht op de drie punten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door henkytenk)

Zeer volwassen gespeeld, keihard gewerkt, best een behoorlijk aantal kansen gecreëerd en vrijwel niets weggegeven. Dit AZ speelt echt erg goed. Trots op de mannen!

3 oktober 2019 om 20:55

Jammer dat ze niet hebben gewonnen, was verdiend en ze gegund!

3 oktober 2019 om 21:28

Zeker, en dat is allemaal mooi! Wel had je deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen, dan stond je er heel lekker voor. En al is het verschil nog erg klein - 2 punten - sta je na 2 wedstrijden en een hoop lof toch 3e. Het het gevoel dat AZ moet waken voor een Utrecht scenario, dat in een poule met Liverpool, Napoli en Steau de handen op elkaar kreeg met 5 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag uit in Roemenië, maar wel gewoon laatste werd in de groep. Ik zie AZ trouwens nog wel een wedstrijdje of 2 gaan winnen. Ook lekker voor de marktwaarde van een Stengs, Boadu en Idrissi om op dit podium frivool te combineren tegen een club als ManU. Volgende wedstrijd een 3-punter!

3 oktober 2019 om 21:31

Twee keer thuis winnen en je bent vrijwel zeker door. En tegen Astana en Partizan zou dat moeten kunnen (als de scheids niet tegenwerkt, tenminste ).

Vooraf teken je hiervoor, maar iets zegt me dat er meer in zat. Ontzettend trots, dat zeker!

Trots! Maar zonde, kansen gehad

Is stiekem toch wel genieten dit AZ. Ook een leuk jong veelal Nederlands elftal met echte gun factor. Denk dat AZ met klein beetje meer geluk hier toch echt had kunnen winnen, desalniettemin is een gelijkspel natuurlijk niet verkeerd.

Zonde van dit united konden ze de 3 punten meenemen maar ze laten afweten.

AZ doet zichzelf zwaar tekort met een gelijkspel tegen Manchester United. Dat ik dit ooit nog zou zeggen in mijn leven😁.

Op voorhand zou je misschien tekenen voor een punt, maar AZ had hier absoluut meer verdiend. United is in 90 minuten niet tot één schot tussen de palen gekomen, daar waar De Gea nog een aantal ballen heeft moeten keren. AZ heeft het uitstekend gedaan, ik hoop echt dat ze de poule doorkomen. United wist bij vlagen gewoon niet waar ze het zoeken moesten, mede dankzij het onvermoeibare middenveld van AZ.

3 oktober 2019 om 20:50

Wat dacht je ervan dat De Gea begon tijd te rekken. Geeft al aan hoe ongelooflijk trots AZ mag zijn.

3 oktober 2019 om 20:59

Niet lullig bedoeld maar jij snapt toch ook wel met wat voor instelling United zo'n wedstrijd ingaat? Die hadden hier vooraf voor getekend, puntje opgehaald met minimale inspanning en blessurevrij gebleven op dat belachelijke kunstgrasveld. Die calculeren gewoon in dat ze 3x thuis winnen en dan wel door zijn.

3 oktober 2019 om 22:20

Blessure vrij gebleven? Denk dat je dat Lingard vrijwillig van t veld afliep nadat ie er 15 min had opgestaan.

4 oktober 2019 om 01:16

Typerend vind ik deze opmerking. Laatste dagen nadat ik (en veel andere AZ’ers) zei dat AZ een prima kans maakte, las ik overal dat zelfs het C-elftal van Manchester United nog favoriet zou zijn en de vloer zou aanvegen met AZ. Als ze vervolgens met een (grotendeels) B-elftal compleet van de mat worden gespeeld was het allemaal de intentie van Manchester United om voor een gelijkspel te gaan. Ik denk dat Manchester United ‘ons’ gewoon onderschat heeft en hier heel goed weg komt.

3 oktober 2019 om 21:29

Niet vergeten te vermelden dat dit United 2 was he niet United 1. Is wel vermelden waard denk ik.

3 oktober 2019 om 21:40

Waarom? Koos az niet voor. Die speelden tegen Man U.

4 oktober 2019 om 13:47

Desondanks stond er een basiselftal in het veld met een transferwaarde van 250 miljoen euro(cijfers: transfermarkt.nl). Met spelers als De Gea, Lindelöf, Matic en Fred. Solskjaer bracht ook nog Lindgard, Tominay en Rashord in, samen 140 miljoen.az heeft een begroting van 25 miljoen.

'Oh, how the mighty have fallen' is hier op zijn plaats.Het zal allemaal best dat het kunstgras ook niet in het voordeel voor United was, maar dit was echt zo beschamend slecht. Ook al was het voor 75% wissel en jeugdspelers. Als er nou nog iets van strijd of een plan te zien was, maar het was allemaal niets. Olé zal een hoop krediet hebben, maar als het zo gedachteloos blijft qua spel dan is hij snel niet meer te handhaven.

Vandaag had AZ kunnen en moeten winnen van Manchester. Dit soort kansen krijg je zelden meer tegen Manchester. Wel een knappe prestatie.

Zonde zonde zonde! Lekkere pot weer van AZ waarbij de verhouding hoekschoppen alleszeggend is: 10-1 dacht ik.. Puntje tegen United is schitterend maar de winst zat er zeker in vanavond dus kan mij voorstellen dat teleurstelling overheerst..

3 oktober 2019 om 20:57

Nee, bij mij overheerst trots. Ondanks dat een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde, is ook een gelijkspel een resultaat.

Zonde zonde zonde! Lekkere pot weer van AZ waarbij de verhouding hoekschoppen alleszeggend is: 10-1 dacht ik.. Puntje tegen United is schitterend maar de winst zat er zeker in vanavond dus kan mij voorstellen dat teleurstelling overheerst..

Jammer! Had meer ingezeten. Klinkt heel negatief misschien, maar vanavond hadden ze eigenlijk moeten winnen. Nu wordt het wel lastig om de volgende ronde te gaan halen. Ik weet niet hoe goed Astana is, maar eigenlijk moet je die twee duels nu eigenlijk al winnen, want op Old Trafford zie ik AZ niet winnen.

3 oktober 2019 om 21:04

Astana heeft 0 punten, PB komt nog naar Alkmaar en moet nog naar Manchester, net als AZ. Winnen van PB en Astana thuis en je hebt een uitstekende uitgangspositie.

3 oktober 2019 om 21:45

PB?! 😂

3 oktober 2019 om 21:52

Partizan Belgrado. (maar dat wist je al . Ik ben gewoon een luie typer .

3 oktober 2019 om 22:38

Gewoon Partizan. Niemand die Belgrado erbij typt Kwa vertoond spel hoop ik gewoon erop dat AZ en Partizan doorgaan. Die twee spelen het leukste voetbal tot nu toe en ik denk ook dat AZ-Partizan een hele mooie wedstrijd kan worden (zeker gezien de doelpuntrijke en spannende wedstrijden die we tot nu toe hebben gehad tegen elkaar). ManU is vandaag best wel overklast en hetzelfde geldt voor "het stugge" Astana. Je weet nooit of en wanneer ManU opleeft, maar wanneer AZ en Partizan zo door blijven gaan en geen respect tonen voor "grote namen" zou het wel goed moeten komen. PS. VZ, staat PB niet voorlopig eerste op doelsaldo? Het zegt natuurlijk nog niks na slechts 2 wedstrijden haha.

Met deze gelijkspel en winst van Feyenoord staat Nederland op dit moment gemiddeld eerste op de Uefa coefficientenlijst voor het 2019/20 seizoen. Wow, is de Eredivisie op weg om weer bij de beste van de wereld te horen? Zou wat zijn zeg als wij straks een top 5 competitie hebben. Zou ook voor Oranje veel moois beloven. Ik bedoel als je ziet hoe AZ dit seizoen de sterren van de hemel speelt, Ajax tegen alles en iedereen domineert en PSV ouderwets stabiel is, dan kun je alleen maar concluderen dat het een heel mooi seizoen gaat worden.

3 oktober 2019 om 21:07

nou, nou, top 5 is echt ver weg. Top 7 of 8 is daarentegen niet gek gedacht om te kunnen bereiken in de komende jaren.

3 oktober 2019 om 23:33

De Eredivisie is nu al heel dichtbij de top 6. Als het niveau vanaf nu alleen maar beter wordt, kun je binnen een paar jaar naast Frankrijk staan. In mijn ogen is op PSG na, de Franse competitie nou ook weer niet zo denderend. Maar goed, het is inderdaad nog de vraag of dit niveau vast gehouden kan worden door alle teams. Zou wel echt mooi zijn.

Gewoon een fantastisch resultaat en hoe mooi dat je eigenlijk het gevoel hebt dat je punten hebt laten liggen. Gefeliciteerd AZ-ers!

3 oktober 2019 om 21:22

Dankjewel! Als AZ'er vind ik toch dat we dit te lang hebben gemist; die mooie Europese avonden. De knock-out fase zou fantastisch zijn!

Hoe zit dat met europese wedstrijden op kunstgras? Mag dat gewoon? S

3 oktober 2019 om 21:10

Ja, mag. Zolang het gekeurd is.

Prachtige wedstrijd, winst was verdiend geweest. Vooral eerste helft en eind tweede helft waren er veel kansen voor AZ. Verdedigend ook niet veel te doen gehad. Midtsjø speelde geweldig, en ook Stengs en Koopmeiners blonken uit.

3 oktober 2019 om 21:24

Precies he, naast het gehele elftal speelde deze 3 wel heel erg goed en tikte die gasten soms helemaal scheel.

Tijdens werk zat ik te kijken en man az was top bezig. Ze lieten alleen na een goal te maken. Ze hadden recht op meer helaas maar goed 0 - 0 tegen Man U is een prima prestatie.

Wat is Mitsjo toch een geweldenaar, speelde bij tijd en wijle die gasten op het middenveld he-le-maal weg ook Teun stond er echt alsof hij wekelijks tegen zulke jongens speelt echt ontzettend genoten van die twee.

3 oktober 2019 om 21:25

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van hem, maar moet bekennen dat hij mij steeds beter kan bekoren en vond hem vandaag inderdaad bij tijd en wijle fantastisch. Echt een groot compliment naar az toe dat dit gelijkspel eigenlijk nog als te weinig voelt. Tegen Man U!

Heerlijke pot gespeeld met goede kansen. Niks gezien van, toegegeven een B-elftal, Man Utd. Ondanks alle lof voor ons supertrio voorin ben ik nog steeds geen fan van Idrissi, steeds naar binnen trekken, stom balverlies, matige passes. Had vandaag meer ingezeten maar punten tegen een club als Man U voelen altijd extra lekker.

4 oktober 2019 om 11:47

Nu Wijndal-Idrissi er staat vind ik dat er van die linkerkant juist onwijs veel dreiging komt. Idrissi kan naar binnen trekken of zo’n slim balletje aan Wijndal geven die eroverheen komt. Hij gaat dan zelf inderdaad niet buitenom, maar die voorzet komt er dan toch.

Op voorhand had ik meer van AZ verwacht dan Feyenoord, gezien Feyenoord wel tegen een vol op oorlogsterkte Porto moest aantreden thuis. Als ik dan ook lees dat AZ een overwinning had verdiend, ben ik ook best teleurgesteld met 1 punt. De overwinning van Feyenoord maakt het toch nog een topdag.

Zonde dat ze de kansen noet afmaken. Was de week helemaal compleet met 4 overwinningen in Europa. Al iz gelijkspel tegen united een prima resultaat.

Jammer voor AZ, moesten ze eigenlijk gewonnen hebben... Dan mis je dan toch soms die koelbloedigheid die nodig was om te winnen. Hoop voor AZ niet dat ze van deze gelijkspel later spijt zullen krijgen als het erop aankomt om evt door te kunnen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

0 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 AZ 12 8 1 1
2018/2019 AZ 8 3 1 0
2017/2018 AZ 1 0 0 0
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0
2016/2017 Jong AZ 9 6 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vochtige ogen bij mijn moeder na uitnodiging Oranje, een droom die uitkomt’

De carrières van Calvin Stengs en Myron Boadu vertonen veel overeenkomsten. Beide aanvallers overwonnen zware blessures en wisten uiteindelijk door te breken in de hoofdmacht van AZ. Als beloning voor hun...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
AS Roma gaat in januari voor een aanvallende versterking vanwege blessures van Nikola Kalinic en Henrikh Mkhitaryan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren