Anderlecht stelt nieuwe hoofdtrainer aan en zet Arnesen op straat

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Frank Vercauteren is de nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht, zo heeft de club donderdag bekendgemaakt. De ervaren oefenmeester neem de taken over van Simon Davies, die aanblijft als veldtrainer. Anderlecht maakt tevens bekend dat Frank Arnesen is ontslagen. Een jaar na zijn komst wordt er afscheid genomen van de technisch directeur. De Belgische club benadrukt dat Vincent Kompany als speler/trainer de speelstijl en visie van de Anderlecht blijft belichamen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Bij Feyenoord zijn nog een of meerdere vacatures vrij. Zou niet zo een gek idee zijn. Heeft ervaring en is creatief en een groot netwerk.

4 oktober 2019 om 02:51

Daar dacht ik ook meteen aan.

Goh man wat was die Arnesen een keer op extra time (Belgisch voetbalprogramma) allerlei kritische vragen aan het ontwijken door er steeds een lulverhaal omheen te plakken. Meer dan terecht dat hij nu zijn koffers heeft mogen pakken.

3 oktober 2019 om 16:58

Die man heeft bij Anderlecht nooit op een normale manier zijn werk kunnen doen omdat hij opzichtig werd genegeerd bij de besluitvorming. Bij andere clubs heeft hij altijd prima werk geleverd, je reactie snijdt dan ook geen enkel hout. Arnesen mag blij zijn dat hij van Anderlecht is verlost, het is complete chaos bij de club en de slechte resultaten komen niet zomaar uit de lucht vallen. Zoals gezegd werd Arnesen voortdurend gepasseerd in de besluitvorming en heeft daar dus part noch deel aan. Dat hij niet het achterste van zijn tong kon laten zien in het interview waar jij het over hebt, is volstrekt logisch omdat hij in dienst was bij Anderlecht en dus loyaliteit verplicht is aan zijn werknemer al helemaal als die werkgever tot zijn nek in de crisis zit. Als hij die kritische vragen niet zou hebben ontweken, had hij man en paard moeten noemen en daarmee had hij de crisis natuurlijk alleen maar doen escaleren. En dat doet een beschaafde en loyale kerel als Arnesen dus nooit. Dat jij daar kennelijk van op kijkt, is niet zo heel gek aangezien loyaliteit in de voetbalwereld eerder uitzondering dan regel is. Het wegsturen van Arnesen bij Anderlecht gaat de crisis niet oplossen, aangezien hij geen enkel touwtje in handen had en bijvoorbeeld bij de aanstelling van Kompany als speler/trainer opzichtig is gepasseerd, terwijl die aanstelling feitelijk in zijn takenpakket zat. Dat geeft aan dat de chaos bij het ooit eens zo trotse Anderlecht gigantisch is en dat de verkeerde mensen aan de touwtjes trekken. Hopelijk krijgt Vercauteren de ploeg in ieder geval voetballend weer op de rit, maar ik heb daar grote twijfels over omdat de selectie volgens mij niet overloopt van kwaliteit. Anderlecht liet nog niet zo heel lang geleden in een persverklaring weten dat het haar beleid naar het Ajaxmodel wilde inrichten, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de clubleiding daarvoor het verkeerde model heeft gebruikt, dat van voor de revolutie.

3 oktober 2019 om 18:37

En je loyaliteit naar je achterban dan? Hebben die niet het recht om te weten wat er daar hemelsnaam aan de hand is? Waarom wordt er een en al troep gekocht? We hebben het hier wel over de meest succesvolle club van Belgie. Dat dan in zo'n serieus praatprogramma alle tijd aan Anderlecht wordt besteedt dan kan je het toch niet maken om geen duidelijkheid over de situatie te geven. En als hij dan toch opzichtig wordt gepasserd, waarom neemt de beste man dan geen ontslag? Dat zou in mijn ogen een beschaafde, capabele persoon hebben gedaan. Maar kennelijk vond hij het allemaal wel best zo of is hij wel medeverantwoordelijk voor het slechte beleid.

4 oktober 2019 om 09:03

Je kan Arnesen best verwijten maken, bijv dat hij op de uitnodiging voor het interview is ingegaan. Dat hij zelf geen ontslag heeft genomen, kan je hem ook verwijten. Wat je hem niet kan verwijten, is dat hij de vuile was buiten gaat hangen van de werkgever waar hij door wordt betaald. Dat is een kwestie van loyaliteit en beschaving. Het is natuurlijk ook niet de taak van Arnesen om de publieke opinie, waaronder de supporters te informeren, maar de hoogste bazen. Al was het alleen maar omdat zij de chaos hoogst persoonlijk hebben veroorzaakt en Arnesen nauwelijks bij de besluitvorming hebben betrokken. Het geeft te denken dat ze niet zelf achter de microfoon plaats hebben genomen om tekist en uitleg te geven, maar Arnesen hebben gestuurd om de klappen op te vangen, terwijl ze die zoals gezegd tegelijkertijd in bijna alle besluitvorming hebben gepasseerd. Vanuit dat perspectief had Arnesen zich niet verplicht hoeven te voelen om zich in te houden, maar dat hij dat toch heeft gedaan, vind ik voor hem pleiten en toont wat mij betreft aan dat het met zijn loyaliteit en integriteit wel goed zit. Bij de mensen die bij Anderlecht echt aan de touwtjes trekken, zou ik daar mijn handen niet voor in het vuur durven steken.

3 oktober 2019 om 17:05

Meer dan terecht dat hij zijn koffers mag pakken omdat hij volgens jou niet lekker over kwam in die ene uitzonding van extra time die je gezien hebt? Alsjeblieft kom met betere argumenten dit slaat toch nergens op haha

3 oktober 2019 om 18:23

Hij had gewoon geen toekomst meer werd gehaald omdat hij veel connecties heeft maar na de komst van kompany was hij overbodig

Boskamp had wel mooi gelijk. Ze zetten eerder de voorzitter of iemand hoog in het bestuur daar weg, als Kompany, die werkelijk nog niks goed gedaan heeft. Tactisch, in looplijnen, hoe de verdediging stond, hoe hij zelf speelt. Alles werkelijk drama, maar hij lijkt een soort onschendbare status te hebben. Ik hoop van harte voor Anderlecht en Kompany dat nu de lijn naar boven wordt gevonden maar ik vrees het ergste zolang Vincent daar met de scepter zwaait.

3 oktober 2019 om 15:23

Slechter kan toch niet met dat rare plan van Kompany. Wel grappig, Boskamp zei als grap lijkt wel of Vincent aandelen heeft daar.

Ik denk dat sommigen bij Anderlecht niet zo heel lekker konden omgaan met de directe manier van managen van Arnesen en kennelijk niet zo zaten te wachten op zijn jarenlange ervaring bij diverse Europese clubs. Ik vind het bizar en getuigen van een gebrek aan lef en uithoudingsvermogen.

De comedy show blijft maar duren. Enkele maanden nadat ze Arnesen met grote trom hebben binnen gehaald, staat hij alweer op straat. De internationale topbestuurder met zijn gigantische netwerk en ervaring bij Barca, Chelsea, PSV en Olympiakos die Anderlecht grote namen en een stabiele structuur zou bezorgen. Weinig van gezien. Anderzijds mogen we niet te kritisch op hem zijn want zijn rol was zeer beperkt. Eigenlijk is hij het slachtoffer van de komst van Kompany. Misschien had hij enkele leuke namen in de pijplijn zitten, maar Kompany kreeg een vrijgeleide van Coucke om zijn ding te doen en zijn buddy's mee te brengen. Sandler, Nasri, Chadli, van Crombrugge, van den Borre, de halve technische staf... Het lijkt me op dit moment inderdaad de meest verstandige ingreep om een autoritaire, ervaren coach als Vercauteren aan te stellen. Kompany is er gewoon niet klaar voor. Ik ga er wel van uit dat Vercauteren zijn eigen ding mag doen en geen nieuwe marionet a la Davies wordt, maar daar is hij veel te fier voor dus daar ga ik niet van uit. Met hem kunnen ze eindelijk de weg naar boven inzetten. Ik vermoed dat de beker het nieuwe hoofddoel wordt, en als ze goed starten en aan vertrouwen winnen, weet je nooit dat play off 1 er nog in zit. Moeskroen gaat wel nog een terugval kennen en de achterstand op Waregem bedraagt maar 7 punten. Het zou onverstandig zijn om te blijven roepen dat alles nog mogelijk is maar ik denk dat ze er nog best in geloven - waarom ook niet? Met Kompany hadden ze sowieso verloren in Charleroi maar de komst van Vercauteren zal wellicht een soort schockeffect creã«ren en dan weet je nooit. Ik vraag me overigens af hoe lang Zetterberg en Davies nog hebben. Net als bij Arnesen hangt het zwaard van Damocles ook boven hun hoofd. Iemand een wedje?

3 oktober 2019 om 15:45

Davies zal, in alle stilte, via de achterdeur verdwijnen. Wat een grap ook om deze man aan te stellen. Zetterberg, God mag weten wat hij doet op Anderlecht, zal moeilijker zijn want is toch een chouchou van het publiek? En heeft vandaag een drukke en cruciale functie om na elke wedstrijd de fans te gaan kalmeren😀 maar wat een grap is het beleid op Anderlecht, al kan je eigenlijk van geen beleid spreken zelfs. Men doet maar wat, ondoordacht en impulsief.

Het wordt steeds gekker daar. Heeft natuurlijk niks te maken met Kompany die niks verkeerd kan doen. Wat een zooitje is het toch bij veel voetbalclubs, het is dat ik geen achtergrond in de voetballerij heb want je handen gaan bijna jeuken...

Ondanks dat het er allemaal nogal paniekerig en ondoordacht lijkt aan toe te gaan bij de club, ben ik wel zeer blij met de aanstelling van Vercauteren. Een bewezen trainer en man van de club. Ik pleitte al langer voor dit soort figuur naast Kompany, een beetje wat Hiddink deed bij Cocu (?) of Advocaat bij Van Bronckhorst (?). Al lijkt het er wel op dat zijn rol uitgebreider wordt dan dat.over Arnesen weet ik niet wat te denken. Ik heb ook geen idee wat nu eigenlijk zijn job was. Sympathieke man dat wel.

3 oktober 2019 om 15:55

Dit zogenoemde beleid is toch op geen enkele manier geloofwaardig meer. Anderlecht onwaardig dat ze nu een soort van mentor naast Kompany moeten zetten, omdat ze eindelijk beseffen dat de Kompany constructie niet werkt. Nu nog de rest van Kompany zijn clan buitenwerken en Anderlecht kan echt herbeginnen aan de heropbouw. Franky is op dat gebied wel een goede keuze want is ab-so-luut GEEN ja-knikker, in tegenstelling tot elk sujet uit de Kompany clan.

3 oktober 2019 om 16:01

De voorbeelden van Feyenoord en PSV die ik hierboven aangeef hebben toch wel gewerkt. Die stelden ook jonge relatief onervaren trainers aan (wel geen speler-trainers natuurlijk) en hebben op een bepaald moment moeten bijsturen. Feyenoord is zelfs nog kampioen geworden later. Op een bepaald moment moet je nu eenmaal iets doen, dat sommigen dat ongeloofwaardig gaan vinden doet er niet toe.en neen, de Kompany constructie werkte niet maar ik heb 10x liever de weg die we nu zijn ingeslagen, ondanks de fouten die gemaakt zijn (te wijten aan onervarenheid van zowel staff als bestuur) dan verder te gaan met hoe het was voor de overname van Coucke.

3 oktober 2019 om 16:30

Ik zeg niet dat het niet gaat werken. Kompany is intelligent en zal veel leren van Vercauteren. Maar ik vind het wel Anderlecht onwaardig om op deze manier te moeten werken. Het had nog anders geweest had dit van in het begin de constructie geweest want dan was er duidelijkheid. Dit is gewoon een paniek ingreep omdat ze bij Anderlecht zelf niet meer weten met wat ze bezig zijn. Alles is zo chaotisch en ondoordacht. Ik hoop oprecht dat Vercauteren de boel wat kan op een lijn zetten want zelfs ik, als Standard fan😉, vind de huidige situatie bij Anderlecht ronduit gênant.

Allez ergens toch een soort van bekentenis vanwege Kompany en bestuur dat de hele speler- trainer constructie TOTAAL niet werkt. Hadden ze geluisterd naar zo wat iedereen met een beetje gezond verstand die VOOR het seizoen al inzagen dat deze constructie gedoemd was om te mislukken, dan hadden ze zich veel hoongelach kunnen besparen. Of Franky Vercauteren de juiste keuze is zal moeten blijken maar dit is in elk geval geen ja-knikker. Want Kompany heeft daar al zijn eerste fout gemaakt: hij heeft zich omringd met mensen uit zijn entourage en dat zijn dus allemaal ja-knikkers. Het feit dat hij een jeugdvriend zoals Floribert Ngalula, die 0,0 ervaring heeft als coach, een officiële functie als assistent coach geeft binnen de eerste ploeg is toch lachwekkend en Anderlecht onwaardig? En tot slot zetten ze Frank Arnesen aan de kant, die ze net 10 maand geleden met veel bombardie hebben binnen gehaald. Om dan zijn enorme netwerk niet te gebruiken en ze Kompany, opnieuw, toestaan zijn vriendjes zoals Nasri, Sandler, Chadli naar Anderlecht te halen. Ronduit amateuristisch beleid daar en een topclub onwaardig!

Denk niet dat Arnesen ontslaan veel gaat veranderen, het begint bij het beleid van Coucke - blind Ajax kopieren zonder de financiele slagkracht om èchte toppers erbij te halen gaat gewoon niet in een competitie waar de top breed bevolkt is door clubs die elk jaar ambitie tonen (club, Genk, Standard eventueel).

Dus vercauteren is hoofdcoach. Simons Davies is Veldtrainer en Kompany blijft speler/trainer. Anderlecht is voor mij toch een club waar de organisatie al een hele tijd totaal verdwenen is. Volgens mij weet niemand wat Kompany nu precies doet.

Vind het een beetje raar dat arnessen buiten vliegt ( oke sinds de komst van kompany op de achtergrond) maar toch waarom Davies niet buiten? Om een bluffer over Te houden voor kompany? De resultaten vallen tegen maar de ploeg heeft veel potentieel met verschaeren sambi lokonga saelemaekers sardella... Zijn aan een mooi project begonnem maar ze zullen tijd nodig hebben.

Misschien toch nog de Jong bij PSV assisteren, heeft toch een hoop ervaring. Daarnaast heb ik het idee dat Kompany bepaalde wie er kwam en weg mocht. Dus of deze mislukking totaal aan Arnesen te wijten is vraag ik me af.

Volgens mij wist binnen de club niemand meer echt wat z'n taak nu was. Brengt arnesen de spelers aan? Kiest Kompany ze? Zetten we jeugd? Gebruiken we de scouting? Ben wel blij met de aanstelling van Vercauteren. Weet altijd punten te pakken maardan nog, wie kiest de opstelling? Vincent of frankie? Lijkt me dat ze beiden dat wel voor hun rekening willen nemen. En wat doet een Davies dan als assistent? Pinnetjes zetten op het trainingsveld? Heb er maar het raden naar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Actuele wedstrijden

268 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 14 november
Het Inter Miami van David Beckham wil zijn bestaan in de MLS volgend seizoen nog altijd beginnen met een absolute sterspeler. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren