Roda-fans blokkeren hoofdingang stadion: ‘This is our home, f*ck off Vega’

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Mauricio Garcia de la Vega kon donderdagochtend het Parkstad Limburg Stadion niet binnen door toedoen van Roda JC-supporters. Een groep fans heeft de hoofdingang geblokkeerd met afzetlint en liet daarbij op spandoeken een duidelijke tekst achter voor de beoogde eigenaar van de club: “This is our home, f*ck off Vega”.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door almogaver)

Het blijft een bijzonder verhaal. Als ze mij zo zouden verketteren dan was ik allang weggeweest. Zegt misschien wel genoeg dat deze man daar niet eens van onder de indruk is en gewoon blijft komen. En dan kan je geen salaris vragen, maar als je in 3 maanden tijd bij een bijna failliete club voor 60.000 euro declareert dan is er iets goed mis.

3 oktober 2019 om 12:55

Absoluut mee eens. Het is gewoon heer raar dat een club noch ex-eigenaar geen of nauwelijks onderzoek heeft verricht naar De La Vega? Het is nu makkelijk dat De La Vega alle schuld krijgt (wat hij persoonlijk deed bij oa Real Murcia is niet goed), maar hoe krijg je het als club voor elkaar om met zo'n dubieuze zakenman in zee gaan. Welke 'capabele' eindverantwoordelijken hebben hier groen licht voor gegeven. Ik vind vooral dat stuk interessant. Want imo zijn die mensen (deels) verantwoordelijk voor de teloorgang van Roda.

3 oktober 2019 om 12:59

Maar die mogen van de Roda fans nog wel het stadion in.. Exact de reden waarom ik ze hersenloos noem in een andere reactie. Vega is het probleem niet, maar wel de zondebok. Ik zou ook geen cent in een club steken als de KNVB de overname nog niet goedgekeurd heeft. Dan klaagt men bij Roda dat hij wel zijn geld opeist voor zijn directeursfunctie, maar is dat nou zo raar? De andere directeuren werken er toch ook niet gratis.. Mensen die niet inzien dat de teloorgang / mogelijke ondergang van Roda niet de fout van Vega is, hebben er gewoon weinig kaas van gegeten; net zo weinig als het incapabele bestuur wat jij aankaart, want dat zijn de echte schuldigen. Misschien zelfs nog wel de RvC, want ook directeuren zijn vervangbaar.

3 oktober 2019 om 13:13

Moet je je een beetje inlezen. De heer Schroeff is oud en ziek en wou ervan af, en dacht iemand gevonden te hebben. Dat kan je die man niet kwalijk nemen.Het is echter niet handig om hem direct directeur te maken en hem een pinpas in de handen te duwen.Op zn minst omdat dat dus van de knvb al niet mag (eigenaar en directeur zijn), als ik het goed begrepen heb (zie bericht punten aftrek en boete)

3 oktober 2019 om 13:37

@Roman deels met je eens. Het bestuur van Roda is ook verantwoordelijk voor het binnen hengelen van de la Vega. Het is echter wel bijzonder dat de la Vega schijnbaar de club al bestuurt zonder dat hij oficeel de eigenaar is. Ook declareert hij al kosten van Roda maar zelf zou hij niet mogen investeren omdat hij op de KNVB wacht. Dat is toch zo krom als wat?

3 oktober 2019 om 13:00

Weggeweest?deze man is eigenaar van die club en heeft daar met zijn zuurverdiende centjes hard voor betaalt. Voor mijn part sluit hij de deur van het stadion en gaat hij de komende weken lekker golfen. Dat is zijn goed recht.toch jammer hoe er met twee maten wordt gemeten. Als het gaat over krakers die een pand kraken is de eigenaar heilig en zijn de krakers smerige ratten. Terwijl we in Nederland wel een acute huizenprobleem hebben dat alleen maar nog erger gaat worden door het stikstofprobleem, waardoor er meer mensen dreigen op straat te belanden.maar als een Mexicaanse eigenaar uit zijn eigendom wordt gezet. Dan is het prachtig en goed. Ondanks dat het probleem bij de Knvb ligt en zij nog geen goedkeuring hebben gegeven na een Bibob onderzoek.

3 oktober 2019 om 13:12

@onlogisch: Hahahaha, deze man heeft juist nog helemaal niets betaald. Dat is ook het hele eieren eten. En dat is niet alleen wat de supporters zeggen, maar ook het personeel, de directie (wat ervan over is) plus de lokale media. Dit heeft niets te maken met vergelijkingen die jij doet. Dit is een structurele zwendelaar die nooit naar binnen gehaald had moeten worden. Supporters en medewerkers zijn de dupe en die komen nu terecht op voor hun eigen belang.

3 oktober 2019 om 13:27

Niets betaald? Hij is toch grootaandeelhouder? Of kwamen die aandelen gratis in een zakje Lays chips?

3 oktober 2019 om 13:32

Sterk tegenargument. Als ze allemaal zo discussiëren daar in Kerkrade, snap ik wel waarom Roda JC diep in de rode cijfers zit.misschien heb je ook moeite met begrijpend lezen (VZ heeft nog steeds niet het alinea comment probleem gefixt). Maar feit blijft dus dat er met twee maten wordt gemeten tussen een Nederlandse vastgoed eigenaar en een Mexicaanse voetbalclub eigenaar.simpelweg mag deze man die eigenaar is van zijn club en daarvoor heeft betaald zijn club failliet laten gaan. En er is geen enkele supporter die hem kan tegenhouden.

3 oktober 2019 om 13:34

Krakers zouden ook eens kunnen proberen om gewoon te gaan werken voor hun geld ipv te parasiteren op de samenleving. Je vergelijking gaat echt compleet mank daar deze man nog euro heeft uitgegeven aan Roda.

3 oktober 2019 om 13:41

@onlogisch: zakje Lays chips was duurder geweest dan de symbolische euro die hij heeft betaald. Daaraan waren wel extra voorwaarden als investeringen verbonden, waar hij zich niet aan heeft gehouden. Maar waarom denk jij het beter te weten dan al die andere mensen (zowel resterende directie als betrouwbare lokale media)?

3 oktober 2019 om 13:50

En de supporters die nu de toegang blokkeren hoeven niet te gaan werken? Trouwens heel veel krakers werken ook hoor, het is niet zo dat die 24 uur per dag niets zitten te doen. Maar dat is een heel andere discussie.

3 oktober 2019 om 14:07

Hij heeft nog nergens voor betaald toch? Hoezo is hij dan eigenaar? Heel je vergelijking met krakers gaat ook niet op, want die doen het teminste nog om zelf in de basisbehoeften te voorzien. Deze Vega is gewoon een rasechte profiteur en oplichter...

3 oktober 2019 om 14:34

Logisch dat die man nog niets heeft uitgegeven. Snap echt dat hier mensen zijn die niet snappen dat hij pas geld gaat uitgeven als de overname rond is.

3 oktober 2019 om 14:35

Daarbij is niet Vega schuldig aan deze problemen maar juist de mensen die er al zaten. Misschien inplaats van Vega aanpakken de rest van die club aanpakken die daadwerkelijk schuldig zijn aan dit probleem.

3 oktober 2019 om 15:19

@misterafca net zoals de meeste supporters. Zitten vaak in de uitkering en hebben ook nog vaak 2 a 3 kinderen met een tokkiewijf erbij.

3 oktober 2019 om 15:20

@4ever4ajax serieus? Dan zit Roda JC wel in zwaar weer. Denk dat het ook het einde is van Roda JC dan.en dat kan je niet alleen aan La Vega afschrijven.

3 oktober 2019 om 17:28

Idd wat ik (als ondernemer) opmerkelijk vind is dat dit fiscaal gezien ook helema niet mag in dit land. Je mag helemaal niet "geen salaris maar wel duizenden euros " declareren. Loonbelasting enz die ontlopen word enz

Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat Vega wel kosten declareert in de naam van Roda, maar omdat hij nog geen eigenaar is geen geld in Roda kan steken? Lijkt mij toch heel vreemd

3 oktober 2019 om 12:48

Hij is directeur.

3 oktober 2019 om 14:37

Jij werkt toch ook niet voor niets? Jij declareert toch toch ook reiskosten? 60000 is wat overdreven zou niet weten waar je 60000 aan uit moet geven misschien hotelkosten.

3 oktober 2019 om 22:54

Onjuist. Je mag alleen kosten maken en reiskosten etc. Als je ook salaris hebt en dus loonheffing etc. Afdraagt dan nog mag niet meer dan de helft van je inkomen (loon) uit "kosten" bestaan. Als een nederlandse burger dit doet worden de 60 000 "kosten" teruggedraaid en als loon gezien door een belasting inspecteur en mag je over dat deel loonbelasting afdragen. Zou een mooie boel zijn, dan ben ik morgen een bv. Heb ik 0 euro loon als dga en heb ik zogenaamd kosten voor 4000 pm (lekker netto verdienen dus)

3 oktober 2019 om 23:07

Hij is op papier ook gewoon directeur. Dus zal inderdaad vast loonbelasting betalen.

4 oktober 2019 om 12:35

Niet dus want hij zegt 0 euro salaris te hebben. Wat niet kan en mag want dan schat de belasting jou fictief in op een dga salaris, en dat is meestal het gebruikelijke loon of ten minste 45000 per jaar , ook als je dit niet verdient moet je daar wel de lh over afdragen anders moet je een aanvraag doen tot vermindering loon , dat zie ik.Vega niet 1 2 3 doen . Belachelijk dat dit kan dit is gewoon belasting ontduiken

Ik snap aan de ene kant dat die Vega nog geen miljoenen geinvesteerd heeft als de Knvb nog geen goedkeuring gegeven heeft voor overname, maar hoe kan hij wel 60.000 euro declareren? Staat hij dan als werknemer op papier? Ik snap niets van wat ze daar in Kerkrade aan het doen zijn en ik dacht alles wel gezien te hebben na de bende bij onze eigen club. Hoop van harte dat Roda eruit komt en uiteindelijk weer in de eredivisie belandt, waar ze met een dergelijke geschiedenis en stadion mijns inziens gewoon horen.

3 oktober 2019 om 12:48

Is directeur.

3 oktober 2019 om 13:06

Volgens mij is het idee dat hij eigenaar wordt, en geen directeur

3 oktober 2019 om 17:48

Dus? Hij vraagt toch hoe hij 60.000 euro kan declareren? Nou, het antwoord is dat hij op dit moment directeur is.

3 oktober 2019 om 12:48

Het is gewoon onkunde van het bestuur / de directie dit. Men schuift alles op die Vega af, maar kijk nou eens naar je eigen als club en supporter zijnde. Die mensen voeren al jaren een verrot beleid waardoor het niet goed gaat met Roda. Dan wordt er aan de noodrem getrokken en gaan ze in zee met een dubieuze investeerder, maar niet de hand in eigen boezem steken als het dan fout gaat; dan hebben ze ineens geen verantwoordelijkheidsgevoel meer. Idem voor de fans van Roda die het bestuur steunen, want als Vega weg is, gaat het niet ineens beter. Dan is er nog steeds geen geld en zal er nog steeds een oplossing moeten komen. Daar is het bestuur gewoon niet capabel genoeg voor. Gaan ze hen dan ook het stadion niet meer in laten? Of is dan alles ineens weer koek en ei, want ten onder gaan onder het eigen bestuur is geen haar beter dan ten onder gaan onder een vreemdeling.

3 oktober 2019 om 13:07

Helemaal mee eens met jou betoog. Het moet beginnen met een capabel bestuur

3 oktober 2019 om 15:35

Maar daar heb je nu niets meer aan. Wat er in het verleden is gebeurd kun je niet meer veranderen en dan moet je naar het heden en de toekomst kijken. Die ziet er gewoon allesbehalve rooskleurig uit. De situatie van de club word met de dag slechter, er is geen draagvlak (meer), mensen trekken hun handen van de club af en overige (bestuurs)leden hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is voor een club wel echt een dodelijke cocktail, want gemeente Kerkrade kan ook bijna niets meer doen.

Die blijft gewoon tot Roda niet meer te redden is. Heb het idee dat die man hier ook gewoon oprecht van geniet, gezien zijn reactie op wat er gebeurde ik het stadion en het willen inhuren van nieuw personeel. De directie is kritisch op hem, maar vergeten dat hij over hun baan gaat als eigenaar (lees: ik lees ook dingen over dat hij nog geen officiele aandeelhouder is, dus dan begrijp ik ergens wel waarom hij nog niet betaald heeft). Deze man gaat, hoe meer men hem tegen gaat werken, de club gewoon laten klappen en dan kan men een herstart gaan maken op een niveau waar Roda absoluut niet thuis hoort. Maar agh, daar blijven het hersenloze supporters voor. Ze denken het beste voor de club te doen, maar omdat denken niet hun beste eigenschap is, hebben ze niet door dat ze het alleen maar erger maken. Dit wordt de ondergang van Roda, mark my words.

3 oktober 2019 om 13:10

Misschien op termijn dan wel de start van FC Zuid-Limburg. Om het positief te benaderen...

3 oktober 2019 om 13:51

Nee dat zal nooit gebeuren. Dat is hetzelfde als je van Ajax Feyenoord en Utrecht fc Randstad wilt maken. Gaat niet gebeuren

3 oktober 2019 om 14:15

Nee dankje, FC Limburg mag een utopisch idee blijven.

3 oktober 2019 om 14:39

@ patje en rick Tsja, dat kan je wel roepen maar als er uiteindelijk 1 club overblijft (wat gaat gebeuren uiteindelijk) is het resultaat hetzelfde

3 oktober 2019 om 14:41

Wel een club met binding in de regio met supporters en sponsoren. Niet helemaal hetzelfde resultaat dus.

Het blijft me verbazen det de verantwoordelijken voor het binnenhalen van deze kerel volledig buiten schot blijven. Het is niet dat de historie van deze meneer uitblinkt van positieve invloeden haha, het is zo kortzichtig om de focus volledig hierop te leggen. Het zou veel breder aangepakt moeten worden als de club je zoveel lief is.

3 oktober 2019 om 15:26

De positie van Roda JC word wel ontzettend verbloemd door een miljonair die de boel op loopt te kraaien met opportunistische uitspraken dat hij de club wil redden als andere investeerders ook instappen. Er is een reden waarom deze De La Vega de voorkeur kreeg boven die miljonair, namelijk omdat er geen investeerders zijn die in willen stappen. Er is gewoon geen draagvlak vanuit het bedrijfsleven en dan zit je al snel te zoeken naar buitenlandse investeerders. Er zijn er maar weinig die in de huidige situatie in willen stappen, als ze het uberhaupt al zouden willen.

Ik, als buitenstaander, verbaas me erover hoezo andere buitenstaanders, waaronder de media zo negatief tegenover de supporters staan. ‘Hersenloze actie blabla’ ... die jongens die hun club vanaf hun 6e levensjaar tot waarschijnlijk hun graf, de vernieling in geschopt zien worden door een onbetrouwbare passant! Daarnaast zijn de verantwoordelijke van het binnenhalen ook van de horizon verdwenen? Een trainer, directeur, speler zijn over het algemeen passanten. Die jongens zullen Roda altijd een warm hart toedragen. Ik praat zo’n actie zeker niet goed, maar het is toch op z’n minst heel begrijpelijk... er is geen geweld gebruikt wat ik op de beelden zag, hooguit dreigend, maar als je het verleden van die man er op na houdt stelt dit niet zoveel voor!

3 oktober 2019 om 12:55

Je bevestigt alleen maar mijn standpunt: de actie is begrijpelijk, maar ik praat het niet goed. Er zit een verschil tussen begrijpelijk en een logische/goede keuze. Daarom noem ik ze hersenloos. Tevens ook uit eigen ervaring, aangezien ik er genoeg van mijn eigen club ken (lees: Maasgebouw aanvallen, etc.). Die mensen hebben het beste voor met de club, maar moeten het gewoon bij supporten houden, want het verstand is gewoon ver te zoeken. Daarnaast is ‘een onbetrouwbare passant’ als Vega niet de aanleiding van hun ondergang; die is al jaren geleden ingezet, want Roda voert al jaren geen goed beleid. Nu hebben ze een zondebok gevonden, maar als Vega weggaat, gebeuren er niet ineens wonderen, want dan zit je met hetzelfde incapabele bestuur opgescheept die een investeerder nodig hebben (lees: dan is je beleid sowieso al niet goed) om de boel te kunnen redden. PS: spreek me volgende keer gewoon aan ipv een deel van m’n reactie te quoten om punten te scoren

3 oktober 2019 om 18:05

Onzin. De supporters zijn al jarenlang boos, alleen zet deze droeftoeter nog een stap verder en doet dat vooral uit eigen belang, waar het hiervoor vaker simpelweg mismanagement was.het is al jaren kut bij Roda en dat had met onbekwaamheid te maken. Deze eikel is aan het jatten.

3 oktober 2019 om 14:39

We hebben toch soort van afgesproken dat de overheid een monopolie heeft op geweld? De manier waarop deze idioten handelen klopt ook gewoon van geen kant. Ik schrok behoorlijk van de reactie van de politie, die de man aan zijn overlieten. Ik ben het zelf met zat mensen oneens, maar moet er niet aan denken om ze zo naar buiten te sleuren of ze hun werkplek niet laten betreden.

3 oktober 2019 om 15:28

Het probleem is wel dat diezelfde supporters allemaal geruchten horen over mensen die zouden willen investeren en daar blindelings intrappen, terwijl het allang duidelijk is dat er helemaal geen draagvlak (meer) is. Die denken dat er zo weer een ander opstaat als deze Mexicaan vertrekt, terwijl de realiteit helaas heel anders is. Niet voor niets kwamen ze bij deze dubieuze De La Vega uit. Alle partijen denken het beter te weten, maar intussen verslechtert de situatie van de club met de dag.

Als die hersenloze supporters niet mee bemoeit hadden was dela vega allang weggeweest. Ik zou ook blijven zitten als niemand ingrijpt om hem te beschermen afgelopen vrijdag. Wat een stel debielen waren dat. Kan de gemeente kerkrade het stadion voor het wmc gebruiken om de 4 jaar ook mooi toch

3 oktober 2019 om 13:01

De Le Vega wil zich laten uitkopen….. Hij heeft 0 betaald en 60k gedeclareerd… en nu wil hij een afkoopsom.. koekoek.

3 oktober 2019 om 15:32

De La Vega probeert zoveel mogelijk geld uit de club te halen. Al z'n daden tot nog toe duiden daarop. Die man gaat niet weg tot hij echt niet meer anders kan of als het spreekwoordelijk 1 voor 12 is. Dat deze man weigert te vertrekken terwijl niemand hem daar wil zien, zegt wat dat betreft eigenlijk wel genoeg.

Het doet me echt pijn om te zien wat er in Kerkrade gaande is. Ik kan me de machteloosheid bij de fans zo goed voorstellen als je je club zo richting de afgrond ziet gaan. Maar ja, met het track record van De la Vega mag dit eigenlijk ook geen verrassing heten. Roda is al ruim een decennium bestuurlijk aan het knoeien en het binnenhalen van deze mafketel kan weleens de druppel zijn. Hoe dan ook, veel sterkte voor alle werknemers en supporters.

Het zijn wel een stelletje ezels bij roda dit is als de zoveelste keer dat ze met een een of andere idioot in zee . Zoek het liever dichterbij er zijn vast wel mensen die het wel goed voor hebben met de club

Deze man is gewoon een Oplichter snap niet dat er niks tegen gedaan kan worden natuurlijk is het superdom dat ze in zee zijn gegaan met hem maar dit kam toch niet zo doorgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger91
S. MarzoVerdediger92
R. AlbergMiddenvelder96
R. KlaasenMiddenvelder90
P. PflückeMiddenvelder92
N. VossebeltMiddenvelder91
J. CrouxAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren