De Telegraaf: ‘Het wordt een steeds lastigere keuze voor Erik ten Hag’

Donderdag, 3 oktober 2019 om

Ajax boekte woensdagavond in en tegen Valencia (0-3) de tweede overwinning in de groepsfase van de Champions League. Het team van Erik ten Hag was eerder al met identieke cijfers te sterk geweest voor Lille (3-0) en zodoende ligt de weg naar de knock-outfase van het Europese miljardenbal wagenwijd open. De media in Nederland zijn daags na de triomf van Ajax in Mestalla positief maar tegelijkertijd ook realistisch.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Erik ten Hag doet er goed aan om in Europa aan deze opstelling vast te houden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door porque)

Merkte gisteren ook aan mijzelf dat ik kritisch was na een 3-0 overwinning in Valencia. Waanzin. 6 punten uit 2, 6 voor, 0 tegen. Ik ben na een nachtje slapen slechts trots. Ondanks dat het moeizaam ging is dit natuurlijk razend knap. Bizarre is dat Ajax al 12! uitwedstrijden op rij niet meer heeft verloren in Europees verband. Bayern, Juve, Benfica, Spurs, Real, Valencia. Bizarre tijden om ajacied te zijn.

3 oktober 2019 om 07:40

Opvallend ook als je het vergelijkt met de buitenlandse pers. Die zijn vele malen positiever dan dat wij dat zijn. Toch kan ik me meer vinden in de Nederlandse. Misschien is het ook die kritische mentaliteit die er voor zorgt dat Ajax staat waar het nu staat.

3 oktober 2019 om 07:41

Ajax is subtop en klopt aan de deur van wereldtop, momenteel. Dat is wat ik persoonlijk vind. Je merkt het ook in het gedrag van de Ajax supporters, we worden telkens kritischer. Onana die dit seizoen bewijst gewoon een keeper te zijn die bij de top niet zou misstaan. Ik vind hem bijvoorbeeld beter dan Kepa is. In de omschakeling zijn wij dodelijk, terwijl we gister bij vlagen mooi spel speelde. Ook horen wij inmiddels wat meer respect te hebben richting Ajax zelf. Valencia staat bekend als een dodelijk counter-ploeg en speelde gister gewoon goed. Wat geluk en fantastisch keeperswerk hebben de nul gehouden.

3 oktober 2019 om 07:48

Natuurlijk had er minimaal 1 van valencia ingemoeten maar ajax zelf ook nog op de paal en lat he. Tweede helft domineerde ajax. Daar hoor je dan ook weer vrij weinig over. Heerlijke en terechte overwinning al met al.

3 oktober 2019 om 09:02

Dr mario. Precies dit. Ik zat op de bank en leek het gewoon normaal te vinden.. jaren geleden zou dit als een stunt gezien worden. Mooie tijden voor ajacieden

3 oktober 2019 om 09:06

@drmariohaha had ik ook dat kritische. Vooral toen Siem erin kwam. Waarom geen Marin vertrouwen geven. Maar ja EtH bewijst keer op keer dat hij weet wat hij doet

3 oktober 2019 om 11:44

Owja... Die is er ook nog, Ravzan Marin, geen idee eigenlijk wat hij kan

3 oktober 2019 om 09:53

@dr.mario: Wel grappig dat heel lang werd gezegd, "ajax speelt heel leuk voetbal, maar wint uiteindelijk niet van topclubs. Die maken die paar kansen af en that's it". Nu was gisteren Valencia ons oude "ajax" en wij speelden als topclub. Heeft helemaal niets met geluk te maken, maar met kwaliteit. Natuurlijk heb je een andere wedstrijd als Valencia de pingel erin schiet, maar dat deden ze niet. Buitenlandse pers praat over Ajax als vorig jaar, met heel veel respect en is unaniem lovend. Hier in Nederland moeten we gaan zeiken, zo jammer.

3 oktober 2019 om 11:32

Er lag ontzettend veel ruimte op het middenveld, maar dat lokte Valencia ook uit.. Ajax zette vaak massaal druk tot aan Cillessen en de verdedigers bij de cornervlag aan toe. Dan worden de ruimtes vanzelf super groot, tenzij je verdedigers op de middellijn kunnen verdedigen. Maar daar zijn Blind en Veltman veel te traag voor. Ik kan er moeilijk de vinger op leggen of dit door Ajax kwam of dat Valencia ze juist zo massaal naar voren wilde lokken om de ruimtes voor de counter te vergroten.

3 oktober 2019 om 13:05

Je bent niet de enige. Ik ben ook slechts trots en rationeel gezien presteert Ajax geweldig. Maar het went, het wordt normaal. En dat is nog het meest bizarre van alles. Betekent niet dat er nog genoeg te verbeteren valt. Concentratie moet omhoog, verdediging moet beter spellen en nog wel meer. Effectiviteit is prima .

Wat erg zeg er vielen wat ruimtes op het middenveld. Afzeiken kunnen we in Nederland als de beste. Nee het ging zeker niet allemaal perfect maar bij Valencia gelukkig ook niet. Alsof je 90 minuten lang Valencia van kansen af weet te houden, dat lijkt me ook vrij onmogelijk..... de efficiëntie van Ajax was natuurlijk subliem al hadden er nog wel een paar bij gekund

3 oktober 2019 om 07:48

Het is zeker niet realistisch om Valencia negentig minuten lang van onze goal te houden, maar er moet zeker nog gesleuteld worden aan het beter verdedigen. Veltman speelde gisteren prima, maar toch ga ik er van uit dat Alvarez tenslotte op Joel's plek komt te spelen. Iets oogt nog erg kwetsbaar bij Ajax. Het is voor Ten Hag alleen nog moeilijk om deze stap te maken omdat Marin nog niet brengt wat hij zou moeten brengen. Ondanks alles pak je zes punten tegen goede clubs en laat Onana tweemaal zien dat hij een kandidaat is voor de top van Europa.

3 oktober 2019 om 08:05

Ik denk dat er echt nog een middenvelder bij moet. Als Alvarez er af gaat, is Marin je enige alternatief, tenzij je vanalles wilt gaan verschuiven in je veld. Het lastige is momenteel ook dat Veltman het gewoon heel goed doet, dus die haal je er ook niet zomaar uit. Misschien kan Ajax in de winterstop nog wel een speler van een hoog kaliber halen, als het ze weer lukt weer door te komen in de CL.

3 oktober 2019 om 08:32

Nee, als je de jeugd bedoelde dan wel. Gravenberch gewoon erbij halen.

3 oktober 2019 om 08:58

Alvarez had gisteren 1 ongelukkige actie, maar ook heel veel nuttige ingrepen. Die gooide zich letterlijk overal voor.

3 oktober 2019 om 12:09

Als verdediger is Alvarez absoluut heel goed, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat ze misschien zelfs beter met Sinkgraven en Martinez hadden kunnen voetballen. Jammer dat ze die zo makkelijk hebben laten gaan.

3 oktober 2019 om 13:59

Vergeet Eiting niet, en Gravenberch komt er ook aan. Er is bewust geen opvolger voor Lasse gehaald vanwege de aanwezigheid van die jongens.

3 oktober 2019 om 08:33

Er zit verschil tussen afzeiken en een kritische blik natuurlijk. De media zijn allemaal toch tevreden over het resultaat en benoemen ook wat er heel goed ging en welke spelers erg goed waren. Daarnaast benoemen ze ook de punten waarop Ajax wat geluk heeft gehad en wat er beter kon, aangezien de 0-3 helemaal niet zo vanzelfsprekend was als dat het achteraf leek. Ik vind dat ze dit keer niet overdreven kritisch zijn hoor. Dat zijn ze wel eens geweest, maar in dit geval, nee volgens mij niet. Inderdaad wel subliem efficiã«nt potje van Ajax, precies op de juiste momenten toeslaan ook. Ajax begint een beetje de trekken van een echte (europese) topploeg te krijgen, ook als het even wat minder gaat pakken ze de tegenstander netjes in en winnen ze hun wedstrijden 'gewoon'.

Je kan dus ook zeggen , dat ondanks dat alles nog niet zo goed loopt , behaalt Ajax wel goede resultaten. Kun je nagaan wat er gebeurd als alles wel goed loopt. Maar het moet zeker beter en hopelijk gaat dit ook gebeuren . Als je Ten Hag hoort praten gaat dit ook steeds beter worden. En daarbij kan Ajax nog altijd terug vallen op de eigen jeugd , daar kan ook een oplossing vandaan komen. Als je kijkt naar Jong-Ajax en Ajax onder 19 , dan lopen daar spelers die bijna rijp zijn voor het eerste , dus het zou me niet verbazen als er dit seizoen nog een jeugd-speler zijn doorbraak maakt...

Heb genoten van de effectiviteit van Ajax, maar het was voor mij na gisteravond wel duidelijk dat Alvarez toch niet op het middenveld hoort. Als je de poulefase overleeft en tegen de echte topploegen speelt, kom je daar niet mee weg. Martinez kan je rustig laten staan, Alvarez moet je gewoon laten concurreren met Veltman. Marin was de beoogde topaankoop voor het middenveld, maar die kan simpelweg het niveau gewoon (nog) niet aan. Heb je toch een klein probleem. Hopen dat een Gravenberch zich snel en geweldig ontwikkelt, want er moet wel iets meer voetbal vanuit het middenveld komen natuurlijk. Al met al, 6 punten uit de 1e 2 duels, 6 goals, 0 tegen. Kan je natuurlijk niks van zeggen, geweldige uitgangspositie, maar dat de balans veel en veel beter moet is wel duidelijk.

Prachtig resultaat , matig potje ... je speelde grote delen van de wedstrijd feitelijk zonder middenveld. Donny had een snipperdag , Alvarez werd aan alle kanten voorbij gelopen en Martinez had zijn dag niet. Het pakte gister allemaal prima uit , maar Valencia was minimaal gelijkwaardig. Maar waar Cillissen matig stond te keepen , was Onana fantastisch.

Het is nog steeds zoeken naar de beste elf. Ten Hag heeft twee linies die beter moeten presteren om vorig seizoen te evenaren. Er is absoluut een vol glas, maar het moet beter. Ziyech gaf dat na de wedstrijd ook meteen aan. Toch zijn we de Europese campagne goed begonnen en hebben we zes punten. Heel belangrijk.

3 oktober 2019 om 08:04

Er ontbreekt nog een middenvelder bij Ajax. Alvarez komt voetballend te kort en Marin is er nog niet klaar voor. De rest van het elftal zou ik niet wijzigen. Eventueel Alvarez op de plek van Veltman, maar bij dat penalty moment zag hij er ook niet goed uit.

Toch bijzonder he: als we er een paar jaar geleden weer eens af gingen na voor je gevoel de hele wedstrijd te hebben bepaald tegen een pakweg Milan, Madrid of PSG dan was het omdat ze Ajax leuk mee lieten doen maar als zo'n club even aanzette ze de wedstrijd wel even naar zich toetrok. Alleen de absolute top wint op deze manier wedstrijden in de CL zeggen we dan en is dat niet precies de positie waarin Ajax nu zit? Natuurlijk kan het beter maar moet eens zien wat Ajax doet in de CL en hoe de wereldpers er naar kijkt. Dan mag zo'n Telegraaf die trots ook weleens mogen laten blijken.

3 oktober 2019 om 08:11

De resultaten van dit seizoen zijn ook heel hoopgevend, maar het spel is niet zo overtuigend als vorig seizoen. Tegen Lille merkte je dat de verdediging soms gatenkaas is achterin en ook tegen Valencia wordt je gered door Onana en de tegenstander die een penalty de tweede ring inschiet. Ik zeg niet dat de overwinning onverdiend was, maar het had net zo goed gelijk kunnen worden. Daarnaast had ik bij 2 goals het gevoel dat Cillessen beter had kunnen reageren. Maar goed, uiteindelijk telt het resultaat en staat Ajax gewoon bovenaan.

3 oktober 2019 om 08:55

Ik had ook bij twee tot drie kansen het gevoel dat Ajax meer had moeten scoren. Dus zeker kan alles beter. Gaat mij om te opvatting dat wanneer zo'n club tegen je speelde het aloude jongens tegen de mannen titeltje kwam en nu Ajax zelf zo ver is wordt daar veel minder mee gedaan. Natuurlijk moet Ajax naar een hoger niveau groeien maar het hoeft tegen zulke clubs nog niet om gewoon top resultaat te halen.

vd Beek moet echt lager op het middenveld staan. Denk nog steeds dat een middenveld met Martinez, Promes en vd Beek het beste is. Ik zou als ik Ten Hag was deze opstelling eens gaan proberen. Onana, Dest, Veltman, Blind, Nico; vd Beek, Promes, Martinez; Ziyech, Traore, Tadic. Daarbij kan Huntelaar ook op de plek van Traore om hem rustig te brengen.

3 oktober 2019 om 08:48

En Neres? Tadic in de spits is juist de kracht van Ajax in de CL. Ik denk dat het spel moeizamer wordt met een vaste '9'.

Bijzonder dat verschil in benadering tussen binnenlandse en buitenlandse pers 😂 wel opvallend ook dat de rechterkant teveel diepte zou hebben, terwijl de eerste helft veel gevaar over de eigen linkerkant kwam doordat nico ergens voorbij promes hing. Ach, ook wel eens lekker zo een effectief potje, ze kunnen het dus wel. Nu verder bouwen om mooi spel te koppelen aan effectiviteit. Ben wel klaar met die analisten die deze ploeg steeds maar vergelijken met vorig seizoen. Denk dat die zijn vergeten dat we toen ook geen kans hadden in eindhoven, thuis gelijk speelden tegen heracles en zelfs later in t seizoen verloren van feye en heracles. Dat team viel pas echt in elkaar rond de matches tegen madrid qua spel en resultaat.

Genoeg stof voor discussie met deze brede Ajax selectie:- Dest is aanvallend goed, maar verdedigend kwetsbaar. Dus Mazraoui en Veltman zijn de alternatieven- Veltman maakt teveel domme overtredingen en kaarten in het centrum, aan de bal wel goed. Schuurs en Alvarez de alternatieven- Alvarez oogt log en traag. En voetbalt meer terug en breed, dan des Ajax. Lang, Gravenberch, Marin zijn de concurrenten.- En voorin (en op 10) kun je heel rouleren met Tadic, Ziyech, Promes, Van de Beek, Neres.ik vind het wel een zwaktebod dat Siem de Jong ingebracht wordt; feitelijk is die afgeschreven, heeft de laatste maanden weinig laten zien. Had dan een jong talent a la Lang, Gravenberch of Ekkelenkamp ingebracht.

3 oktober 2019 om 09:46

Dat jij hem hebt afgeschreven betekent niet dat Ten Hag dat heeft gedaan, laat staan dat hij 'feitelijk' is afgeschreven.

3 oktober 2019 om 13:57

Inderdaad, blijkbaar laat hij wel wat zien op de training, want vorig jaar werd hij gewoon verhuurd hoor, hij komt er echt niet in op basis van zijn prestaties uit het verleden. PS je vergeet Eiting bij je opsomming van alternatieven.

Dit schrijven de Spaanse kranten over Ajax.en hier lopen we alleen maar te zeiken over een middenvelder of een aanvaller die misschien iets lager of hoger moet staan. Later we met zij n allen trots zijn dat er een Nederlandse club weer meedoet in Europa..!!!de Spaanse media zijn onder de indruk van het optreden van Ajax in het Champions League-duel met Valencia (0-3 zege) op woensdagavond. De enige Nederlander die kritiek krijgt, is Valencia-doelman Jasper Cillessen.as introduceert Ajax als de Europese grootmacht van weleer, die de wetten van het toernooi kent. 'in de Champions League krijg je een tik wanneer je het niet verwacht. De tegenstander kan je zelfs vermorzelen, ook al verdien je dat niet. Mede daardoor is de Champions League de Champions League en heeft Ajax er vier gewonnen.'de krant heeft ook lyrische woorden in petto voor de huidige ploeg uit Amsterdam. 'ajax is een team dat rondrent als jonge eekhoorns, geraffineerd springend van tak naar tak zonder het ronde nootje aan hun voeten te verliezen, en dat geleid wordt door de twee veteranen Blind en Tadic aan de twee uiteindes van het veld.'cillessenas stelt ook dat Cillessen verkeerd gepositioneerd stond bij de openingstreffer van Hakim Ziyech en dat hij zich daarna niet herpakte. 'de Nederlandse keeper had zijn avond niet en had bij zijn weerzien met Ajax meer kunnen doen bij alle tegengoals.'andere media sloten waren ook kritisch op Cillessen en waren eensgezind over het hoogtepunt van de avond. 'ziyech hoefde niet in het strafschopgebied te komen om de tribunes op te schrikken met een kanon uit zijn linker, die als een wiskundige parabool over de verraste Cillessen heen viel', aldus Marca, dat naast Ziyech ook Donny van de Beek en Andre Onana aanstipte als uitblinkers.laatstgenoemde hield namelijk opnieuw knap zijn doel schoon. 'het was logisch dat Valencia zou profiteren van het risicovolle spel van de Nederlanders met zoveel aanvallers en een hoge druk. Valencia dook keer op keer op voor de neus van Onana, maar het ontbrak aan het geluk dat Ajax had', beweert Marca, dat desondanks genoot van de uitploeg. 'de charme die Ajax vorig seizoen opwekte bij neutrale fans door heel Europa is niet verloren gegaan. Het blijft een fascinerend team dat de kijker verleidt op basis van snelheid en precisie, met een vleugje anarchie in de aanval dat het systeem van de tegenstander ontregelt.'el Mundo Deportivo sloot zich daar in andere bewoordingen bij aan. 'ajax overmeesterde Mestalla en vernietigde Valencia met aanvallend voetbal. De verticale drang naar voren van Ajax, een team met een bewonderenswaardig offensieve geest, zorgde ervoor dat Mestalla constant met het hart in de keel zat. Het is een harde klap die zo snel mogelijk vergeten moet worden. Valencia lijkt veroordeeld tot de strijd om de tweede plaats met Chelsea.'

Wel grappig jongens dat er zoveel kritiek is op Ajax. Dit en dat, en zus en zo. Winnen 'gewoon' met 0-3 in Mestalla - het had ook 2-5 kunnen zijn - en nog hebben ze in NL wat te zaniken. En maar over de omschakeling lullen......kijk er maar eens echt goed naar, en dan zul je zien dat in de eindfase van een gevaarlijke contra counter Ajax vaak een overtal heeft. 5:3 of gister zelfs 6:3. Zou dat misschien de reden zijn dat er op het laatste moment nog heel vaak een Ajacied tussen zit? Al dat doemdenken man! Even naar dit rijtje uitwedstrijden kijken jongens; Benfica, Bayern, AEK, Kiev, Real, Juve, Spurs, en nu PSV en Valencia..... niet één keer verloren !! Wat een mazzel zeg! Ga toch weg man......Als Barca dat doet spreken ze van een unieke reeks, als wij dat doen is het geluk. Het kan altijd beter, maar Ajax behoort weer tot de wereldtop. Zo, moest ik ff kwijt 😉

3 oktober 2019 om 13:55

Niets tegen in te brengen, wat een lijst met tegenstanders zeg, had je een paar jaar geleden toch niet voor mogelijk gehouden, toen we steeds zaten te worstelen met die voorrondes!

Lekker om een brede selectie te hebben, Ajax gaat weer veel wedstrijden spelen dit jaar. Vorig jaar brak het ons op tegen Spurs dat we eigenlijk geen vervanger hadden voor Neres en met Dolberg moesten spelen i.p.v. Tadic in de spits. Nu hebben we met Promes erbij gewoon een extra topper voorin. Mazraoui, Schuurs, Eiting, Marin, en natuurlijk the Hunter zijn ook goede wissels. Gravenberch en Lang gaan we hopelijk vaker zien in de Eredivisie. Overmars heeft weer briljant werk verricht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

263 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 12 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Zakaria Labyad: ‘Toen hij tekende bij Ajax, leek het alsof het gisteren was’

Zakaria Labyad beleefde na zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax een 'mentaal gevecht' met zichzelf. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler stapte in de zomer van 2018 over naar Amsterdam, waar...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren