Nieuwe dreun voor Roda JC: KNVB reageert met puntenaftrek

Woensdag, 2 oktober 2019 om

Roda JC Kerkrade was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws vanwege de perikelen rondom beoogd investeerder Mauricio Garcia de la Vega en de Limburgers hebben nu een nieuwe dreun moeten incasseren. De KNVB meldt woensdag namelijk dat de club is bestraft met de aftrek van drie punten en twee geldboetes van respectievelijk 2.500 euro en 10.000 euro.

De voetbalbond is tot deze beslissing gekomen vanwege ‘wijzigingen in de structuur van de club’, waardoor Roda de regels van de KNVB heeft overtreden. Directeur Hessel Meijer laat aan regionale omroep 1Limburg weten dat de sanctie te maken heeft met de aanwezigheid van Garcia de la Vega. Hij zou onder meer hebben nagelaten om stukken over de herkomst van gelden in te dienen en draagt bovendien ‘meerdere petten’ binnen de organisatie.

De Mexicaan is namelijk zowel de directeur, als de beoogde eigenaar van de club. Garcia de la Vega weigerde vooralsnog echter om geld in Roda te steken, waardoor de Limburgers momenteel financieel aan de grond zitten. In de afgelopen dagen werden al verwoede pogingen ondernomen om hem uit de club te werken. Zo werd hij vrijdag door boze supporters uit het stadion gezet en meldde maandag het kantoorpersoneel van de club zich ziek.

Garcia de la Vega wordt binnen de club gezien als de schuldige van de puntaftrek. Roda kan overigens nog wel in beroep gaan tegen de beslissing van de KNVB en blijft, als het tot dat besluit komt, zolang op zes punten staan. Als de straf definitief wordt komt de club met drie punten op de laatste plek van de Keuken Kampioen Divisie terecht.

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, reageert als volgt: "Wij volgen net als velen de ontwikkelingen bij Roda JC. Niet alleen omdat we als KNVB verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de competities, maar vooral omdat we begaan zijn met Roda JC en de supporters. Het brengt ons wel in een ingewikkelde situatie, omdat hier drie losse elementen samenkomen. Allereerst is daar de rol van de licentiecommissie, die onafhankelijk van de KNVB uitspraak heeft gedaan over Roda JC na toetsing van de licentievoorwaarden. Daarnaast organiseren wij als KNVB de competitie en kan dit besluit uiteraard direct invloed hebben op de voortgang van de competitie. Als laatste zijn we nauw betrokken bij de leden van de KNVB, zo ook bij Roda JC."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door sirius)

Als ze willen promoveren zal het toch via de nacompetitie moeten, dus die 3 punten eraf maakt niet zoveel uit... periode is het hoogst haalbare

2 oktober 2019 om 17:45

Een periode titel zal ook moeilijk worden om te pakken, staan niet voor niets onderaan lijkt mij. (Of bijna onderaan)

2 oktober 2019 om 17:54

Ze zijn zo goed als failliet als Vega weg gaat bij de club.

2 oktober 2019 om 18:14

Staat al een andere investeerder klaar Gérard. Vega drukt ze er alleen maar verder in met zijn declaraties. Roda is hem liefst vandaag nog kwijt

2 oktober 2019 om 18:22

Ojah, dat is nieuws voor mij. Voor hoeveel wilt hij het overnemen van Vega.wie is de persoon en wat is zijn vermogen?

2 oktober 2019 om 19:06

Vega heeft er een symbolische 1 euro voor betaald, met zijn eigen toegewezen salaris en dergelijke heeft hij nog 60000 euro uit de onderneming ontrokken. Hij zou de teringbende die de Mexicaan achterlaat eigenlijk gratis moeten krijgen.

2 oktober 2019 om 19:12

Dat is leuk, maar die andere investeerder heeft al duidelijk aangegeven dat hij niet alleen de kar gaat trekken.dus het zal een groep met ondernemers moeten worden die een reddingsplan gaan opstellen.

2 oktober 2019 om 19:16

Gerard13, ik meen dat het een groep ondernemers is.

2 oktober 2019 om 19:40

@excellent, de groep van Ger Senden bedoel je dus. Het vangnet was voordat Garcia instapte al klaar.

Seizoen is toch al verloren, die 3 punten aftrek maken niet veel uit als je een periode haalt. Echter wordt het er niet beter op met deze perikelen.

Roda moet werkelijk de ene naar de andere klap incasseren. Of het temaken heeft met wat daar vrijdag gebeurde, weet ik niet. Hoop dat het goed komt daar. Blijft gewoon een club met Eredivisie uitstraling.

Waar was de knvb toen hij instapte dan? Waarom niet werken met bankgaranties zodat je zeker bent dat het geld komt?Waarom hem eerst directeur maken voordat hij zijn afspraken nakomt? Waarom gebeurt dit keer op keer bij zogenaamde investeerder in het betaald voetbal? Vragen vragen vragen...

2 oktober 2019 om 17:53

Omdat de club het allemaal niet goed uitzoekt, ze zien geld en raken dom. Volledig de fout van Roda hier.

2 oktober 2019 om 17:55

Hij is aanwezig en trekt intern al wat aan de touwtjes binnen Roda, maar zijn voorgenomen overname wacht nog op goedkeuring van de KNVB en dat zou zomaar fout af kunnen lopen net als Jordania bij Den Bosch. Het probleem zit in het beleid bij Roda de afgelopen jaren. Het water staat ze tot aan de lippen, dat iedereen die beweerd geld te hebben als koning wordt behandeld, in de hoop de benodigde euro's te ontvangen, om te overleven. Dan neem je dus een risico tegen een onbetrouwbare investeerder aan te lopen. De KNVB heeft regels opgesteld samen met de Clubs en handhaafd deze terecht. Niemand moet naar de KNVB wijzen de schuld ligt bij de Clubs. Wanbeleid brengt je in deze situatie.

2 oktober 2019 om 17:58

Waar had de Knvb moeten zijn toen hij instapte? Roda moet zelf de zaakjes op orde hebben richting de Knvb. Pas als dat niet het geval is dan grijpen ze in. Nu is dat dus blijkbaar niet meer het geval. Btw, deze club heeft toch geen levensvatbaarheid meer? Altijd gezeik en problemen met de investeerders daar.

2 oktober 2019 om 18:40

Waar was het bestuur van Roda toen deze man wilde instappen haha. We leven hier toch niet in de omgekeerde wereld? Welke onbenul haalt deze gast binnen terwijl er nergens iets positief over hem te lezen valt en zijn eerdere zaken? Wie maakt hem directeur? Men zou de verantwoordelijke hiervoor juist het stadion moeten uitdagen met pek en veren.

3 oktober 2019 om 01:18

FYNRD, bankgaranties voor de 1 euro die hij heeft betaald?

Ik vind dat je sportief en zakelijk gebied gescheiden moet houden. want de voetballers op het veld (al stelt dat niet zoveel voor😂) hebben hun best gedaan voor die punten en snoept de KNVB de punten van hun af omdat het bestuur kut is

2 oktober 2019 om 18:52

Dat gaat natuurlijk niet, aangezien het 1 club is! Het zakelijke gedeelte staat in dienst en in samenhang met het sportieve..

Snel die man eruit! Verder met een bestuur met betrouwbare mensen die het beste voor hebben met de club. Bij Roda moet de gedachte van promoveren ook maar eens plaats gaan maken voor de gedachte van een financieel en sportief stabiele club. Een investeerder uit kerkrade staat klaar had ik gelezen. Ga met hem in zee, kort op salarissen van de duurdere spelers en bouw toch gewoon een regionaal team op. Het is altijd korte termijn visie geweest in Kerkrade, die zal toch eens plaats moeten maken.

2 oktober 2019 om 18:02

Die man er uit werken heeft geen zin. Dit is geen probleem van de laatste maanden. Is al 10 jaar wanbeleid en bijna faillissementen. Deze man is volgens Schrouff alle afspraken nagekomen en steekt pas wat geld in de club als de overname definitief is (zie Jordania Den Bosch). Nee het probleem ligt niet bij "die man".

2 oktober 2019 om 18:29

1 van de weinigen die ik iets zinnigs zie schrijven vind het zelf ook volkomen logisch ken niemand die een huis koopt en betaald zonder te weten of die ook echt eigenaar mag blijven

2 oktober 2019 om 18:54

Maar je hoeft als potentiele eigenaar, jezelf er geen zwaar overbetaalde baan als directeur te geven en andere manieren te vinden om geld uit de club te trekken waar je 1 euro voor de aandelen van hebt gekregen en verder niks aan heb besteed om te onderhouden..

2 oktober 2019 om 18:58

Hij neemt helemaal geen salaris dus overbetaalde baan is onzin. Wel declareert hij sommige onkosten was laatst te lezen. Sommige verzinnen gewoon dingen om alsnog gelijk te halen.

2 oktober 2019 om 19:03

Ze hebben daar meer aan wat goede mensen en verstandig beleid, dan aan een zak geld. Die Schrouff heeft er blijkbaar ook al heel veel geld ingestoken en je ziet waar Roda nu staat. Op deze manier is t een bodemloze put.

2 oktober 2019 om 19:15

Dus hij steekt er pas geld in als hij definitief is overgenomen, maar hij trekt er wel geld uit terwijl hij Roda nog niet in zijn bezit heeft? Dit vind ik wel heel krom

2 oktober 2019 om 21:43

Bjp79 ik snap je punt dat hij er nu nog geen geld in steekt. Zo had ik het nog niet bekeken. Maar als alles nog niet definitief is is die, 60000 aan declaraties natuurlijk ook vreemd.

2 oktober 2019 om 23:08

4x 30.000€ is al 120.000€ verder alle tickets, hotelkosten voor de hele familie etc

Zo zonde dat de supporters/spelers van Roda JC hier uiteindelijk de dupe van worden. Ik weet voor de rest de ins en outs niet van het verhaal en zeker niet hoeveel geld er nodig is etc. Ik hoop dat bij een eventueel faillissement, Ajax en PSV misschien een gift kan doen want ik ben van mening dat een club met zo een mooi stadion en een redelijke supportersgroep nooit mag omvallen.

2 oktober 2019 om 18:54

Wat hebben PSV en Ajax eraan om Roda overeind te houden? Die willen juist de eredivisie inkrimpen naar 16 clubs.

2 oktober 2019 om 22:36

Aub niet, Roda uit is vaak verlies voor ons psv + hoe vaak moet Roda nog gelopen worden? Maken niet echt goede keuzes daar heb ik het idee.

Dat de supporters er genoeg van hebben is volkomen begrijpelijk. Ik geloof ook niet dat dit soort mensen die hun woorden niet waarmaken het beste voorhebben met de club of het NL voetbal. Echter wat ik mij wel afvraag, hoe kan het dat soort mensen voet aan de grond krijgen bij Roda. Korotaev ook een zeer recent voorbeeld. Beide heren zijn natuurlijk onschuldig tot het tegendeel is bewezen maar het lijkt er wel verdacht veel op dat diegenen binnen Roda die beslissen dat dergelijke financiers welkom zijn hun werk ook niet goed hebben gedaan.

2 oktober 2019 om 19:42

Wanhoop. De club staat op omvallen en heeft niet veel meer te kiezen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat gezegde is op Roda ook het geval. Er zijn gewoon geen alternatieven meer en dan zijn buitenlandse investeerders (hoe dubieus dan ook) de enigste redding.

Ik begrijp dat het allemaal niet leuk is voor de supporters, maar Roda JC is natuurlijk al vele jaren een zieke club. Zonder Nol Hendriks bijvoorbeeld was het wellicht 25 jaar geleden al afgelopen geweest met de club. En vervolgens is er dan nog een commissie geweest die nadrukkelijk opriep tot een fusie te komen en de krachten te bundelen. Maar de mensen die daar aan werkten moesten zo nodig worden bedreigd door mensen die zelf geen kwartje in de club staken. Vervolgens komen er een stel niet echt betrouwbare figuren kijken of ze zich via de club kunnen verrijken.als de club morgen om dondert dan moet men nog maar eens heel kritisch naar al die rare beslissingen kijken voor men anderen de schuld geeft.

Ik begrijp niet waarom je als sponsor nog in deze club zou stappen. Deze constructie met het wisselen van de (mede-)eigenaar is echt lachwekkend. Logisch dat de KNVB een grens trekt, niet aan de regels houden betekent een boete en mogelijk puntenaftrek. Ik heb niet scherp wat het draagvlak van een club als Roda is, er zijn redelijk wat Limburgse clubs en Kerkrade is toch ook geen hele grote stad. Een fusie tussen alle Limburgse eerste divisieclubs zou toch niet heel gek zijn lijkt me.

2 oktober 2019 om 18:38

Kerkrade heeft 40.000 inwoners , 10.000 meer dan bv Heerenveen die aantallen zeggen niet zo heel veel. Een fusie ging jaren geleden niet door omdat Fc Limburg geen support zou krijgen van Fortuna en mvv fans...vrees einde verhaal voor Roda Jc.. ooit een prima club in de eredivisie

2 oktober 2019 om 18:43

Tja, een Sunderland AFC overkomt het ook. Soms loopt het nu eenmaal zo. Eeuwig zonde, dat wel.

2 oktober 2019 om 19:01

Verschil is wel dat Heerenveen bijna geen concurrentie in de omgeving heeft. Alles buiten Leeuwarden dat van voetbal houdt gaat naar Heerenveen.bij Roda heb je op relatief korte afstand Fortuna, Mvv, Monchengladbach. Denk dat Roda zonder een suikeroom als ome Nol een club voor linkerrijtje eerste divisie of onderkant eredivisie is. Beetje net als Excelsior de laatste jaren. Daar moet je dan ook je uitgavenpatroon op aanpassen. Ik weet bijvoorbeeld niet wat dat stadion kost, maar dat is veel te groot. Zitten er in de eredivisie ook nooit meer dan 15.000..

2 oktober 2019 om 21:35

Kerkrade niet, maar de omliggende gemeenten vormen de Parkstadregio, 250.000 inwoners. Genoeg voor een profclub dus. Fusie willen supporters niet. Dat is water en vuur.

Ik dacht dat je als KNVB de taak hebt om clubs te helpen. Daar helpen boetes toch helemaal niet bij. Zeker niet in deze situatie. Van die boetes wordt alleen de KNVB beter terwijl die er moeten zijn voor de clubs. Dat je ze bestraft met puntenaftrek is nog tot daar en toe. Maar steek nu dan ook de helpende hand toe.

2 oktober 2019 om 18:54

De Knvb is er om de competitie eerlijk te organiseren. Daar horen regels bij. Die regels moeten gehandhaafd worden.

2 oktober 2019 om 19:40

Als club heb je natuurlijk wel de verantwoordelijkheid om je aan de regels van de Knvb te voldoen. Gebeurt dat niet, kunnen daar boetes op staan. Dat is niet eens zo vreemd. Wat ik lachwekkend vind is dat een of andere bobo van de Knvb aankomt met uitspraken als: "wij volgen net als velen de ontwikkelingen bij Roda JC. Niet alleen omdat we als Knvb verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de competities, maar vooral omdat we begaan zijn met Roda JC en de supporters.". Waar waren ze dan toen de situaties bij AZ, FC Twente, Agovv, Haarlem, BVV en RBC mis dreigden te gaan? Waarom werden die zaken pas bekend toen het allang te laat was? De Knvb volgt helemaal niets en anticipeert pas als de boel al op barsten staat.

3 oktober 2019 om 23:46

Als de Knvb zich er mee gaat bemoeien weet je dat het zo goed als voorbij is.zie: FC Wageningen, FC Haarlem, SC Veendam Agovv, RBC , Svv, Vlissingen, etc.

5 oktober 2019 om 02:05

Dat is een te makkelijk excuus voor clubs waar het draagvlak nihil was op het moment dat ze failliet gingen en waar het toekomstperspectief ook bijna 0 was. De Knvb is toezichthoudend, niet leidend in het wanbeleid van clubs... Mijn punt is vooral dat de Knvb vaak pas weet heeft van zaken als het kwaad allang geschied is. Dat 1 of andere bobo vervolgens zegt wel begaan te zijn met clubs in het betaalde voetbal, is zowel lachwekkend als complete onzin.

Ik snap iets niet. de KNVB en/of Licentie commissie moeten een overname toch eerst goedkeuren voordat iemand een club kan overnemen? Waarom en hoe kan deze Mexicaanse heer dan opeens de club overnemen terwijl zijn hebben en houden nog niet is goedgekeurd. Den Bosch had precies hetzelfde vorig jaar.

Het zal toch niet zo zijn dat deze dubieuze passant de ondergang van Roda gaat zijn?! Als de Knvb zo betrokken was bij Roda, hadden ze deze man wel getoetst voordat deze man de kans kreeg om geld uit de club te halen en ook nog eens voor boetes ging zorgen! Dit begint zo wel een uitzichtloze situatie te worden. Allemaal weer woorden voor de buhne vanuit de Knvb, maar de Knvb heeft allang laten zien zelden weet te hebben van de situatie van clubs waardoor passanten of overenthousiaste megalomanen de boel helemaal kapot kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
K. LuijckxVerdediger91
S. MarzoVerdediger92
R. AlbergMiddenvelder96
R. KlaasenMiddenvelder90
P. PflückeMiddenvelder92
N. VossebeltMiddenvelder91
J. CrouxAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren