KNVB overweegt nieuwe talentencompetitie na rondje langs alle clubs

Woensdag, 2 oktober 2019 om

De KNVB onderzoekt de mogelijkheden om een nieuwe competitie op poten te zetten. Het gaat om een landelijke competitie voor spelers tot 21 jaar en directieleden Nico-Jan Hoogma, Eric Gudde en Art Langeler gingen de laatste anderhalf jaar bij alle Nederlandse profclubs langs om de interesse in een eventuele nieuwe competitie te peilen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij een competitie voor spelers tot 21 jaar zitten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Lijkt me dan logisch dat de "jong "teams in de KKD dan weer gewoon echt het tweede team worden dwz het reserve team zonder leefdtijdsclausule.

2 oktober 2019 om 17:39

Denk dat ze ze uit de KKD gaan halen. Wel een probleempje want nu Roda failliet gaat heb je straks nog maar 15 teams in de KKD zonder de jeugdteams. Dat zal ook betekenen dat de televisierechten niets meer waard zijn en FOX waarschijnlijk afstand neemt.

2 oktober 2019 om 17:43

Lijkt me niet. Dan is de KKD gedoemd als een nachtkaars uit te gaan. Lijkt me ook niet dat Ajax - PSV - AZ en Utrecht hiermee akkoord gaan net als de teams in de 2de en 3de divisie. Je ziet gewoon dat de talenten beter worden afgeleverd aan het eerste.

3 oktober 2019 om 11:45

Beetje onzin we hebben decennia lang zonder teams in de kkd gezeten en toen werden ze ook goed afgeleverd. Soms via een omweg.

Verdwijnen de beloftes dan uit de kkd? Denk dat Ajax psv az en Utrecht hierop tegen zijn.

2 oktober 2019 om 17:35

Lijkt me niet, dan gaat FOX lastig doen.

2 oktober 2019 om 18:05

En gelijk hebben ze. Heb de laatste tijd regelmatig gehoord (o.a. De Jong en Malen) dat het voetballen in de Kkd, dus tegen meer weerstand, ze erg goed heeft gedaan en zich erdoor goed ontwikkeld hebben. Het draagt dus bij aan een goede talentontwikkeling en daarmee de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal. Het zou echt een teken van niet-solidariteit voor het Nederlandse voetbal als je de huidige Jong teams uit de KKD zou halen.

2 oktober 2019 om 23:15

Maakt de knvb wss niks uit. Zoals brard, als t goed is, laatst al zei: knvb wil dat het Nederlandse voetbal een breedtesport ipv prestatie en kwalitatief hoogstaand

Was dit alweer vergeten. Eerste draft was echt matig. YL tickets voor winnaar u21 competitie is lachwekkend. Die spelers kunnen YL nieteens meer spelen, maak dan YL ticket voor kampioen van o17 of nog beter (imo) ga naar u16 en u18 als belangrijkste teams ipv u17 en u19. Kampioen u18 YL ticket, dus allemaal nog speelgerechtigd voor YL jaar erna. Dan kan een u21 competitie wel. De Eredivisie is een competitie waar tieners vaak al minuten kunnen pakken, geen idee of een u21 competitie een uitkomst gaat bieden. Lijkt me alleen nodig als u19 weg gaat. Daarnaast het verplichten van een volledig nieuw team kan voor veel clubs financieel niet optimaal zijn, daar spelen spelers van 18-20 dan vaker, veel in die leeftijd In contractspelers dan al. Dat is een extra kostenpost. Maak het dan op zijn minst optioneel. Hoop dat uiteindelijk plan beter is dan plan van paar maanden geleden.

Is dit omdat Feyenoord de boot van de KKD heeft gemist? Ik zie Jong ajax veel liever in de KKD spelen, weerstand veel hoger dan tegen leeftijdsgenoten.

2 oktober 2019 om 17:53

Waarom zou er alleen vanuit oogpunt Feyenoord gedacht worden? Het is in ieder geval goed dat er wordt nagedacht over verbeteringen wat laat zien dat er innovatief gedacht wordt. Of dit een goede of minder goede gedachten is kunnen we op dit punt nog niet schrijven. Ik wacht af wat er de komende maanden naar buiten gebracht wordt. Gelukkig is het een redelijk democratisch proces en heeft iedere club de kans zijn of haar wensen kenbaar te maken zodat er een passende oplossing voor iedere club gevonden kan worden.

2 oktober 2019 om 19:43

@cyberize7x: allemaal leuk en aardig, ben zeker wel voor innovatie. Je kan alleen niet blijven veranderen van opzet natuurlijk. Daarnaast is het democratisch proces leuk, de betaler (fox) heeft hier echter een hele belangrijke stem (wie betaalt, bepaalt). Waarom zouden AZ, Utrecht, PSV en Ajax hierin mee willen gaan?

2 oktober 2019 om 17:54

En uiteindelijk dus ook beter voor het Nederlands voetbal. Betere weerstand voor talenten van Jong Ajax, Psv, AZ en Utrecht betekent meer spelers die het eerste halen en eventueel doorgroeien naar grotere competities en Oranje.

2 oktober 2019 om 21:59

Maar nu mag Jong Ajax geen beker meer spelen. Een soort 2e bekertoernooi voor talenten kan best leuk worden. Vaak spelen die clubs leuker en meer onbevangen dan 1e elftallen.

Mis de context hoe het eruit moet gaan zien. Maar als ik het nu lees, wordt het het zelfde als het al was voordat de piramide kwam. De Jong teams, moeten tegenstand krijgen. Niet op een achterveldje op maandagavond tegen elkaar spelen.

Was toch al een tijdje bekend dat er een nieuwe O21 competitie aanzit te komen? Meerdere clubs hebben al aangegeven te stoppen met het O23 elftal en die uit de voetbalpiramide te halen omdat die nieuwe O21 competitie er aan zat te komen.

Ik lees nu allemaal dat de jong teams weg moeten. Maar besef wel de kkd teams dan gigantisch in haar eigen vingers zal snijden. Fox heeft alleen de kkd rechten gekoxht voor de jong teams ajax en psv. Als die verdwijnen en roda ook isndje competitie niks meer waard. En krijg je belgische toenstanden met 8 clubs in de 2e divisie.

Dus gewoon weer naar de beloften competitie zoals voorheen, alleen dan ipv onder 23 naar onder 21? Dan gaan we er toch op achteruit denk ik, want juist de volwassen tegenstanders in de KKD en lager, zorgen voor een betere doorstroming.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren