FC Utrecht ontvouwt ambities en onthult nieuwe algemeen directeur

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

FC Utrecht verandert de structuur van de directie, met Thijs van Es als nieuwe algemeen directeur in de Galgenwaard. Joost Broerse blijft aan als commercieel directeur en de oud-speler gaat zich volledig richten op de ontwikkeling van corporate partnerships, terwijl Jordy Zuidam niet langer manager voetbalzaken is, maar technisch directeur. De veranderingen zijn onderdeel van een driejarige strategie en visie om de groei van de club op korte termijn een boost te geven.

“Met de benoeming van Thijs van Es tot algemeen directeur wordt beoogd de snelheid van besluitvorming binnen FC Utrecht te bevorderen”, verklaart voorzitter Pieter Leyssius namens de raad van commissarissen in een reactie op de clubsite. “Hiermee kunnen we slagvaardiger worden wat belangrijk is voor de realisatie van onze strategie.” Van Es en Zuidam vormen statutair gezien de directie van Utrecht.

“Ik ben er natuurlijk trots op om benoemd te worden tot algemeen directeur van de club van mijn stad, FC Utrecht”, reageert Van Es op zijn aanstelling. “Op het technisch domein presteren we de afgelopen vier seizoenen in de subtop. En ook maatschappelijk realiseren we steeds vaker onze ambities. Het is zaak om op alle vlakken, zowel intern als extern, door te blijven ontwikkelen en daarmee structureel een subtopper te zijn. Daar gaan we in de komende jaren alles aan doen, met de visie als leidraad.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door droppie)

Zoals Van Es aangeeft zijn wij van plan om structureel een subtopper te worden in Nederland. Kunnen direct al die praatjes van voornamelijk supporters van Ajax/PSV/Feyenoord de kast in dat wij onszelf als “dark horse” voor de top 3 zien. Allerlei supportersgroepen van andere clubs benoemen continu dat FC Utrecht een aanval op de top 3 wil doen, terwijl dit helemaal geen mogelijkheid is. Kijk één keer naar het steeds groter worden verschil in budget met de traditionele top 3 en je ziet dat wij in niks een “dark horse” zijn. Fijn dat Van Es dit aangeeft zodat die fabeltjes de wereld uit kunnen.

1 oktober 2019 om 17:20

FC Utrecht heeft zeker de potentie wel om de top aan te vallen. Dat zag Johan Cruijff al in 1988. Het heeft het achterland, de centrale ligging en de infrastructuur. Het ontbreekt enkel aan goed beleid en een investeerder die wel goed investeert.

1 oktober 2019 om 17:25

De centrale ligging is wat dat betreft een vloek en een zegen. Je bent namelijk binnen 20 minuten in de ArenA en makkelijk bij andere stadions. Een aanzienlijk aantal voetbalsupporters zijn dan ook voor andere clubs dan de plaatselijke FC.

1 oktober 2019 om 17:55

De centrale ligging zegt niet zoveel. Zoals Caeser al aangeeft ben je dan ook snel bij veel andere clubs. Verder is de infrastructuur voor veel clubs geen probleem waardoor dat voor Utrecht ook niet een overduidelijk voordeel oplevert ten opzichte van de rest. Ik denk niet dat Utrecht aanzienlijk uit zichzelf zal groeien en vooral meegroeit met de markt net zoals andere clubs die daar voordeel mee kunnen halen. Elke club heeft potentie als de juiste beslissingen worden genomen.

1 oktober 2019 om 17:57

Dat heeft inderdaad te maken met de centrale ligging, maar niet met het feit dat de Arena en andere stadions snel te bereiken zijn. Utrecht is een universiteitsstad. Veel mensen komen naar Utrecht om te studeren en blijven daarna in de stad wonen omdat de centrale ligging meer mogelijkheden geeft voor het plannen van een carrière. Die mensen waren dus al supporter van een andere club toen zij naar Utrecht verhuisden.

1 oktober 2019 om 18:02

De centrale ligging is juist lastig voor Utrecht. Achterland klinkt leuk en aardig, maar grote groepen mensen in de stad Utrecht zijn voor Ajax. En in steden als Amersfoort en Hilversum is praktisch iedereen voor Ajax. Wanneer een stad ter grote van Utrecht in pak en beet Friesland lag dan waren we een topclub geweest. Want waar PSV half Brabant trekt, daar kunnen wij helaas nauwelijks de helft van de provincie Utrecht naar het stadion trekken.

1 oktober 2019 om 19:29

@Alkmaar54: infrastructuur? Als je buiten Utrecht naar het stadion wil, is het geen pretje hoor. Je kan er immers niet met de trein komen en moet dan de bus of tram eerst pakken. Daarnaast zoals velen hier vermelden zegt de centrale ligging niet heel veel met al die andere clubs in de nabije omgeving.

1 oktober 2019 om 17:30

Het kan aan mij liggen , maar utrecht is toch al structureel een subtopper. Of zie ik dit verkeerd?

1 oktober 2019 om 17:50

Dat geklets moet je negeren. Ajax en Psv hebben niets met Utrecht van doen. Compleet waanzin om dat mee te nemen in de doelstellingen. CL gelden trekken de verhoudingen scheef.ikzelf vind de doelstellingen van Utrecht op deze manier wel wat karig en vaag. Subtop Nederland is Utrecht altijd wel geloof ik. Ambitieuzer is het om eens per 3 jaar groepsfase EL te halen. Echter ontbreekt mij een beetje het verhaal erachter. Hoe wil Utrecht dit gaan doen? Jeugdopleiding net als AZ? Dat is wel echt een lange termijnsstrategie en geen 3 jaar.het huidige selectiebeleid komt op mij ook nogal chaotisch over. Er lopen iets van 8 aanvallers bij en meerdere aanvallende middenvelders. Bovendien zijn de transferinkomsten van afgelopen jaren niet gebaseerd op enige vorm van beleid, maar op en het aantrekken van buitenkansjes.

1 oktober 2019 om 18:08

Misschien heb je gelijk over de vaagheid van onze doelstellingen. Maar eens per 3 jaar groepsfase EL halen is lastig voor Utrecht. Als wij een gouden jeugdlichting als AZ hebben dan is het mogelijk. Maar in alle eerlijkheid kunnen clubs als AZ en Utrecht met hun kleine begroting niet groepsfase EL beloven. Dan krijg je te hoge verwachtingen bij het toch al kritische Utrechtse publiek. AZ heeft dan nog het voordeel dat het publiek wat meer “gezelligheidsmensen” zijn. Bestuurders in Utrecht kunnen geen te hoge verwachtingen uitspreken, dan sta je binnen de kortste keren op straat.

Vorige week las ik overal moord en brand dat er bij Feyenoord na zes maanden geen Algemeen directeur, een interim was aangesteld, lees ik vandaag de ze bij Utrecht al twee jaar geen AD hadden. En toch ging het in die periode niet zo heel slecht met de club.

1 oktober 2019 om 17:54

Dat verschilt per situatie. Utrecht heeft blijkbaar genoeg middelen en mensen om de club draaiende te houden. Heeft ook te maken met het gebrek aan concurrentie vanaf de middenmoot misschien. Daar waar Feyenoord het niet kan verooloven om te stagneren, want de concurrentie loopt snel weg, zowel in de ED als de EL. Bovendien is daar de organisatie vrij instabiel en is een jeugdopleiding een redelijk gevoelig orgaan wat je niet kan laten verloederen, ook gezien concurrentie uit het binnen en buitenland.

1 oktober 2019 om 17:57

Bij Feyenoord is er ook wel heel wat meer mis. Daar is geen (sportief) beleid en er is sprake van verval. Dat is bij Utrecht niet het geval. Bovendien zijn de doelstellingen en andere verschillen niet te vergelijken. Feyenoord is in alles groter.

Wat moet je hier nou mee. Utrecht is al structureel een subtopper. Met de resultaten van de afgelopen seizoenen en kwaliteit van de selecties waarmee prima resultaten zijn behaald vind ik dit geen ambitie. Natuurlijk zijn Ajax en PSV te hoog gegrepen, maar een aanval op plek 3 lijkt me op sportief gebied een doel wat Utrecht toch echt wel moet hebben. De top 2 is duidelijk, maar Utrecht moet met Feyenoord, AZ en Vitesse toch echt strijden om plek 3. Dat zal niet altijd lukken, maar je moet toch ambitie hebben.

Je kunt wel van alles willen veranderen door een hoop papieren maatregelen, uiteindelijk zijn het maar kleine papiertjes die echt het verschil maken, genaamd geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.PSV3619
6.Vitesse3410
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. KerkAanvaller208
S. MakienokAanvaller31
K. PetersonAanvaller11
M. van RooijenAanvaller10
M. PaesKeeper180
J. ZoetKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Nederland
14 fans
Verdediger, 40 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren