OGC Nice zet stelende ploeggenoot van Kasper Dolberg op straat

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Lamine Diaby-Fadiga is niet langer speler van OGC Nice, zo maakt de Franse club via de officiële kanalen bekend. Les Aiglons melden dat de achttienjarige aanvaller het horloge van ploeggenoot Kasper Dolberg uit de kleedkamer heeft gestolen en dat om die reden besloten is om de wegen te laten scheiden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Logische maatregel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door london calling)

Als je als club deze jongen gelijk een aanbod doet, schaad je de club meer als dat je sportief vooruit gaat.

1 oktober 2019 om 17:02

Misschien ook wel een goaltjes dief ... RKC zoekt nog scorend vermogen.

1 oktober 2019 om 17:18

Dit schijnt een groot talent te zijn. Gelijk toeslaan als Ajax zijnde. Samen met een andere club contracteren, gelijk bij die club spelen en dan zie je in de zomer wel hoe en wat.

1 oktober 2019 om 17:51

Haha ga weg man, mag hopen dat nota bene Ajax zich toch niet verlaagt tot dat niveau.

1 oktober 2019 om 17:04

En wat denk je van in de kleedkamer?! Je zult maar bij Paris fc spelen en je club haalt iemand binnen die er nniet voor terug deinst om spullen van medespelers in de kleedkamer te stelen. Natuurlijk hoeft deze jongen niet eeuwig te boeten voor zijn foute gedrag maar om nu als Paris fc direct toe te slaan dat is gewoon erg laag.

1 oktober 2019 om 17:41

Die jongen is nog jong, 18 pas. Dat hoeft niet alles met de manier der liefde te bedekken, maar tot zover is het een jeugdzonde die hij begaan heeft. Een hele domme, die door zijn bekendheid als profvoetballer verregaande consequenties heeft, maar als hij van zijn fouten en alle commotie daaromheen geleerd heeft, dan moet hij een tweede kans kunnen krijgen. Hij zal zijn hele leven sowieso niet meer van het stempel afkomen en het zal hem blijven achtervolgen, dus dat is al een levenslange straf. Het wil ook niet meteen zeggen dat hij een notoire kleptomaan is. Paria FC zal er wel goed aan doen om hem extra door een psycholoog te laten begeleiden de komende twee a drie. Misschien dat die jongen uit een minderbedeeld gezin komt en moet leren met rijkdom om hem heen en verleidingen te leren omgaan en

1 oktober 2019 om 18:10

Kijk eigenlijk best wel uit naar de kleedkamer humor die deze knul gaat ontvangen. Medespelers die met kettingen hun spullen vastmaken voor hij binnenkomt, nooit als laatste in de kleedkamer laten zijn. Die gozer zal niet normaal kunnen pissen zonder dat er een paar grappen komen. Hopelijk voor ons halen ze de roddelpers.

1 oktober 2019 om 18:40

Te makkelijk om een jonge werknemer van 18 die steelt meteen op straat te zetten. OGC Nice had dit ook slimmer kunnen oplossen,zonder media aandacht.bij elke profclub gebeurt wel iets schandaligs,maar het haalt het nieuws zelden,puur omdat ze dit gewoon intern oplossen. Wat voor nut heeft het om te weten dat Pietje een voorwerp van Jantje stal ? en waarom zou je Pietje niet gewoon helpen om een beter mens te worden,ipv hem meteen te dumpen ?

1 oktober 2019 om 19:54

Paria FC is wel een heel leuke autocorrect in deze context

2 oktober 2019 om 00:36

Haha, ja ik had ‘m ook al zelf opgemerkt bij het teruglezen en dacht: ik laat ‘m lekker staan. Spontane humor komt soms uit onverwachte hoek. 😊

1 oktober 2019 om 17:23

Paris Fc staat laatste in de Ligue 2 dus die zullen wel wanhopig zijn ofzo. Vind het zelf ook onbegrijpelijk

1 oktober 2019 om 17:23

De voetbalwereld is opportunistisch. Als een club geld kan verdienen aan een speler, dan zullen zij hem (koste wat kost) in huis halen. Kijk naar Joey Barton, Luis Suarez, Paolo di Canio en er zijn nog meer (oud)spelers die, op z’n zachts gezegd, buitensporig / crimineel gedrag op en naast het veld vertoonden, die (elders) een tweede kans hebben gekregen.

1 oktober 2019 om 17:29

Apocalyps,je vergeet er wel bij te melden dat Suarez, Di canio en Barton ook nog wel echt konden voetballen. Van deze jongen weet ik dat niet want ik heb hem nooit zien spelen.

1 oktober 2019 om 17:36

Het verschil is natuurlijk ook dat deze jongen iets bij zijn eigen teamgenoot heeft gedaan wat er voor zorgt dat hij totaal niet meer te vertrouwen is en het niet meer een werkzame situatie is. Van mij hoeft deze jongen echt niet eeuwig te boeten maar Paris fc moet wel heel wanhopig zijn dat ze dit nu doen.

1 oktober 2019 om 17:58

Massive, Joey Barton heeft een teamgenoot in elkaar geslagen en ik dacht bij dezelfde teamgenoot een brandende sigaret in zijn oog uitgedrukt. Dat weerhield clubs er niet van om hem aan te nemen, en Barton z’n lijst is indrukwekkend...

1 oktober 2019 om 18:10

@Elninoo,Het schijnt een groot talent te zijn. Als hij zich goed ontwikkeld, dan werkt hij zichzelf weer terug naar het hoogste niveau. Zo niet, dan heeft hij zijn eigen glazen al ingegooid. Nee, ik vergat dat niet. Ik heb het vaker geroepen dat clubs hun zogenaamde principes laten varen als een speler (buitengewoon) presteert. Barton heeft o.a. een brandende peuk bij een teamgenoot in zijn oog uitgedrukt. Suarez heeft twee tegenstanders gebeten en iemand racistisch bejegend. Di Canio scheen een doorgewinterde facist / racist te zijn. Mijn punt is dat zij ondanks hun walgelijke gedragingen toch elders kansen kregen geboden. Zo ook deze knul, al is het op een lager niveau.

1 oktober 2019 om 20:43

Tuurlijk kan dat gedrag niet. Maar voor mij als teamgenoot zou het voor mij anders voelen als 2 mensen conflict hebben en 1 lost het extreem op of dat er een dief wordt binnen gehaald daardoor je constant op je spullen moet letten en die kerel voor Niemand te vertrouwen is.

1 oktober 2019 om 19:45

Maar maar komen hoor. Zijn toch geen horloges van 70k hier

1 oktober 2019 om 20:25

Heb ook zo een gast in mijn team gehad hele kleedkamer leeg gehaald inclusief scooters en auto's met vriendjes!

Logische maatregel verdienen Al veel geld en Dan zoiets

Het feit dat ie het horloge vergoedt, betekent dus dat hij het niet meer in bezit heeft. Hij heeft het dan verkocht neem ik aan. Ik vind het ontslag logisch. Als iemand op het kantoor van OGC Nice dit had gedaan, was ie ook ontslagen.

1 oktober 2019 om 17:01

Het horloge waar het omgaat is een horloge dat met het jaar heel veel in waarde stijgt. Dolberg word hier dus hoe dan ook benadeelt ook al krijgt hij de dagwaarde van het horloge op dit moment vergoed.

Goed om een duidelijke streep te trekken. Dat zal bij mij op het werk ook gebeuren. Dus bij een publieke baan moet dat zeker

1 oktober 2019 om 16:50

Misschien omdat hij het horloge van Dolberg heeft gejat? Dan staat het in de kop nog vrij netjes.

1 oktober 2019 om 16:55

Het is het horloge van Dolberg. Wat moeten ze dan in de titel zetten? On; Vraag me af hoe die jongens bij zijn nieuwe club hem aankijken op de eerste dag. Ik zou zoiets nooit kunnen en zou me kapot schamen naar Kasper. Zou als speler van Paris straks niet graag naast hem zitten in de kleedkamer maar over een tijd is iedereen het vergeten, maar het is wel een gigantische naaistreek

1 oktober 2019 om 16:58

Sorry, foutje aan mijn zijde

1 oktober 2019 om 17:40

Telegraaf heeft “contract van dief horloge Dolberg ontbonden” dus ik snap dat je niet gelijk wist dat het van hem was

1 oktober 2019 om 16:59

Het feit dat het Dolberg's horloge is... man man man. Ontslag was natuurlijk het minimale. Die jongen mag blij zijn dat ze niet tot vervolging overgaan.

1 oktober 2019 om 17:02

Klopt. Jammer dat Nice er geen meer werk van heeft gemaakt. Dieven hoor je kei hard te straffen zodat ze het afleren. Nu komt hij er veel te makkelijk mee weg.

1 oktober 2019 om 17:10

Dolberg moet aangifte doen bij diefstal. Maar hij komt hier veel te goed mee weg. Niks geen sanctie behalve ontslag. Geef hem minstens 120 uur taakstraf oid. Heeft ie nog iets van een straf

1 oktober 2019 om 18:55

Joe Roganja, tuurlijk, want de geschiedenis heeft wel bewezen dat dieven die je keihard aanpakt natuurlijk nooit meer misdaden plegen en na hun keiharde straf nooit meer iets gejat hebben, ....... Manman, als iets bewezen is, dan is het dat pure repressie op geen enkele wijze bijdraagt aan het terug brengen van de criminaliteit. Het is simpel, als je alleen uit pure vergelding denkt en niet kijkt naar de redenen van het strafbare gedrag of iets wilt doen aan de omstandigheden waaronder iemand tot zijn daden is gekomen, dan kom je nooit een steek verder.

1 oktober 2019 om 19:39

@constant kante Daar ben ik niet in zijn geheel mee eens, met name als je naar de recidive percentages kijkt van tegenwoordig ligt dat op 45%-50%. Weliswaar nog een heleboel, maar straffen om te straffen draagt eveneens bij aan het voorkomen van criminaliteit, al is het maar voor de tijd dat een persoon in de cel beland. Sommige dieven leren naar mijn inziens wel af.

Poeh aardig horloge... Met dat geld kan ik een aardige hypotheek krijgen. Los daarvan heb je natuurlijk met je poten van andermans spullen af te blijven!

Schandalig dat een andere club hem meteen een aanbieding heeft gedaan. Ik zou zo een figuur niet bij me in de kleedkamer willen hebben. Leuk voor zijn toekomstige teamgenoten. Alle waardevolle spullen inlveren bij de leider whahahaa

1 oktober 2019 om 17:13

Iedereen verdient een tweede kans. Maar laat hem maar zweten, dit is wat erg snel.

1 oktober 2019 om 21:49

Volgens mij zijn we wel ergere dingen tegen gekomen in het voetbal dan een 18 jarige die steelt.er is een lange lijst met top spelers die op allerlei manieren in aanraking gekomen zijn met justitie, soms voor veel ernstiger zaken, die ook gewoon een tweede kans hebben gekregen (of gewoon vrolijk bij dezelfde club door kunnen spelen).valt natuurlijk niet goed te praten, maar zeker als het de eerste keer is mag je zo'n jongen toch wel een tweede kans geven.

Gratis talentvolle spits voor Feyenoord? Wel terecht natuurlijk, dit kun je niet in het team handhaven.

Wordt Dolberg gerold op de foto? Voor dergelijk vergrijp is er idd maar 1 sanctie: ontslag Je zult em maar in de kleedkamer erbij blijven hebben als zoiets gebeurd is,dat zou een ongezonde situatie zijn

Logisch dat de club dit doet lijkt me logisch zou in het bedrijfsleven ook gebeuren. Jammer dat dit soort gasten niet eerst bestraft kunnen worden zodat ze een aantal jaar geen andere club kunnen krijgen. Dan leren ze er wat van nu gaat hij vrolijk bij een andere club aan de bak en niemand die er meer naar omkijkt.

Zou als club zijnde ook 3 keer nadenken voordat ik hem binnenhaal. Dan zou je haast elke speler een kluisje moeten geven omdat er 1 tussen zit die niet te vertrouwen is. En ja dan kunnen mensen zeggen hij is nog jong en hij maakt een fout. Maar een horloge van 70k rollen vind ik wat anders dan wanneer een snotaap een zakje snoep jat.

Ik hoop dat degenen die nee op de poll hebben gestemt trollen, want dit gedrag is natuurlijk onacceptabel. Elk bedrijf moet werknemers ontslaan die stelen. Moet er niet aan denken de kleedkamer te delen met een dief...

Het mannetje heeft via sociale media, waar hij er natuurlijk van langs kreeg, gereageerd. Ik heb het even door google translate gehaald (niet echt perfect vertaald dus maar daar lees je wel door heen): "Na een aantal dagen van ongekende media-onrust voor mij, besloot ik via deze release te spreken. Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden aan fans en sportliefhebbers. Velen hebben me gesteund en met vriendelijkheid begeleid sinds mijn professionele debuut, ik de jeugd van de regio arriveerde bij de club op de leeftijd van 14 jaar. Hun reacties zijn te wijten aan de teleurstelling die ze zeker tegenover me hebben en ik ben ze uitleg verschuldigd. Ik droeg trots het shirt van mijn jeugdclub vorig seizoen in competitie 1. Ik heb mezelf helaas enkele maanden bezeerd en mijn terugkeer naar de competitie werd opnieuw uitgesteld na een rode kaart die ik ontving in een wedstrijd met het U19-team. Het beã¯nvloedde me mentaal en mijn faalsituatie stond in contrast met het succes en de uitstraling van Kasper, mijn teamgenoot.ik nam hem zonder reden, misschien een beetje uit jaloezie. In plaats van op de grond te vechten om met hem te concurreren, was ik laf voor hem. Mijn daad werd niet geleid door hebzucht, maar door frustratie, frustratie en het gevoel in diskrediet te zijn. Toegegeven, ik ben pas 18, maar mijn leeftijd is geen excuus voor mijn fout. Dus nam ik mijn actie door mezelf te presenteren voor Kasper, Mr. Fournier, General Manager van de club, Patrick Vieira, mijn coach en Dantã©, mijn kapitein. Op mijn beurt heb ik mijn excuses aangeboden aan elk van hen. Ik heb ook de belofte gedaan om mijn teamgenoot volledig te compenseren door hem terug te betalen, wat nu gebeurt. Ik wens hem veel succes bij OGC Nice en in zijn carriã¨re. Misschien zullen we elkaar op een dag opnieuw ontmoeten op het terrein en dat deze affaire slechts een slechte herinnering zal zijn. Vanaf nu verlaat ik de club waarin ik altijd heb willen slagen en bloeien, wat voor mij de grootste straf is. Ik dank iedereen die in mij geloofde. Ik hoop op een dag aan hen te bewijzen dat ze gelijk hadden en dat ik beter ben dan dat.mijn verlossing zal door het veld gaan en ik wil mezelf wijden aan mijn passie, voetbal."

1 oktober 2019 om 19:44

Vind het vrij knap om jaloers te zien om Dolberg zijn kwaliteiten, wat was hij een ramp vorig jaar bij Ajax zeg. En dat horloge van 70.000 euro. Naja, je zal maar het geld ervoor over hebben. Wel zonde dat hij dit doet, kan me voorstellen dat mensen fouten maken. Maar goed, niet bepaald slim voor je carrière met name nu hij in onzekerheid gaat leven.

Een horloge van 70.000 euro? Ik kan er sowieso met mijn hoofd niet bij dat je zoiets zou willen kopen voor dat geld. Maar goed wie ben ik...

Goed gedaan van nice! Wegwezen vieze dief nu hopen dat geen 1 club deze jongen aanneemt.misschien dat ie nog ergens in afrika kan spelen.

1 oktober 2019 om 21:28

Ekkko86,Wat moet hij in Afrika zoeken?Met Paris Fc heeft hij kennelijk al een club gevonden die hem een tweede kans geeft.

1 oktober 2019 om 21:30

Goed gedaan wel,maar een 18 jarige jongen verdient best een tweede kans toch? Volgens mij zijn we in de voetbal wereld wel vaker hele foute dingen tegen gekomen met jongens die die ook gehad hebben, waaronder hele grote voetballers. Vechtpartijen, doping, auto ongelukken al dan niet met een dodelijk afloop die waren veroozaakt door te hard rijden en/of alchohol gebruik, geweld richting fans, sex met minder jarigen, fraude, belasting ontduiking voor bedragen waar die 70k peanuts bij is, heling, chantage/afpersing inclusief die van medespelers, etc... Valt niet goed te praten wat die jongen gedaan heeft natuurlijk. Maar als al die grote spelers waaronder internationale sterren, die in de meeste gevallen gewoon door konden spelen omdat het nou eenmaal grote spelers waren er mee weg kwamen, dan mag een 18 jarige bij een eerste fout wel een tweede kans hebben.

Meer dan terechte maatregel, je blijft gewoon van iemand anders zijn spullen af. Dan ben je gewoon niet professioneel genoeg.

Ik las vanmiddag dat hij naar Paris FC zal gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.AS Monaco241
12.Angers24-3
13.OGC Nice23-2
15.Strasbourg21-3
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
I. GanagoAanvaller163
M. MaolidaAanvaller101
W. BenítezKeeper150
Y. CardinaleKeeper00
Y. ClementiaKeeper20
Y. AtalVerdediger131
P. BurnerVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

116 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 OGC Nice 12 5 2 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Ajax 25 11 1 0
2017/2018 Ajax 23 6 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kieft verbaasd door hoogste Ajacied op uiteindelijke Ballon d'Or-ranglijst

Met een gedeelde twintigste plek werd Dusan Tadic maandagavond de hoogst gepositioneerde speler van Ajax op de ranglijst van de Ballon d'Or. De spits bleef ploeggenoot Donny van de Beek voor:...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 8 december
Real Madrid is bereid om James Rodríguez en Gareth Bale naar Manchester United te laten gaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren