‘Stelende ploeggenoot van Kasper Dolberg krijgt de wacht aangezegd’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om 13:05Rian Rosendaal • Laatste update: 14:07

Lamine Diaby-Fadiga is volgens L'Équipe ontslagen door OGC Nice nadat hij vorige week had toegeven een peperduur horloge van ploeggenoot Kasper Dolberg te hebben gestolen. De excuses van de aanvaller boden geen soelaas. Volgens de Franse sportkrant is de inmiddels clubloze Diaby-Fadiga op weg naar Paris FC, hekkensluiter in de Ligue 2.

Dolberg merkte half september dat het uurwerk, met een geschatte waarde van 70.000 euro, was ontvreemd uit een kleedkamer op het trainingscomplex van Nice en de ex-aanvaller van Ajax deed gelijk aangifte bij de lokale politie. Uit onderzoek van de politie en van Nice zelf kwam Diaby-Fadiga al snel als hoofdverdachte naar voren.

De pas achttienjarige aanvaller moest zich vorige week melden bij de clubleiding en in dat gesprek gaf de jeugdinternational toe dat hij het horloge van Dolberg daadwerkelijk had gestolen. Dolberg, aanvoerder Dante en trainer Patrick Vieira kregen excuses aangeboden en Diaby-Fadiga gaf tevens te kennen dat hij de waarde van het horloge van Dolberg zou vergoeden. Ontslag was echter onvermijdelijk geworden. Volgens L'Équipe hebben Nice en Dolberg als tegenprestatie hun aanklacht tegen de jonge aanvaller ingetrokken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door sanderk91)

Verpest zo zijn carrière die gek. Vreemd hoe veel voetballers een gebrek aan intelligentie hebben. Die 70.000 is toch niks voor hun?

1 oktober 2019 om 13:35

Snap het wel. Jonge afrikaan, opgegroeid in een minder welvarende familie waar ze met de familie woonden in een achterstandsbuurt waar 3 van je 4 vrienden hetzelfde deden. Een 18 jarige met een momentje uit zijn jeugd wat nog niet uit zijn dna is weggespoelt. Jeugdigheid en het nog onervaren in het leven staan, het moeilijk volwassen worden en het besef niet hebben wat voor kans je in het leven hebt om een voetballer te zijn en straks veel geld te verdienen. Ik had hem een tweede kans gegeven.

1 oktober 2019 om 16:00

Iarxhitetto: tweede kans krijgt ie, maar dan niet meer bij Nice, maar bij Paris FC. Mag ie zijn handjes bij dichtknijpen. En tuurlijk is het misschien een beetje sneu, maar vooral heel dom en voor hetzelfde geld zat ie even achter de tralies. Komt ie er echt goed mee weg nu.

1 oktober 2019 om 13:36

Intelligentie en voetballers? Ver te zoeken over het algemeen, bij "dit soort"voetballers

Heel erg jammer trouwens dat ie gewoon verder kan met voetballen, Paris FC.

1 oktober 2019 om 16:46

Zou Nice hem niet stiekem verpatst hebben voor nop + 40% doorverkooprechten?in de media brengen als ontslag/weggestuurd ?is toch één van de talenten uit de jeugdopleiding van Nice als ik het zo volg.

1 oktober 2019 om 14:04

Baldadigheid en criminaliteit ligt rond de tienerjaren van jongens heel dicht bij elkaar. Net als dat er jongeren op de middelbare school een blikje energy drink stelen, zo voelt een 70.000 euro horloge voor deze jongen ook.

Ontzettend dom van deze jongen, op zijn 25ste zal hij deze fout natuurlijk nooit maken. Voordat hier weer een hele volksopstand ontstaat om deze jongen nooit meer een club te gunnen, vergeet niet dat het slechts “materiaal” is. Dan vind ik het 10x schandaliger dat Bouaouzan een carrière heeft gehad nadat hij Niels Kokmeijer de roelstoel in had getrapt.

1 oktober 2019 om 15:43

Alsnog blijf je gewoon van spullen van iemand anders af, wat niet van jou is daar hoor je gewoon niet aan te komen. Wellicht is het voor Dolberg wel van belangrijke waarde geweest, waar jij het slechts 'materiaal' noemt.

1 oktober 2019 om 15:57

Tuurlijk. Maar het rare is eigenlijk dat ie ontslagen wordt en daarom geen aangifte gedaan wordt. Iets van 70k jatten en er dan zo mee weg komen.... Er zijn er voor veel minder veel slechter vanaf gekomen.

1 oktober 2019 om 16:40

Zoals jij het uitdrukt is het ook voor Dolberg gewoon veel natuurlijk. Je blijft gewoon van andermans spullen af, punt uit en geen excuses. Vind het echt slappe mentaliteit om dit als een baldadigheidje dingetje af te doen. Dan valt voor bijna iedereen wel een excuus te verzinnen.

1 oktober 2019 om 14:59

€70.000,- is voor velen van hen echt wel veel geld hoor. Als 18-jarige verdien je denk ik niet bedragen waardoor dit weinig geld voor je is.

1 oktober 2019 om 15:21

Vito Wormgoor bij Ajax toch ook wel eens gedaan. Voor veel minder. Ook ontslagen. Jerry de Jong, de vader van Nigel de Jong ook als speler bij MVV geloof ik. Wormgoor had carriere nog voor zich, de Jong zat al in de nadagen. Is denk ik toch iets van alle dag. En bij amateurclubs is het helemaal erg volgens mij. Tja het hangt toch vaak maar aan een haakje in de kleedkamer. En dan hebben ze bij Bvo's vaak nog wel wel lockers.

1 oktober 2019 om 15:34

Maar Nigel de Jong zijn vader had schoenen gestolen ter waarde van 210 vulde

1 oktober 2019 om 16:28

Kleine nuance: Vito Wormgoor stal €150 uit de portemonnee van Edgar Manucharyan. Het ging echter om een kaartschuld die de Manucharyan tot meerdere malen toe weigerde te betalen. Dit maakt het zeker niet goed maar is toch iets anders dan "lukraak" geld van een ploeggenoot stelen.

Kan Nice evt. misgelopen transfersom niet op die jongen verhalen? Al met al komt hij er behoorlijk goed vanaf..

1 oktober 2019 om 14:01

Verwacht ik niet. Dan moet er contractueel iets specifieks vastgesteld zijn omtrent diefstal en de consequenties daarvan.

1 oktober 2019 om 14:06

Ik denk dat dat standaard clausules zijn in contracten.

1 oktober 2019 om 14:12

Lijkt me niet, want een transfersom betaal je voor het afkopen van het contract. Omdat nooit vast te stellen hoeveel dat zou zijn, valt er ook niets te verhalen. Wie weet had die jongen zijn contract wel uitgediend en was hij gratis vertrokken.

1 oktober 2019 om 15:02

Ontslag op staande voet is toch helemaal geen genadige straf? Dat zou bij mij op het werk ook gewoon het geval zijn. Zou natuurlijk heel vreemd zijn om een transfersom te verhalen op een speler.

Hij zou het horloge vergoeden? Dus hij had het al zo snel verkocht? Zegt wel wat over zijn vrienden/omgeving. Ik denk dat weinig mensen een 70.000 euro kostend horloge zo snel kunnen verpatsen.Hopelijk komt die jongen tot inkeer bij Paris FC.

1 oktober 2019 om 13:34

Na een incident als dit hopen we altijd dat een mens leert uit zijn fouten, maar eigenlijk is dat voor weinig mensen weggelegd. En al zeker niet voor een 18-jarige, die zal nog fouten herhalen als deze als je logisch redeneert. Niet om te oordelen, maar dit is nu eenmaal de jeugd van vandaag. Weinig schuldgevoel, doen wat ze willen.

1 oktober 2019 om 13:48

Ik denk niet dat een 18 jarige jongen die ''in heel Europa'' bekend staat als kleedkamerdief dat snel nog eens zal herhalen. Je hebt nu bij ieder incident al de schijn tegen. Missen jongens bij Paris FC nu een kwartje uit hun sporttas dan gaan de eerste gedachten uit naar hem. Ik denk dat hij er wel van geleerd heeft. Zeker nu deze affaire hem de kop heeft gekost bij Nice. Al met al doodzonde van hem. hij heeft zichzelf en plein public voor lul gezet. Je kunt het vertrouwen van je ploeggenoten niet op een grotere manier beschamen. Als speler van Paris FC zou ik hem wel door andere ogen gaan zien.

1 oktober 2019 om 14:02

@millonario: Vaag verhaal. Je trekt nogal wat conclusies over de ‘jeugd van vandaag’. Weinig schuldgevoel? Want 30 jaar geleden had de jeugd nog wel schuldgevoel na het plegen van een misdaad? John de Wolf piepelde zijn teamgenoten ook voor grof geld door vals te spelen tijdens het pokeren. Weinig veranderd in die tussentijd.

1 oktober 2019 om 14:09

Ik zei de jeugd van vandaag omdat ik in het heden praat, niet over het verleden. Ik spreek over wat ik zie en lees de dag van vandaag. Ik twijfel er niet aan dat er 30 jaar geleden ook genoeg jeugdzonden werden gepleegd, natuurlijk man! Alleen zou dat echt harder aangepakt geweest zijn, dus eigenlijk gelukkig dat we in deze tijden leven.

1 oktober 2019 om 14:12

@elninoo en toch, en toch...het kan zomaar weer voorkomen dat ie betrokken is bij iets. Ik wil die jongen nu niet gaan afschilderen als crimineel, zeker niet. Maar ik zou nooit meer zo iemand in mijn elftal willen als coach. Want als je goed wil doen en het loopt fout af, heb je echt een slecht gevoel achteraf. Off: Vz, wat is er aan de hand met de alinea's tegenwoordig? Zelfs de woorden plakken nu automatisch aan elkaar. Ik moet altijd alles zelf aanpassen om het leesbaar te maken.

1 oktober 2019 om 14:22

Millonario,ik zou een jongen die een horloge steelt van 70.000 euro best hardop een crimineel durven noemen hoor. Wanneer je iets steelt ongeacht de waarde ben je dat gewoon. Maar ik denk wanneer jij voor heel europa voor lul staat en bekend staat als die jeugdspeler van Nice die even een horloge van 70.000 euro van een teamgenoot meenam uit de kleedkamer je heel hard je best zult gaan doen dat dat, nooit meer gebeurd. En natuurlijk zijn er zat jongens die steeds weer in hetzelfde probleem vervallen. Neem Nile Ranger die als groot talent van Newcastle door het leven ging. Joey Barton is er ook zo een en in mindere maten Mario Balotelli.

1 oktober 2019 om 14:45

Rare fratsen uithalen is 1 ding, iets stelen van een teammakker is in mijn ogen vele malen erger. Het vertrouwen gaat hij nooit meer krijgen van zn teamgenoten. je vergelijking met Mario slaat dan ook helemaal nergens op. Balotelli kan iedereen gewoon in de ogen aankijken en is geen crimineel. Want zo mag je deze Diaby wel noemen, na het weghalen van een horloge van 70.000.

1 oktober 2019 om 15:01

Nl_modric,wellicht moet je even goed lezen wat ik in mijn reactie uiteen zet. Ik zeg dat sommige jongens steeds in hetzelfde probleem vervallen. Daarmee benoem ik het probleem wat zij op/met zichzelf hebben. Balotelli heeft een mentaliteitsprobleem en blijft dat denk ik wel zijn hele leven behouden. Barton heeft een agressieprobleem en Nile Ranger heeft zon beetje problemen met alles wat er maar voorbij komt. Dat is wat er te lezen staat in mijn reactie. Ik zeg nergens dat Balotelli een crimineel is. Ik zeg enkel dat hij in dezelfde problemen blijft vervallen.

1 oktober 2019 om 15:35

Ik vind balotelli anders behoorlijk rustig laatste jaren.
Nadeel voor m blijft dat ie altijd de naam blijft houden, jammer dat mensen niet de goeie dingen “uit zijn slechtere jaren” onthouden.
Zoals voor iedereen bij de pomp betalen, verkleed als kerstman geld aan mensen uitdelen, behoorlijk wat geld naar de achterstands wijken sturen in Brazilië..
is geen slechte jonge, maar heeft het ook gewoon heel zwaar gehad met racisme en dergelijke in zijn jeugd.

1 oktober 2019 om 16:17

Gattuso.dat neemt toch niet weg dat de beste man een mentaliteitsprobleem heeft. Deze jongen had zo ongelooflijk veel talent dat hij af en toe tentoonspreidde. daarna bleef het stil. Heel af en toe kwam het er eens uit en liet hij het zien. Maar vaker niet dan wel. Dat is toch gewoon heel zonde voor hem en voor de sport.

1 oktober 2019 om 21:08

Elninoo.

Zoals ik hierboven aangeef zijn, zijn vreemde fratsen alweer even geleden en oogt ie behoorlijk rustig laatste jaren.
Jij zegt dat ie een mentaliteits probleem heeft en altijd zal houden.
Dat ben ik niet met je eens.
Dat ie zn talent niet optimaal heeft benut moge uiteraard duidelijk zijn

Hij gaat de waarde van het horloge vergoeden, maar wat is er dan met het horloge zelf gebeurd?

1 oktober 2019 om 13:43

En als hij blijkbaar zo makkelijk de waarde van het horloge kan vergoeden, waarom heeft hij het dan gestolen? Alvast niet voor het geld! Onbegrijpelijk dom van deze jongen!

1 oktober 2019 om 13:48

Dat dus. Je bent 18 jaar en speler van Nice, dus je zal ook wel wat verdienen neem ik aan dus hoe haal je het in je hoofd om dit te flikken eigenlijk...

1 oktober 2019 om 16:28

Kleptomaan waarschijnlijk. Gaat niet om het geld maar de kick. Zou logischer zijn

1 oktober 2019 om 13:48

Verpatst natuurlijk.

1 oktober 2019 om 15:29

Precies wat ik me afvroeg. Geef gewoon dat horloge terug.

Enerzijds verdient iedereen een 2e kans en is het zo goed opgelost. Maar het gevoel dat bij mij overheerst is eigenlijk ongeloof dat zo een verschrikkelijke matennaaier gewoon nog steeds profvoetbal mag spelen bij een nieuwe club en wegkomt zonder strafblad. Wat een idioot!

1 oktober 2019 om 13:53

Mensen verdienen een tweede kans nadat ze rechtvaardige boete hebben uitgezeten voor hun acties. Deze jongen heeft niet geboet. Het is te hopen dat Nice de transferrechten voor deze jongen nog wel in hun bezit heeft, maar zelfs als ze die niet hebben hebben ze er goed aan gedaan deze jongen per direct weg te sturen.

1 oktober 2019 om 16:43

Wellicht doorverkocht aan Paris FC voor 1 euro + 20% rechten. Zou hij pas in januari weer mogen spelen?in de pers gebracht als 'ontslag'.

Goeie transfer. Bij Paris FC worden geen salarissen betaald waarmee je een horloge van 70.000 kunt kopen....

Hoop dat heel zijn carriere kapot gaat en nooit meer bij een club terecht kan vieze dief.

Dan komt hij toch goed weg vind ik. Gewoon op je 18e bij een tweedeklasser weer je carrière opbouwen zonder verdere represailles... ik had er voor getekend.

WIe koopt er in godsnaam een horloge van EUR 70.000?

1 oktober 2019 om 17:00

Ik denk niet dat dit nu wat ter zake doet al koopt iemand er een van een ton dat moet hij toch zelf weten als hij dag mooi vind .

2 oktober 2019 om 10:50

Heel veel mensen die rijk zijn. Horloges zijn voor veel mensen een mode item, bovendien is het een (veel) betere investering dan bijvoorbeeld een auto van 70k. Waar de auto in 2 jaar tijd de helft afschrijft is de horloge na 10 jaar nog evenveel (of zelfs meer) waard.

Maar waar is dat horloge gebleven. Dat blijft telkens vaag in de berichten. Ik ga ervan uit dat als hij de schade wil vergoeden het horloge dus niet teruggeven is. Dan vind ik een ontslag het juiste antwoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

OGC Nice

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.AS Monaco6925
5.OGC Nice6616
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
A. GouiriAanvaller3810
J. KluivertAanvaller274
W. BenítezKeeper370
C. StengsAanvaller241
E. GuessandAanvaller201
J. AmaviVerdediger80
Y. AtalVerdediger172
Voor de complete selectie: Clubpagina OGC Nice.

115 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren