Recordaankoop Arsenal gekraakt: ‘Zijn lichaamstaal bevalt mij allerminst’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om 12:17Rian Rosendaal • Laatste update: 12:19

Arsenal legde in de afgelopen transferperiode een recordbedrag van tachtig miljoen euro neer voor Nicolas Pépé, maar de 24-jarige aanvaller heeft nog niet weten te overtuigen bij the Gunners. Oud-speler Roy Keane is na afloop van het uitduel met Manchester United van maandagavond dan ook zeer kritisch op de miljoenenaankoop van Arsenal.

“Ik ben teleurgesteld in Pépé. Zijn lichaamstaal bevalt mij allerminst”, stelt Keane in zijn analyse voor Sky Sports. “Oke ik geef toe, soms heeft een speler tijd nodig om zich te settelen bij een club.” De oud-middenvelder van Manchester United vindt dat Pépé een voorbeeld moet nemen aan een jeugdexponent van Arsenal. “Neem nou Bukayo Saka. Vergelijk hem eens met Pépé, voor wie zoveel geld is neergelegd. Pépé zou veel meer moeten brengen.”

Arsenal-manager Unai Emery: 'Dit was al beter dan de afgelopen wedstrijden'

“Zijn arbeidsethos, zijn gebrek aan kwaliteit, afwerking, zijn lichaamstaal. Het leek er niet op dat Pépé er klaar voor was om tegen Manchester United een gevecht te leveren”, voegt Keane daaraan toe. De vleugelaanvaller maakte op Old Trafford andermaal een tegenvallende indruk in het shirt van Arsenal. Manager Unai Emery haalde de recordaankoop een kwartier voor het einde naar de kant.

Pépé werd in bedwang gehouden door gelegenheidslinksback Axel Tuanzebe en manager Ole Gunnar Solskjaer was na afloop dan ook lovend over de jonge speler van Manchester United. “Axel heeft een geweldige toekomst voor zich. Hij deed het echt geweldig tegen Pépé, die doorgaans toch erg gevaarlijk is.” Tuanzebe verving Aaron Wan-Bissaka, die kort voor de aftrap ziek moest afhaken.


Poll

Ben jij het eens met de kritiek van Roy Keane op Nicolas Pépé?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door scouserper)

Aan de ene kant verwacht je natuurlijk dat zo'n aankoop er gelijk staat, maar kijk bijvoorbeeld naar hazard. Het is niet dat ze niks kunnen, geef ze even de tijd om aan te passen. Nu heeft pepe natuurlijk maar één seizoen leuk gespeeld in de ligue 1, dus misschien wordt er ook te veel verwacht van hem.

Dat ie moet wennen, oké.. dat kan. Maar hoe ongelofelijk voorspelbaar hij is met terug kappen, naar binnen trekken en alle ballen blind voorzetten. Hoe enorm hij het spel vertraagd als ie aan de bal komt. Hoeveel moeite hij heeft met zijn balhandelingssnelheid. Hoe weinig gevaar er van hem afkomt... Ik heb hem niet bij Lille zien voetballen maar wat ik hier zie, zie ik niet zo snel veranderen..

1 oktober 2019 om 12:55

Jij bent veel te voorbarig, zoals je aangaf; je zag hem niet spelen bij Lille, dus k zou rustig blijven, wij zijn net pas in oktober

1 oktober 2019 om 12:58

Dit was wel by far zijn slechtste wedstrijd voor Arsenal tot nu toe. Geef hem tijd, vorige wedstrijden was hij echt wel gevaarlijk. Het lijkt net alsof hij nog niet echt het balgevoel heeft, laten we hopen dat het snel komt

Had toch verwacht dat die wel potten zou breken. Misschien moet hij zo hard worden als de Portugese Pepe.

1 oktober 2019 om 16:14

Dan gaat hij niet perse potten breken, wel poten Ot: Roy Keane moet een beetje geduld hebben. Ik word altijd een beetje moe van die coryfeeã«n daar in Engeland. Keane, Owen, Carragher... ze beginnen wel erg snel met ongenuanceerd zeiken, al valt het deze keer wel mee, maar het maakt het moeilijk om ze steeds serieus te nemen.

Hij werd ook verre van in zijn kracht gebruikt. Ja zo'n Saka heeft een veel betere arbeidsethos.. mag het het is een 18 jarig ventje dat voor zijn kans vecht. Pépé had de keuze tussen verschillende europese subtoppers en moet nu ballen op gaan halen bij Xhaka en co...

1 oktober 2019 om 12:43

En bij Lille haalde hij ballen op bij supersterren neem ik aan?

1 oktober 2019 om 12:46

Nee, maar het feit dat Cebbalos op de bank en Özil op de tribune zat betekent dat Emery nou niet echt de jongens die hem weg kunnen steken op heeft gesteld.

1 oktober 2019 om 15:17

Pepe is in z'n korte tijd bij Arsenal genoeg aan de bal geweest, maar de kwaliteit straalt er nou niet echt vanaf. Hopelijk komt dan nog. Voor nu valt hij tegen, ongeacht wie er voor/achter/op hem staat. Voor 80 miljoen verwacht je eigenlijk wel iemand die gelijk van meerwaarde is.

Geef die jongen de tijd het is de premier League laten we dat niet vergeten, de zwaarste en moeilijkste competitie Europees gezien, heb er nog alle vertrouwen in.

1 oktober 2019 om 12:54

Laten we dit alsjeblieft niet elke keer zo overdrijven. Als je dat niveau gisteravond zag was het om te janken. En als een spelers zoals El Ghazi een degelijk niveau kan halen in de Epl, moet Pepe dat ook kunnen.

1 oktober 2019 om 12:55

El Ghazi die speelt inmiddels al een tijdje in Engeland mocht je hem vergelijken met Pepe. Die jongen komt er wel.

1 oktober 2019 om 15:50

je bent er van op de hoogte dat El Ghazi ook pas 6 wedstrijden in de Premier Leaque heeft gespeeld he....

Bij vlagen zie je wel een vleugje klasse. Maar zoals iedereen al zegt is dat niet voldoende voor een aankoop met zo een prijskaart. Desondanks schrijf ik hem nog niet helemaal af, onze grootste pijnpunt is onze defensie, als we die eenmaal weer op volle oorlogsterkte hebben zal misschien onze laffe trainer ook wat meer de aanval willen zoeken.

Het lijkt me dat Tuanzebe de linksback Shaw verving, niet rechtsback Wan-Bissaka?

1 oktober 2019 om 12:55

Hij verving Wan-Bisakka, maar ging wel op links spelen, terwijl Young (normaal links staat) rechts ging spelen.

Zijn prijskaartje speelt enorm mee natuurlijk en dat is ook logisch. Arsenal heeft er veel voor betaald dus er zijn hoge verwachtingen dat hij er nu moet staan! Ik heb persoonlijk nog alle vertrouwen in hem. Zoals velen het merken/zien, zie je wel de klasse, maar het komt er niet uit.het kan met veel factoren te maken hebben, wennen aan nieuwe omgeving, geen pre-season, Africa Cup etc.

1 oktober 2019 om 12:57

Om heel eerlijk te zijn heb ik zijn klasse nog niet echt gezien. Aan de bal is hij behendig, maar dat is Saka ook. Dat is toch ook wel een minimum vereiste als je bij Arsenal in de aanval speelt. Maar zijn acties, schoten en passes zijn tot op heden echt beneden alle maat. Natuurlijk moet hij minstens een seizoen de tijd krijgen, maar je moet ook wel in alle eerlijk mogen concluderen dat het tot op heden heel erg matig is.

1 oktober 2019 om 13:01

Zijn acties zijn soms juist van wereldklasse. Ik verwacht niet dat je de volledige duels hebt gezien, gezien je uitspraken.

1 oktober 2019 om 13:03

Het is zeker matig at the moment wat hij laat zien en ik vind dat de meeste kritiek terecht zijn(onze duurste transfer ooit).ik heb hem vorige seizoen bij Lille wel eens gezien, vandaar dat ik er nog vertrouwen in heb. Hij nam bij Lille (bijna) alle corners, vrije trappen en penalty's en dat is echt niet zomaar. Hij heeft juist een goede traptechniek en is behoorlijk clinish voor de goal, dat verleer je niet zomaar. Ik denk dat het puur met gewenning en ritme te maken heeft, maar we zullen het zien in de toekomst.

Ik snap dat iemand moet wennen aan de Premier League, maar ik zat gisteren te kijken en het viel mij op dat deze jongen er geen zin in leek te hebben. De rechtsback bleef maar over hem heen gaan en hij had daar weinig oog voor. Het leek soms alsof Pepe niet durfde te passeren of passen. Ik weet niet of dat vanuit zichzelf was of door angst richting zijn directe tegenstander. Heel opvallend in ieder geval. Zoiets leek Neres ook te hebben, totdat hij tegen Bayern de sterren van de hemel speelde. Nu moet hij die vorm weer zien te vinden.

1 oktober 2019 om 13:04

Het lijkt op een vorm van onzekerheid. Ik had gehoopt dat strafschop hem goed zou doen, maar het is voor zo'n jongen ook niet makkelijk. De grote aankoop, iedereen verwacht meteen wereldse dingen van hem in de zwaarste competitie ter wereld. Dat Saka dan ineens de sterren van de hemel speelt werkt daar ook niet aan mee. Het zal hem ook goed doen als hij zowaar een degelijke back bij zich krijgt, Maitland-Niles is ondermaats als aanvallend compagnon en Chambers is toch defensiever en komt minder vaak op.

Enerzijds moet Pepe veel meer laten zien, klopt, anderzijds speelt hij ook in een team met 0 spelers om hem heen die zijn rendement kunnen bevorderen. Wat verwacht je van je vleugelspelers als je '10' Torreira is. Emery moet zijn team veel beter inrichten op de spelers die hij heeft om ook meer rendement uit de spelers te halen. Pepe heeft namelijk bij vlagen laten zien goed te kunnen voetballen. Er moest eerste een vast team komen te staan, niet altijd dat irritante rouleren wat inmiddels nergens meer op slaat. Begin met mijn beoogde basiself en resultaten komen veel sneller.

Leno
Bellerin
Sokratis
Holding
Tierney
Guendouzi
Ceballos/Öz
Torreira
Pepe
Lacazette
Auba
1 oktober 2019 om 13:12

Grotendeels eens met je opstelling, zolang Xhaka weg blijft zullen we beter uit de verf komen. Ik zou alleen ook nog een centrum met Holding en Chambers willen zien. En tegen kleinere ploegen zou je zelfs kunnen overwegen om Willock in plaats van Guendouzi of Torreira te laten starten.

1 oktober 2019 om 18:12

Chambers is een goede optie. Willock is voetballend niet perse beter dan Guendouzi, daar de Fransman ook een drang naar voren heeft. Willock - Guendouzi is daarentegen te aanvallend, bovendien haal je dan man in vorm er niet uit.

1 oktober 2019 om 13:30

Men moet ook begrijpen dat hij bij een Arsenal komt waar het totaal niet loopt. Elke week een andere opstelling, andere spelers, andere speelwijze en noem maar op. Niemand heeft enig idee wat ze moeten doen, hoe lastig is dat voor zo'n nieuwe jongen.

Ben wel van mening dat hij meer inzet had mogen tonen. Het was dramatisch.

1 oktober 2019 om 15:02

Emery lijkt het team ook altijd zo neer te zetten met de mentaliteit om niet te willen verliezen, waar een club als Arsenal juist het veld op moet gaan met de gedachte om te winnen. Ook voor een trainer waarvan meerdere keren gezegd is dat hij uren aan beeldmateriaal kijkt van tegenstanders, is het vreemd dat hij vervolgens elke keer tot de conclusie komt dat clubs als Watford en Aston Villa dusdanig gevaarlijk zijn in de aanval dat het nodig is om een extreem verdedigend elftal neer te zetten. Dit hele systeem en idee werkt totaal niet in Pepe zijn voordeel, helemaal als je bedenkt dat er geen 1 speler is die een speler weg kan sturen met het team wat Emery blijft opstellen.

Pepe heeft het in zich, dat heb ik in andere wedstrijden echt wel kunnen zien. Alleen zijn “finishing” baart me echt zeggen. Dat heeft namelijk niks te maken met aanpassen want dat heb je of dat heb je niet. Hij jaagt veel ballen zo de tribune in. Emery had gister ook gewoon met een creatieve middenvelder moeten spelen en niet Torreira als 10 gebruiken. Dit United had Arsenal kunnen pakken maar de opstelling was voor de zoveelste keer niet goed. Begin echt te twijfelen aan Emery want er zit compleet geen idee achter. Wenger speelde tenminste nog mooi voetbal op zn tijd met matigere selecties. Als we dit seizoen geen CL halen, mag Emery van mij ontslagen worden..

1 oktober 2019 om 13:08

*zorgen

1 oktober 2019 om 15:10

Vind het een hele prestatie dat je nu pas begint te twijfelen aan Emery . Begon persoonlijk al twijfels te krijgen aan het einde van afgelopen seizoen, toen we er eigenlijk perfect voor stonden om ons te plaatsen voor de CL, om vervolgens zo'n wanprestatie af te leveren. Verder inderdaad compleet met je eens, er zit totaal geen idee achter, en het ultiem verdedigende beleid komt me echt m'n neus uit. Veel mensen zeggen steeds dat Emery dan de wedstrijd kantelt met een 'geweldig wisselbeleid', maar dat komt ook grotendeels doordat hij 99% van de tijd met de verkeerde basis 11 begint.gelukkig heeft ie een contract getekend voor 2 jaar, met een optie tot een derde jaar, dus kan ie als het goed is zonder problemen ontslagen worden.

Het lijkt erop dat het prijskaartje van 80 miljoen nogal zwaar weegt. Dat in combinatie met de eerste geluiden van ‘miskoop’ , kunnen een speler zijn vertrouwen aantasten. Ik geef hem graag nog wat tijd. Die jongen komt er wel. En als ondertussen Saka zich zo blijft ontwikkelen, is dat toch alleen maar goed voor Arsenal?

Heb hem bij Lille nooit zien spelen, dus ik wacht eigenlijk nog op de echte Pepe. Was gisteren heel slapjes, niks gedaan eigenlijk. Dat prijskaartje zit sowieso tussen de oren en dat weegt.

Overschatte speler niks waard hij.maar ja arsenal is een club die waardeloos speelt dus eigenlijk wel een mooie combinatie.

Ik heb Pepe gevolgd tijdens de africa cup. Vond hem in die 4 wedstrijden niet bijzonder. Viel echt tegen. Ben benieuwd of hij het gaat redden bij Arsenal.

80 miljoen weggegooid...doen ze eens een grote aankoop...en overbodige balast met de naam Özil doet nagenoeg niet mee en krijgt 400.000 per week bijgeschreven. Wat een beleid daar.

1 oktober 2019 om 18:05

Dit is dus iets wat ik erg storend vind. Mensen die nu al een oordeel klaar hebben en gaan zeiken over beleid van een club, terwijl hun eigen club een heel stuk verder was weggezakt door wanbeleid.

1 oktober 2019 om 18:11

Je moet mensen als Scouserper ook niet serieus nemen. Veel mensen hebben niet het vermogen om verder na te denken dan hun neus lang is. Na 7 wedstrijden zeggen dat Arsenal 80 miljoen heeft weggegooid is volslagen ridicuul, maar dat ben ik van hem gewend.

1 oktober 2019 om 18:36

Gewoon een mening vriend! Net zoals roepen dat Salah een oneseasonwonder is,een duikelaar of lachen om aankoop Carroll van 41 miljoen. Zo mag iedereen zn mening hebben toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
T. SmithKeeper
Cédric SoaresVerdediger
BellerínVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

3 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren