‘Voor Hazard is het ook wel mooi dat hij tegen Vormer mag spelen’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om 11:10Robin Bruggeman • Laatste update: 11:38

Club Brugge begon het Champions League-avontuur met een gelijkspel tegen Galatasaray en dinsdagavond staat een nieuwe uitdaging op het programma als Real Madrid in het Santiago Bernabéu de tegenstander is. Aanvoerder Ruud Vormer kijkt uit naar het treffen met de Koninklijke en hoopt dat zijn ploeg een vuist kan maken tegen de Spaanse grootmacht.

“Ik hoop dat we iets kunnen meenemen, maar het blijft Real Madrid natuurlijk. Misschien krijgen we er wel een paar om de oren, maar we gaan ze pijn proberen te doen. Ze hebben thuis al weleens tegen mindere tegenstanders verloren”, laat hij optekenen in de Belgische pers. Club Brugge moet het in Spanje met een relatief onervaren ploeg doen, aangezien doelman Simon Mignolet de enige speler in de selectie is die veel minuten in het miljardenbal heeft gemaakt.

Vormer denkt dat dit een nadeel kan zijn voor zijn ploeg: “De ervaring om zulke wedstrijden te spelen, ontbreekt nog bij de rest van de ploeg. Maar je kan dat alleen maar leren door zo'n wedstrijd te spelen. We moeten ons gewoon voorbereiden zoals we dat altijd doen. Je weet dat je tegen spelers uitkomt met enorme individuele kwaliteiten en dus zullen we een sterk collectief nodig hebben.”

“Er is nooit een goed moment om tegen Real te spelen. Het is een ploeg met grote individuele kwaliteiten, dus je weet dat er jou een zware wedstrijd te wachten staat.” Wat Vormer betreft is het echter wel zaak dat hijzelf en zijn ploeggenoten zich niet laten intimideren door de tegenstander: “Eden Hazard? Nooit tegen gespeeld, nee. Voor hem is het ook wel mooi dat hij tegen Vormer mag spelen”, sluit hij lachend af.


Poll

Denk jij dat Club Brugge een punt of meer over gaat houden aan de wedstrijd tegen Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door yelle)

Blij te lezen dat ze bij Brugge realistisch blijven. Als ik sommige Belgische analisten bezig hoor, zou Brugge zowaar een kans maken in Bernabeu want Real is niet top momenteel... Ok, theoretisch gezien maak je altijd kans maar realistisch gezien gaat Brugge niets rapen in Madrid he. Hoop vooral dat Brugge België op een degelijke manier kan vertegenwoordigen in de CL en dat ze ginds niet met 5/6 -0 naar huis gestuurd worden!

1 oktober 2019 om 11:33

Thenry_228; Zeiden ze niet precies hetzelfde over Ajax vorig jaar? Brugge is ontzettend sterk in een competitie die boven de Nederlandse staat op de coëfficiëntenlijst.

1 oktober 2019 om 11:45

Akkoord maar Ajax, en zeker het Ajax van vorig seizoen, schat ik wel nog minstens een niveau hoger in dan Brugge. Daarenboven moet Real winnen van Brugge. Nee, ik denk niet dat Brugge iets kan doen tegen Real.

1 oktober 2019 om 12:23

Bah wat een schijtbakken mentaliteit is dat zeg. Aan realisme heb je precies niks in topsport. Als je een wedstrijd niet ingaat met de overtuiging dat je een Goed resultaat gaat halen kun je beter thuis blijven. Heb echt helemaal niets met die weg met ons houding van jou.

1 oktober 2019 om 12:54

Tja dat heb je met Belgen he... realisme. Wij hebben nu eenmaal niet die gezonde arrogantie ( positief bedoeld!) die NL vaak wel hebben. Valt mee ook vaak dat de paar Belgen die wel gezond arrogant zijn, vaak op hun bek gaan😀 Dus geef me maar die ‘schijtbakken’ - mentaliteit ( aka realisme) van mij...

1 oktober 2019 om 16:13

Ik ga liever op mn bek dan dat ik bij voorbaat vrede heb met een slechte uitkomst. Er is niets mis met op je bek gaan.

1 oktober 2019 om 20:07

Ik ben benieuwd hoe je er inmiddels over denkt THenry_228. Voldoende perspectief op een resultaat. "Blij zijn dat ze niet 5/6-0 naar huis gaan", hoe durf je het te zeggen man. Dit Real Madrid wint van he-le-maal niemand in de CL met 5- of 6-0.

Hopen voor Eden dat Ruud zijn shirt wil ruilen met hem!

1 oktober 2019 om 11:52

Heerlijk oprecht stuk van Ruud Vormer. Geen gedoe, geen gel.l er omheen en een grap aan t eind. Prima zo.

Nadeel voor Brugge is natuurlijk de harde nederlaag van Real tegen Psg, hierdoor zullen ze extra gemotiveerd zijn. Neemt niet weg dat er altijd kansen liggen, Real is aanvallend niet bijster sterk, dat hebben we zaterdag nogmaals gezien tegen Atletico. Zorgen dat ze achterin sterk staan en met enkele counters er misschien goed uit kunnen komen.

1 oktober 2019 om 11:50

Real Madrid is nu al bijna 1,5 seizoen niet meer gemotiveerd, waarom zou dat nu ineens anders zijn? Waarschijnlijk winnen ze wel makkelijk van Brugge, maar ik vind het allemaal los zand vooral als je eerst 2 spelers probeert te dumpen en vervolgens in de media roept dat je ze nodig hebt.

1 oktober 2019 om 13:19

Real is aanvallend niet bijster sterk? uhm hoe dan?????? Aanval van Real bestaat uit Hazard, Benzema en Bale. Dat zijn topspelers. Ook zijn ze op Benzema na niet in een goede vorm. Maar als ze op een huipen krijgen en die kans is best wel aanwezig vanwege hun kwaliteiten dan spelen ze brugge helemaal zoek. Het zijn niet de minsten. en dat ze niet goed waren tegen Aletico. Dan noem je ook een tegenstander. Club brugge is niet van die kaliber. Het zal voor brugge een hele lastige avond worden. Real zal met een ruime overwinning winnen.

1 oktober 2019 om 13:44

Het toeval wil dat Atletico geen één grote kans had vorig seizoen tegen Club, en als Oblak zowat aant eind vd wedstrijd niet die wereldredding had gemaakt, Club Brugge gewoon had gewonnen. Alles is dus mogelijk Zeker in het voetbal!

Real is niet bijzonder sterk bezig met courtois die geregeld goals binenlaat en benzema is de beste man op de moment hazard zit in een dip brugge heeft zeker Kans

1 oktober 2019 om 11:53

Precies dat denk ik ook, Real is op dit moment niet meer dan Europese subtop en het is nog maar de vraag of ze terugkomen

1 oktober 2019 om 11:57

Courtois is niet in de beste vorm maar hij staat ook in een schiettent hoor. En Real is nog altijd Europese top hoor, niet flauw doen.

1 oktober 2019 om 12:59

Ik doe niet flauw hoor ze staan eerste in laliga maar vind gewoon dat het niet goed draait benzema scoort hazard moet zich nog aanpassen maar komt zeker goed maar courtois laat soms wel balen door die hij zou moeten hebben

1 oktober 2019 om 13:53

Courtois is idd niet meer zo solide als vroeger. Heb die indruk al twee seizoenen. Er wordt ook vaak verwezen naar de clean sheets en dan vooral dat Navas het beter deed. Blijkt nu dat Courtois meer dan 2x zoveel ‘clear cut chances’ tegenkrijgt dan Navas. Dat is te wijten aan de defensie/ ploeg voor hem en dus is het ook niet onlogisch dat hij minder clean sheets heeft. Hij staat namelijk, zeker in vergelijking met Navas destijds, in een schiettent!

1 oktober 2019 om 13:55

Futlingz Ja soms... Maar nog vaker ballen die onmogelijk te saven valt, omdat die mannen zo slecht staat te verdedigen!!

Zelfs ondanks de 'crisis' blijven ze zwaar favoriet tegen Club. Hebben op elke positie een betere speler. En crisis, tsja, ze staan wel gewoon bovenaan La Liga he. Real is misschien licht verkouden maar lang niet doodziek zoals bijvoorbeeld Anderlecht, dat in de rechterkolom bivakkeert. Real heeft sinds de nederlaag in Parijs ook elke wedstrijd de nul gehouden, zelfs tegen Atletico. Wij hebben wat mij betreft wel de betere trainer, dus je weet nooit. Ik ben benieuwd wat we kunnen. Hopelijk zijn de jongens niet te veel onder de indruk van de omstandigheden, maar dat denk ik niet.

1 oktober 2019 om 12:57

Inderdaad, men spreekt van crisis bik Real maar dat is zwaar overdreven. Real staat op kop in La Liga ( en hebben al uit bij Sevilla en Atl Madrid gespeeld btw) en defensie lijkt ook weer wat stabieler. Dus het lijkt me niet meer dan realistisch dat Real zwaar favoriet is. Ben het wel met je eens dat Clement een betere trainer is dan Zidane. Stel dat Brugge de titel pakt en knappe Europese campagne speelt, blijft Clement dan denk je? Of vertrekt hij dan voor een andere uitdaging?

1 oktober 2019 om 14:03

Hangt ook natuurlijk van af wie komt aankloppen. Als bv United komt aankloppen na een zeer knappe Europese campagne en titel, dan is dat een niet te weigeren aanbod, zeker als je weet dat ze makkelijker met 5-10 mil salaris strooien voor trainers, bij de rijke clubs zelfs het dubbele. En dan nog het sportieve aspect natuurlijk... Daarom vind ik het ook knap dat Ten Hag al de verleiding negeerde.

1 oktober 2019 om 14:33

Dat is natuurlijk een moeilijke vraag waarop ik je geen eenduidig antwoord kan geven. Ik denk dat zelfs Clement dat nog niet weet. Het zal van veel factoren afhangen. Allereerst, wie is mogelijks geïnteresseerd? Voor een Torino zal hij wellicht niet vertrekken, maar als een club als Arsenal aan zou kloppen... Wat kan hij in het buitenland verdienen? Zal Club Brugge erin slagen haar sterkhouders te behouden? Etc.momenteel zie ik Clement, toch een echte Club Brugge man, wel 2 of 3 jaar blijven om daarna dan de stap naar een grote club te zetten, maar dat is koffiedik kijken. Bij Genk en Waasland-Beveren bleef hij ook niet zo heel lang, dus het kan best dat hij eind dit seizoen al weg is. Wat mij betreft blijft hij natuurlijk nog 10 jaar.

1 oktober 2019 om 15:08

Vandaar mijn vraag: bij Beveren en Genk hield hij het, na succesvolle periode, ook voor bekeken dus vraag me oprecht af of hij dat bij Brugge ook zou doen? Ik zelf heb het gevoel dat hij dat bij Brugge niet zo snel zal doen. Maar zoals JeffPaeter terecht stelt: hangt ervan natuurlijk wie komt aankloppen? Maar laat hem nog maar even bij Brugge zitten... krijgen we een leuke strijd met mijn favo ploegje in België: het Standard van Preud’Homme. Jep, al jarenlang fan van Arsenal en Standard Luik... is een vorm van zelfkastijding😂

Snap niet dat vormer niet in de selectie zit van het Nederlands elftal. Ik snap dat hij geen jonkie meer is maar hij is aanvoeder van de beste club in België en dat niveau doet echt niet onder dan hier in Nederland. Daarnaast is vormer slim en hij kan die pass geven. Je moet vilhena weg doen en ipv hem, vormer selecteren. Op het middenveld samen met frenkie en Wijnaldum. Vormer is beter dan van de beek. Qua slimmigheid ook beter dan promes, als Koeman promes op het middenveld wilt zetten. Vormer is een creatieve middenvelder die gewoon verdiend basis te staan, op z’n minst om geselecteerd te worden.

1 oktober 2019 om 14:06

Vooral tegen de ploegen die hoog pressen en de bal willen hebben, want hij heeft zo'n schitterende lange steekpass, in de omschakeling dodelijk.En zijn corners altijd op maat.En werkt zich rot voor zijn ploeg, zoiets heeft elke ploeg nodigWat me ook is opgevallen bij Vormer, is dat hij altijd de goeie keuze maakt. Ervaring en voetbalintelligentie, hij weet wat de volgende stap in de aanval moet worden. Niet denken.

Vormer heeft al 10(!) assists dit seizoen. Je ziet duidelijk dat een kleine opdrachtwijziging vd nieuwe coach, een groot verschil kan maken. Hij speelt veel vrijer nu, nooit gedacht dat hij op z'n 31ste beter ging spelen dan 2 jaar geleden. Het leek alsof hij langzaam aan ging aftakelen, maar hij oogt zeer fit. Hopelijk een assist vandaag in de Bernabeu.

Ik liep tegen atletico toch weer met gefronste wenkbrauwen te kijken naar de aanval van real. Als dat begint te draaien... ongelofelijk moet dat zijn. En dan heb je nog van die toptalenten op de bank zitten. Maar Real heeft zijn vorm nog niet helemaal gevonden, dus dan zou je zeggen dat er toch kansen liggen. Aan de andere kant sloeg de wedstrijd van club tegen salzburg he-le-maal nergens op. Die pot was echt champions league onwaardig, dus ze zullen vanavond een tandje bij moeten zetten om indruk te maken.

1 oktober 2019 om 15:09

Tegen Salzburg was niet Brugge maar Genk😉 Brugge speelde op vorige speeldag thuis tegen Galatasaray.

1 oktober 2019 om 15:20

Oh meen je joh haha. Haal die twee altijd door elkaar, al dat blauw op het veld. Vooral omdat ik toen Ajax op groot scherm en de ziggo-switch op klein scherm er bij had. Bedankt voor de verbetering!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. ServaisAanvaller
R. De MilUnknown
M. RitsMiddenvelder302
R. VormerMiddenvelder305
S. MignoletKeeper320
H. VanakenMiddenvelder297
Y. BadjiAanvaller244
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Club Brugge 30 5 3 0
2019/2020 Club Brugge 27 1 4 0
2018/2019 Club Brugge 38 6 7 0
2017/2018 Club Brugge 40 13 4 0
2016/2017 Club Brugge 38 9 5 1
Laatste voetbalnieuws

Club Brugge verliest topper ondanks prachtig doelpunt van Noa Lang

Club Brugge heeft zondag een verrassende nederlaag geleden op bezoek bij Anderlecht. Noa Lang opende in de 53ste minuut de score na een fraaie actie, maar de ploeg van Vincent Kompany...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 12 april
Georginio Wijnaldum is recentelijk aangeboden bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren