‘Ik ben uit op revanche, het wordt een speciale wedstrijd tegen Ajax’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om 10:36Robin Bruggeman • Laatste update: 12:04

Valencia neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Ajax en Mouctar Diakhaby heeft dat duel in de groepsfase van de Champions League al geruime tijd geleden met rood omcirkeld in zijn agenda. De verdediger heeft pijnlijke herinneringen aan zijn eerdere ontmoetingen met de Amsterdammers in Europa en hoopt ditmaal wel een positief resultaat te kunnen noteren.

Diakhaby werd in het seizoen 2015/16 als jeugdspeler van Olympique Lyon door Ajax uit de UEFA Youth League gekegeld. Een seizoen later, nadat hij inmiddels de overstap had gemaakt naar de hoofdmacht van les Gones, volgde er in de halve finales van de Europa League opnieuw een pijnlijk tweeluik tegen de regerend landskampioen van Nederland.

Voorbeschouwing: Valencia - Ajax

“Ze hebben een goed team en ze zijn erg goed aan de bal, maar wij moeten dit winnen”, laat Diakhaby weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. De 22-jarige verdediger ziet in Ajax ‘een team met veel potentie, zoals we vorig seizoen hebben kunnen zien tegen Real Madrid en Juventus.’ “Ik ben uit op revanche, ik wil van Ajax winnen. Het wordt een speciale wedstrijd voor mij, vanwege de twee keer dat ze mij hebben uitgeschakeld met Olympique Lyon”, gaat hij verder.

Diakhaby heeft de afgelopen dagen een aantal wedstrijden van de Amsterdammers bekeken, waaronder de 3-0 overwinning op Lille OSC in de eerste wedstrijd van het miljardenbal. De verdediger voelt zich dan ook gewaarschuwd: “Ze scoorden twee keer uit dode spelmomenten, we zullen heel geconcentreerd moeten spelen om te winnen.”


Poll

Denk jij dat Valencia van Ajax gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door london calling)

Ik denk een vrij eenvoudige overwinning voor Ajax morgen. Het is een rotzooi bij Valencia,l en hebben niet voor niets pas 9 punten uit 7 wedstrijden.

1 oktober 2019 om 10:54

Ik ben er niet gerust op hoor, het is een zootje maar soms hebben ze ineens wel een aardige wedstrijd er tussen zitten. En in het Mestalla is het bijna nooit eenvoudig.

1 oktober 2019 om 10:59

Denk het niet hoor. Valencia thuis is altijd erg moeilijk

1 oktober 2019 om 11:00

Dat is wel heel makkelijk gedacht. Valencia heeft nog altijd heel wat goede spelers.

1 oktober 2019 om 11:13

CL is extra motivatie voor alle voetballers... Als je goed doet ben je zo weg... Competitie is toch anders!

1 oktober 2019 om 11:15

Dat is niet relevant. Met het spel wat Ajax speelt heb je zelf in de hand wat er gebeurt. Wanneer taken niet goed worden uitgevoerd of de organisatie niet goed staat, ga je eraan op dit niveau. Onrust of niet, het zijn geen koekenbakkers en ze zullen ruimte krijgen om te counteren.

1 oktober 2019 om 11:17

Begin nou niet nu al met onderschatten..

1 oktober 2019 om 11:18

Je kan gelijk hebben maar juist een wedstrijd tegen Ajax kan zo maar het kantelpunt zijn en dat ze ineens de sterren van de hemel spelen. Ik weet het nog niet zo zeker.

1 oktober 2019 om 11:23

Ik zie Ajax ook wel winnen. Niet omdat het al dan niet een rotzooi is bij Valencia maar simpelweg omdat Ajax een betere ploeg is.

1 oktober 2019 om 11:31

Valencia heeft anders geen verkeerd team hoor met gaya, cillessen, Guedes, gamairo, parejo, kondogbia, Rodrigo en gomez.

1 oktober 2019 om 11:33

Gameiro en Kondogbia zijn er niet bij toch?

1 oktober 2019 om 11:47

Nee nee, Valencia heeft een aardig team maar ik vind Ajax meer kwaliteit hebben. Bovendien draait het niet zo lekker bij Valencia en bij Ajax wel. Nee, ik zie Ajax een zakelijke overwinning boeken.

1 oktober 2019 om 11:57

Kan jij de eredivisie als goede graadmeter nemen dan? Daarom vind ik het lastig om te zien waar Ajax echt staat zeg maar.

1 oktober 2019 om 13:07

Gaya was ook de week ervoor uitgevallen maar weet niet of hij kan spelen

1 oktober 2019 om 11:46

Nou nou vrij eenvoudige overwinning. We spelen leuk en soms goed voetbal maar nu niet gelijk denken dat we iedereen even kunnen verslaan he we zijn geen Barça, Real, City enz wel realistisch blijven. Teken ook voor een punt

1 oktober 2019 om 11:59

Ik denk echt dat Ajax moeilijk te verslaan is onder Ten Hag. Daarnaast mist Valencia Soler, Gaya en Kondogbia. Erg belangrijke spelers voor hun. Alle ingrediënten zijn mijn inziens gewoon aanwezig om een redelijk eenvoudige overwinning te kunnen neerzetten.

1 oktober 2019 om 12:49

Ik ben er toch iets minder gerust op.ajax geeft dit jaar wel heel veel ruimte en kansen weg. In de 6 uit wedstrijden die ze tot nu toe speelden kregen ze 5 keer een doelpunt tegen en de 6e keer werd het 0-0.En er werd weliswaar nog geen wedstrijd verloren, maar 4 van die 6 eindigden in een gelijkspel terwijl van die tegenstanders alleen PSV vergelijkbaar is met Valencia.zelfs uit vorm zijn die echt wel beter dan Paok en Apoel.

1 oktober 2019 om 17:44

In deze competitie hebben zo 3 uit 1. En dan hebben ze de op papier zwaarste uitwedstrijd gehad... Ik zou het niet onderschatten.

Wordt spannend, zeker niet makkelijk. Ik zou al blij zijn met een punt. Wel leuk, Valencia is goed op de tegenaanval waar Ajax kwetsbaar is, Ajax is goed met lopende mensen en voorzetten van de zijkant waar Valencia weer moeite mee lijkt te hebben. Ik gok dus op goals.

1 oktober 2019 om 11:31

Uit een punt bij Valencia en uit een punt bij Chelsea zou op voorhand prima zijn. Vorig jaar hebben we het ook gered met een gelijkspel bij Benfica en Chelsea. Kan het niveau van Valencia maar lastig inschatten, op papier een goede selectie maar de resultaten zijn nog niet best. Ajax heeft daarentegen ook nog niet continue weten te overtuigen al hebben ze wel wat goede potjes gespeeld. Ben benieuwd of Ten Hag nog een leuk tactisch konijn uit z'n hoge hoed weet te goochelen!

1 oktober 2019 om 12:09

Nogal overbodig om te stellen dat Ajax kwetsbaar is op de tegenaanval.. Dat geldt in principe voor elke ploeg dat op de aanval speelt. Met de ervaring van Veltman en Blind is het bij Ajax juist wel goed in orde en dankzij het goed storen gaat 80 procent van de tegenaanvallen al in de kiem gesmoord worden voor het goed en wel begonnen is.

Het enige waar ik mij echt zorgen om maak zijn de te grote ruimtes die Ajax dit seizoen structureel achterin laat liggen, en de iets wat laconieke houding van Ten Hag over dit onderwerp. Ondanks dat Ajax leuk dingen laat zien, doet mij dit Ajax ook terug denken aan de naã¯viteit die we ook met enige regelmaat zagen voor de revolutie. Ondanks dat Blind en Veltman het centraal achterin goed invullen blijf ik het risicovol en armoedig vinden dat er geen twee echte centrale verdedigers staan. Doordat het bij de club rommelt is het lastig in te schatten wat je van ze kunt verwachten. Al heb ik niet het idee dat het binnen het elftal rommelt, maar goed een gewond (roof) dier is altijd het gevaarlijk onvoorspelbaar, maar ik reken op winst van Ajax. Nee, ik onderschat ze niet, maar als wij weer stappen willen maken moeten we gewoon winnen en vol voor die eerste plek in de groep gaan.

1 oktober 2019 om 11:33

De laconieke houding van Ten Hag kan natuurlijk ook zo worden geveinsd naar de buitenwereld terwijl hij er misschien op de training keihard op hamert. Je ziet duidelijk dat de stabiliteit in de verdediging er nog niet helemaal is, al waren we vorig jaar rond dit tijdstip echt niet verder. Sterker nog, in de competitie liep het helemaal nog niet en Europees wisten we na het dramaseizoen ervoor ook niet wat we er van moesten denken.

1 oktober 2019 om 21:21

@ masterapie Nu had ik er zelf nog niet zo over nagedacht, maar ik denk dat je gelijk hebt wat betreft Ten Hag. Vanuit het standpunt gezien dat ondanks de prestaties er nog steeds mensen die hem blijven bekritiseren op randzaken. Het lijkt mij ook vermoeiend om je altijd meer tegen dat soort kritiek te wapenen.het klopt dat het in dezelfde fase vorig seizoen ook nog niet vlekkeloos verliep, maar de gaten die nu steeds vallen zijn naar mijn mening niet door bijvoorbeeld onwennigheid; maar komen voornamelijk voort uit het niet nakomen van afspraken. Dat is toch iets wat (in theorie) snel opgelost kan zijn. Persoonlijk vind ik dat onacceptabel voor het niveau wat we nastreven.

1 oktober 2019 om 11:43

Die grote ruimtes lagen er vorig jaar ook. In de Champions League misten onze tegenstanders genoeg kansen en wij scoorden gelukkig veel.het is ook Champions League he, daar krijgt elke ploeg kansen, hoe klein of groot ook.

1 oktober 2019 om 11:52

Precies @CoMokum, dat vind ik ook precies het principe van de CL. De ploeg die zijn kansen afmaakt gaat vaak door en niet de ploeg met de meeste kansen. City speelde Spurs bijvoorbeeld compleet weg maar miste teveel kansen terwijl Spurs net als tegen Ajax gewoon efficiënt om ging met de kansen. PSG hetzelfde tegen United en zo zijn er nog vele voorbeelden. Kansen krijg je altijd tegen, het gaat er om wat je er mee doet.

1 oktober 2019 om 21:37

@ Comokumdat aanvallend voetbal verdedigend risico's met zich meebrengt ben ik met jou eens, maar. de gaten die nu vallen (die ook nationaal zien) komen naar mening niet doordat men zich onwennig voelt of door een gebrek aan kwaliteit; maar doordat iedereen continue maar naar voren wilt. Wellicht laat mijn geheugen mij in de steek, maar qua mijn gevoel werd dat vorig seizoen toch veel beter gedoceerd.

1 oktober 2019 om 12:07

Armoedig? Vind Blind centraal echt heel goed. Als je daarnaast een top CV hebt, zoals vorig seizoen, heb je een uitstekend duo. De RCV zou idd beter kunnen, maar bij gebrek aan beter doet Veltman het meer dan nabehoren.

1 oktober 2019 om 12:16

Eens, Veltman haalde imo de afgelopen wedstrijden steeds minstens een 7. Ben alleen wel bang dat als er een club langs komt met een type Giroud/Llorente we het ineens moeilijk kunnen gaan krijgen. Je mist gewoon echt die broodnodige lengte met dit duo, al kom je er in de Eredivisie eigenlijk altijd wel mee weg.

1 oktober 2019 om 21:56

@ Mrguidemet armoedig bedoelde ik dat we niet 1 echte centrale verdediger in de verdediging hebben staan. Blind/de Ligt vond ik vorig seizoen prima, en dit seizoen had ik een combinatie verwacht van Blind/alvarez centraal achterin (wat nog steeds mijn persoonlijke voorkeur geniet). Het is niet alleen dit seizoen, maar ik ben er nooit voorstander van geweest om structureel spelers op posities te positioneren waar ze eigenlijk niet thuis horen. We hebben altijd al kwalitatief een dunne selectie, daarom vind ik positionele balans bij de eerste elf net zo belangrijk als kwalitatieve en fysieke balans.wat Veltman betreft; het is een echte Ajacied, die nooit klaagt en een goede persoonlijkheid heeft, maar kwalitatief vind ik hem niet goed genoeg voor Ajax. Dat komt met name door de typische Veltman momentjes die vroeger of later altijd weer de kop op steken. Die meestal ook grote gevolgen hebben voor het verdere wedstrijd verloop.

1 oktober 2019 om 13:10

Het probleem ligt niet bij de twee centraal in de verdediging (los van het feit dat ik iets meer lengte achterin zou willen zien). Of zeker niet alleen. Die twee komen in de problemen door de ruimtes die op het middenveld ontstaan. Vorig jaar kon de Jong met zijn snelheid heel veel goed maken waardoor in een counter bijna nooit in een ondertal situatie kwam te staan. Het is in ieder geval niet hun fout dat er zo veel 2 tegen 3 of 3 tegen 4 situaties ontstaan. Het helpt alleen niet dat het beiden geen sprint wonders zijn. (maar dat is De Ligt ook niet)kansen geeft je altijd wel weg, maar dit jaar zijn het er wel heel erg veel.

1 oktober 2019 om 22:03

@ London Calling Mee eens, maar ruimtes zijn er naar mijn mening niet door onwennigheid of een gebrek aan kwaliteit; maar door het niet nakomen van afspraken. Ik begrijp dat wanneer alles lekker draait iedereen naar voren wilt, maar die naïviteit heeft ons al zo vaak compleet onnodig de kop gekost. Vorig seizoen werd naar mijn idee veel gedoceerder en georganiseerder aangevallen, ik ben toch dit seizoen te vaak geschrokken hoe er verdedigend totaal geen organisatie was. Dit moet toch op te lossen te zijn door met name Alvarez zijn enthousiasme iets te temperen.

1 oktober 2019 om 22:19

Ergens zit er inderdaad in de afspraken of afstemming - uitvoering iets wat nog niet klopt of lekker loopt.ik denk ook niet dat het aan de kwaliteit ligt.vorig seizoen vond ik het, waarschijnlijk omdat het goed uitgevoerd werd, helemaal niet zo naief. Ik weet niet of het alleen bij Alvarez ligt, vorig seizoen zat iedereen er voorin vaak heel kort op waardoor veel counters zelfs nooit een counter werden, voor mijn gevoel gaat het daar al fout (ten opzichte van vorig jaar). Het kan best dat er nu doordat er 2 of 3 andere spelers staan we niet meer het zelfde kunnen spelen, maar dan moeten ze toch iets anders gaan bedenken. Uiteindelijk heeft Ajax dit seizoen pas 2 van de 6 uitwedstrijden gewonnen (beiden tegen degradatie kandidaten).dat moet toch ook te denken geven.

Moet gaan voor Ajax Valencia is een club in crisis maar ze hebben wel cillesen desondanks Denk ik 3p voor Ajax

Weinig van onder de indruk van deze speler, Ajax moet gewoon spelen uitgaande van eigen kracht.een punt in een uitwedstrijd tegen dit soort clubs als meer dan fantastisch laat staan als je er 3 pakt. We gaan ervoor!

Denk dat Ajax kwalitatief wel beter is maar daar in het Mestalla tijdens een CL avond weet je het nooit. Erg leuke poule dit waar iedereen van elkaar kan winnen. Een puntje pakken zou prima zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Getafe20-3
14.Valencia19-1
15.Eibar19-3
16.Alavés18-7
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder181
Manu VallejoAanvaller164
M. GómezAanvaller155
Lee Kang-InAanvaller120
K. GameiroAanvaller111
Gabriel PaulistaVerdediger121
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren