‘Als hij dan weer matig speelt, zit Feyenoord drie jaar aan hem vast’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Feyenoord maakte een aantal lastige weken door, maar afgelopen zondag verschaften de Rotterdammers zichzelf weer wat lucht door met een klinkende 5-1 van FC Twente te winnen. Sam Larsson was een van de uitblinkers tijdens die wedstrijd en de Zweed nam twee van de vijf doelpunten voor zijn rekening. NOS-journalist Arman Avsaroglu rekent zich echter nog niet rijk.

“Hij heeft nog niet laten zien dat hij stabiel kan presteren. Er zitten wedstrijden tussen dat hij indruk maakt, maar dat doet hij niet elke week. Ik heb zelf het gevoel dat hij twee weken geen bal gaat raken”, vertelt hij bij RTV Rijnmond. Avsaroglu krijgt bijval van Jan Everse, die eerst de komende vijf wedstrijden af wil wachten: “Als hij dan het rendement van zondag heeft, dan komt hij uit die Scandinavische winterslaap. Maar daar geloof ik niet in.”

De Copa América-finalist die sportieve revanche neemt bij Feyenoord

Tapia was onlangs nog het onderwerp van onze Opgebloeid-rubriekLees artikel

In tegenstelling tot Larsson, begon Renato Tapia niet in de basis tegen FC Twente. De middenvelder maakte vlak voor rust als invaller zijn entree toen bleek dat Orkun Kökçü niet verder kon en speelde daarna de wedstrijd uit. De Peruviaan beschikt over een aflopend contract in De Kuip en de meningen zijn verdeeld of Feyenoord er goed aan zou doen om hem een nieuwe verbintenis voor te schotelen.

“Stel je voor, je verlengt zijn contract omdat je een transfersom wil. Vervolgens speelt hij weer matig en zit je weer drie jaar aan hem vast. Dan moet je maar je verlies pakken”, stelt voormalig Feyenoord-verdediger Everse. Avsaroglu denkt echter dat de Rotterdammers de gok wel kunnen wagen: “Hij is natuurlijk wel international van Peru. Ik denk dat je nog wel wat voor Tapia kunt krijgen. Als je hem een contract voor een of twee jaar geeft en er komt wel iets.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord het contract van Renato Tapia moet verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door sirius)

Hij is een van de weinigen die nog transferwaarde vertegenwoordigd. Dus het is te hopen dat hij en Berghuis het goed doen, waarna ze een mooie transfer gaan maken. Feyenoord moet zorgen voor een technisch directeur die een team bouwt waar ze ook geld aan gaan verdienen. Daar verdienen andere clubs ook het meeste aan. Op dit moment heeft 80% van de selectie (bijna) geen waarde. Ze zouden in het gat moeten stappen die Ajax nu achterlaat. Ze kopen spelers van 10 miljoen of meer. Talenten als Schuurs, Pierie, Scherpen krijgen daardoor minder kans. Schuurs had in de Kuip al in de basis kunnen staan.

1 oktober 2019 om 10:56

Maar het punt blíjft dat wij ze niet kunnen klaarstomen in de KKD. Daardoor blijft dat gewoon lastig.

1 oktober 2019 om 13:44

Eens. Ligt dat voor de komende jaren al weer definitief vast of zou Feyenoord vanaf volgend jaar, als ze willen, ook kunnen deelnemen?

1 oktober 2019 om 13:54

Jong Feyenoord kan aansluiten in de voetbalpiramide maar mag niet direct naar de Kkd. Dat zal een lastige opgaven worden aangezien het maximaal aantal Jong teams in de KKD 4 is. Dan zal er eerst 1 moeten degraderen wil Feyenoord kans maken.

Maar ze praten er nu over alsof Feyenoord op eigen houtje kan bepalen of er verlengd wordt met Tapia. Als ze nu met hem willen verlengen, puur om aan hem te verdienen, zegt Tapia (volkomen terecht imo) gewoon 'nee'. Als hij transfervrij is, kan hij dat bedrag namelijk zelf pakken.

1 oktober 2019 om 10:07

Precies dat. Maar gezien zn vorm / spel de laatste wedstrijden vraag ik me af of je moet verlengen, ook al zou Tapia willen. Van Beek, 5 jarig contract omdat hij eruit zou lopen als voorbeeld.

1 oktober 2019 om 11:04

Tapia heeft zondag aangegeven dat hij de intentie heeft om bij Feyenoord te blijven en zijn contract te verlengen. Het is nu afwachten of ze er ook echt uit gaan komen.

Waarom zijn de meningen van journalisten tegenwoordig zo belangrijk? Als hij informatie weet of de kans groot of klein is dat er bijgetekend word, hoor ik het graag. Maar persoonlijke mening van een journalist, lekker boeiend.

Eerst was het verlengen van Tapia nog noodzaak volgens vele en werd Troost volledig afgemaakt omdat hij liever niet met Tapia door wilde. Nu Tapia even wat minder speelt en op de bank zit draaien de meningen weer volledig. Zo zie je maar weer dat medialand ook in de waan van de dag leeft.

1 oktober 2019 om 10:56

Je kunt het ook omdraaien. Meningen werden bijgesteld omdat Tapia goed speelde en nu niet meer. Om dan een 3 jarig contract te laten tekenen kost miljoenen, is hij dat waard? (Ja, ik heb Tapia vaak verdedigd maar zie ook zijn spel de laatste 4 wedstrijden)

1 oktober 2019 om 11:17

Ja dat snap ik. Maar ik ga ervan uit dat Tapia, met zijn status als international van Peru, toch wel goed in de markt ligt en een aardig bedrag voor Feyenoord kan opleveren. Ik ben er dan ook voorstander van om zijn contract te verlengen.

1 oktober 2019 om 11:47

Vooropgesteld dat ook ik vind dat zijn contract verlengt moet worden weet ik niet zo zeker of hij Feyenoord vele miljoenen op zal en gaat leveren. Bij Peru speelt hij zga altijd constant en goed. Bij Feyenoord is dat niet het geval, goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte, dit is niet nieuw, dit is al 5 jaar (waarvan 1 verhuurd aan Willem II waar hij meestal goed speelde). Om Tapia te laten tekenen zal een X aantal miljoen kosten + een percentage van de verkoopprijs, gaat hij dat wel waard zijn over 3 jaar of binnen 3 jaar vraag ik mezelf ook af. Waarom of hoe weet ik niet maar vind hem bij Feyenoord te wisselvallig. Ligt dit aan hem of ligt dit aan het spel of aan medespelers en ga je dan wel iets verdienen uiteindelijk?

Tapia werd steeds groter gemaakt nadat hij een keer een Copa finale heeft gespeeld maar persoonlijk vind ik hem nog steeds tekort komen voor het niveau dat Feyenoord hoort na te te streven. iedereen had kritiek op Gio dat hij Tapia niet opstelde maar sinds hij bij Feyenoord in de basis speelt heeft hij imo nog niet het ongelijk van Gio kunnen bewijzen. ik snapte sowieso die hele roep om Tapia niet. als je 2 of 3 jaar bij een club zit en je maakt amper minuten dan zal dat echt wel een reden hebben. geen coach ter wereld gaat zijn beste spelers zo lang op de bank houden want een coach wil natuurlijk ook zoveel mogelijk wedstrijden winnen

1 oktober 2019 om 11:46

Toen hij tijdens de CL wedstrijden centraal achterin stond was ik wel even fan. Al werd hij opgejaagd door 2 man, hij bleef ijskoud en roeide de bal niet zomaar naar voren. Zo kwamen we nog weleens aan voetballen toe. Maar ik snapte Gio ook wel dat hij liever iemand achterin zet die minder risico neemt.

1 oktober 2019 om 11:54

@pablonino Tapia heeft zeker wel wat goede wedstrijden gespeeld maar hij heeft een beetje hetzelfde probleem als Larsson. hij haalt nooit een constant niveau

Ik mag toch hopen dat Stam zich niet laat meesleuren in al die lofzangen deze week, want Feyenoord speelde niet eens goed maar stond tegenover een onthutsend slecht FC Twente. Ondanks het resultaat verbaast het mij wel dat er ineens zoveel positiviteit is. De voetballers van tegenwoordig zijn namelijk nogal overgevoelig en gaan zich al snel beter voelen dan ze daadwerkelijk zijn op dat moment.

1 oktober 2019 om 16:10

Twente was inderdaad slecht maar om nou te zeggen dat het Feyenoord niet goed was vindt ik ook niet kloppen. Als Feyenoord top was geweest afgelopen weekend hadden ze er in ieder geval 8 a 10 gemaakt. Maar Feyenoord speelde gewoon goed

1 oktober 2019 om 18:00

Ik vind dat de uitslag en het niveau van de tegenstander in die wedstrijd erg veel verbloemt. Het laatste kwartier was het gewoon prijsschieten voor Feyenoord, maar er ging voldoende mis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

9 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren