‘We hebben Paul Pogba groot gemaakt, maar hij was zo matig’

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Manchester United ontving maandagavond Arsenal op Old Trafford en the Red Devils kwamen dankzij een verwoestende uithaal van Scott McTominay vlak voor rust op voorsprong. De thuisploeg slaagde er echter niet in om deze marge vast te houden, aangezien Pierre-Emerick Aubameyang er in de tweede helft 1-1 van maakte. Roy Keane was na afloop van het duel niet echt te spreken over het optreden dat de twee ploegen op het veld lieten zien.

Gary Neville zei dat het echt een goede wedstrijd was, maar ik heb dan zeker naar een andere wedstrijd zitten kijken. Ik vond het schokkend. Het geloof ontbrak bij United om de wedstrijd echt te beslissen, het resultaat lag er voor het oprapen. Ik weet niet zeker wat Ole Gunnar Solskjaer hieruit mee kan nemen, er zijn niet veel positieve zaken om op te tekenen”, analyseerde de oud-middenvelder bij Sky Sports.

Solskjaer blijft spelers steunen ondanks slechtste start in dertig jaar

De ogen tijdens de kraker tegen Arsenal waren bij Manchester United gericht op Paul Pogba, maar de Fransman slaagde er niet in om zijn stempel te drukken. “Ze hebben meer nodig van hem. We hebben hem groot gemaakt voor de wedstrijd, hij is de beste speler, bla bla bla. Hij was teleurstellend, zo matig”, is het duidelijke oordeel van Keane.

Manchester United staat momenteel op de tiende plek in de Premier League, maar de Ier vindt niet dat Solskjaer hier het slachtoffer van moet worden: “Ze hebben hem die baan en dat contract gegeven, dus nu moeten ze hem steunen en hem zijn werk laten doen. Geef hem een paar transferperiodes de tijd. Of er meer moeilijke dagen zullen volgen? Dat zeker, maar ze moeten volhouden.”


Poll

Vind jij dat Manchester United meer verdiende tegen Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door professor oak)

Wat praat die man onzin weer .. ik mag Keane echt een top legend van de club.. Wii moeten gwn nu toegeven dat man united is geen top team meer en die tijd is voorbij.. heledag zoeken ze spelers om schuld te geven, ja we weten al dat de spelen slecht en niet goed genoeg zijn.... Als die een andere trainer was bijvoorbeeld José Mourinho. Dan zou r.keane niet so reageren hij zou José helemaal onderuit halen.. maar omdat ze goede maten zijn met olé is het heletiud gunnen... Olé is gwn net goed genoeg. Je ziet niet eens wat zij tactiek is

1 oktober 2019 om 13:23

Zie jij wel een tactiek dan als je naar de selectie kijkt? Het enigste wat ik zie is een counterploeg met snelheid voorin en dynamiek in de vorm van Pogba. Voor de rest is de ploeg ontzettend statisch en aan de bal niet sterk. Dat zorgt ervoor dat counteren moeizaam gaat en voorspelbaar wordt. Je hoeft namelijk alleen de verdediging terug te laten zakken en Pogba af te dekken. Op balbezit spelen lukt ook niet, want er is nauwelijks creativiteit of iemand die goed is met een bal aan z'n voet.

Wat me voornamelijk opvalt bij pogba als ik hem zie spelen, is dat zijn passing gewoon slecht is vaak. Een balletje 15 meter rechtdoor moet met de buitenkant voet. Balletjes in de loop komen bijna standaard achter de man. Hij gooit er dan ineens een briljante bal uit over 60 meter, maar 2 minuten later speelt die een bal het stadion uit om onverklaarbare redenen. Uiteindelijk is zijn toegevoegde waarde over 90 minuten gewoon veel en veel te laag. Rashford gaat ook heel erg veel mis, maar die werkt zich nog het snot voor de ogen. Maar Pogba.. en ook zeker Lingard.. de toegevoegde waarde voor zo'n pot als gisteren zie ik gewoon niet zo. Bij Lingard begrijpelijk, die kan gewoon niet beter imo. Maar bij Pogba is het zo zonde, want als hij gewoon vol gas gaat dan is het een wereldspeler.

1 oktober 2019 om 08:49

McTomminay was een klasse beter dan Pogba gisteren, Pogba viel niet eens op. En dan wordt er zo hard op Pepe gezeken die in zijn eerste seizoen zit.

1 oktober 2019 om 09:58

Laten we eerlijk zijn, het is niet alsof Pogba geen kritiek krijgt. Pogba krijgt eigenlijk al jaren kritiek en ik denk dat de meeste mensen het er over eens zijn dat hij zijn prijs niet waard is geweest. Al ben ik het wel met je eens dat de kritiek op Pepe overdreven is, hij speelt wel echt waardeloos maar hij is nog jong en moet zich aanpassen. Die komt er vast wel.

1 oktober 2019 om 10:06

Toen Pogba op dezelfde leeftijd als Pepe nu heeft, terug kwam naar united zei niemand dat hij "jong was en zich nog moest aanpassen". Is niet heel eerlijk dan toch ?

1 oktober 2019 om 13:29

Er is natuurlijk wel een duidelijk verschil. Ten eerste heeft Pogba al met al nog veel meer gekost en bovendien kwam Pogba als een sterkhouder van Juventus terug bij Manchester United. Pepe komt als groot talent over van (met alle respect) Lille. De status van beide heren is totaal niet vergelijkbaar.

1 oktober 2019 om 09:43

Ik geef je helemaal gelijk. Pogba verbloemt een hoop door af en toe een geweldig schot van afstand of een geweldige pass, maar als je hem goed onder de loep neemt, is het inderdaad vrij pover voor zijn status.

1 oktober 2019 om 13:27

Dat is misschien ook net het probleem, zijn status. Pogba was bij Juventus gewoon een loper die weg werd gestuurd en zo speelt hij bij Frankrijk ook. Pogba zal altijd afgerekend worden op zijn veel te hoge prijskaartje en hij zal zich nooit gaat schikken in een bescheidenere rol als dynamische middenvelder.

Pogba is door alles en iedereen opgehemeld na zijn Juventus tijd...het wordt echt tijd dat mensen gaan inzien dat dit gewoon voorbarig was. Het is niet de wereldspeler die hij verwacht wordt te zijn. Niet goed genoeg in de basis. Met name voetbalintelligentie, inzicht en mentaliteit is echt onvoldoende om wereldtop te zijn! En dat geeft in principe niks....alleen die kerel vindt zichzelf zooooooo goed..daarom krijgt ie ook zoveel shit over zich heen. Ook glamourboys moeten presteren op het veld! Beckham deed dit bij Man Utd..Pogba kan dit niet want daar is hij dus niet goed genoeg voor...

1 oktober 2019 om 10:10

Bij Juve had Pogba ook de luxe om met ene Pirlo en Marchisio naast zich te spelen. Dat balt wat makkelijker dan de middelmaat waarmee hij het bij Man Utd moet doen. Daarnaast is Pogba geen dragende speler. Het is geen speler die een team op sleeptouw neemt.

1 oktober 2019 om 11:10

@THenry, heel goed verwoord. Pogba is geen generaal maar een soldaat die voorop in de strijd gaat. Dat denkwerk is voor een ander. Verder niets meer aan toe te voegen.

1 oktober 2019 om 13:19

Pogba is ook gewoon een uitstekende speler. Is hij zo goed als wat voor hem is betaald? Nee. Is hij een spelmaker? Nee. Echter fungeert hij als dynamische middenvelder uitstekend. Zo speelt hij bij Frankrijk, zo speelde hij bij Juventus en nu bij Manchester United is hij misschien te veel in zichzelf gaan geloven. Pogba is in mijn ogen een betere versie van bijvoorbeeld een Donny van de Beek. Gewoon vertrouwen op het loopvermogen en de gaten in lopen om vervolgens te scoren of een belangrijke aanvallende pass te geven. Z'n bovengemiddelde techniek voor iemand met zijn bouw is dan vooral iets extra's en geen specifieke kwaliteit.

Ik vind Rashford ook overschat man. Die laat toch maar weinig zien hoor.

1 oktober 2019 om 12:51

Rashford krijgt ook kritiek, maar die kostte geen godsvermogen en die werkt zich een ongeluk.die kan je dan als supporter misschien iets minder kwalijk nemen. Pogba oogt nonchalant, soms zelfs arrogant in zijn spel en houding. Dat in combinatie met het bedrag maakt je een target voor kritiek.

Het was gisteren gewoon een potje tussen de lamme en de blinde... Mijn god wat matig. Arsenal is in jaren niet zo ideeloos en slecht geweest, United komt ook maar niet uit het after Fergie dal. Er moet heel wat gaan gebeuren voor beide ploegen willen ze in de top 4 eindigen en binnen een paar jaar weer mee doen om de titel! Echt droevig.

Ik word ook een beetje moe van die oud voetballers die altijd extra kritiek op Pogba moeten hebben.tuurlijk ik snap dat er meer verwacht word van hem, maar zelfs messi zou niet draaien in dit man united .. dit team is gewoon geen topploeg meer. Als je al kritiek levert op Pogba wat moet je dan wel niet zeggen over een ashley young of pereira of lindelof , lingard ga zo maar verder brengen allemaal veel te wenig .. tempo was super laag ook arsenal speelde niet goed .. was gewoon een dramatisch saaie wedstrijd. Pogba speelt in frankrijk ook met veel meer plezier en vertrouwen.ik blijf het een geweldige voetballer vinden mits hij in vorm is en er zin in heeft, hij heeft de kwaliteiten zeker om meer te brengen.

Komt allemaal door wen slecht tactisch plan van OGS. Hoe verzon je jet om met 2 verdedigende middenvelders te spelen. En dan Pogba op die positie. Terwijl je weet dat zn kwaliteiten ergens anders liggen. Dat heeft hij in de eerste welen onder OGS laten zien. Daar waar hij ket 2 box to box spelers speelde. Met de punt naar achter. Nu is jet zo behoudend en totaal niet creatief. Spelers opstellen die uit vorm zijn. Daar waar ander spelers hun kans moeten krijgen en duidelijk meer in vorm zijn. (Fred Greenwood) Jeugd zou er klaar voor zijn. Maar hij stelt ze niet op. Het spel is net zo bedroevend als onder de vorige trainers. Tuurlijk mag je Pogba aanspreken op zn spel. Maar kijk waar zn kwaliteiten liggen. En die moet je benutten. Dat wordt niet gedaan. Maar een Lingard en Young. Ook die ervaren spelers. Die staan wel op hun posities. Maar laten niks zien.

tja, zet pakweg een De Bruyne neer in dit matige United elftal en ik denk ook niet dat hij veel zal laten zien. Pogba kan het ook niet allemaal in zijn eentje. kijk naar een Messi bij Argentinie bv en je ziet dat het allemaal niet zo makkelijk is met minder materiaal om je heen. in het Franse elftal vind ik Pogba vaak gewoon prima spelen en dat deed hij ook bij Juventus met betere spelers om hem heen

1 oktober 2019 om 12:36

Hij speelt nu ook gewoon vaak prima hoor, maar men verwacht blijkbaar dat hij constant goals en assists geeft terwijl hij momenteel ontzettend ver van de goal moet spelen.Daarnaast maken de spelers voor hem, buiten James, ook weinig klaar. Als je Lingard voor je hebt staan dan kan je toch ook weinig briljant voetbal genereren. Rashford heeft het dit seizoen nog niet en was niet fit. Martial Ligt er uit. Pereira is geen RW.Zie graag Pogba eens wat verder naar voren en met een goede RW met snelheid die hij weg kan sturen. Toen Zlatan er was zag je direct dat die 2 een ander niveau hadden door hun onderlinge interactie. Nu heeft hij dat niet want het is simpelweg middelmaat om hem heen.

1 oktober 2019 om 12:47

De Bruyne zal niet zo top zijn, maar hij zal wel nog gewoon zijn spel spelen want kwaliteit komt altijd bovendrijven. Niemand verwacht van Pogba dat ie het in z'n eentje moet doen, dat soort speler is het natuurlijk niet. Zoals Keane zegt wordt Pogba groter gemaakt dan ie eigenlijk is. Hij is een goeie speler die je moet gebruiken naar zijn kwaliteiten en niet meer dan dat. Bij Frankrijk en Juve is hij prima omdat hij gewoon zijn taak moet doen. Bij United verwacht men (waarom weet ik ook niet) dat ie het spel moet gaan maken. En dat is gewoon zijn ding niet.

Ik blijf het herhalen: zolang Pogba speelt alsof hij denkt dat ie een spelmaker is, wordt het nooit iets bij United. Speel naar je mogelijkheden, dan komen zijn kwaliteiten naar boven. Hou het simpel! Maarja, hem kennende is dat net zo moeilijk...

Het verschil is dat Gary Neville als enigste ook daadwerkelijk snapt hoe de club eraan toe is. Hij weet heel goed dat Arsenal kwalitatief beter is en dan is een 1-1 niet eens zo slecht. Sowieso is hij de enigste die ook daadwerkelijk iets zinnigs over Manchester United zegt. Dan kun je wel telkens verwachten dat er meer in de ploeg zit, maar zo heel veel meer zit er nou ook weer niet in. Manchester United speelt niet slecht omdat Pogba een slechte wedstrijd speelt, maar omdat er simpelweg een gebrek aan kwaliteit is op bepaalde aspecten. Als Manchester United 5 of 6 eindigt dit seizoen, hebben ze gemaximaliseerd.

En dan zeggen mensen nog dat Pogba de ideale speler is voor Real. Deze speler moet je echt niet willen als topclub zijnde, zo zag je maar weer gister. Elke bal is of te hard, of te zacht en heeft alleen zijn grote bouw mee en kan hier en daar wel een leuke pass geven. Hij is vaak meer met zichzelf bezig. Neen. Ik hoop dat Real Eriksen wegkaapt in de winter of zomer. Dit is een speler die ze missen. Perfect voor de momenteel dramatisch spelende Kroos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

454 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Manchester United 5 0 0 0
2018/2019 Manchester United 35 13 6 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mourinho gewaarschuwd voor ‘big baby’ Lukaku: ‘Ik was er niet aan begonnen’

Manchester United betaalde Everton in de zomer van 2017 bijna 85 miljoen euro voor de komst van Romelu Lukaku, maar het dienstverband van de spits op Old Trafford is niet uitgelopen...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren