Overmars en Van der Sar houden miljoenen over aan succesvol seizoen

Dinsdag, 1 oktober 2019 om

Ajax won vorig seizoen de landstitel en de TOTO KNVB Beker, terwijl ook de halve finales van de Champions League werd bereikt. Deze prestaties legde de club geen windeieren, aangezien vrijdag duidelijk werd dat de club over het afgelopen voetbaljaar een winst van 51,9 miljoen euro heeft geboekt. Uit de jaarcijfers blijkt dat ook directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar flink meegeprofiteerd hebben van de sportieve successen van de Amsterdammers.

Algemeen directeur Van der Sar en directeur voetbalzaken Marc Overmars zagen hun salarissen van respectievelijk 370 duizend euro en 413 duizend namelijk fors toenemen door middel van een aantal bonusconstructies. Van der Sar kreeg 750 duizend extra, waardoor zijn totale salaris uitkwam op 1,2 miljoen. Overmars ging er nog meer op vooruit dankzij een aantal bonussen: hij kreeg bijna 2 miljoen aan extra’s, waardoor zijn totaalsalaris 2,3 miljoen bedroeg.

Veltman als opvolger van De Ligt: 'Ik doe het meer op slimheid'

Die kleine twee miljoen aan bonussen werd deels mogelijk gemaakt door de sportieve prestaties en deels door vooraf bepaalde doelstellingen wat betreft het ‘budget spelersbeleid en transferzaken’. De Raad van Commissarissen bepaalde dat aan zowel de sportieve doelstellingen, als aan de doelstellingen op zijn beleidsterrein zijn voldaan, waardoor de bonus voor Overmars zo hoog uitvalt.

De kans bestaat overigens dat hij in de toekomst nog een deel van zijn bonus terug moet betalen. Overmars tekende vorig jaar een nieuw contract tot 2024 en daar werd een zogeheten retentiebonus in opgenomen van 250 duizend per jaar opgenomen. Deze bonus wordt uitgekeerd als iemand na een vooraf bepaalde tijd nog steeds in dienst is en Overmars incasseerde dit jaar de complete 1,25 miljoen voor de komende vijf jaar. Als hij echter bijvoorbeeld in 2023 uit de Johan Cruijff ArenA vertrekt, moet hij de 250 duizend van zijn laatste jaar terugbetalen.


Poll

Denk jij dat Marc Overmars tot (minstens) 2024 bij Ajax blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door gloryunited)

En terecht. Als hun onderdeel zijn van het succes verdienen ze het, spelers krijgen toch ook meer? Met 1 gewonnnen CL wedstrijdje hebben ze dit al weer terug zowat..

1 oktober 2019 om 07:44

Inkomsten zowel als kosten (premies) stijgen heel fors bij CL succes, ik meen dat er ruim 23 miljoen aan premies is uitgekeerd. Slimme manier van kosten koppelen aan resultaten. Mooi dat Overmars de intentie heeft om lang te blijven. Dat verkoopt zijn verhaal ook wat makkelijker natuurlijk, aan spelers en Ten Hag. Meest geruststellende is dat iedereen er ontzettend op zijn plek zit, zin in heeft en nog hongerig blijft. We moeten nu genieten want wat die mannen presteren is groots in deze tijden waarin een Nederlandse club eigenlijk niet meer kan meetellen.

1 oktober 2019 om 07:57

Ook heel slim gedaan van de (adviseurs van de) RvC door zo'n retentiebonus af te spreken. Nu zal Overmars het er niet om hoeven te laten, maar EUR 1.25 miljoen terugbetalen als je vertrekt is toch wel een redelijke stok achter de deur om iemand niet te laten vertrekken.

1 oktober 2019 om 08:14

Nu schijnt Overmars privé ook niet zo stom te zijn en wordt zijn vermogen op 70 mio+ geschat. Dus als hij echt weg wil dan tikt hij die 1.25 mio zo af. Nog steeds veel geld, maar met zijn vermogen niet echt een stik achter de deur, hooguit een miniem drempeltje.

1 oktober 2019 om 08:41

Denk dat het juist de kracht is. Die mannen doen dit niet voor het geld maar voor hun ideaal om de club weer te laten floreren. Eigenzinnig soms maar succesvol. Ze hebben genoeg shit over zich heen gekregen onder meer na de botsingen met Jonk en Bergkamp, en het aantrekken van Ten Hag. De messen waren geslepen en iedereen was het eens dat ze hun lot verbonden aan het succes van de keuze voor Ten Hag, maar ze hebben voet bij stuk gehouden en hun geluk dubbel en dwars gehaald. Nu verdienen ze de lof en de bonussen dubbel en dwars.

1 oktober 2019 om 10:25

Als een buitenlandse club (Arsenal, Barcelona) graag Overmars wil overnemen dan zullen ze die 1,25 miljoen ook wel even voor hem af willen tikken lijkt me.

1 oktober 2019 om 10:59

En ik maar denken dat intrinsieke motivatie de drijfveer was wat betreft oud-spelers die hun steentje aan het succes van Ajax willen bijdragen. dit wetende ..... in de toekomst zal de vraag " of het goed voor Ajax dan wel voor de eigen portemonnee" actueel worden.de heren verdienen het trouwens. De spanningsvelden waarin zij verkeren zijn niet te benijden.geld is trouwens een slechte motivator (maslow).

Heb echt niks met Ajax maar zeer zeer veel respect hoe deze 2 de club naar de hoogste top gebracht hebben zowel sportief als financieel. Je kan zeggen de jong en de ligt heb je geluk mee gehad maar de jong hebben ze toch mooi uitgekozen bij Willem 2 en ook het behouden van ziyech en Tadic is zeer knap. Ook motiveert dit PSV om scherp te blijven en Ajax niet uit het oog te verliezen waardoor je nu toch 2 Nederlandse clubs heb die Europees ook gewoon lang mee kunnen doen. Enige fout vind ik dat ze Neres niet voor 50 miljoen hebben weggedaan die was makkelijk op te vangen en op het begin van vorig jaar zag je al dat hij een beetje een momenten voetballer is, ging gewoon mee in de flow van het team maar zie dit jaar promes ze plekje overnemen en dan is die gelijk 30 miljoen minder waard.

1 oktober 2019 om 07:59

Dat is dan maar zo met Neres... dat je een betere terug koop is ook geen garantie. Desnoods als 12e man ( is hij al een beetje ) prima speler om er bij te hebben. Stengs ipv Neres zou leuk zijn maar wil niet zeggen dat Stengs het beter zou doen op dit moment. Die Stengs zou toch ook wel eerst een beetje moeten wennen etc. Kwa jeugd misschien dat lang de strijd aan kan gaan met Neres

1 oktober 2019 om 08:43

@mauriDenHaag Maar toch heb je méér dan 11 spelers nodig. Mocht er nu iemand uitvallen dan kan je dat uitstekend opvangen en dat kon vorig jaar niet. Ik meen tegen de Spurs was Neres geblesseerd en toen was er geen goed alternatief. Daarbij denk ik dat Neres zijn vorm wel weer vind. Had ook een loodzwaar seizoen gehad voor een jonge speler. Je ziet dat ook bij nous en Donny. Daarbij stijgen de prijzen alleen maar dus hij zal echt niet 30 miljoen minder waard worden. En hij speelde tegen Lille weer goed en de grote clubs kijken voornamelijk naar de prestaties in de CL

1 oktober 2019 om 11:05

Voor Neres krijg je echt niet meer de 60 mln die Atletico bereid was te betalen. Het is een naief om te denken dat Ajax dit seizoen voorbij de achtste finales komt, geen spectaculaire seizoen betekent gewoon veel minder inkomsten voor je spelers. Daarnaast verwacht ik niet meer dat Neres voor Brazilie wordt opgeroepen. Speelde niet best, werd gewisseld en kwam er niet meer in. Daarnaast heb je echt Braziliaanse kanonnen die veel beter zijn en die ook in top competities presteren. Ik hoop dat buitenlandse clubs iig hem niet verder hebben gescout afgelopen maanden, want hij was dramatisch bij tijd en wijle Soeel je bij Atletico drie wedstrijden op rij waardeloos dan kom je er gewoon niet meer in.

Lekker toch! De selectie heeft er ook goed van gegeten. Ik heb een verrassing voor iedereen. Dat gaan ze dit jaar weer krijgen!

Zo houd je iedereen tevrede bij Ajax. Gaat het slecht dan zijn deze twee mannen als eerste de kop van jut samen met de trainer.

Tijdje geleden werden ze in verband met Engelse clubs gebracht en die spraken over een salaris van 500K. Ik gaf toen al aan dat ze ook bonussen ontvangen. En dat ze over het miljoen gaan. Volledig terecht overigens. Wat ben ik blij met deze directie. Hopelijk blijven ze tot in lengte van dagen. En verdienen ze miljoenen. Goed voor hun en goed voor Ajax.

Ik vindt vd Sar echt enorm gegroeid in zijn rol. Mooi om te zien. Toen hij bij Ajax binnenkwam (als directeur) was het allemaal niet heel erg soepel naar buiten toe (de pers etc) maar nu zie je echt dat hij de ervaring heeft opgedaan en dat hij en Overmars het goed doen. En dat is knap bij een beursgenoteerd bedrijf. Hier blijkt maar weer eens dat je een voetbalclub als voetbalclub moet runnen en niet als onderneming.

1 oktober 2019 om 13:52

Kijk als je dat nog niet hebt gedaan de documentaire over Onana. Daarin zie je hoe goed vd Sar is als directeur en als mens. Zo down to earth. Hoe hij met André is. Geweldig.

1 oktober 2019 om 15:37

Heb ik nog niet gezien. Bendankt voor de tip. Waar kan ik die kijken (woon zelf in Engeland)

51,9 miljoen euro winst. Wow, wat een getal. Dit is echt ongekend. Dat is meer dan tienmaal de jaarwinst van PSV en die waren van de week al erg blij met hun geweldige resultaat.

1 oktober 2019 om 11:27

volledig andere situatie en dus niet te vergelijken.

1 oktober 2019 om 16:13

Alle eredivisie clubs kan je met elkaar vergelijken, zelfde land, zelfde competitie. Acht jaar geleden was de bankrekening van Ajax leeg. Na acht jaar goed beleid staat Ajax op ruime afstand van de rest qua financien.

2 oktober 2019 om 11:39

dat ajax goed beleid voert zal niemand ontkennen maar staat compleet los van de winst van Psv. of ga je de winst van Ajax ook vergelijken met de winst van excelsior. Als jij etterlijke miljoenen uit de CL krijgt, die niemand anders in NL krijgt, is het niet moeilijk om veel meer winst te maken. Daarom is je vergelijking nikszeggends

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 jaar
128 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 29 mei
Borussia Dortmund is absoluut niet van plan om de vraagprijs voor Jadon Sancho te verlagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren