The Sun: Geïnteresseerd PSV keert in januari terug bij Manchester United

Zondag, 29 september 2019 om

PSV wil in januari terugkeren voor Tahith Chong, zo meldt The Sun zondagavond. Volgens de boulevardkrant zit de Eredivisionist op een huurdeal met Manchester United. Afgelopen zomer hengelde PSV ook al naar de diensten van de negentienjarige buitenspeler, die toen echter koos voor een langer verblijf op Old Trafford.

Chong heeft bij Manchester United niet veel uitzicht op speeltijd in de Premier League. Dit seizoen kwam hij enkel tot een invalbeurt tegen Leicester City van 21 minuten. Wel had hij woensdag nog een basisplaats in de wedstrijd tegen Rochdale AFC in de EFL Cup. Chong kon geen indruk maken en werd na een uur naar de kant gehaald. Volgens The Sun staat trainer Ole Gunnar Solskjaer open voor een vertrek van de Nederlander op huurbasis.

De oefenmeester wil Chong niet verkopen, maar moet nu bepalen of een verhuurperiode beter zou zijn voor de ontwikkeling van het jeugdproduct van Feyenoord. Volgens The Sun hebben meerdere clubs al navraag gedaan naar het talent. "De enige echte kans voor Chong op speeltijd in het eerste elftal is zo nu en dan in de bekertoernooien en Europese wedstrijden. Bovendien zal Solskjaer in de winter ook nieuwe spelers willen halen."

Deze zomer maakte Chong nog de weloverwogen keuze om bij Manchester United te blijven, ondanks vermeende interesse van PSV en Feyenoord. "Je bespreekt het met je familie en de club en dan kies je ervoor wat het beste voor jou is", zei hij tegen Veronica Inside. "Dat was op dat moment bij Manchester United blijven." De kans bestaat dat Chong deze week al terugkeert in Nederland, aangezien Manchester United het donderdag opneemt tegen AZ in de Europa League.


Poll

Zou Tahith Chong een goede aanwinst zijn voor PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Die krant wordt er ook niet geloofwaardelijker op. Psv heeft 6 spelers voor zijn positie.

29 september 2019 om 21:56

wie weet. een niet fitte Ruiz werd ook ooit gehaald door PSV terwijl je Bakkali, Narsingh en Josefszoon ook al had voor de rechtsbuiten positie

29 september 2019 om 22:11

@Japie, dus je bedoelt dat Ruiz een goede aankoop/huur was? Je noemt er wel drie op zeg, haha.Dit is een compleet andere situatie. De voorin nu kunnen allemaal ballen.

29 september 2019 om 22:11

Nu vind ik de kwaliteit van de spelers die je nu noemt niet echt te vergelijken met de concurrenten die Chong nu zou hebben. Denk dat hij geen schijn van kans heeft in de basis te komen

29 september 2019 om 22:23

Jezus nog nooit zo n slechte vergelijking gezien. Besef je wel welke spelers je nu opnoemt? Daarnaast werd ruiz ook gehaald vanwege ervaring. Er was toen erg weinig ervaring in dat elftal, het was een zeer jong team met beginnende prof voetballers.

29 september 2019 om 22:36

@lepenseur Bakkali, destijds een heel groot talent uit de eigen jeugd, zou ik als club zijnde altijd de voorkeur geven boven het halen van een huurling die niet fit was, er een jaar had uit gelegen en klaar gestoomd moest worden voor een WK. je hebt er eigenlijk alleen Fulham en Costa Rica echt een gunst mee gedaan want voordat Ruiz weer in vorm was zat je alweer ergens in de tweede seizoenshelft

29 september 2019 om 22:58

Zelden zoveel onzin gelezen Japie. Ten eerste was Ruiz in de winter gehaald. Ten tweede lag psv toen al in de clinch met bakkali die niet wilden bijtekenen. En ten derde was ruiz gewoon fit, die speelde voor de winter in het merendeel van de wedstrijden voor fulham, raakte echter richting het einde op het tweede plan en koos daarom eieren voor zijn geld met het oog op het wk. Hij speelde direct basis in zijn eerste wedstrijd bij psv, hoezo was hij niet fit?

29 september 2019 om 22:59

"want voordat Ruiz weer in vorm was zat je alweer ergens in de tweede seizoenshelft". Precies op tijd, want hij werd gehuurd in de winter. PSV huurde Ruiz toen het als nummer 9 de winterstop in was gegaan, er moest toen echt dringend wat gebeuren. Mede door een goed presterende Ruiz nog 4e geworden en Europees voetbal gehaald.

29 september 2019 om 23:03

@davilla7 @baloog als jullie het zeggen zal het wel zo zijn maar een huurling 6 maanden huren ten koste van je eigen jeugd vind ik geen goed beleid. niet zo gek dat Bakkali dan niet meer wilde verlengen uiteindelijk. wat voor vertrouwen spreekt daar uit naar zo een jongen uit je eigen opleiding? ik vond Ruiz toen helemaal niet zo indrukwekkend. 5 goals in 14 wedstrijden op Eredivisie niveau is nou niet een moyenne waar ik stijl van achterover sla. hij was geen schim meer toen van de speler die hij bij FC Twente was

29 september 2019 om 23:19

Blijf maar draaien hoe je wilt, gelijk heb je niet. Psv speelde dat seizoen met een grondig verbouwde en piepjonge selectie waar juist veel jeugd de kans kreeg. Die jeugd was ontzettend wisselvallig, maar werd gewoon aan vast gehouden dus dat Bakkali daarom niet bij tekende is grote onzin. Bakkali lag al dwars met zijn omgeving lang voordat Ruiz kwam. Ruiz was broodnodig en bracht rust voorin waar allemaal jonkies rondliepen of middelmaat zoals Narsingh en jozefszoon. Psv had ondanks een 4-0 zege op Ajax na de eerste 18 potjes maar 26 punten gepakt (door 2 zeges vlak voor de winterstop anders was het helemaal code rood). De 16 potjes met Ruiz na de winterstop 33.

29 september 2019 om 23:19

Zonder Ruiz had Bakkali ook niet verlengd. Een speler die elke maand een andere zaakwaarnemer heeft is niet echt bezig met een doordachte carriere.

29 september 2019 om 23:24

PSV is een topclub, geen liefdadigheidsinstelling. Bakkali heeft dat seizoen in de eerste seizoenshelft ontzettend veel kansen gekregen, maar hij presteerde alleen in de eerste paar wedstrijden (buiten zijn hattrick tegen NEC heeft hij geen doelpunt gemaakt). Ook Narsingh was dramatisch, die heeft dat seizoen uberhaupt niet eens een doelpunt gemaakt. Dan moet je op een gegeven moment doorschakelen. Ruiz heeft het met 5 goals in14 wedstrijden meer waarde gehad voor PSV dan Bakkali, Jozefzoon en Narsingh in dat hele seizoen bij elkaar. Er zaten ook hele belangrijke goals tussen, was 3x matchwinner.

29 september 2019 om 23:26

@kohaku ik weet het niet. hij kwam toen op de tribune terecht omdat hij niet meer voor Jong PSV kon uitkomen door een of andere regel bij de Knvb. daar kan je als speler best van balen. ik vond dat hij wel erg weinig krediet had ook want speeltijd kreeg hij niet meer @baloog dat kan best maar dat had imo weinig met de komst van Ruiz te maken dat ze zoveel punten pakten. ik vond die toen niet geweldig spelen. ze waren in de tweede seizoenshelft denk ik gewoon beter in vorm en uit hun dip

29 september 2019 om 23:28

Bakkali was piepjong, Narsingh wisselvallig en Josefszoon was een eendagsvlieg die het niveau totaal niet aankon. Bovendien was Ruiz een bewezen kracht in de Eredivisie, met de nodige ervaring. PSV schiet er niets mee op om Chong ervaring op te laten doen ten koste van eigen talenten. Voor de voorhoede zit PSV nu en in de toekomst ruimschoots goed. Bergwijn, Malen, Bruma, Lammers en Gakpo zijn nu al basiswaardige spelers voorin, waar ook Doan kan spelen en de club volgend jaar ook nog Romero, Piroe en evt. Mauro tot zijn beschikking weet. Wat moet Chong daar in hemelsnaam aan toevoegen?

30 september 2019 om 02:58

“een niet fitte Ruiz werd ook ooit gehaald door PSV terwijl je Bakkali, Narsingh en Josefszoon ook al had voor de rechtsbuiten positie ” Wow, dat er hier nog op in wordt gegaan en er serieus een discussie ontstaat. Wat een nonsensvergelijking.

30 september 2019 om 10:55

@buitenspelval 4 spelers voor 1 positie vind ik persoonlijk nogal veel maar jij denkt daar blijkbaar anders over

Dit lijkt me meer iets voor in de wandelgangen. Als PSV hem uberhaupt al wil huren, dan zal dat in eerste instantie voor Jong PSV zijn. We hebben momenteel buitenspelers te over, die allemaal verder zijn dan Chong.

29 september 2019 om 21:43

“The Sun”. Dam stop ik meestal al met lezen..

Wat moeten we hiermee? De buitenspeler posities zijn al overvol en ik vind Chong persoonlijk niet wat toevoegen voor Psv. Dit had naar de wandelgangen gekund.

29 september 2019 om 22:00

Dit is echt onzin hoor. Komt ook van the sun

De gemiddelde journalist in loondienst van de Sun heeft een hele dikke duim waar een constante stroom onzin uit te voorschijn komt.

Bergwijn, Malen, Bruma, Ihattaren, Gakpo, Doan, Perreiro. Hoeveel flankspelers heb je nodig? Tenzij psv en koopoptie bedingt en hiermee inspeelt op een mogelijk vertrek van Bergwijn, Perreiro en wellicht Malen, Ihattaren.

Chong zou misschien naar PSV kunnen komen als aankoop. Dan zou hij een jaartje bij Jong PSV zich kunnen bewijzen en via de Malen route in het eerste kunnen komen. Als het om huur gaat zie ik het nut er niet zo van in, hij maakt PSV niet duidelijk beter en buitenspelers hebben we genoeg. Leuk gerucht maar totale onzin lijkt me.

Flikker toch op met deze nutteloze berichtgeving. Typisch voetbalzone.

Sorry maar dat zou een lachertje zijn. Song kan er serieus niets van. In de wedstrijden die ik zag werd die, na weer amateuristisch balverlies, ook steevast overgeslagen door zijn medespelers. Dat was al veelzeggend. Ik geloof hier dan ook niets van.

Aantal keren zien voetballen maar kan nou niet echt zeggen van wow. De meeste spelers bij PSV zijn veel verder dan Chong en een buitenspeler is het laatste wat we nodig hebben met Malen, Bergijn, Bruma, Gakpo, Ihattaren en Doan wie allemaal op de vleugel kunnen spelen.

Als het waar is is PSV niet overtuigd van wat ze nu rechtsbuiten hebben. Nu staan er doan, bruma en mo. Allemaal nog niet overtuigend op rechtsbuiten. Mo zie ik liever op 10. Doan op de bank en Bruma als, als die speelt, liever links, maar daar is PSV al goed bezet. Dus zo onlogisch als velen schetsen is het niet. Maar als het voor een half seizoen huren is kun je beter een speler halen die er meteen staat.even voor de duidelijkheid wat mij betreft halen ze niemand voor voorin. D aar zijn er al te veel voor 3 posities

Ik zou het toejuichen dat Chong verhuurd wordt in de winter. Maar niet naar PSV. Die hebben opties zat en Chong heeft bij de u23 en jeugd van United aangetoond uitstekend te kunnen voetballen. Echter komt het er bij de grote mannen nog niet bepaald uit. Hij moet lekker naar subtop/middenmoot Eredivisie of naar de Championship.

PSV is bezig met volgend seizoen, Malen en Bergwijn hebben hun contracten weliswaar verlengd maar zijn niet te houden. Beide hebben verlengd onder nader te benoemen voorwaarden. Laten we hopen dat Stengs de vervanger van Bergwijn wordt en dat Chung met een optie tot koop vastgelegd kan worden. Jullie vergeten dat PSV ook nog Lammers, Romero en Piroe heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
3 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren