Kenneth Pérez twijfelt aan ‘samenvattingenvoetballer’: ‘Het is subtopgedrag’

Zondag, 29 september 2019 om

Kenneth Pérez is nog niet overtuigd van Sam Larsson. De aanvaller van Feyenoord speelde zondag tegen FC Twente (5-1) zijn beste duel voor Feyenoord in lange tijd: Larsson was goed voor twee doelpunten, leidde het eigen doelpunt van Peet Bijen in én schitterde met frivole acties op het veld. Pérez erkent zondagavond bij DIt was het Weekend dat Larsson een sterke wedstrijd speelde, maar vindt dat de Zweed nog veel te wisselvallig is.

"Ik vond het bij sc Heerenveen echt een mooie speler, maar toch een samenvattingenvoetballer", stelt Pérez. "Hij doet het af en toe." Larsson speelt over het geheel 'heel, heel pover' in dienst van Feyenoord, zo stelt de analist. "In een op de tien wedstrijden zie je slechts dat hij meedoet. Vandaag was zeker zo'n wedstrijd. Hij was dreigend. Larsson doet altijd heel stoïcijns, wat ook een vorm van onzekerheid kan zijn. Maar hij speelde vandaag een heel goede wedstrijd."

Larsson zei na de wedstrijd dat hij uit een mindere periode komt, met een paar mindere optredens. "Nou, dat was wel iets langer dan een paar wedstrijden", lacht Pérez, die wijst naar de potentie die Larsson wel degelijk heeft. "Dat liet hij ook bij Heerenveen zien. De crux is vaak om de stap te zetten van een club uit de subtop, waar het mag, en een club als Feyenoord, waar het móét. Wat hij nu laat zien, is subtopniveau. Vandaag was het goed, maar een andere keer helemaal niet. Dat is subtopgedrag."

Pérez plaatst tevens zijn vraagtekens bij de spelopvatting van Feyenoord. Toen Steven Berghuis de score opende, wilde hij dat vieren met alle basis- en wisselspelers. Het leek een reactie op de mindere resultaten van de afgelopen periode. Volgens Pérez moet Feyenoord zich altijd kunnen opladen voor een wedstrijd. "Feyenoord zijnde moet de motivatie altijd van binnenuit komen. Je kunt altijd een off-day hebben, maar Feyenoord is een topclub. Dan moet het vanzelfsprekend zijn en elke week gebeuren. Het moet niet komen doordat je boos bent als de supporters je hebben uitgescholden, of omdat je net met 0-3 hebt verloren van AZ."

Jaap Stam laat op de clubsite weten blij te zijn met Larsson. "Sam krijgt soms ook een hoop over zich heen, maar is zeker van zichzelf, weet wat hij moet doen. De ene keer pakt het beter uit dan de andere. Vandaag pakte het heel goed uit", stelt de trainer. Zelf beaamt de buitenspeler bij FOX Sports dat Feyenoord wat had goed te maken na de vernedering door AZ. "Wij waren een beetje boos. Ik persoonlijk ook. Vandaag kwam dat heel goed uit. We waren gefocust vanaf minuut een, we speelden met veel druk. Dit was een goede wedstrijd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Larsson speelde inderdaad een prima partij, maar ik heb hetzelfde als Perez. Geen speler waar je op kunt bouwen, die even op een positieve manier de beuk er in gooit en een slapjanus in het duel. Ik zou het graag anders zijn, maar dit is zijn (tussen)rapport.

29 september 2019 om 20:13

Eens NJ, al was ik juist wel verbaasd over hoe gretig Larsson vandaag was. Constant jagen, druk zetten en zelfs fel in de duels. Hij was ontzettend scherp. Die paar leuke acties heeft hij altijd wel, maar vandaag durfde hij echt zijn man op te zoeken, waar hij normaal vaak ontzettend veel terugkapt. Als hij die gretigheid van vandaag behoudt, kan hij constanter worden. Ik reken er niet op, maar ik geloof er nog wel in

29 september 2019 om 20:15

Ik uitte mijn kritiek op Larsson ook voor de wedstrijd ... zal je net zien dat hij zijn beste wedstrijd speelt. Als ik Stam was, zou ik hem donderdag niet opstellen. Het duurt wel weer even voordat hij vlamt...

29 september 2019 om 22:40

Eerlijk is eerlijk, hij speelde vandaag echt prima. Heb me vaak aan hem geërgerd en iets met een zwaluw, maar vandaag was ik echt impressed.

Ik ben het er volledig mee eens dar Larsson niet aan het niveau voldoet. Maar hoe Feyenoord de laatste jaren presteert (op een uitschieter na) in Nederland en in Europa is toch ook subtop?

29 september 2019 om 20:19

Al zou dat zo zijn, dan nog hoeven we geen genoegen te nemen met spelers die ons niet naar een niveau hoger kunnen tillen?

De aflevering "open deuren" is weer begonnen. Natuurlijk, vandaag speelde hij echt wel prima en dat is ook fijn voor die jongen. Alleen heeft hij daar tegenover zoveel slechte wedstrijden staan, dat is echt een scheve balans. Lijkt nu net alsof Perez dit nu pas constateert, terwijl iedereen dit al zo ziet lijkt me bij Feyenoord.

29 september 2019 om 21:51

Bij Larsson werkt het zegmaar zo: 4 a 5 wedstrijd damarisch spelen en dan 1 wedstrijd de sterren van de hemel.

29 september 2019 om 22:11

Larsson laat echt wel 2-3 x per wedstrijd zien dat hij aardig kan ballen, maar dat is gewoonweg te weinig.

29 september 2019 om 23:50

Natuurlijk ziet iedereen (blijkbaar ook Perez). Maar kan iemand me uitleggen waarom je die jongen zou moeten afbranden nadat hij een goeie wedstrijd heeft gespeeld? Dat slaat toch helemaal nergens op. Je hoeft hem niet de hemel in te prijzen, maar een steuntje in de rug lijkt mij de juiste zet.

Grappig, toen ik de titel las wist ik al dat het over Larsson ging

Ik vind juist het tegenovergestelde waar. Ja zeker Larsson speelt regelmatig pover zeker gezien zijn niveau maar vind de kritiek soms ook wat makkelijk. Ik zit bijna elke thuiswedstrijd in de Kuip en vind juist als je hem over een hele wedstrijd ziet er veel goede dingen zijn die hij doet die niet in beeld komen. Daarnaast hij probeert wel de dreiging op te zoeken. Berghuis wordt vaak als beste speler bestempeld in dit feyenoord maar hoe vaak die bepaalde wedstrijden balverlies lijdt... Echter denk dat persoonlijkheid en uitstraling ook verschil maakt. Larsson lijkt het soms niet te interesseren. Vandaag zag ik cijfers voor Sinisterra langskomen leuk hoor voor die jongen dat hij scoort en frivool probeert te spelen maar in de 90 minuten die ik gezien heb gaat er toch ook ontzettend veel mis. Maarja de hand van de Feyenoord supporter is snel gevuld heb ik vandaagal gemerkt.. Feyenoord is er nog lang niet, hopelijk wel weg naar boven in geslagen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

27 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren