‘Sinds Van Persie is hier geen wereldtopper meer vandaan gekomen’

Zondag, 29 september 2019 om

Feyenoord is momenteel niet meer dan een middenmoter in de Eredivisie en oud-speler Jan Everse snapt wel waarom de Rotterdamse club ver verwijderd is van Ajax en PSV. Everse constateert een gebrek aan kwaliteit in de selectie van trainer Jaap Stam en maakt zich daarom grote zorgen over de restant van de huidige voetbaljaargang.

“Er is gewoon veel te weinig kwaliteit binnen deze selectie”, concludeert Everse zondag in gesprek met de NOS. “Ik denk echt dat Stam zich rot geschrokken is van het niveau.” De ex-trainer van onder meer PEC Zwolle neemt als voorbeeld vleugelverdediger Rick Karsdorp, die in zijn ogen niet geheel wedstrijdfit is. “Hij is nu na twintig minuten spelen al doodop. Dat mag niet.”

In de optiek van Everse hebben de spelers van Feyenoord geen pure winnaarsmentaliteit. “Ik kan niet zien dat zij ten koste van alles willen winnen. Ik zie ze niet knokken voor elke meter. Ik mis de bezieling.” Voetbalcommentator Arman Avsaroglu is een andere mening toegedaan. “Ik heb ze in de kwalificatie voor de Europa League tegen Dinamo Tbilisi bijvoorbeeld wel zien strijden. Ze willen echt wel, maar komen gewoon vaak kwaliteit tekort.”

Kenneth Vermeer: 'We hebben zeker kwaliteit, maar alleen daarmee red je het niet'

Avsaroglu vraagt zich af of Stam Feyenoord weer naar de top kan brengen. “Stam is een vrij onervaren trainer en de opstelling van Feyenoord is iedere week anders. Hij heeft nu nog krediet van het Legioen, maar we gaan zien hoe goed de trainer Stam echt is.” Everse vindt dat Stam slachtoffer is van het gevoerde beleid in De Kuip. “Als je echt goed nadenkt, is Robin van Persie het laatste echte talent dat doorbrak bij Feyenoord. Wijnaldum komt daar dichtbij, maar sinds Van Persie is hier geen wereldtopper meer vandaan gekomen.”

Volgens Avsaroglu heeft de bestuurlijke onrust geen invloed op de prestaties van Feyenoord. “Ajax werd gewoon vier keer kampioen ten tijde van de Cruijff-revolutie." Everse schetst een minder rooskleurig toekomstperspectief. “Het ontbreken van een directie komt heel amateuristisch over op de buitenwereld. Daardoor komt de club onder een vergrootglas te liggen en neemt de druk op iedereen toe”, aldus de clubloze trainer, die desondanks een lichtpuntje ziet. “Als Nicolai Jörgensen weer fit is en zijn doelpunten maakt, wordt Feyenoord gewoon weer derde in de Eredivisie.”


Poll

Denk jij dat Jaap Stam de juiste trainer is voor Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik denk dat Stam ook bijdraagt in het matige niveau van Feyenoord, dus dan moet ie zich ook rot schrikken van zijn eigen kwaliteiten. Laten we eerlijk zijn, v. Bronkhorst had niet beter materiaal tot zijn beschikking, maar deed het wel degelijk beter.

29 september 2019 om 15:58

Van Bronckhorst had de beschikking over spelers als Elia, Van Persie, Berghuis, Karsdorp, Kongolo, El Ahmadi, Vilhena, Kuyt en Jorgensen. Stam heeft alleen Berghuis en Kokcu die momenteel nog wisselvallig is. Sinds het kampioensjaar is de selectie elk jaar slechter geworden en bij spelers als Toornstra, Botteghin enzovoort beginnen de jaren te tellen.

29 september 2019 om 22:23

@sirius vorig jaar had Gio toch echt een dramatisch slechte selectie maar hij werd wel overtuigend derde. ik ben benieuwd of Feyenoord onder Stam met de nieuwe aanwinsten Fer, Karsdorp, Senesi en Narsingh die Gio niet had ook overtuigend derde gaat worden maar het ziet er nog niet echt hoopvol uit tot dusver

30 september 2019 om 14:31

Dit is niet de Karsdorp van weleer (tot nog toe) en bovendien had je vorig jaar Van Persie ook nog rondlopen. Ik vind de selectie dit seizoen meer uit balans dan afgelopen seizoen het geval was. Verder is er een groot verschil tussen een 'aankoop' en een 'aanwinst'. Ook zijn er een aantal spelers bij Feyenoord duidelijk over hun top aan het geraken.

29 september 2019 om 16:42

In welk opzicht deed Bronckhorst het beter? Hij heeft prijzen gewonnen maar dat kan Stam ook nog lukken. Ik zie bij het Feyenoord van Stam nog een beetje hoe hij wil voetballen (hoog druk zetten bijvoorbeeld) maar bij Van Bronckhorst zat dat er 0,0 in. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik Van Bronckhorst de slechtste Feyenoord coach in afgelopen jaren vond. Kampioenschap door Dirk Kuijt verbloemt een hoop.

29 september 2019 om 18:13

Dat is wel een dooddoener "dat kan Stam ook nog lukken" en een argument van niks. En het kampioenschap van Feyenoord in zijn geheel toeschuiven naar Kuijt is al helemaal een lachertje.Ja hij was belangrijk maar dat waren er wel een paar meer in dat elftal. Maar goed jij mag Mario Been een betere trainer vinden dan van Bronckhorst maar niemand zal jou dan nog serieus nemen.

29 september 2019 om 22:25

@betweter ik heb Stam alleen maar horen praten over hoge druk maar ik heb het Feyenoord nog niet zien spelen onder hem. wie weet wilde Gio ook wel hoog druk zetten maar zag hij dat dat gewoon niet ging werken met dat Botteghin en Vd Heijen/vd Beek achterin

30 september 2019 om 01:06

Dat had met de snelheid van het centrum te maken, maar zet maar een centrale verdediger met snelheid op rechtsback....

29 september 2019 om 18:04

Feyenoord heeft gewoon echt een zeer matige elftal. Dit elftal is echt veel minder dan de elftallen van Van Bronkhorst. Iedereen benoemt nu de matige kwaliteiten van Stam, en daar heb ik ook geen vertrouwen in. Maar! Eerst een TD, eerst een plan, daarna de selectie en daarna de trainer!Het is compleet zinloos om Stam nu af te branden

29 september 2019 om 22:26

@afcfokke Gio had vorig jaar echt geen betere selectie als Stam nu natuurlijk

30 september 2019 om 07:36

Het verschil is matig en zeer matig. Symtoonbestrijding.

29 september 2019 om 18:06

En van Persie komt ook nog eens van Excelsior:-)

Nou het niveau van stam als trainer is ook niet bijster hoog hoor. Dat had Feyenoord toch ook kunnen zien

Hier draagt Stam toch net zo hard aan bij? Hoorde van de week ookal ergens het excuus dat spelers niet fit zijn. We zijn onderhand bijna in Oktober als dat dan nog altijd het geval is train je dus blijkbaar ook verkeerd.het materiaal van Feyenoord is al jaren middelmatig en eigenlijk minder dan dat van AZ. Toch zijn ze hen altijd voor gebleven.

29 september 2019 om 15:46

Dus, of ze hebben meerdere goede trainers gehad, want volgens mij is sinds de overname van Feyenoord door de "vrienden van Feyenoord" AZ slechts 1x boven Feyenoord geëindigd. Of AZ had toch een mindere selectie dan Feyenoord waardoor ze steeds onder Feyenoord eindigde op een respectabel aantal punten achterstand.

29 september 2019 om 15:57

Als ik het goed heb dan heb ik terug kunnen vinden dat de vrienden van Feyenoord vanaf 2010 bij Feyenoord invloed hebben. In die tijd is Feyenoord 6x boven Az geeindigd en Az 3x boven Feyenoord. Deze jaargang zal waarschijnlijk wel de 4e voor Az worden.

29 september 2019 om 16:02

Alsof dat nog relevant is. Als Feyenoord de boel niet snel op orde krijgt binnen het voetbalbedrijf, gaat AZ razendsnel uit zicht verdwijnen en zul je je ook zorgen moeten maken over de andere subtoppers. Het is namelijk niet zo dat Feyenoord stilstaat, ze zijn in verval met betrekking tot het beleid. Nu 2 slechte seizoenen achter elkaar en je krijgt financieel enorm veel klappen te verduren.

29 september 2019 om 16:14

@downwards, dat de spelers niet fit zijn, ligt niet aan de training van Feyenoord. Wel het transferbeleid. Jongens als Fer, Karsdorp waren voorheen ook amper fit en voornamelijk geblesseerd. Zo'n Karsdorp is vorig seizoen ook iets van 5x geblesseerd geweest en seizoen ervoor lag hij er ook een jaar uit.

29 september 2019 om 22:27

@downwards dat komt omdat Feyenoord iedere keer oud spelers haalt die al een jaar of langer niet meer hebben gevoetbald. voordat die dan fit zijn en ritme hebben ben je een half jaar verder

Stam heeft geen plan en hij weet blijkbaar niet zijn eigen strijdbaarheid over te brengen op de ploeg, wat ik ook niet zo vreemd vind.zag nooit echt een trainer in hem, was op het veld toch ook vooral de sloper en niet de tacticus.

29 september 2019 om 15:53

Als trainer ben je verantwoordelijk, maar het probleem van Feyenoord is niet Stam, maar Feyenoord zelf. Niemand daar heeft een visie of enig idee hoe het voetbalbedrijf gerund dient te worden met als gevolg een selectie in disbalans die weinig waarde vertegenwoordigt.

29 september 2019 om 16:03

Ben ik ook zeker met je eens, de aanstelling van Stam is daar overigens ook een gevolg van, want Feyenoord heeft momenteel echt een ander type trainer nodig. Advocaat was denk ik een hele goede match geweest, maar ja, die wilde niet.

29 september 2019 om 16:16

Advocaat ziet natuurlijk ook dat het probleem bij Feyenoord groot is en dat de trainer het slachtoffer daarvan wordt. Als een zaakwaarnemer (rob Janssen) veel macht heeft over het technische beleid van een grote club als Feyenoord, weet je dat je je als supporter grote zorgen moet maken. Dat betekent namelijk dat een club stuurloos is. Als je dan 1 of 2 seizoenen hebt waarin geen ontwikkeling is kan dat gebeuren, als er sprake is van verval, zul je de boel heel erg snel moeten lijmen. Nu kan het nog, over twee seizoenen is de schade al veel te groot.

Je mist een echte spits die een bal kan vast houden pelle bijvoorbeeld maakte de goals nu is dat niemand die een goal kan maken conclusie dom dat er geem spits is gekocht

Feyenoord is gewoon een beetje het AC Milan van Nederland. Qua historie een grote en fantastische club, maar door slecht beleid zijn ze de afgelopen jaren afgezakt ten opzichte van de concurrentie. En ja, tussen 2016 en 2018 heeft Feyenoord verschillende prijzen gewonnen (1x kampioen geworden, 2x de Knvb Beker gewonnen en 2x de Johan Cruijff Schaal gewonnen) en in de periode dat Ronald Koeman trainer was bij Feyenoord (2011 tot 2014) deed Feyenoord het ook gewoon goed en met name in de periode dat Koeman trainer was bij Feyenoord, werd er goed beleid gevoerd door meerdere jeugdspelers te hebben, goed in te kopen en verkopen al moet ik wel zeggen dat namen als Guidetti en Pellé destijds in mijn ogen ook wel toevalstreffers waren. Guidetti leek in 2011 eerst transfervrij op weg naar FC Twente, maar verlengde uit het niets alsnog zijn contract bij Manchester City en werd toen verhuurd aan Feyenoord. Twente spande toen ook een rechtszaak aan tegen Manchester City en Guidetti. Pellé kwam bij Feyenoord binnen doordat Koeman hem tegenkwam op vakantie en Koeman Pellé nog kende van zijn periode als trainer bij AZ en Feyenoord had een nieuwe spits nodig aangezien Guidetti terug was gekeerd naar City, waarna Pellé dus binnenkwam. Tot zijn periode bij Feyenoord scoorde Pellé nooit maar uit het niets begon hij te scoren. Nu is het qua beleid ook treurig bij Feyenoord, aangezien er met spelers als Kelly en Narsingh spelers zijn aangetrokken waarmee je de aansluiting met Ajax en PSV niet zal vinden en spelers als Jorgensen en Karsdorp geen schim meer zijn van de spelers die ze in het kampioensjaar waren.

29 september 2019 om 16:40

@rochestertypisch dit. Zodra een speler goed is, is het een toevalstreffer maar zodra een speler slecht is, is het slecht gescout. In het voetbal werkt het nu eenmaal met persoonlijke netwerken, dus altijd berust op toeval.

De vrij en Wijnaldum zijn ook spelers voor de top. Verder is t karig inderdaad. Van persie was exceptioneel. Daarvan staan er sowieso maar eens in de zoveel tijd een van op.

29 september 2019 om 15:58

De Vrij heeft nog nooit in de top gespeeld. Wijnaldum inderdaad wel.

29 september 2019 om 16:04

Inter is toch gwn top?

29 september 2019 om 16:32

De vrij is een van de beste verdedigers in de serie a en top 15 cv in de wereld. Bijna top tien zelfs

29 september 2019 om 17:04

Aldus Dylan van Herpen. Nee ikn vind Inter al tijden geen top meer. Breken Europees ook al tijden geen potten.

30 september 2019 om 10:12

Nee Inke. Maar relatief zou je die 2 wel mee kunnen rekenen natuurlijk. Mede omdat de Vrij wel degelijk als 1 v.d. beste verdedigers wordt gezien in de Serie A.

Uiteindelijk is het allemaal opportunisme. Nu zeggen ze dat Feyenoord niets meer dan een middenmoter is en als ze straks weer een aantal wedstrijden op rij winnen, is het ineens weer een uitstekende ploeg met een trage start. De club is momenteel enorm zoekende op sportief gebied. Er is geen visie en de club is op dat aspect stuurloos geworden. Dat zie je terug op het veld en in de selectie. Er is geen balans.

Uhm De Vrij? Een van de beste verdedigers van de Serie A?

29 september 2019 om 16:19

De Vrij is inderdaad een van de beste verdedigers van Serie A, maar een wereldtopper is het ook niet. Dan denk ik eerder aan een Van Dijk.ik vind zowel de output van Zuid als Noord-Holland behoorlijk teleurstellend de afgelopen 20 jaar. Er lopen genoeg talent rond in de grote steden, maar de twee grote jeugdopleidingen daar hebben veel verspilt door verkeerde scouting en opleiding. Zeker als je het vergelijkt met de grote steden buiten de grens.

29 september 2019 om 16:26

Nja, van Dijk is natuurlijk gewoon de beste verdediger van de wereld, dus dan zijn er weinig wereldtoppers. Er zijn in mijn ogen niet meer dan 10 centrale verdedigers die echt duidelijk beter zijn dan De Vrij. Dat vind ik wel wereldtop.

Van Persie was natuurlijk top 1 op zijn positie. Zo'n speler leid je zelden op. Lukt ook de rest in Nederland amper. Als je kijkt sinds 2000 Feyenoord: Van persie, Wijnaldum en de Vrij. Ajax: vd vaart, Vertonghen, Eriksen, Aldeweireld en waarschijnlijk De Ligt en De Jong (discutabel of hij zelf opgeleid is) Psv: kom ik uberhaupt niet tot een speler die wereldtop geworden is uit de jeugd. Depay misschien

30 september 2019 om 03:44

Sneijder bij Ajax?

Het grootste probleem hierin is dat de levensader van een club als Feyenoord volledig verwaarloosd is. De jeugdopleiding is dood. Enige lichtpuntje is een nieuw complex en Brard die weer terug is. Als je ziet hoe PSV en AZ op het moment dat ze de jeugd opleiding serieus zijn gaan nemen er profijt van hebben. Al die talenten. Ajax deed dit altijd met Feyenoord al. Maar Feyenoord heeft dit wegbezuinigd. Hadden geen geld is onzin. Het had niet de prioriteit. Korte termijn visie met te oude dure spelers snel proberen te scoren. Iets wat dan ook nog muv 2017 jammerlijk mislukte. Maar goed het is nooit te laat en in Brard heb ik wel veel vertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

39 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Napoli hoopt een transferclausule van 180 miljoen euro op te kunnen nemen in een nieuwe verbintenis voor Fabián Ruiz. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren