‘Van Bronckhorst wel degelijk in beeld als opvolger van Guardiola’

Zondag, 29 september 2019 om 08:26Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:03

Een opvallend bericht eerder deze maand: Giovanni van Bronckhorst is sinds de zomer in dienst van Manchester City. In Manchester krijgt de voormalig trainer van Feyenoord de kans om zich binnen de totale organisatie van de City Football Group verder te ontwikkelen als trainer. Beide partijen spraken af dat de Nederlander zich in eerste instantie gaat verdiepen in de totale voetbalorganisatie, zodat hij kennis maakt met de filosofie, maar Engelse media denken inmiddels dat er meer achter de samenwerking zit.

De kranten in Engeland schrijven zondag dat Manchester City zich achter de schermen aan het voorbereiden is voor life after Pep Guardiola. De Premier League-club omschreef de samenwerking met de voormalig Oranje-international eerder als ‘een informeel akkoord’, maar volgens de laatste berichten heeft hij inmiddels een contract ondertekend en staat hij nu op de loonlijst van the Citizens. De ex-trainer van Feyenoord heeft de intentie om in Manchester te blijven als hij kan aantonen dat hij een meerwaarde voor de club is.

Van Bronckhorst werkt nauw samen met Brian Marwood, directeur Global Football binnen de City Football Group. De Nederlander, die in het verleden voor Arsenal speelde in de Premier League, kwam bij de club in beeld toen hij in Manchester een stage afwerkte voor de cursus Coach Betaald Voetbal. Hij maakte de clubleiding van Manchester City nieuwsgierig en na zijn vertrek bij Feyenoord kwamen de partijen tot een informeel akkoord.

Van Bronckhorst leert nu hoe de club op bestuurlijk niveau wordt geleid, hoe het extensieve scoutingsnetwerk in elkaar steekt en hoe alle trainers, van de jeugd tot aan Guardiola zelf, met elkaar samenwerken. Ook krijgt hij inzicht op de manier waarop Manchester City, goed voor een jaarlijkse omzet van minimaal 650 miljoen euro, commercieel wordt geleid. De inspanningen van de club hebben mogelijk een ander doel, zo stellen de media.

De voornamelijk Spaanse bestuursleden van Manchester City willen voorkomen dat de club met eenzelfde situatie als Manchester United te maken krijgt na het vertrek van Sir Alex Ferguson. De stadsgenoot is inmiddels bezig aan zijn vierde trainer na de aftocht van de Schot en de sportieve prestaties vallen in het niet bij die van the Citizens. Het is hoe dan ook geen uitgemaakte zaak dat Van Bronckhorst het takenpakket van Guardiola overneemt als diens contract medio 2021, of eerder of later, ten einde loopt.

Patrick Vieira werd in het verleden immers eveneens in de armen gesloten. De oud-middenvelder maakte aan de hand van toentertijd algemeen directeur Garry Cook nader kennis met de club en was daarna trainer van diverse jeugdelftallen. De Fransman werd daarna trainer van zusterclub New York City FC, maar verliet de City Football Group vorig jaar toen hij een aanbieding van OGC Nice kreeg. Guardiola’s assistent Mikel Arteta is eveneens een kandidaat, terwijl ook voormalig City-captain Vincent Kompany een outsider zal zijn als hij de problemen bij Anderlecht de baas is.

Van Bronckhorst heeft naar verluidt wel de beste papieren als hij intern een goede ontwikkeling doormaakt. Hij kent Guardiola al jaren, deelt diens voetbalfilosofie en is daarnaast ook een goede bekende van algemeen directeur Ferran Soriano en technisch directeur Txiki Begiristain. Beiden waren in het verleden werkzaam voor Barcelona en zijn samen met voorzitter Khaldoon Al Mubarak de beleidsbepalers in het Etihad Stadium. Allen zijn naar verluidt onder de indruk van de wijze waarop Van Bronckhorst ondanks beperkte middelen toch de nodige prijzen bij Feyenoord in de wacht sleepte.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst de opvolger van Josep Guardiola wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Dit verbaast mij niet zo eerlijk gezegd, het lijkt met dat dit Gio ook in het vooruitzicht is gesteld. En als hij het niet wordt mag hij altijd terug komen bij Feyenoord. Nog twee maanden Stam en zelfs de grootste criticaster van Gio zal hem smeken om terug te keren.

29 september 2019 om 09:29

Sorry maar het ligt toch niet aan Stam dat er totaal geen kwaliteit in die ploeg zit?

29 september 2019 om 09:35

Gio heeft met waardeloos materiaal ook enorm veel prijzen gepakt. Mensen onderschatten de prestaties van Gio.

29 september 2019 om 09:37

De jaren voor Stam droop de kwaliteit bij Feyenoord wel van het veld af?

29 september 2019 om 09:43

Was het zo verschrikkelijk dat materiaal toen? Er zaten spelers bij die een hoop maskeerde. Kortom Jaap heeft materiaal wat in de topklasse nog lastig heeft. Maar alles gaat lekker te keer op Jaap terwijl er spelers lopen die niks met feijenoord hebben. Maar Drik K zal wel staan te springen denk ik zo...

29 september 2019 om 09:43

@appieHet was zelfs schrikbarend om te lezen dat sommige het kampioenschap toen wijten aan Dirk Kuijt en niet Gio. Tuurlijk was Kuijt belangrijk in het team belang, maar het is schandalig dat sommige dit riepen. Heb het idee dat Gio ook niet terug naar Nederland zal komen, dus Feyenoord zal het moeten doen met trainers als Stam, Kuijt etc.

29 september 2019 om 10:09

Het aanstellen van Stam was ook een rare move van Feyenoord- Stam heeft nog helemaal niets bewezen als trainer- Hij haalde bij Zwolle ook nou niet direct bijzondere resultaten,tel daarbij op dat Stam op zn tijd heel raar wisselt en dat de resultaten en het vertoonde spel echt bedroevend zijn en er geen enkele progressie is het spel zit valt er niet uit te sluiten dat Stam de kerst niet haalt.

29 september 2019 om 10:39

Je gaat mij niet wijs maken dat er bij Feyenoord geen spelers rondlopen die normaal positiespel kunnen spelen en anders heb je gewoon geen kijk op voetbal als je dat werkelijk denkt. Wat dacht je van het tactiek om met geen spits te spelen waardoor je als ploeg zijnde nergens naar toe kunt voetballen en halverwege de helft van de tegenstander weer terug moet? Stel desnoods Bannis op zodat je een vast aanspeel punt hebt en je voetbal al iets beter....

29 september 2019 om 11:05

Maar gio eindigde in 3 van zijn 4 seizoenen ook gewoon 20 punten achter Ajax/psv. Met een paar gunstige thuislotingen kan stam ook beter de KNVB beker winnen. Alleen Ajax en psv zijn echt duidelijk beter, maar die liggen er vaak direct al uit doordat ze een b-team opstellen.

29 september 2019 om 11:26

Totale onzin. Feyenoord heeft een ploeg die met 2 vingers in de neus 3e moet worden. Maar Jaap krijgt het voor elkaar om de jonge jongens te slachtofferen en kapot te maken omdat xe ervaten rotten niet thuis geven. En dat is zeer zorgwekkend.

29 september 2019 om 11:34

@Darley, naar mijn mening heeft Feyenoord maar 1 speler die het verschil kan maken, namelijk Berghuis. Natuurlijk is Jorgensen een prima spits maar hij is te vaak geblesseerd. Fer speelt ook prima, maar hij is geen speler die het verschil maakt. AZ heeft die wel in de vorm van Stengs, Boadu en Koopmeiners.

29 september 2019 om 10:44

Ach weet zo een opportunist. Vorig jaar kon Gio er niks van en nu na 7 wedstirijden is stam al niks. Zou het zo maar eens kunnen zij. dat de selectie gewoon niet heel sterk is ; en er op bestuurlijk gebied geen ene moer van klopt?

29 september 2019 om 10:45

Ach.. over 2 maanden staat dan the mighty Dirk, de dominee, Kuijt aan het roer...dan komt alles goed..........

29 september 2019 om 11:27

Stam is met een nieuw Feyenoord begonnen. Dat kost tijd. Eerst is iedereen het daar mee eens, maar na twee verliespotjes zijn we dat volledig vergeten en moet zijn hoofd rollen. Geef hem een jaar de tijd. Bosz was bij Ajax in de winterstop bijna ontslagen, maar we weten hoe dat is afgelopen. Er is bewust gekozen voor een heel andere speelstijl ondanks dat de selectie omgebouwd moet worden. Nu je transitieplan overboord gooien is het domste dat je kunt doen.

29 september 2019 om 12:37

Als iets niet werkt kan je beter iets anders doen. De spelers zijn niet geschikt voor het spel dat stam voor ogen heeft. En Feyenoord heeft geen geld om even 8 spelers te kopen die wel die kwaliteit hebben. Daarbij zegt Bosz verstandige dingen. Weet waar hij het over heeft en had al veel ervaring. Dat alles ontbreekt bij Jaap. Ik wilde er zelf eerst ook niet aan. Maar onderhand ben ik er wel uit. Stam is niet geschikt.

Dit klinkt als de volgende Telfort reclame. ‘Wie had dat gedacht? Van tactisch meesterbrein, naar een trainer van het niveau dertien in een dozijn’. Ik vind dat van Bronckhorst noch de uitstraling noch het bewezen heeft dat hij geschikt is voor een absolute topclub als Man City. Dit is meer op naam die hij als voetballer had denk ik.

29 september 2019 om 09:45

Dat jij hem niet de uitstraling vind hebben of niet geschikt vind, is toch totaal irrelevant? Het gaat erom hoe ze daar bij City over denken. Wat je over Van Bronkhorst zegt, zou met een beetje fantasie ook van toepassing kunnen verklaren voor Erik ten Hag, terwijl die het fenomenaal doet bij Ajax. Feyenoord heeft voor de periode-Van Bronkhorst jarenlang geen prijs gewonnen, met hem 5 en nu hij weg is, zie ik het er ook niet snel meer van komen. Van Bronkhorst heeft met het beperkte materiaal dat hij tot zijn beschikking had, uitstekend gepresteerd bij Feyenoord en is lang niet zo een koekenbakker als jij ons wilt doen geloven. Als de bazen in Van Bronkhorst een toekomstige City trainer zien, zullen ze daar ongetwijfeld over hebben nagedacht ipv zich te laten influisteren door hun onderbuik zoals jij nu doet. Frenk Rijkaard degradeerde ook met Sparta, maar won een paar jaar later de CL met Barca. Wat je over de uitstraling van Van Bronkhorst meldt, vind ik overigens te zot voor woorden, Van Bronkhorst is een keurige in en in fatsoenlijke man in een wereld die vooral wordt gekenmerkt door afwezigheid van dat fatsoen en waarin alles is geoorloofd zolang dat maar 3 punten oplevert. De uitstraling waar jij het over hebt, kan mij persoonlijk gestolen worden, als er meer personen als Van Bronkhorst in het voetbal werkzaam zouden zijn, zou dat de voetbalwereld enorm ten goede komen.

29 september 2019 om 10:09

En waarom precies zou dat het voetbal ten goede komen als er meer personen zoals van Bronckhorst waren? Omdat ie, net zoals ik, dezelfde visie als Guardiola deelt? De premier league is een andere koek met 6 "ijzersterke" ploegen. In Nederland had je als Feyenoord trainer enkel Ajax en PSV als echte concurrentie. In Engeland heb je maandelijks een wedstrijd tegen de top 6 van die competitie. Arsenal, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Tottenham is toch wel andere koek dan hetgeen de top 6 van Nederland biedt in vergelijking natuurlijk. Hoe slecht Arsenal, Chelsea of United mag wezen, het blijft nog steeds een hele moeilijke wedstrijd en dat is elke maand zo. Enkel de allerbesten slagen in de Premier League. Van Bronckhorst is allesbehalve een trainer die het vaandel kan overnemen van Guardiola, dan denk ik eerder aan Koeman.

29 september 2019 om 10:21

Man, man, man. Je bijt je toch wel erg vast in die ene opmerking he. Ik zeg ook dat hij niet bewezen heeft dat hij geschikt is voor een absolute topclub. Een halve finale CL met Ajax doet je argument over ten Hag daarom ook volledig teniet. Verder hoop ik niet dat je vergeten bent hoe lamlendig v. Bronckhorst erbij zat toen het met Feyenoord allemaal even niet zo lekker liep, de fans ergerden zich er nogal aan. Guardiola is ook doorgaans een fatsoenlijke man, maar heeft wel een visie en komt altijd over alsof hij een plan heeft. Dat vind ik bij van Bronckhorst niet.

29 september 2019 om 11:14

Om die prijzen te pakken zaten er natuurlijk wel wat externe factoren mee, maargoed die moet je altijd hebben. Persoonlijk let ik er meer op of een team nu zichbaar volgens een filosofie speelt. En bij Feyenoord onder Gio zag ik na 3j nog steeds niet wat hij toevoegde dan wel wilde. Weinig spelers onder hem vooruit zien gaan. Miss daarom wel handig van hem om bij City aan te kloppen om dat te gaan leren. Rijkaard degradeerde met Sparta. Leerde ervan nam Ten cate mee en presteerde. Dus als Gio leert, wie weet. Vind alleen zijn uitstraling wat ondermaats. Timide

29 september 2019 om 11:15

Maar dit is toch speculatief allemaal. Net als dat ik zeg dat Arteta het veel eerder gaat worden dan Gio.

“Deelt diens voetbalfilosofie” Hahah, is dit serieus? Als Feyenoorder weet ik maar al te goed dat hij allesbehalve zijn voetbalfilosofie deelt. Gio opteerde bij Feyenoord altijd voor werkpaarden op het middenveld. Er zat altijd 0,0 lijn in het spel en leunde altijd op individuele kwaliteiten van spelers. Om nog maar te zwijgen over de talenten (0,0) die doorbraken onder hem.

29 september 2019 om 09:32

Zat misschien geen lijn in het spel maar haalde wel resultaten. Met Gio hadden we echt niet met 0-3 verloren van Az in onze Kuip.

29 september 2019 om 09:40

Hou toch op man. Gio verloor 7x op rij. En met Gio verloor je ook gewoon 2-0 van ADO thuis. Kort geheugen heb je

29 september 2019 om 09:52

Gio verloor 7 x op rij en word geen 10e. Als Stam zo door gaat staan we op de 10e plek.

29 september 2019 om 11:08

Waar stonden jullie vorig jaar dan na een paar wedstrijden? Verloren jullie toen niet in eigen huis van nac en bij de graafschap?

29 september 2019 om 11:19

We verloren van Nac toen Jones op doel zat, die is alweer een tijdje weg.

29 september 2019 om 11:49

Was een jaar daarvoor inderdaad. Excuses. Het was fortuna die in de kuip won als promovendus. Toen stonden jullie er ook zo voor ZONDER Europees voetbal.

29 september 2019 om 12:17

Wij verloren inderdaad van Fortuna, Willem 2 en Ado (ging toen nergens meer om), maar na 7 speelrondes hadden wij wel 16 punten. De Graafschap uit verloren en AZ uit gelijk. Toen wonnen we wel Heerenveen uit en Utrecht thuis.

29 september 2019 om 12:57

Van de Graafschap kan iedereen verliezen

29 september 2019 om 13:13

@zytto34 dat is Ajax en PSV ook wel eens overkomen hoor. kijk ook even naar wat voor materiaal Feyenoord had onder Gio. of je daar even alle kleintjes mee van de mat speelt een heel seizoen lang

29 september 2019 om 09:33

Beetje makkelijk. Het ligt er ook aan wat voor materiaal je hebt. Bij Feyenoord is het materiaal er niet om mooi verzorgd voetbal te spelen. Bij City zou hij dat wel kunnen doen. Je moet niet vergeten dat Gio bij Barca en Arsenal heeft gespeeld die in grote lijnen dezelfde filosofie hadden als het voetbal van Guardiola. Ik zie Gio met topmateriaal wel mooie dingen bereiken. Het is ontzettend knap geweest dat hij met zulk beperkt materiaal zoveel prijzen heeft gepakt met Feyenoord.

29 september 2019 om 11:42

Gio heeft 4 jaar lang ism met vgeel het transferbeleid bepaald. Aan het einde van de rit stond er nul creativiteit centraal en was alles wat een beetje risico met zich meebracht veilig opgesteld aanvallend op de vleugels. Je kunt dus ook stellen dat Gio tijdens zijn periode bij feyenoord die creativiteit niet heeft nagestreefd, zelfs niet een enkele keer berghuis op 10 of kokcu vele minuten gunnen.

29 september 2019 om 13:05

@ijsmuts dat zeg je wel steeds maar ik heb nooit ergens gelezen dat Gio medeverantwoordelijk was voor het aankoopbeleid bij Feyenoord. Van Geel zat steeds trots te doen met zijn aankopen in interviews en Gio hield zich altijd op de vlakte over deze spelers dus ik heb daar echt mijn twijfels bij. het is natuurlijk een publiek geheim dat Van Geel alles in zijn eentje bepaalde bij Feyenoord. hij was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat er geen scouting was omdat hij zichzelf een scout vond en dat Jong Feyenoord niet mee doet in de KKD

29 september 2019 om 13:33

@japie; het is het werk van van geel tijdens het zetten van de handtekening in het bijzijn van de pers een positief praatje te houden, niet van gio. Die overigens wel degelijk een mening had over nieuwe spelers wanneer hem daar naar gevraagd werd: “Ayoub heeft in de voorbereiding wat fysieke problemen gehad, maar hij kan iets extra's brengen voor de ploeg. Ik kijk elke wedstrijd wat ik nodig heb en ben blij dat hij bij ons speelt.” Over Martina: "We hebben dit seizoen in de beker en in de competitie nog veel om voor te strijden en daarbij wil ik elke positie dubbel bezet hebben. Ik ben blij dat hij er is", sprak trainer Giovanni van Bronckhorst. Over Larsson: “Ik ben blij dat we een speler erbij hebben in de voorste linie", zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. "We zochten nog een speler die aan de buitenkant kon spelen. Sam is bekend met de competitie, speelt al een aantal jaar in Nederland en heeft heel specifieke kwaliteiten die in dit elftal passen." Gio is dus wel degelijk positief over de nieuwe spelers... en dat is ook logisch, niemand za een nieuwe speler afbranden. Deze voorbeelden geven alleen maar aan dat jij dit soort berichten blijkbaar structureel mist? Nog even over de samenwerking tussen vgeel en gio; een quote van gio daarover uit VI: Ik vond het altijd heel prettig samenwerken met Martin', zegt Van Bronckhorst. 'We waren altijd open naar elkaar en zijn dat nog steeds. We hebben samen hard gewerkt om de club succes te brengen. Samen met alle stafleden en spelers is dat gelukt en daar heeft Martin natuurlijk ook een aandeel in gehad.'

29 september 2019 om 13:43

@ijsmuts ik weet niet of ik hier meteen uit kan opmaken of Gio mede verantwoordelijk was voor de spelers die gehaald werden maar als dat wel zo is dan moet Gio zich net als Van Geel iig niet meer bezig houden met een aankoopbeleid ergens want het aankoopbeleid van Feyenoord was echt een drama in die tijd. toch kan ik me moeilijk voorstellen dat een coach aan zijn TD gaat vragen om een speler te halen die 2 of 3 jaar al niks meer had gepresteerd zoals een Clasie bv. waarom zou je zo een zwaar twijfelgeval als coach willen binnen halen terwijl je weet dat de druk voor een coach immens hoog is bij een club als Feyenoord? hopelijk gaat dat de komende jaren beter worden bij Feyenoord qua aankopen

29 september 2019 om 14:04

Ok dan, nog een quote van Gio uit het ad:We hebben er intern uiteraard uitgebreid over gepraat hoe de selectie er uit moet komen te zien. Martin van Geel weet wat ik wil en daar werkt hij ook hard aan. Blijf jij maar lekker denken dat vgeel in zn eentje alles bepaalde 🙄

29 september 2019 om 13:03

@jiren gelukkig had Gio bij Feyenoord ook het materiaal om volgens dezelfde visie als Guardiola te voetballen

Op basis waarvan is dit gebaseerd? Ik zie in Van Bronckhorst geen toptrainer schuilen. Hoogstens een assistent trainer bij Man City.

29 september 2019 om 09:33

En daarom zit die bij de Man City groep om zich meer te ontwikkelen als trainer.

29 september 2019 om 09:41

Toevoeging op Sander. Hij ontwikkelt zich op meerdere fronten bij City groep. Trainer tot bestuur. Daarbij Treblex wat zou er mis zijn met 'hoogstens' assistent zijn bij City?

Lekker onderschatten deze man. Een van de weinigen met ‘niveau’. Goed uithangbord, trouw, fatsoenlijk en zelf beetje kunnen voetballen. Zijn veel mensen ook vergeten. En nu een keer met goede voetballers in je team.

29 september 2019 om 09:58

Onderschatting? Waar? Guardiola is misschien honderd keer de trainer die van Bronckhorst ooit zal zijn. Het gaat niet zozeer of van Bronckhorst een prima trainer is maar om het feit of hij het vaandel kan overnemen van de uiterst succesvolle Guardiola.

29 september 2019 om 11:18

Ach ja want Pep Guardiola had met Botteghin, Karsdorp, Vilhena en Jan Arie wel de CL gewonnen. Ik betwijfel zelfs of Guardiola met het voetbal wat die wil spelen uberhaupt kampioen was geworden met dat Feyenoord. Waarschijnlijk was het dan als een Peter Bosz scenario afgelopen dat jaar.

29 september 2019 om 11:53

Hahaha ik zie Pep al met Botteghin praten over inspelen, doordekken en de 3 seconde regel . Denk dat Botteghin op de tweede training zijn eigen benen al had gebroken .

29 september 2019 om 13:06

@paternoster dat kan je pas zeggen als Gio met materiaal mag werken dat vergelijkbaar is met het materiaal waar Pep mee mag werken. ik denk dat Pep met het materiaal wat Gio tot zijn beschikking had ook niet veel had klaar gespeeld

29 september 2019 om 14:28

De CL niet maar was wel dichter bij de top geeindigd. Onder Rutten werd er goed positiespel gespeeld en o.a. van Sevilla gewonnen. Dat was een team met o.a. Kazim, Immers en Boetius.

"Hij deelt dezelfde filosofie als Guardiola"? Ik deel diezelfde filosofie ook, hoor. Net zoals vele kameraden hier op voetbalzone. Iets delen of iets gemeen hebben in de zin van wensen of visies is één ding. Het kunnen uitvoeren, consistent zijn, succesvol zijn én het feit dat de ploeg die er nu staat gebouwd is op Guardiola z'n stijl is ook een andere koek. Het City voor Guardiola was gepompt met fysieke spelers en topspelers. Wat er nu staat is eigenlijk een selectie die door Guardiola is ingevoerd om te winnen en succesvol te zijn. Als je morgen een andere trainer daar zet ipv Guardiola dan zal City nooit zo succesvol zijn zoals de voorbije jaren. Houd je maar lekker bezig met subtoppers of Nederlandse ploegen van Bronckhorst, daar is het al moeilijk genoeg.

29 september 2019 om 11:37

Bij de subtop is het moeilijker dan bij man city. Bij de subtop kan je namelijk niet miljarden euro’s er tegen aan gooien om je eigen team te creëren. Met het uitgavenpatroon van Pep zie ik Gio ook gewoon mooie dingen kunnen neerzetten hoor

Denk dat van Bronckhorst nogal wordt onderschat . Keurige kerel, mooi uithangbord voor je club. International top gespeeld en graag geziene gast in dit wereldje. Heeft absoluut het maximale en wellicht zelfs meer gehaald uit een uiterst matige selectie . Toch denk ik dat Man C. Voor hem meer een bestuurlijke functie , wellicht zelfs TD, voor ogen heeft dan de opvolger van Guardiola.

Tja ik vind Gio niet geschikt. Maar ik ben ook wel een beetje klaar met Guardiola. Ik weet namelijk niet of hij het aankoopbeleid bepaalt (persoonlijk denk ik van wel) en echte successen zijn dat toch niet. Man City geeft zo enorm veel geld uit en je hebt nog steeds een povere defensie staan. Cancelo is totaal overbodig omdat je met Walker al een toprechtsback had en Danilo prima als back-up kon blijven spelen. Laporte begrijp ik nog wel. Stones bakt er vrij weinig van. Otamendi staat daar opmerkelijk genoeg nog steeds in de basis. Mendy is alleen maar geblesseerd. En Zinchenko / Angelino komen duidelijk tekort. Dus leuk dat je dan Mahrez, Sane en Jesus op de bank hebt zitten. Maar City gaat dit jaar de titel waarschijnlijk mislopen aan Liverpool. En dat is volledig te danken aan Klopp die met minder materiaal er veel meer uithaalt. Ook in de CL zie ik City voor de halve finales weer uitgeschakeld worden. En dat terwijl ze altijd een makkelijke loting hebben.

29 september 2019 om 15:57

Echte successen zijn er niet? Guardiola heeft als eerste trainer ooit de nationale treble gewonnen en ook nog eens twee keer achter elkaar kampioen geworden. Dat kun je toch van een succes spreken. In CL valt het deels tegen, maar dat heeft vooral met gebrek aan geluk te maken. Geluk heb je nodig om CL te winnen en dat heeft City bijna nooit gehad in CL. In de periode van Guardiola zat bijna alles tegen wat tegen had kunnen zitten in CL als het erop aan kwam. Verder is het gemakkelijk om Mendy nu te bekritiseren over dat het een miskoop is. Toen hij bij Monaco speelde, was het een vrij logische aankoop, omdat hij bij Monaco tot de beste linksbacks ter wereld behoorde en Kolarov en Clichy beide stopte. Niemand kon voorspellen dat Mendy zo ging kwakkelen met blessures. De aankoop Mendy is dus eerder een kwestie van botte pech, dan dat het te maken heeft met een onkundige scouting. Verder heeft Klopp gewoon de perfecte spelers gehaald voor zijn systeem, net als Guardiola. Als je Klopp nu trainer maakt bij Man City, zal hij er echt niet meer uithalen dan Guardiola, omdat technisch verfijnde middenvelders minder in filosofie van Klopp passen. Klopp is vooral van spelers die veel meters maken en hard rennen, maar minder van het combinatie voetbal van Guardiola. Verder is Guardiola nog altijd succesvoller kan Klopp in z'n Premier League periode. Guardiola heeft al 7 prijzen gewonnen in z'n tijd bij Man City, terwijl Klopp alleen de CL heeft gewonnen.

Gio deelt de f8losofie van Pep? Waar heb ik xe afgelopen 4 seizoenen in vredesnaam naat zitten te kijken dan? Afbraakvoetbal van de hoogste plank.

29 september 2019 om 11:50

Realistisch voetbal.

29 september 2019 om 11:56

Ja want van spelers als Botteghin en Vilhena kun je splijtende passes, fluwelen aannames en vlammende schoten verwachten. De 3 seconde regel gaat ook vast werken als je een Paar trage slakken in je verdediging hebt staan . Come on, get real .

30 september 2019 om 11:51

Ik heb seizoen gekeken naar een totaal stilstaand elftal, waarin geen voorwaartse, diagonale looplijnen te ontdekken waren. Geen manier van druk zetten, geen positiespel en zelfs spelers slechter zien worden. Dus 'come on, get real' is totaal niet van toepassing.

Arteta word 80% de nieuwe manager als Guardiola weg gaat! Of hij gaat met Guardiola mee naar een topclub.

29 september 2019 om 11:38

Dus Arteta 80% en Gio dan 20%?? Of bedoel je dat het voor 80% zeker is dat arteta pep opvolgt?!

Ik walg van sommige Feyenoord fans, deze man heeft jullie kampioen gemaakt met materiaal wat ook zomaar 5de kom Eindigen, En maar huilen dat het voetbal niet goed was? Kijk naar jullie selectie!! Zelfs guardiola kan daar geen verandering in brengen. En nu? Staan jullie 13de ofzo? Gio heeft het maximale eruit gehaald in Rotterdam, want zo te zien zijn jullie nu al voorbijgestreefd door AZ. En kampioen worden zal er sowieso de komende jaren niet meer inzitten. Ik bedoel dit niet daar iedere Feyenoord fan hoor, maar word zo moe van die verwende fans.

29 september 2019 om 12:02

Helemaal mee eens. En dan nu na 7 wedstrijden al roepen dat stam weg moet. Die reacties na de wedstrijd tegen Ranger ook . Lachwekkend . Er moet een gouden standbeeld voor Gio op de Coolsingel en iedere Feyenoord fan moet zijn voeten dan kussen als ze er voorbij lopen . Want hij heeft het onmogelijke gepresteerd met een selectie die hooguit derde had moeten worden qua kwaliteit .

29 september 2019 om 13:09

@quillinho ik ben het helemaal met je eens. of Gio een topcoach is durf ik niet te zeggen maar dat hij bij Feyenoord uitstekend heeft gepresteerd met zeer pover materiaal vind ik toch wel een topprestatie persoonlijk

29 september 2019 om 17:02

Reageer anders nog tien keer hetzelfde onder elke reactie, het is inmiddels duidelijk hoor, Feyenoord had niet hetzelfde materiaal als City.

Gio, Vieira, Kompany en Arteta zijn 4 coaches die verbonden zijn met Manchester City en die worden klaargestoomd om eventueel coach te worden van City. In de realiteit zal er misschien 1 of 2 (assistent-)coach worden. Denk dat ze best iemand nemen die evenwaardig is als Pellegrini, Guardiola. Geen kleine naam maar echt een top5 coach. Als Guardiola weg gaat Pocchettino de bestbetaalde coach ter wereld maken. Laat Gio maar sportief directeur zijn of coachen op een lager niveau, een satellietteam van City, eventueel in Nederland. Misschien dat ze in Gio een tweede Rijkaard zien. Sarri had toch ook niet de uistraling en was zelfs al oud bij Empoli, maar toch kreeg hij de kans bij Napoli en Chelsea.

'De kranten in Engeland schrijven zondag dat Manchester City zich achter de schermen aan het voorbereiden is voor life after Pep Guardiola.' - Over welke kranten gaat dit dan VZ? Ik kan nergens in het stuk een bron vinden, terwijl het wel degelijk van belang is om te vermelden welk Engels medium zulke twijfelachtige informatie deelt. Als het The Sun zou zijn, zou ik na de eerste alinea stoppen met lezen.

Wij Nederlanders zijn zo onwijs negatief, mijn hemel. Van je eigen volk moet je het hebben. Ben je alsnog een legendarische linksback van het Nederlands elftal, krijg je toch nog alleen maar negativiteit over je heen als je ''in beeld bent'' als opvolger van een topcoach na het zelf verdienstelijk gedaan te ebben in de Nederlandse top met pover materiaal.

Ik vind Gio een sympathieke vent en gun hem het beste. Wat er nu gesuggereerd wordt kan ik echter nogal moeilijk geloven, met name omdat ik niet zomaar geloof dat de CV van Gio voldoet aan wat City eist. Ik vind het leukdat over het algemeen wordt gevonden dat hij veel bij Feyenoord heeft bereikt, maar zoiets als een JC schaal winnen in de Kuip tegen Vitesse vind ik niet veel zeggend. Zijn kampioenschap was zijn huzarenstukje, maar internationaal presteerde Feyenoord al die jaren onder Gio ook niet. Daarom lijkt mij dit verhaal weer typisch zo'n uitvinding van een journalist die te veel vrije tijd heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Liverpool3316
5.Everton327
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder160
R. SterlingAanvaller154
R. MahrezAanvaller124
İ. GündoğanMiddenvelder113
Bernardo SilvaMiddenvelder100
João CanceloVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

270 fans
Coach, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren