Forse kritiek op Eden Hazard: ‘Kan er al gezegd worden dat hij slecht is?’

Zondag, 29 september 2019 om

De stadsderby tussen Atlético Madrid en Real Madrid in LaLiga was zaterdagavond een grote teleurstelling. De spelers van Diego Simeone en Zinédine Zidane kwamen niet alleen niet tot scoren, maar de individuele acties waren ook nog eens op één hand te tellen. Het kwam in het Wanda Metropolitano vooral aan op strijd. Eden Hazard mocht voor de tweede keer in competitieverband in de basis van de Koninklijke aantreden, maar ook de topaankoop kon zich niet aan de sportieve malaise onttrekken.

“Kan er al gezegd worden dat Eden Hazard slecht is?”, zo klinkt de open en kritische vraag in de analyse van Marca. “Iedereen wacht nog steeds op Hazard. De periode van gewenning is voorbij. De mogelijke excuses over een gebrek aan ritme, de voorbereiding of vorm ook. Er moet veel meer worden geëist van een voetballer die honderd miljoen euro heeft gekost. Of meer. Of iets. In het Wanda Metropolitano verscheen niet de voetballer die in de Premier League schitterde, maar een voetballer die niet in het ritme mee kon, die verlegen was in de persoonlijke duels en inactief in het vijandelijke doelgebied.”

De meest verkochte sportkrant van Spanje concludeert: “Real Madrid was Karim Benzema en niet veel meer. Wellicht Toni Kroos.” Ook andere media zijn eenzelfde mening toebedeeld. “Een grijze wedstrijd van Hazard”, luidt het oordeel van AS. “Hij liet slechts één keer zijn klasse zien, in een duel met Stefan Savic in de eerste helft. Hij is nog verwijderd van zijn beste fysieke vorm en dat zal hem parten blijven spelen als hij via zijn diagonale klassiekers blijft proberen om op doel te schieten.”

In de optiek van AS was Kroos de beste speler op het veld. “Real Madrid speelde in het ritme dat hij bepaalde. Korte passes, lange passes. Hij gaf een show weg.” Sport deelde Hazard de allerlaagste beoordeling uit: een drie. “De grootste deceptie van de avond”, zo verzekert de sportkrant uit Catalonië. “Hij was amper bij het spel betrokken en zodra hij dat wél was, was het niet noemenswaardig. Hij kwam niet verder dan zijn klassieke bewegingen aan de linkerkant waarmee hij niemand verrast.”

“Hij is nog steeds niet de Hazard van Chelsea”, merkt ook Mundo Deportivo op. “Hij laat druppelsgewijs zijn kwaliteiten zien, maar hij is niet doorslaggevend en zeker niet de Galactico waar het madridismo op hoopte.” Ook ElDesmarque deelt Hazard een drie uit. “Grijs. De blikken waren op hem gericht, evenals de ballen die hij van zijn ploeggenoten kreeg. De magie van de Belg trad echter niet ten tonele.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door callejon21)

Ik ben gister best wel geschrokken van Hazard, zelfs in Chelsea’s rampjaar 2015-‘16 slofte hij er niet zo zielloos bij. Hij maakte geen acties, hield zich bewust buiten het spel en is geen moment dreigend geweest! Vooral dat hij maar wat aan de zijlijn bleef staan en zich niet met het spel bemoeide baart me zorgen, Hazard deed misschien niet alles goed maar hij probeerde het wel. Hazard’s wapen is zijn dribbel en als hij die niet “durft” te gebruiken dan heeft hij een groot probleem!Ik hoop voor Real Madrid en haar fans dat Zidane snel vertrekt en Mourinho neer gezet wordt. Real Madrid speelde het beste countervoetbal ter wereld onder hem en op basis daarvan is Real heel succesvol geweest. Zidane moddert maar wat aan en dat ging wel toen Ronaldo week in, week uit die balletjes er in schopte. Die tijden zijn voorbij en er moet weer iemand komen die een duidelijke visie heeft. Op basis van deze selectie denk ik dat je dan uitkomt bij Mourinho, zijn manier van spelen strookt het meest met deze spelersgroep.

29 september 2019 om 08:34

Mourinho won 1x Liga. 1x Beker 1x Supercopa met Real. Hij had ook beschikking over Ronaldo. Zidane won 3x CL 2x Wereldbeker 1x Liga 1x Supercopa 2x Europese supercup

29 september 2019 om 08:45

Het duurt gewoon altijd te lang. Na aanname en inzet actie zit altijd 3 seconden voet op de bal en in looptempo beginnen. Op dat moment heeft die al dubbele dekkeing. Hazard moet vaker diep gaan zonder bal en ook in t midden opduiken ipv steevast aan de zijkant.

29 september 2019 om 09:19

Diep gaan zonder bal doet Hazard nooit hij komt altijd in de bal. Heb altijd gezegd bij een absolute topclub hoort Hazard niet thuis.

29 september 2019 om 10:17

3x CL waarvan 2 dubieus. Mourinho won al z'n bekers tegen het sterkste Barcelona aller tijden en in tegenstelling tot Zidane, zat er een idee en speelwijze achter z'n visie. Wat precies kan Zidane?

29 september 2019 om 11:50

Bij het winnen van een beker (champions league) speelt geluk nou ook een vrij grote rol. Het madrid van mourinho vond ik in tegenstelling tot de mening van de meeste andere, een enorm sterke team. Vooral in 2012 toen zij de competitie wonnen met een record aantal punten. Dat madrid was echt sterk

29 september 2019 om 13:49

@paternoster waarom twee keer dubieus dan? je speelt geloof ik 12 wedstrijden elke CL voordat je in de finale staat. daar kom je echt niet zomaar in terecht

29 september 2019 om 09:42

Voormalige Chelsea spelers en trainers proberen om op een voetstuk te zetten zonder dat feiten kloppen. onder Mourinho was Real een van afschuwelijkste Real ooit. Het begint steeds duidelijk te worden dat veel toppers uit pl tekort voor Real en Barça met hier en daar uitzonderingen. Waar ze in Engeland tegenover houthakkers staan, krijgen ze in Spanje te maken met technisch en tactieks veel betere verdedigers.

29 september 2019 om 10:43

Hazard stond letterlijk tegenover dezelfde speler als in de PL (trippier)... wat een lekker doordachte opmerking zeg! Viel me gister vooral op dat bij Chelsea het spel altijd via hem liep, waardoor hij continu aan de bal was, maar gister werd ie meestal overgeslagen en als hij de bal al kreeg was het in wandeltempo waardoor er al twee man voor hem stond. Ja hij speelde belabberd, maar het spel van Real op dit moment past ook absoluut niet bij zijn kwaliteiten.

29 september 2019 om 11:36

@rc10 Onder Mourinho won Real voor het eerst in 7 jaar La Liga en ook nog eens in een record aantal punten en doelpunten. Dit allemaal in het tijdperk van het beste Barça ooit. Weet je wat afschuwelijk was? Het Real de 5 jaar voor Mourinho dat niet voorbij de laatste 16 in de CL kwam. Jouw feiten kloppen pas voor geen meter met je 'een van de afschuwelijkste Real ooit. Waar komt het Real van vorig en dit seizoen dan in dit rijtje? Of die van Benitez of die van de periode voor Mourinho?

29 september 2019 om 21:36

@RC10 klopt vooral die Virgil van Dijk wat een houthakker is dat zeg🤔

29 september 2019 om 11:03

Niet allen waren de resultaten minder dan onder Zidane . Ook is Mourinho absoluut niet het uithangbord dat een club als Real Madrid wilt hebben. Real is klasse en Mourinho een ordinaire straatvechter . Dat laAtste kan ook positief zijn hoor , maar past niet bij Real. Daarnaast heeft hij een totale obsessie met het Barca waar hij werd weggestuurd. Daarom werden zijn spelers onder hem een verzameling schoppende psychopaten.

29 september 2019 om 11:20

'Real is klasse...' Real is gewoon een keiharde zakenclub, weinig respect voor iconen en vervelende fans. Real en Mourinho passen gewoon prima bij elkaar, als het tegen zit hebben ze allebei weinig klasse.

29 september 2019 om 11:49

Real was klasse is ieder geval. Vroeger was het een heerlijke club die inderdaad echt stijl en onaantastbaarheid uitstraalde. Dat is het laatste decenium inderdaad wel minder geworden helaas . Maar dat komt ook vooral door Mourinho. Real heeft in die periode zo ontzettend veel imago schade opgelopen en goodwill verloren wereldwijd , dat het nog minstens 10 jaar duurt om de schade van Mourinho te herstellen

29 september 2019 om 12:05

Lol wat een onzin. De dingen die ik opnoemen waren al ver voor Mourinho het geval en nu hij al jaren weg is is het nog steeds het geval. Real is nooit een club van klasse geweest, als je een beetje research doet zie je al snel dat hun geschiedenis vol staat met smetjes.

29 september 2019 om 12:19

Oh jawel hoor. Dan heb ik het over onder andere het Real van Schuster , Hierro, Butraguano. Real was altijd een mooie club. Heerlijk onaantastbaar. Beetje arrogant wel, maar wel met stijl en klasse in dat smetteloze wit. Ach misschien is dat tegenwoordig inderdaad wel niet meer mogelijk ; is een voetbalclub teveel een bedrijf geworden . Maar Mourinho heeft het imago wel erg besoezeld en dat is dus wel het laatste waar ze naar terug moeten verlangen

29 september 2019 om 12:54

Als Real klasse zou zijn waren ze nooit met Mourinho in zee gegaan en had Ramos allang de zak gehad.

29 september 2019 om 11:07

@YouriCFC"en op basis daarvan is Real heel succesvol geweest. Zidane moddert maar wat aan en ging wel toen Ronaldo etc"O ja? Laten we ff de prijzen vergelijken. Beiden hadden nagenoeg beschikking over de zelfde spelers. En beiden hadden CR7.Mourinho:1x Liga, 1x Beker en 1x Supercopa.Zidane won 3x CL 2x Wereldbeker 1x Liga 1x Supercopa 2x Europese supercup

29 september 2019 om 11:08

aanvullend voor Youri Kan je uitleggen in welk universum betekent dat Mourinho met zijn ultradefensieve tactiek succesvoller is dan Zidane die maar wat aanmoddert.....

Vind het een beetje opportunistisch om nu al te gaan roepen dat hij slecht is. Hij heeft slecht gespeeld, maar heeft echt niet ineens al zijn kwaliteiten verloren. Soms hebben spelers even tijd nodig om te wennen en dat staat helemaal los van de hoogte van hun transfersom. Geef hem tijd, komt vast goed.

29 september 2019 om 09:30

Ja ach, het is de simpele journalistiek van tegenwoordig he. Bedroevend niveau, 9 van de 10 keer. Hecht er geen waarde aan.

Hazard is gewoon een domme aankoop. Die jongen heeft echt wel kwaliteiten maar niet de kwaliteiten wat real van hem verwacht omdat hij simpelweg geen afmaker is en dat is nou net wat real nodig heeft. Neymar had die plek perfect kunnen invullen en had Ronaldo kunnen doen vergeten maar hazard zeker niet

29 september 2019 om 08:46

Nee dat is absoluut geen domme aankoop. Als je Hazard koopt moet je een topspits kopen of een koelbloedige afmaker. Want Hazard is iemand dat niet voor zijn eigen speelt maar voor anderen. Het grootste probleem van real is dat ze niet de gewenste spelers hebben binnen gebracht. KB9 en Hazard zijn instinct dezelfde type spelers ze geven voor anderen. Het is gekend dat Hazard geen harde werker is op training en teert heel hard op zijn talent. Bij Chelsea lukte dat nog maar bij reàl heeft hij gemerkt dat Fysiek heel belangrijk is vooral loopvermorgen en contant bewegen en ik merk bij Hazard dat hij rond de 60ste / 70ste min echt begint naar lucht te happen. Voor mij gaat Hazard zich nog moeten aanpassen. Maar met zo'n type speler moet dat goed komen

29 september 2019 om 09:31

Mooi hoe sommigen week in week uit met de kranten blijven meepraten.

Ik blijf geloven in Hazard, in vorm toch een top 10 speler. Ik denk echter dat hij de overstap naar Real onderschat heeft, zowel mentaal als fysiek. Maar hij kan zo ongelofelijk goed voetballen, dat ik wel denk dat hij er komt! Het mag alleen niet te lang meer duren of de druk zal groter en groter worden op hem.

Het is nou niet alsof Real de sterren van de hemel speelt en Hazard er als dissonant tussen loopt. Tot dat moment is het denk ik prima dat hij even op stoom moet komen en moet wennen aan de manier van spelen bij Real.

Zijn derde officiele wedstrijd in het shirt van Real ( basis ), en men begint al te roepen dat die slecht is? Ook gezien tegen welke teams? Het is echt niet makkelijk om terug te komen van een blessure en dan meteen uitblinken tegen Psg, Sevilla of Atletico. En Hazard moet ook simpelweg nog wennen aan alles bij Real. Nieuwe stap, nieuwe club, nieuwe competitie, druk vele malen hoger. Nee, ik denk dat we gewoon ff relax moeten doen en Hazard de tijd moeten gunnen om echt los te komen. Het is nog wel altijd dezelfde speler die bijvoorbeeld de Europa League finale besliste tegen Arsenal. Nee, ik blijf geloven in Hazard. Waanzin om nu al te roepen dat die slecht is.

29 september 2019 om 11:31

Precies dit dus! Hazard is er pas een korte tijd, raakte meteen geblesseerd en heeft duidelijk nog geen klik met zijn teamgenoten het is absurd om te verwachten dat hij in drie lastige wedstrijden opeens Real(een ploeg in verval) gaat dragen. Die jongen moet tijd en vertrouwen krijgen want, het is een absolute topspeler en dat heeft hij vaak zat laten zien.

Hazard is teveel een momentenvoetballer om van niveau Messi en Ronaldo te spreken (iets dat veel mensen beweren) Bij Chelsea de grote man,maar bij Real stapt hij toch een paar treden lager binnen. Ook hij zal dan moeten wennen,maar bij een club als Real krijg je daar niet zoveel tijd voor.

Hazard is een goede voetballer, maar in Engeland wordt weinig op tactisch gekeken en veel Engelse ploegen spelen niet zo verdedigend tegen Chelsea, de oude club van Hazard. Dus dáar heb je vaak wel de ruimte.In Spanje of Italië wordt veel meer op tactisch gespeeld. Hazard wordt dan goed in de gaten gehouden. En nog één ding, hij speelt graag zonder de VAR.

29 september 2019 om 10:50

Zidane en Valverde zijn inderdaad tactisch een stuk sterker dan Guardiola en Klop, iedereen speelde inderdaad vol op de aanval tegen het Chelsea van Sarri en Hazard had nooit dubbele dekking, en Hazard had inderdaad een bloedhekel aan de niet bestaande VAR in de PL en EL afgelopen seizoen. Zou eens PL gaan kijken als ik jou was voor je jezelf te erg voor schut zet

29 september 2019 om 11:32

Zei ik dat alle Engelse clubs vol op de aanval gingen spelen tegen Chelsea? Nee, maar wel minder verdedigend als bijvoorbeeld tegen Manchester City. Hazard blinkt vaak uit wanneer er ruimte is. De VAR is dit seizoen begonnen in de PL en in de EL pas in de kwartfinale.

De kritiek op Hazard vind ik terecht. Dat hij slecht is ben ik daar niet mee eens. Maar een speler van 100mil is dik en oogt niet fit uit bij zijn nieuwe club. Dat kan gewoon niet. De hele voorbereiding was hij matig en dat zie je nu terug. Ik had lieve Neymar gezien nja

Hazard is een onzekere jongen, of zo komt hij over, met erg veel talent. Periode van gewenning mag bij Klopp bij dat soort spelers een jaar duren, maar bij Marca is die nu voorbij? Zolang ze bij real maar niet meegaan met dit onnozel gebeuren, maar real en grote clubs kennende, doen ze dat wel op korte termijn als de media druk gaat uitoefenen.

Het is bijna oktober, maar met zijn blessure enzo moet je wel rekening houden natuurlijk. Niet dat ie slecht is, maar hij presteert gewoon niet. Het zal wel beteren uiteindelijk, alleen is de vraag hoeveel geduld ze met hem zullen hebben? Ik zie Hazard namelijk niet echt super presteren bij dit Real. En dat is het probleem in Madrid, ze verwachten van hem dat ie de aanval gaat dragen.

Ik vrees echt voor zijn toekomst..want dit laat zich te lang op zich wachten..

Coutinho 2.0 tot zover. Echter speelt wel heel Real, op misschien Benzema na, momenteel zwaar onder niveau. Beide Real en Barcelona lijden onder veel blessures vroeg in het seizoen, maar misschien hebben sommige spelers van beide clubs al zoveel gewonnen dat de persoonlijke doelstellingen niet meer zo hoog liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4240 fans
Stand
Actuele wedstrijden

363 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 11 9 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren