Derksen kritisch op besluit Koeman: ‘Ik vind dat geen international’

Zaterdag, 28 september 2019 om

Bondscoach Ronald Koeman maakte deze week zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekend. Dat de naam van Tonny Vilhena op de dertigkoppige lijst staat, vindt Johan Derksen onbegrijpelijk. De middenvelder van FK Krasnodar maakt al geruime tijd geen indruk op Derksen. Ook Hans Hateboer hoort volgens hem niet in het Nederlands elftal thuis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door doejezo)

Kan die Derksen aub zijn kop houden. Vilhena heeft meer talent in zijn kleine teen zitten dan Derksen ooit heeft gehad. Daarnaast is het roepen van niet-onderbouwde meningen volstrekt zinloos. Dat geneuzel bij Ajax-Lille, en nu dit... het is niet aan Derksen om te bepalen wie een international is. Voor mij part roept Koeman Henrico Drost op als hij vindt dat hij bruikbare kwaliteiten heeft.

28 september 2019 om 10:39

Derksen heeft anders een heel goed punt dat hij liever Stengs op dat lijstje had zien staan, dan een speler die geen speelminuten meer zal maken gezien de kwaliteit van de rest van de middenvelders - want daar ging het over. Stengs heeft het in zich om internationale topper te worden en dat heeft Vilhena niet. Stengs laten proeven en tijd te geven om zijn plek te vinden tussen deze groep kan helemaal geen kwaad; ook omdat Koeman zelf die speler meemaakt op de training. Koeman neemt Vilhena mee voor de 'balans' maar dat heeft helemaal geen zin. Er kunnen letterlijk 7 andere, betere spelers uit die selectie op de positie van Vilhena spelen. Verder hoef je dit soort artikelen niet te lezen en zit er een knop op je tv, dus dat 'kop houden' is nergens voor nodig. Ik vind het een beetje triest dat jij mensen met een andere mening wil censureren. Persoonlijk had ik graag Stengs en Koopmeijners erbij gehad ipv Strootman en Vilhena, die volgens mij beide klaar zijn bij Oranje. Dit met het oog op het EK van 2020.

28 september 2019 om 10:47

Stengs is een aanvaller, vilhena een middenvelder. Als vilhena al vervangen wordt is dat voor een andere middenvelder. Kop houden zeggen is iets anders dan censureren. Als je niet weet wat een term inhoudt kun je beter niets zeggen. Dat is overigens een advies en niet een poging je te censureren.

28 september 2019 om 10:49

Dan zal die gozer van AZ het toch gewoon meer verdienen? Ook Guus Till vind ik beter.

28 september 2019 om 10:58

@feye88, Ik had reeds ingecalculeerd dat ik stekelige reacties van Feyenoordsupporters zou krijgen en jouw reactie zal een van de mildere zijn. Je moet overigens goed lezen: "willen censureren" staat er, en kop houden wil zeggen dat hij dat "wil". Net zo goed dat jij vindt dat ik niets had moeten zeggen omdat je denkt dat Vilhena een wereldspeler is. Kolderieke supporterspraat noem ik dat. Jullie hebben beiden pech gehad! Overigens staat Stengs de afgelopen weken opgesteld als middenvelder, dus hij is ook een middenvelder!

28 september 2019 om 11:09

Goed dan gaan we stengs op vilhenas positie zetten genie. Hij wil niet censureren, leer context begrijpen. Koopmeiners vind ik overigens een prima optie om vilhena te vervangen. Hou die Feyenoordsupporters theorie maar voor je

28 september 2019 om 14:24

"derksen heeft anders een heel goed punt dat hij liever Stengs op dat lijstje had zien staan, dan een speler die geen speelminuten meer zal maken gezien de kwaliteit van de rest van de middenvelders - want daar ging het over". Daar heeft hij juist geen punt omdat ook Stengs die andere middenvelders of vleugelspelers er niet uit gaat spelen en dus op de bank komt. Bij Jong Oranje is hij vaste waarde en ook dat team speelt ergens om. Daar heb je dus meer aan hem dan op de bank bij Oranje.

28 september 2019 om 15:46

Hou maar op. Heeft geen zin.

28 september 2019 om 10:46

Tja als ie Vilhena en Hateboer wel international waardig vind dan snap je er weinig van. Waarom is die gozer van Hertha eigenlijk niet geselecteerd? Ik heb het gevoel dat Koeman alleen naar Eredivisie, PL en Barca spelers kijkt. Maakte onlangs een geweldige “Maradona” goal.

28 september 2019 om 12:08

Derksen is Derksen. Vaak zegt hij goede dingen maar is het wat cru en onbeholpen gebracht. Dat is natuurlijk ook zijn USP. Wat Vilhena aangaat heeft hij gelijk. Dat is toch geen speler die we in Oranje zouden missen?

28 september 2019 om 13:37

Derksen was dan ook geen international dus de vergelijking met Vilhena raakt kant noch wal. Hateboer doet het prima bij Atalanta maar dat is meer in de rol van een rechtshalf dan als rechtsback in een 4-mans verdediging. Vilhena heeft dit seizoen op mij ook nog geen indruk weten te maken al kan hij een nuttige speler zijn voor het NL-elftal. Ik had liever Koopmeiners erbij gezien i.p.v. Vilhena of Strootman. Beiden weten nog niet te imponeren waarbij Strootman nog het voordeel heeft van veel ervaring en spelen op een veel hoger niveau..

28 september 2019 om 13:49

Ach Johan vindt Promes niks, Babel niks, Dumfries niks, vroeger ook Ziyech niks, Memphis niks, enz. Hoe goed die jongens ook presteren. Nu pikt hij "toevallig" Tony Vilhena eruit. Tja zoek de verschillen. Waarom niet Strootman? Waarom niet Van de Beek? Vilhena is gewoon een hele goede speler, beter dan Strootman, beter dan Van de Beek en zeker beter dan Koopmeiners. Waarom zo random Vilhena slachtofferen? Omdat er plek voor Koopmeiners moet worden gemaakt vindt de kleurbewaker Derksen. Hierna zullen Driessen, Hooijdonk, Perez, De Boer en Kieft precies hetzelfde gaan roepen. Allemaal kleurbewakers van Oranje en allemaal op elkaar afgestemd. Triest.

28 september 2019 om 14:14

Misschien dat ik het verkeerd lees, maar beweer je hier nou dat Vilhena beter is dan Donny van de Beek? Een speler die zich heeft bewezen in de Champions League en in verband wordt gebracht met grotere clubs dan Krasnodar.

Ik vind dat Derksen zichzelf een beetje overschat qua voetbalkennis en in zichzelf is gaan geloven. Koeman zal heus wel weten waarom hij Vilhena erbij haalt, en heeft in de voetballerij meer bewezen dan Derksen.

28 september 2019 om 11:18

Goed argument. Meer bewezen in de voetballerij dan Derksen. Lekkere dooddoener. Vilhena heeft toch alles behalve stappen gezet de laatste tijd. Dat is duidelijk. Eerst mocht hij zich nog een talent noemen, maar nu zit hij op een leeftijd dat hij daar niet meer op kan terugvallen. Krassnodar doet het al niet goed, en Vilhena ook niet. Simpelweg niet het niveau oranje, makkelijke optelsom.

28 september 2019 om 12:49

Ronald Koeman doet het toch behoorlijk met Oranje?? Ik zie vooralsnog geen reden om te twijfelen aan de keuzes die hij maakt in het oproepen van spelers. Waarom ik zo 'inhak' op Derksen is het feit dat hij ooit met heel veel praatjes aan een avontuur zou beginnen in Veendam. Volgens eigen zeggen stak hij een dikke sigaar op en zag wat er allemaal wel beter kon, en 5 voor 12 haakt hij af.jij mag het een dooddoener vinden, maar ik ben van mening als iemand het allemaal beter weet en de kans krijgt om het te bewijzen (en die kans hebben velen van ons hier niet) en je loopt op het laatste moment weg, dat je eerst een paar keer moet nadenken voordat je de keuze van een andere trainer belachelijk verklaard.

28 september 2019 om 20:50

Derksen geeft toch alleen zijn mening over Vilhena en Hateboer. Ja indirect over het oproepbeleid van Koeman, maar dat doe je altijd als je een bepaalde speler uitlicht. Maar ondanks dat je zelf geen coach bent, of wilt worden of uberhaupt goed in zou zijn, mag je toch wel een speler beoordelen op zijn prestaties en daarover je mening geven. Anders kan iedereen hier wel zijn mond gaan houden.

Ach, Tonny heeft vaak zat goede invalbeurten in Oranje gehad, eigenlijk meer als slechte. Zou hem ook niet basis zetten maar als er om zijn werken gevraagd word is hij meer dan een nuttige toevoeging.

28 september 2019 om 11:40

De mening van Derksen doet altijd haast vermoeden dat hij überhaupt nooit voetbal kijkt. Vilhena valt bijna altijd heel goed in. Daar is hij ook voor. Als de ruimtes groter worden kan hij echt wat brengen met z'n energie en felheid. Prima speler om erbij te hebben

28 september 2019 om 12:05

Derksen heeft nooit wat op gehad met Tonny en is niets nieuws onder de zon. Maar is vaak een toevoeging als er werk ethos gevraagd word of meer energie/gif in een wedstrijd rondom het middenveld. Derksen wijkt niet af van eerdere gevormde mening, is m vergeven, oude knakker.

28 september 2019 om 17:58

Misschien kijk ik teveel door mijn rode bril, maar ik had het niet gek gevonden als Koopmeiners gekozen werd in plaats van Vilhena.

28 september 2019 om 19:29

Ik ook niet hoor. Maar blijkbaar en zoals voorheen al gezegd houd Koeman aan zijn spelers vast. In sommige opzichten vraag ik me terdege af waarom. Koomeiners had ik ook wel eens een half uurtje willen zien ballen in het NL elftal, maar goed, zit er nog niet bij, misschien de volgende keer.

Hij kijkt nog geen eens wedstrijden van de beide heren. Gewoon iets zeggen om het te zeggen. Pffff. Dat men hem nog niet zat is. Ben al jaren geleden gestopt met het naar Vi kijken

28 september 2019 om 10:43

Dit dus, je weet gewoon zeker dat hij geen enkele pot van Vilhena bij Krasnodar heeft bekeken. Als je hem met de vraag overvalt waar beide heren spelen, ik denk dat hij het niet eens weet. Ik kan best om hem lachen, maar qua voetbalinzicht is de doorsnee schoonmoeder een grotere kenner.

28 september 2019 om 10:47

Onlangs heeft Veronica nog een voorronde CL wedstrijd uitgezonden van Krasnodar. Was niet echt een beste pet van Tonny.

28 september 2019 om 10:51

Laatst zond Ziggo een wedstrijd van juve uit. Was niet echt een beste pot van de ligt. Nooit meer selecteren!

28 september 2019 om 11:25

Tja makkelijk scoren dit. Waar De Ligt bijna de CL wint en geweldig speelde heeft Vilhena altijd bewezen tekort te komen voor de (sub)top. Vandaar dat ook geen grotere clubs als Krasnodar hem wouden hebben.

28 september 2019 om 11:28

Wie is er hier nou makkelijk aan het scoren Elphenomeno, ontgaat die spiegel die feye88 je voorhoudt je echt?

28 september 2019 om 12:05

Vilhena komt gewoon tekort. Dat kun je na paar jaar Eredivisie voetbal toch zien of niet soms? Vervolgens zegt meneer dat Derksen Vilhena nooit ziet spelen en ik ontken dat door een tegenargument.

28 september 2019 om 12:19

Je ontkent het maar je ontkracht het niet. Overigens heeft Derksen misschien ook die voorronde cl wedstrijd gezien waar vilhena de winnende maakte. Maar we kunnen wel veilig stellen dat hij geen idee heeft hoe het met de vorm van vilhena zit denk je niet?

28 september 2019 om 12:37

Goed we weten inmiddels dat jij Vilhena zal selecteren. Ik persoonlijk kan met Gini, Donny, Frenkie, De Roon, Propper, Till, Blind en Koopmeiners als betere optied opnoemen. En tel daarbij talenten als Ihattaren en Kokcu bij op en Vilhena is net zoals Strootman gewoon compleet overbodig. Maar dat is mijn mening.

28 september 2019 om 13:00

@Baardgrasmus(heerlijke naam trouwens) : Ben het niet geheel met je eens. Het lijkt uit jouw tekst alsof voetbalinzicht hebben hetzelfde is als alle wedstrijden kijken en weten waar iedereen speelt!? Ondanks dat Derksen weinig kennis heeft van wie waar speelt, heeft hij inhoudelijk natuurlijk wel verstand. Natuurlijk zit hij er ook wel eens naast, maar ja wie niet. Inhoudelijk ook gewoon met em eens, Vilhena en Hateboer moet je niet in NL willen.

Ik snap de haat(ha) op Hateboer niet. Ja, het is geen wereldwonder, ja hij heeft een keer matig gespeeld voor Oranje (maar wie niet?). Echter, dit is een zeer gerespecteerde basisspeler bij het beste Atalanta Bergamo team ooit, dat inmiddels Italiaanse (sub)top is. Hij speelt daar gewoon echt prima. Gezien de concurrentie op de back positie niet moordend is snap ik het wel. Verder hoop ik dat Weghorst eindelijk opgeroepen wordt. Sorry Luuk, maar Weghorst is beter. Goed debuutseizoen gehad en ook dit seizoen goed begonnen. #FreeWeghorst

28 september 2019 om 10:45

Er is ook geen haat op Hateboer. Heel Nederland snapt waarom hij geselecteerd wordt, behalve Derksen.

28 september 2019 om 10:48

Hateboer is degelijk maar echt niet Oranje waardig. Vroeger lieten we zelfs topspitsen als Makaay en Haisselbaink thuis. Bovendien speelt die bij Atalanta in een compleet ander systeem.

28 september 2019 om 10:55

We hebben zoveel betere backs. Namelijk niemand. Wie wil je op rechtsback zien? Sinkgraven? Janmaat? Het is Hateboer en dumfries. Misschien over een jaar dest. Misschien ooit weer karsdorp als hij verandert.

28 september 2019 om 11:09

Hateboer is bij Atalanta toch niet echt een back? Dacht dat ze vaak met een soort 3-5-2 speelden met Hateboer als meest rechter speler. Kan zijn dat ze inmiddels met een andere tactiek spelen, maar dat is het laatste wat ik er van gezien heb.

28 september 2019 om 11:14

Hij draaft op en neer, maakt veel meters. Ondersteunt de aanval, verdedigt de flanken. Heeft in nl als back gespeeld. Denk dat dat allemaal bijzonder relevant is voor een back in oranje

28 september 2019 om 11:20

Is een andere tactiek, maar denk dag er in Oranje verdedigend ongeveer net zo veel van hen gevraagd wordt als bij Atalanta: het centrum van Oranje is sterker dan die drie verdedigers van Atalanta. Zou niet gek zijn als Oranje 'gewoon' met drie verdedogers speelt en hoogspelende backs: Hateboer en Blind

28 september 2019 om 12:06

Promes kan ook prima rechtsback. En Veltman is ook gewoon een betere optie.

Alleen hateboer dan mijn idee en ik vindt Strootman ook 3x niets meer want die was in zijn tijd bij psv goed. Ik denk dat Koeman hem er alleen bij heeft voor de ervaring in de kleedkamer want hij lijkt mijn een type Robben die de spelers op kan peppen.

Ach ja, Johan Derksen en zijn meninkjes. Het is als Waldorf en Statler, die vanaf het balkonnetje in het Muppetshowtheater met een chagerijnige blik overal over op zeuren en kritiek op uiten als de beste stuurlui aan wal. Van der Gijp vult het zichzelf kritisch nemende duo met Derksen mooi aan. Satire zullen we het maar noemen en het niet al te serieus, zoals Derksen het ook zelf altijd afdoet, wanneer hij weer eens een uitglijder heeft over het randje van fatsoen. De karikatuur van zichzelf Derksen en zijn ivoren torentje; het oogt en klinkt steeds zieliger. Het is wel fijn te horen, dat Johan zo’n intensieve volger is van de Russische Premjer-Liga en in het bijzonder Krasnodar en ons deelgenoot maakt van zijn altijd genuanceerde mening. Als fervent Kransnodar-watcher, waar hij zo om bekend staat, stel ik zijn vakbekwame mening over Tonny Vilhena zeer op prijs.

28 september 2019 om 10:39

Nou hadden W&S over het algemeen nog inhoudelijk valide opmerkingen (toch, @constant Kante? ), dat zie ik bij Derksen zelden. Hij zeikt graag, neemt graag een stevige stelling in, om op te vallen en te provoceren en negeert vaak eventuele tegenargumenten of bewijzen van het tegendeel of balkt er hard overheen. Als je daadwerkelijk (op een rustige manier) in discussie gaat en hem op zijn foute argumenten wijst, dan ben je niet meer welkom. Hij omringt zich graag met mensen die hij verbaal de baas is. Het is entertainment, geen inhoud. Zijn mening is maar een mening.

28 september 2019 om 10:56

Je verwijzing naar Constant Kante begrijp ik niet zo goed. Mocht het zo zijn, dat je denkt (op basis van de ), dat Constant Kante en buitenspelval één en dezelfde zijn, dan zal ik je gelijk maar uit die droom helpen. Dat is klinkklare nonsens. Maar mocht je de opmerking toch sec aan Constant Kante richten, dat snap ik werkelijk niet, waarom je dan neiging hebt dat onder mijn post te vermelden.

28 september 2019 om 11:13

Ik heb het even uitgelegd op je persoonlijk pagina, wilde je niet verwarren. Inhoudelijk was het zeker een reactie op jou en ik denk niet dat jij en Constant dezelfde zijn .

28 september 2019 om 11:30

Thanks, ik heb het gelezen

28 september 2019 om 11:49

ik ook, ik was nieuwsgierig Een van mijn betere eigenschappen

In Oranje vind ik Vilhena altijd erg nuttig, zowel op het middenveld als linksback. Is het basismateriaal, nee, maar als de wedstrijd er om vraagt is het wel het soort speler waar we er niet veel van hebben. Het loopt erg hard terug met het programma, ik vraag me af of De Mol nog wel zo blij is met ze. Even gekeken op de kijkcijfers, een vergelijkbare zender als SBS haalt meer met Lingo, Echt Waar, Waar is de Mol, de Wereld rond met 80 jarigen, Ik hou van Holland (het dubbele), Chateau Meiland (bijna drie keer zo veel), Postcode Loterij (ook drie keer zo veel) meer kijkers, de helft van de programma's heb ik nog nooit van gehoord. Het is gewoon een aflopende zaak, Derksen gaat steeds gekker doen, is aan alle kanten Kraaij voorbij en hij haalt alleen nog de media met rare uitspraken. Zoals deze. Alsof Derksen een wedstrijd van Krasnodar heeft gezien, die is alleen nog maar bezig met de muziek. Prima, ik hou ook wel van het genre, maar ik hoef niet zo nodig met mijn porum drie keer per week op tv om over voetbal te praten.

28 september 2019 om 10:59

Volgens mij is Derksen altijd afhankelijk geweest qua info van de telegraaf. Daarom is ie ook zo dik met Driessen. Sinds Driessen alleen nog maar aan moddergevechten doet is Derksen niet meer op de hoogte en zelf heeft de aftakelende man niet het vermogen een steekhoudende mening te vormen.

28 september 2019 om 11:37

Derksen is altijd dik geweest met iedereen waar hij contact mee heeft of een bepaalde relatie. Je ziet vaak dat Derksen iets heeft tegen Ziyech (9 vd 10x brandt hij hem af) maar als je door zijn onzin heen prikt, weet je dat hij dit doet omdat Ziyech in het verleden bonje heeft gehad met die Helene. Gevalletje hypocriete walrus.

Derksen is exit. Ik las laatst een artikel waarin werd gesteld dat podcasts als de Pantelic podcast betrouwbaarder zijn dan Derksen. Want bij die podcasts zitten gasten die 6 wedstrijden van Lille hebben gezien, Derksen niet 1 maar hij loopt wel zijn mening over Lille nog voor de wedstrijd te ventileren. Hij is een karikatuur van zichzelf. Ziet volgens mij nauwelijks nog wedstrijden maar heeft over alles een mening. Hij vertelt ook vaak feitelijke onjuistheden. Ooit een groot journalist maar het is nu wel klaar.

Ik ben geen fan van Tony, maar als hij invalt doet hij dat eigenlijk altijd meer dan prima. Uitstekende wisselspeler. Ik begrijp nooit wat Strootman nog bij het elftal doet. Een goede wedstrijd of inval beurt van hem kan ik mij nog amper herinneren.

Wat mij hier opvalt is dat veel mensen een mening hebben over Derksen, maar hem nooit hebben gesproken of ontmoet en hem omgekeerd dingen verwijten omdat hij iets niet zou hebben gezien of niet kunnen weten. Gevalletje pot verwijt de ketel.... De man geeft zijn mening en pretendeert nimmer de wijsheid in pacht te hebben en vindt het ook prima als iemand anders een andere mening heeft. Geeft in ieder geval ongezouten zijn mening ( is hoe hij denkt dat het is) daar hoeft niemand het mee eens te zijn, toch? Waarom zou je oudere spelers selecteren die toch geen kans op speelminuten maken, neem dan wat talenten mee. Hiermee heeft hij wel een punt (mijn mening)

We hebben verdedigers van Ajax, Liverpool, Juventus en Inter. We hebben middenvelders van Ajax, Barcelona en Liverpool. Aanvallers van Ajax, Sevilla, de beste aanvaller van Lyon. Welkom terug in de jaren 90.

Derksen moet weer eens ergens tegenaan schoppen. Het gaat hier om de voorselectie. Het is dus nog de vraag of hij echt opgeroepen wordt. Ten tweede was Vilhena op de leeftijd van Stengs net zo'n groot talent, maar moest hij nog even wachten. Nu zien we wat er uiteindelijk van geworden is, dus is het afwachten of Stengs echt een topper wordt. Ten derde heeft Oranje op de positie van Stengs zeer goede spelers, dus is hij nu overbodig. Hij had afgelopen zomer beter AZ kunnen verlaten voor een betere club zodat hij zijn niveau echt kan verbeteren, want AZ blijft een Nederlandse subtopper met af en toe een uitschieter....

Ik vind het altijd wel apart hoe bepaalde ''analisten'' commentaar kunnen hebben op spelers die zij niet zien spelen omdat zij de competitie niet volgen. Derksen volgt Van Dijk ook alleen bijvoorbeeld in de CL en is het volgens mij alleen maar een mooie verschijning en geen top verdediger. Heel apart allemaal.

Niemand kan hier wat over Vilhena zeggen, want wie kijkt hier de Russische competitie. Over Stengs die speelt voorlopig nog maar bij AZ. Laat hem eerst een jaar constant presteren en betrokken zijm bij 20, 25 doelpunten en het In Europa laten zien. Koopmeiners vind ik een goede speler, presteert al een tijd stabiel. Die vind ik eerder toe aan Oranje dan Stengs, maar hetzelfde punt. Laat hem in Europa maar presteren. Vilhena is een speler die nooit verzaakt, die denkt in het belang van bet elftal. Die kunnen we zeker nodig hebben bij Oranje.

Over Johan Derksen, hij mag een mening hebben. Maar je kunt nier iets serieus over Vilhena zeggen als je een Russische competitie kijkt. Mooi voorbeeld: Feyenoord speelde laatste tegen happel Beer sheva voor de voorronde Europa League. Derksen zei ik heb alleen een samenvatting gezien. Maar vervolgens had hij wel een mening over het feit dat hij dit dat tegenstander de helemaal niks van kan en dat is dan vreemd in mijn ogen. Heb een mening over iemand als je hem echt ziet spelen en niet op alibi gedrag

Soms heb je ook aanvulling nodig in een selectie . En geen reserves die daar niet mee kunnen omgaan en de boel verzieken.

Derksen zeilt tegenwoordig alleen maar... Word een beetje moe van zijn negatieve benadering oner Koeman, Hateboer en van Dijk. Zolang Koeman wint, moet hij zijn irritante kop houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2210 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

351 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 november
Naast Real Madrid heeft ook Barcelona Raheem Sterling op de korrel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren