Van Bommel: ‘Hij is fit, ik vind dat anderen op dit moment verder zijn’

Vrijdag, 27 september 2019 om 14:43Robin Bruggeman • Laatste update: 15:22

PSV werkte afgelopen zomer hard aan de komst van Toni Lato en nadat de Eindhovenaren er niet in slaagden om de linksback definitief over te nemen van Valencia, werd besloten om hem voor een seizoen te huren. De 21-jarige Spanjaard heeft vooralsnog echter moeite om zich in het elftal van trainer Mark van Bommel te spelen en wacht nog op zijn Eredivisie-debuut namens zijn tijdelijke werkgever.

“Toni Lato is fit. Ik vind Michal Sadílek en Olivier Boscagli verder dan Toni op het moment”, vertelt Van Bommel vrijdagmiddag via de officiële kanalen van zijn club over Lato. Boscagli kwam net als Lato afgelopen zomer binnen in het Philips Stadion, terwijl middenvelder Sadílek ook een aantal keer als linkervleugelverdediger is gebruikt.

Naast Lato kwam ook aanvoerder Pablo Rosario ter sprake tijdens het persmoment van Van Bommel. De jonge middenvelder kreeg de afgelopen maanden regelmatig met kritiek te maken en reageerde daarop door te zeggen dat hij dat ook wel terecht vond. Zijn trainer is te spreken over deze respons: “Pablo is hier gekomen vanuit eerst de Keuken Kampioen Divisie (bij Almere City, red.) en is na een jaar Jong PSV vast in het eerste elftal gekomen.”

Bekijk hier de preview van de aankomende Eredivisie-speelronde

“Hij speelde goed, werd international en kreeg het daarna moeilijk. Dat is simpelweg heel erg normaal voor een jonge speler. Stabieler worden gaat gepaard met ouder worden en meer wedstrijden spelen. Dat geldt ook voor ons als elftal in algemene zin en dat zag je misschien ook wel terug tegen FC Groningen.” Rosario nam woensdag de openingstreffer voor zijn rekening in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen de Trots van het Noorden.

Van Bommel gooide zijn opstelling voor die wedstrijd flink om en voerde vier wijzigingen door in zijn basiself. Hij heeft echter niet het idee dat dit van invloed is geweest op het wedstrijdbeeld: “In Nederland zijn we niet gewend om veel te rouleren. Ik vind dat we een heel brede, goede selectie hebben. Daardoor kunnen we dat dit jaar.” Of hij zondag tegen PEC Zwolle opnieuw veel gaat wisselen wil Van Bommel nog niet loslaten. Kostas Mitroglou is nog wel steeds een twijfelgeval voor dat treffen.


Poll

Denk jij dat Toni Lato dit seizoen nog een basisplaats gaat veroveren bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ik kan me niet voorstellen dat een groot talent als Lato, jeugdinternational van Spanje met bijna 30 wedstrijden in La Liga achter zijn naam, onder doet voor middelmaat als Sadilek en Boscagli. Van Bommel heeft helaas een voorkeur voor bepaalde type spelers en stelt lang niet altijd de kwalitatief beste optie op. Dat hebben we vorig seizoen gezien met Guti en zien we natuurlijk ook terug in het feit dat hij maar blijft geloven in Rosario. "Hij werd international en kreeg het daarna moeilijk." Klopt helemaal wat Mark hier zegt. Hij werd international in oktober 2018 en heeft het inmiddels dus al een jaar lang moeilijk. Misschien eens wisselen?

27 september 2019 om 15:11

Toch raar, want je zou toch zeggen dat Lato het meest op Angelino lijkt qua type back, vergeleken met Boscagli en Sadilek. (Nee niet alleen omdat hij Spaans is)

27 september 2019 om 15:22

Ik stel mij voor dat jij Lato niet hebt zien spelen toen hij werd opgesteld tegen Wolfsberg, want ik kan me niet voorstellen dat je dit had geschreven als je wel gekeken had, want hij was niet zon beetje slecht; dat was net een slechte acteur die voetballer speelde. Maar goed, je hebt Guti zo te lezen ook nooit zien spelen, want die kan niet eens normaal lopen, laat staan goed voetballen. Ik vind MvB echt helemaal niets, zowel als trainer als mens niet, maar ik snap zijn keuzes in deze heel goed. De spelers die hij nu opstelt zijn veel beter dan Lato en Guti.

27 september 2019 om 15:26

@doncoxxx: Alleen is Gutierrez niet gepasseerd, maar geblesseerd. En ik vind dat echt een prima speler, ik zie er Guardado wel een beetje in terug.

27 september 2019 om 15:27

Ik heb hem zien spelen tegen Wolfsburg. Dat was inderdaad erg slecht, maar hij was toen uberhaupt niet eens fit. Vind het bovendien veel te makkelijk om iemand af te schrijven obv slechts 1 mindere wedstrijd. Boscagli en Sadilek hebben er al een stuk meer gespeeld. Oh en suggereren dat ik geen wedsdtrijden van PSV kijk en dan zelf stellen dat de middenvelders die er nu staan vele malen beter zijn dan Guti? Serieus?

27 september 2019 om 15:40

Ik heb Lato die eerste helft tegen Wolfsberg zien spelen en het was gruwelijk slecht. Helemaal mee eens. Alles wat die fout kon doen ging fout. Maar ik vind niet dat we hem daarop mogen beoordelen. Hij zat toen net anderhalve week bij Psv. Kende dus zijn medespelers nauwelijks, laat staan hoe ze zich bewegen op het voetbalveld. Daarnaast kwam hij net terug van vakantie, aangezien in Spanje nog geen enkele club met de voorbereiding was begonnen. Dus hij lag ook een aantal weken achter. ten opzichte van zijn ploeggenoten en ten opzichte van de tegenstander. Daarnaast speel je in een andere cultuur, andere taal etc. etc. Daarnaast vind je van Bommel niks als mens. Toch rare opmerking want waarschijnlijk heb je hem nog nooit ontmoet. Daarom kun je hem alleen beoordelen als speler en als trainer. Net als ik. Als speler was het gewoon een zeer goede speler. Kampioen met Psv, Barcelona, Bayern en Milan. Champions League gewonnen met Barca, diverse bekers gewonnen. WK Finalist met oranje. Kortom een staat van dienst waar 90% van de voetballers jaloers op is. Als trainer wordt hij bij zijn debuut tweede in de competitie. Laat hem zich maar bewijzen.

27 september 2019 om 16:39

Ik heb Lato nog zien spelen in de keukenkampioen divisie met jong PSV tegen FC Den Bosch, daar werd hij continu voorbij gelopen door Danny Verbeek. Op basis van die partij en die tegen Wolfsburg snap ik wel dat van Bommel voor anderen kiest

27 september 2019 om 16:46

@atleticofc, ik probeer met die tegenstelling aan te geven hoe zeer ik die beslissing begrijp; meer niet. Het is meer een mislukte stijlvorm(ik had beter kunnen zeggen dat ik hem een enorme lantaarnpaal vind, maar dat is minder netjes) dan dat het inhoudelijk iets betekent. @cabinessence, @davilla7 zei"dat hebben we vorig seizoen gezien met Guti ". Daarnaast, ik kan me heel goed voorstellen dat Rosario ook dit seizoen de voorkeur geniet mocht Guti niet meer geblesseerd zijn. @davilla7, ik kan hem alleen beoordelen op wat ik gezien hebt. ik ga niet, zoals jij, opportunistisch roepen dat hij 30 wedstrijden bij Jong Spanje heeft gespeeld, dus daarom beter zou moeten zijn dan Sadilek of Boscagli, want dat slaat nergens op. Spelen tegen jeugd van eigen leeftijd zegt helemaal niets over hoe goed een profvoetballer bij de senioren op het hoogste niveau is. Sowieso, als iemand zo goed is als jij aanneemt door die jeugdinterlands, kan hij nooit zo slecht spelen als tegen Wolfsberg; er zijn meer hondjes die fikkie heten, misschien is die international wel een andere Toni Lato Ik vind dat compliment die jij gekregen hebt dan ook de meest absurde die ik ooit hier gezien heb.

27 september 2019 om 16:51

Tja, jij ziet toch ook wel eens mensen op tv die je meteen niet mag? Dat heb ik ook met de meeste Ajacieden, de enige twee die ik wel mocht zijn afgelopen zomer vertrokken. Het gaat verder niet zo zeer of MvB aardig is of een lul, ik hoop dat ie PSV goed laat spelen. Ik vind inderdaad ook dat Guti raar loopt, maar ook dat ie beter kan voetballen dan Hendrix. Misschien eens met een inspanningsfysioloog naar z'n looptechniek kijken?

27 september 2019 om 15:25

@davilla7: Beetje vreemd dat je er van uitgaat dat Lato automatisch beter is dan Boscagli, alleen maar omdat hij jeugdinternational van Spanje is en bijna 30 wedstrijden in La Liga gespeeld heeft. Boscagli heeft namelijk een bijna identiek cv: jeugdinternational van Frankrijk en bijna 30 wedstrijden in de Ligue 1.

27 september 2019 om 15:34

Er zit nog al een groot verschil tussen La Liga en Ligue 1 he. Bovendien werd Boscagli daar lang niet altijd als linksback gebruikt. Nu Boscagli zijn kans niet grijpt moet je gewoon doorschakelen.

27 september 2019 om 15:53

Ik vind dat Boscagli het eigenlijk best aardig doet. Voetballend helemaal geen verkeerde speler. Verdedigend nog iets teveel foutjes, maar dat kan slijten naarmate hij meer ervaring opdoet.

27 september 2019 om 16:36

Ik vind de aanvallende inbreng van Boscagli ontzettend gering. Met een naar binnen trekkende linksbuiten ligt er zo ontzettend veel ruimte om op te komen, maar hij maakt er nauwelijks gebruik van. Hij mist ook gewoon de snelheid en de inhoud om de hele flank de bestrijken, zoals Angelino, Arias en zelfs Brenet dat in het verleden wel deden. Zulke backs zijn cruciaal, zeker als je met een blok van 2 controleurs speelt. Snap echt niet waarom PSV hem gehaald heeft. Boscagli heeft een aardige trap maar daar is imo wel alles mee gezegd.

27 september 2019 om 16:45

Het is zeker nog geen geweldenaar. Maar ik zie wel wat potentie. En ik denk dat Boscagli vooral gehaald is als extra optie. Dat PSV geen écht heel goede linksback kon vinden/krijgen en er toen maar voor heeft gekozen om het seizoen in te gaan met drie gokjes voor de linksbackpositie (boscagli, Lato, Sadilek), in de hoop dat minimaal één van de drie goed uit zou pakken. En misschien is dit een gekke gedachte, maar mocht het met alle drie niets worden, dan zou ik eigenlijk Hendrix wel eens op die plek willen zien.

27 september 2019 om 17:22

Ik heb Toni Lato vorig jaar voor Valencia zien spelen tegen Barca (bij een blessure van Gaya). Toen viel hij op omdat hij zo sterk speelde. Deze jongen heeft echt wel potentie. Vertrouwen geven, dan komt het er hopelijk snel uit.

27 september 2019 om 17:34

Hendrix wil daar niet spelen volgens mij maar is denk ik beter dan wat er nu staat. Sadilek vind ik dan weer beter op midmid dus ik zou ze wisselen. Verder is gloster volgend jaar misschien al wel zo ver om het over te nemen.

27 september 2019 om 15:49

Waarom zou dat niet kunnen? Behalve alle aanpassingen die hij moet doen aan land, taal, cultuur en dergelijke, moet hij ook wennen aan speelstijl, medespelers, en kan hij ook gewoon een mindere fase hebben. Jetro Willems was ook op jonge leeftijd fantastisch in vorm en international, om daarna terug te zakken. Dus waarom zou dat met deze Lato niet kunnen.

27 september 2019 om 16:07

Ik heb die Lato nog nooit zien voetballen, alleen maar mensen over zijn wedstrijd tegen Wolfsburg gehoord. Als hij niet veel beter dan Boscagli of Sadilek is, hoeft ie voor mij sowieso niet te spelen. Het is een huurling, dus ik zie dan liever die andere twee minuten maken. Daarnaast vind ik Boscagli helemaal niet zo slecht spelen.

27 september 2019 om 16:51

Of je ziet het zelf gewoon verkeerd. Boscagli doet het gewoon prima en Rosario heeft de potentie en er zijn momenteel geen betere alternatieven voor hem. Maar volgens mij reageer jij meer uit persoonlijke voorkeur dan op basis van de kwaliteiten van die spelers.

27 september 2019 om 17:54

Op basis waarvan denk je dat Rosario potentie heeft? Dit roep je altijd maar een onderbouwing ervan heb ik je nog niet zien geven.

28 september 2019 om 00:49

Ik heb het al vaak genoeg toegelicht. Als je er niet in gelooft, prima. Je ziet het vanzelf wel.

28 september 2019 om 09:52

Stuur nog maar eens dan. Oprecht benieuwd. Die loze kreten geloof ik nu wel

Toch een beetje bizar. Lato mocht starten in de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg, speelde echt heel erg slecht, werd als enige PSV-er al in de rust gewisseld en sindsdien is hij nog precies 1 minuut in actie gekomen...

27 september 2019 om 15:41

Dan neem ik aan dat hij het op de trainingen ook niet laat zien. Als hij echt beter was, waarom zou Van Bommel hem dan niet laten starten/invallen..

27 september 2019 om 15:51

Uiteraard zal hij momenteel vooral op zijn trainingen beoordeeld worden. Maar opmerkelijk is het wel, om na een halve oefenwedstrijd meteen weer helemaal uit beeld te verdwijnen.

27 september 2019 om 16:32

Opmerkelijk is het inderdaad wel. Maar er zijn wel meer dingen opmerkelijk bij de keuzes van Van Bommel.

Zelfs als Lato het iets meer laat zien dan Boscagli heb ik liever Boscagli in de basis. We moeten onze eigen spelers beter maken en niet die van andere clubs.

27 september 2019 om 15:57

Een gehuurde speler (zonder koopoptie) krijgt terecht minder krediet dan een "eigen" speler.

27 september 2019 om 16:31

Wat een onzin! Ik heb niemand horen klagen toen Van Ginkel nota bene als aanvoerder een van de meest cruciale spelers voor het winnen van de titel twee jaar geleden. Kwaliteit is leidend voor het resultaat, resultaat is leidend voor je toekomst. Een slimme trainer maakt in de dagelijkse praktijk geen verschil op basis van eigendomsrechten.

27 september 2019 om 16:33

@gomes1psv maar Van Ginkel deed het niet 'iets beter' dan zijn concurrenten op het middenveld. Van Ginkel was echt de drager van het team toentertijd. Als Lato en Boscagli ongeveer even goed zijn, met een lichte voorkeur voor Lato, dan heb ik inderdaad ook liever Boscagli in het veld staan.

Van Bommel ziet die jongens dagelijks trainen, dus hij kan het beter beoordelen dan wij hier op dit forum. Bij gelijkwaardigheid zou ik altijd een eigen speler verkiezen boven een huurling. Achteraf mogen ze blij zijn dat ze deze jongen niet gekocht hebben. Ik zet wel mijn vraagtekens bij de scouting in deze.

27 september 2019 om 16:29

Ja, maar hij ziet net als wij hoe die jongens wekelijks presteren. Ik kan me daarom niet aan de indruk onttrekken dat Van Bommel vanwege voorkeursposities van bepaalde spelers met twee maten meet. De manier waarop hij Gutierrez na een slechte beurt tegen Inter keihard liet vallen, was nogal onrechtvaardig als je wel bedenkt hoe lang Hendrix week in week uit met een zesje genoegen mocht nemen. Ook Pereiro was wekelijks de sigaar in het wisselbeleid. Weliswaar terecht, maar wanneer komt voor Rosario het moment dat hij een keer op de blaren moet zitten? En is Sadílek niet iets te veel de protegé van zijn coach om nog te rechtvaardigen waarom de Tsjech een basisplaats aankan in PSV 1?

Als je Sadileck verder vind ben je simpelweg de weg kwijt. Die kan er geen klote van. Toni Lato maakte in zijn eerste minuten geen denderende indruk maar dat deed toen niemand bij PSV. Om nu al te constateren dat je Sadileck beter vind, dan snap je het gewoon niet. Zeg dan gewoon dat je Toni totaal niet moet en hem daarom niet zal gebruiken. Want Toni is zeker niet minder dan Sadileck.

27 september 2019 om 16:47

Jij en ik zien Sadilek en Lato niet elke dag een paar uurtjes trainen. Van Bommel wel. Er zal vast een goede reden zijn waarom Lato niet speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2314
E. ZahaviAanvaller167
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller60
Y. MvogoKeeper230
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren