Trots PSV presenteert hoogste nettowinst in tien jaar tijd

Vrijdag, 27 september 2019 om

PSV heeft vrijdagochtend de jaarcijfers voor het boekjaar 2018/19 gepresenteerd en de Eindhovenaren komen met goede resultaten. De club laat weten dat er voor het achtste jaar op rij een positief resultaat heeft behaald en presenteert bovendien de hoogste nettowinst in tien jaar, de verkoop van de grond onder het stadion in het jaar 2011/12 buiten beschouwing latende. Na aftrek van belasting houdt de club namelijk 4,6 miljoen euro over.

PSV zette in het afgelopen boekjaar 96,6 miljoen om en de Champions League had daar een groot aandeel in. De club incasseerde 29,3 miljoen vanwege zijn deelname aan het miljardenbal. Doordat er ook, onder meer, om en nabij de 29 miljoen binnenkwam uit sponsoring, 15,6 miljoen uit toegangskaarten en 9 miljoen uit media-gelden, steeg de omzet met 35 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar. Met commerciële activiteiten werd ook tien procent meer binnengehaald dan in het voorgaande jaar.

Ondanks deze positieve cijfers overlegt PSV wel een negatieve transferbalans van vijf miljoen. De Eindhovenaren investeerden het afgelopen jaar fors in de selectie met de komst van onder meer Angeliño, Denzel Dumfries, Érick Gutiérrez en Bruma. Daartegenover staan de verkopen van onder meer Santiago Arias, Joshua Brenet, diezelfde Angeliño en Luuk de Jong.

PSV voegt toe ook in het afgelopen jaar verder te zijn gegaan met het aflossen van rentedragende schulden en inmiddels is er in de afgelopen vier seizoenen meer dan dertig miljoen afgelost. De club verwacht voor het aankomende seizoen opnieuw een positief nettoresultaat te kunnen overleggen en denkt dan ook een positief transferresultaat te kunnen boeken. De transfer van Hirving Lozano, die voor een kleine veertig miljoen naar Napoli is vertrokken, is namelijk nog niet meegenomen in het voorbije boekjaar.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door lee112)

Prima om te zien! Lijkt mij dat het de komende jaren alleen maar beter gaat. Goed beleid!

27 september 2019 om 12:35

Het beleid is zeker niet slecht. Vraag mij echter wel af of men op deze manier Ajax kan bijhouden. Daar is het financiële verhaal nl vele malen positiever. Goed beleid, ja. Geweldig wil ik het echter niet noemen.

27 september 2019 om 12:46

@tipptoppde stappen die Ajax heeft gezet kwamen ook niet vanzelf. Overmars heeft de eerste 4 jaar enorm moeten saneren en moeten bezuinigen. Het moment dat hij instapte draaide Ajax een netto verlies van -23 miljoen euro in 1 jaar tijd. Als je de omzetten er nu tegen over zet heeft Overmars een mega job gedaan.desondanks heeft PSV dit ook gedaan. Mensen blijven klagen over de gemeente etc. Die discussie doet er niet toe wat mij betreft. PSV heeft gesaneerd en ge-herstructureerd. Mede door de CL, transferinkomsten en goed beleid heeft PSV een positief resultaat en een goede aflossing van langlopende rentedragende schulden. Dat betekent dat de credit kant alleen maar positiever word en de netto resultaten automatisch ook.

27 september 2019 om 12:50

Waarom zouden ze Ajax bij moeten houden? Als ze Europees presteren zodat er in toekomst 2 Nederlandse clubs in de CL kunnen mee doen zie ik het wel goedkomen. Dat Ajax dan meer geld zou hebben zegt ook niet alles, op dit moment heeft Ajax ook veel meer vermogen maar dat zie je niet altijd op het veld terug. Psv heeft met Malen, Bergwijn, Gakpo, Ihattaran, Rosario etc. Ook gewoon enorm veel vermogen op het veld momenteel waardoor ik ze komende jaren wel financieel / sportief gezien wel goed ziet draaien.

27 september 2019 om 12:59

En daar is de eerste: Ja, maar Ajax is beter- reactie alweer. Lekker belangrijk. Zelf goed beleid voeren en eigen koers varen, dan blijf je meedoen in de eredivisie. Prima berichten gelukkig. Hopelijk wordt er financieel een slag geslagen met het talent wat er nu loopt en hopelijk kunnen we de meesten van hen nog een aantal jaar aan boord houden.

27 september 2019 om 13:16

Overigens is Lozano 38 Mio en niet 40 waarvan ook nog eens pachuca een doorverkooppercentage van 40% heeft bedongen. Dus wat er netto overblijft is 38 mio -/- 40% = 22,8 Mio voor PSV maar hij is ook voor 10 Mio aangetrokken dus onder aan de streep maar 12,8 Mio winst. Voordeel voor komend boekjaar is dat die 10 Mio natuurlijk al eerder in de boeken is meegenomen dus kan voor volgend jaar de totale 22,8 Mio als opbrengst geboekt worden creatief boekhouden noemt men dat.

27 september 2019 om 13:27

Gast serieus, net na de verkoop is uitgebreid uitgelegd wat er naar Pachuca gaat en wat naar Psv. Ik heb geen zin om dit weer uit te leggen, maar je reactie laat zien dat je hierover slecht of niet geinformeerd bent.

27 september 2019 om 13:34

@xafacfa Kijk weer iemand die net doet alsof ie de details kent maar gewoon lukrake onzin uit kraamt. PSV houd volgens het Eindhovensdagblad Netto 35 miljoen over. ik ga er vanuit dat die beter geinformeerd zijn dna Xajacfa op Voetbalzone

27 september 2019 om 13:48

Boekhoudtechnisch klopt dat niet Ajax heeft veel vermogen op het veld, PSV niet. Malen is gekocht voor 550.000 euro en staat dus niet op de balans, dus is geen vermogen hoewel een flauwe technicality is het dus nog voordeliger voor Psv. De winstpotentie met die 5 mannen is gigantisch aangezien ze bijna voor niks op de balans staan. Bij Ajax is dat een stuk minder aangezien Tadic, Ziyech, Neres enzo voor behoorlijk wat geld op de balans staan en de winst in euro's dus lager zou zijn.

27 september 2019 om 13:51

Lekker zonder feitenkennis een beetje met cijfers goochelen om een punt te maken waarvan ik niet eens zeker weet wat dat is? De meerwaarde van je reactie is me niet geheel duidelijk op deze manier, ik sluit me verder volledig aan bij Psv.1913.

27 september 2019 om 14:03

Tenzij je je ziel wil verkopen aan een poenerige Rus of een vermogende sjeik, is de gekozen koers voor PSV de enige manier. Stelselmatig zal Ajax commercieel interessanter blijven en als merk de boventoon voeren in de internationale arena. Zo eerlijk moeten we gewoon zijn. Het financiële verschil is dermate groot dat PSV met aankopen als Baumgartl en Bruma haar grenzen al heeft gevonden, terwijl Ajax vroeg of laat een aankoop van 20m+ zal doen. Dus moet je creatiever zijn om aan kwaliteit en dus geld te komen. En hoewel het altijd beter kan, kun je de manier waarop PSV dit momenteel invult wel degelijk geweldig noemen. Verwacht niet dat pakweg Dumfries, Sadilek en Rosario in de toekomst voor opzienbarende bedragen vertrekken, maar na klappers als Wijnaldum, Depay en recent Lozano mag je verwachten dat Bergwijn, Malen, Ihattaren, Gakpo, misschien Lammers en in de toekomst niet onwaarschijnlijk Madueke en Ledezma voor een flinke kapitaalsinjectie zorgen terwijl ze niet of nauwelijks iets hebben gekost.

27 september 2019 om 15:04

Ik vind het behoorlijk bijzonder hoe een snelle buitenspeler dit heeft gedaan. Marc Nettomars werd, ook door mij, honend bedoeld, maar gezien wat ze nu presteren had ik beter kunnen zwijgen. Natuurlijk flinke klappers gemaakt met De Jong en De Ligt, maar Ajax is hier niet eens afhankelijk van. Hulde.

27 september 2019 om 14:57

Lijkt idd prima. Maar er zit een groot verschil in wel of geen CL. Houdt in dat het structurele operationele deel nog niet op orde is, nog steeds afhankelijk van de CL en transfers. Nu zit PSV natuurlijk met een waardevolle selectie dus de komende jaren zullen de cijfers positief zijn maar toch vind ik dat je operationeel er beter voor moet staan zonder transfers en CL inkomsten.

27 september 2019 om 16:02

PSV is niet afhankelijk van de Cl.ze begroten op basis van EL. Was een van de voorwaarden van de deal met de gemeente.je vergeet ook dat als PSV geen kampioen wordt en geen CL haalt geen premies hoeft uit te keren.heeft Gerbrands een keer uitgelegd. Geld wat bv uit de CL komt gaat deels naar spelers en staf.

27 september 2019 om 15:16

De CL prijzenpot ging per 2018-2019 enorm omhoog en ook PSV heeft hiervan geprofiteerd. PSV kan deze mooie cijfers bijna niet overtreffen zonder CL voetbal, tenzij er voor 1 juli nog spelers zoals Bergwijn voor dik geld verkocht worden. Het financiele spelletje wat Nederlandse CL waardige clubs moeten spelen om enerzijds een CL waardige selectie op de been te houden en anderzijds geen averij op te lopen wanneer CL niet gehaald wordt en er geen enorme transferbedragen binnenstromen door verkoop, is tricky. Want je ziet hier al dat PSV slechts 4,6 miljoen nettowinst maakt, terwijl er een torenhoog prijzengeld is opgestreken. Dat betekent dat de strukturele uitgaven eigenlijk veel te hoog zijn in verhouding tot de strukturele inkomsten, zoals tv gelden, sponsoring en marketing. Dit is echt de financiele versie van balanceren op een koord zonder vangnet. Tenzij PSV een aantal groeidiamanten verkoop voor 1 juli 2020, kan dit financieel niet beter gaan dan dit. En PSV moet ook dit seizoen weer minstens 2e worden om minimaal voorronde CL te halen.

Zaken gaan goed en met potentiële wereld toppers als Malen Ihattaren en Gapko in de selectie gaat PSV nog veel cashen de komende jaren.

27 september 2019 om 12:08

Gakpo? Sowieso vind ik de term wereldtopper al gevaarlijk, maar Gakpo schaal ik lager in dan die andere twee. Desniettemin prima gedaan van PSV. Ben benieuwd of op de balans van volgend jaar te zien is hoeveel daadwerkelijk aan de transfer van Lozano overgehouden is.

27 september 2019 om 12:24

Wereldtoppers..... vooral Ihattaren... dat knulletje is pas 17 jaar... en dan nu al een potentiële wereldtopper, hij heeft verdikkeme net 5/6 wedstrijden gespeeld!!daarbij geldt ook nog.... voor Nederland is het leuk die wedstrijdjes in de eredivisie, maar wil je dat de rest van de wereld in hem ook een topper ziet, dan zal hij zich op het hoogste niveau moeten laten gelden en dat heeft hij nog niet kunnen doen.dus laten we gewoon doen dat die jonge knul heerlijk kan voetballen, maar laten we termen als "wereldtopper" nog even ver van hem weghouden.

27 september 2019 om 13:06

@ko_lerelijer: Hij heeft al 22 wedstrijden in PSV 1 gespeeld. En hij presteert niet alleen tegen kleintjes in de eredivisie. Hij gaf o.a. twee assists in één wedstrijd tegen Sporting, scoorde twee keer tegen Apollon en was de beste man op het veld tegen Ajax.

27 september 2019 om 13:42

@ko_lerelijer je weet hoe het werkt. Frenkie en De Ligt waren na 2 goede wedstrijden ook al wereldtoppers. nu zijn mensen een keer lyrisch over een groot talent van Psv. we zullen zien wat het gaat worden maar het is wel een geweldige voetballer met een enorme potentie natuurlijk die Itaharran

27 september 2019 om 14:41

@cabinessence enjapie,dan heeft ie 22 wedstrijden gespeeld, je begrijpt wat ik bedoel.en leuk dat ie het tegen sporting en apollon leuk deed, maar dat is niet het hoogste niveau!en beste man op het veld tegen ajax.... vind ik niet, dat was mijn inziens nico de krijger tagliafico/ quincy promes, maar dat is slechts mijn bescheiden mening.ik ben het met jou eens hoor japie! daarom schrijf ik ook dat het een heerlijke voetballer is en dat meen ik oprecht, maar laten we nou eerst maar eens kijken hoe hij het doet als hij een grote meneer is en er veel meer op hem gejaagd/gedekt gaat worden en/of hij straks psv op sleeptouw moet nemen.hij is pas 17 jaar en mag zoals ik het zie van van bommel vrijuit voetballen en ligt er weinig tot geen extra druk op hem, maar als ie straks 1 a 2 jaar in het 1ste speelt gaat er meer van hem verwacht worden, laat het hem dan maar zien en als het dan lukt dan noem ik hem ook een potentiã«le wereldtopper!verder hoop ik natuurlijk dat psv goud in handen heeft met hun jonge spelers, immers is mijn ajax ook gebaat bij een zo sterk mogelijk psv!!gegroet,ko

27 september 2019 om 16:12

Ihattaren had anders vrij weinig moeite met Tagliafico als hij hem tegenkwam op het veld.

27 september 2019 om 13:11

Haha, wereldtoppers... is dat niet een beetje voorbarig? Je bent pas een wereldtopper als die jongens die jij noemt zich de komende 7/8 jaar zich structureel blijven ontwikkelen. En laat die jongens met zo'n ethische achtergrond er nou net om bekend staan dat dat na 2 succesvolle jaren het doorgaans wel stokt

27 september 2019 om 13:55

Ik neem aan dat je etnisch ipv ethisch bedoeld en ik wil je in dat licht graag even doorverwijzen naar de huidige selectie van het Nederlands Elftal, die toont volgens mij namelijk prima aan dat ook jongens niet niet blank, blond en met blauwe ogen zijn het prima kunnen redden. Ik vind het om eerlijk te zijn absurd dat je een dergelijke generalisering, die zijn relevantie toch al enige tijd aan het verliezen is weer van stal haalt. Edit: als je wel ethisch bedoeld is het trouwens een best grappige comment.

27 september 2019 om 14:11

Ik bedoel het niet rascistisch ofzo. Maar noem jij eens één Marokkaans toptalent die het écht tot een wereldtopper is uitgegroeid. Ik noem bv een Affalay, El Hadaddi, Taarabt en wie allemaal nog niet meer die als uitzonderlijk talent beschouwd werden. Geen enkele speler is ook maar in de buurt gekomen van de wereldtop

27 september 2019 om 13:37

Ja, PSV zit nu in dezelfde situatie als Ajax 2 jaar geleden, toen Van Beek, De ligt, Kluivert en De Jong zichzelf presenteerden. Nu zijn dat Ihatarren, Malen en Gapko. Tevens heeft PSV ook een erg leuke selectie, met nog veel talent zoals Dumfries, Rosario, Bergwijn, Bruma en Sadilek. Dit PSV is klaar om in de EL te overwinteren als groepswinnaar.

27 september 2019 om 14:02

Eens met je eerste rijtje, dat tweede rijtje is voor ED prima, maar die gaan het verschil op een hoger niveau niet voor je maken hoor.

27 september 2019 om 14:49

tevens heeft psv ook een erg leuke selectie met veel talent zoals..... en dan begin jij met dumfries.... hahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!dumfries kan niet voetballen!!! hij kan heeeeeeeeel goed boos kijken, hij kan heeeeeeeeeeel goed hard rennen, hij kan niet heeeeeeeeel goed verdedigen en hij kan helemaal niet voetballen! rosario, daar worden zelfs de psv fans al een beetje moe van, dus die zal ook wel niet zo bijster veel talent hebben.. sadilek..... tja..... tja.... bruma...... tot op heden nergens geslaagd waar hij het heeft mogen proberen.... bergwijn, daar heb ik dan wel weer vertrouwen in!!!

Netjes hoor PSV. De CL inkomsten zijn echt een must. Nu met die top talenten die ze hebben, hebben ze goud in handen. Zo blijven Ajax en PSV dichtbij. Goed om te zien dat ze ook meekomen.

27 september 2019 om 12:12

Klopt. Ajax is wel verder dan PSV, maar gelukkig ook voor de competitie en Ajax kunnen ze nog een beetje in de voetsporen blijven.

27 september 2019 om 12:27

Dat zal in de competitie zo blijven, aangezien PSV ook moet spelen tegen VVV, Sparta, Fortuna, RKC

27 september 2019 om 12:53

Ik zie zelfs AZ lang aanhaken. Het verschil tussen de ploegen is zo groot dat het een schande zou zijn als de strijd heel snel gestreden is. Niets ten nadele van de andere ploegen, want die doen het met hun mogelijkheden ook goed, maar het verschil is te groot.

4.6 miljoen klinkt niet echt als heel veel op de een of andere manier, maargoed als dit het hoogste is in 10 jaar dan zal dit wel een prestatie zijn... Had dus nog een stuk meer kunnen zijn als ze de cl hadden gehaald?

27 september 2019 om 12:23

Pardon? "De club incasseerde 29,3 miljoen vanwege zijn deelname aan het miljardenbal. "

27 september 2019 om 12:51

Dit is inclusief de CL inkomsten van vorig seizoen.

4.6 Miljoen winst. Ik vind dat niet veel. Zeker gezien er 29 Miljoen uit de CL komt. Die missen we dit jaar al. De EL is wel meer gaan betalen maar totaal geen CL bedragen. Daarbovenop nog de kosten van de transfers. Voor dit geld heb je een halve Baumgartl. Misschien zie ik het verkeerd, ik zit ook totaal niet in die branche , maar zo rooskleurig vind ik het allemaal niet.

27 september 2019 om 12:22

Kijk, iemand anders die er kanttekeningen bij plaatst. Het is echt bar weinig. Helemaal als je bedenkt dat PSV begroot op EL niveau. Misschien dat er nog wat truuks uitgehaald zijn om de winst te drukken.

27 september 2019 om 12:25

De verkoop van Lozano zit nog niet in de cijfers. Dat komt volgend jaar.

27 september 2019 om 12:36

Dus dat. Maar dat doen eigenlijk bijna alle clubs. Zoals Barça en Valencia laatst met de keepersruil. Persberichten versturen dat het de hoogste winst was in 10 jaar tijd, wetende dat het niet zo is komt ook wel vaker voor bij Psv.

27 september 2019 om 12:46

Dat doen niet alleen clubs maar heel veel natuurlijke en rechtspersonen. inkomsten verspreiden over verschillende jaren. Verschillende manieren van (juridisch) afschrijven zoals willekeurig afschrijven, vrijstellingen. Is niks geks en ook niks mis mee.

27 september 2019 om 12:53

Weinig?. Het is prima wetend dat je selectie op orde is. Je kunt wel 60 miljoen winst hebben, maar de enige die je daar mee blij maakt is de belastingdienst. Inkomsten dien je te investeren. Anders sta je stil.

27 september 2019 om 12:54

@ Ninjakai Denk daar aan ook dat PSV afgelopen seizoen 10 miljoen aan schulden heeft afgelost die rentedragend waren. Waardoor komend jaar minder rente en aflossing betaald hoeft te worden. Dat scheelt komend seizoen een netto besparing van ongeveer 13 miljoen euro. Nog niet meegenomen in deze cijfersinkomende transfer Baumgartl: 10 miljoenuitgaande trasnfer Lozano: 40 miljoen Dat levert voor 2019/2020 een voorlopige transferbalans op van 30 miljoen.je kan hier een hoop over zeggen maar het is gewoon enorm positief. De huidige cijfers maar ook het vooruitzicht.

27 september 2019 om 13:37

@lee112 Kijk iemand die het snapt. Al da gelul dat het weinig is slaat helemaal nergens op. PSV is geen beursgenoteerd bedrijf met aandeelhouders die elk jaar een dividenduitkering verwachten. Hoe meer winst hoe meer belasting, beter investeren in het afbouwen van leningen, de faciliteiten, jeugdopleiding en spelers. En dat is precies wat PSV doet.

27 september 2019 om 13:43

@lee112: wat een ontzettend kortzichtige reactie. Als je zo 3/4 jaar geen CL hebt gehaald dan spreek ik je nog wel eens. Je topspelers, die geen CL spelen. Buiten het feit of ze dan bij PSV willen blijven, leveren ze ook nog eens veel minder op.psv heeft potentieel goud. Maar pas als je ver in de CL komt dan willen ploegen de hoofdprijs betalen. Tenzij spelers een wereld EK hebben, gaat een Bergwijn zo voor 25-30 weg. Zelfde voor Ihatarran als hij zich zo blijft ontwikkelen. In de CL kan je 60+ gaan vragen. Speelt hij niet in de CL dan is het 40-505 mln is weinig als je 30 uit de CL haalt. Dan ben je dus afhankelijk van transfers om het verlies goed te maken. Operationeel kan je verlies maken maar dat mag nooit te groot zijn. Anders moet je verkopen. Noit een fijne onderhandelingspositie.

27 september 2019 om 14:32

Dit is natuurlijk wel het netto-bedrag, terwijl men in de media veelal werkt met de bruto-bedragen. Maar los daarvan is PSV geen Ajax, maar zal wel enigszins in de buurt moeten blijven qua transferuitgaven. Die uitgaven doen PSV logischerwijs zeerder dan Ajax en dan is 4.6 miljoen euro nettowinst een prima bedrag. Verder weet je niet wat de uitgaven van PSV zijn. Ik durf wel te wedden dat de club uitgaven had die het niet per se hoefde te doen waardoor de winst logischerwijs hoger uit zou vallen. Ik las bijvoorbeeld al het volledig aflossen van een rentedragende schuld.

27 september 2019 om 14:34

@rolo Ik ben het met je eens dat je als club meer geld kan vragen als die jongens zich op het hoogste niveau enorm goed hebben laten zien zals de Ligt en Frenkie die voor mega bedragen weggaan maar los van dat zullen buitenlands gewoon veel geld voor onze talenten blijven betalen. Dat PSV voor spelers als Bergwijn Malen en Ihattaren zonder CL voor max 25-30 zouden weggaan zonder CL is bewezen flauwekul want anders hadden ze ook geen 42 mil voor een Lozano uit vorm zonder enige Europese prestatie ontvangen Bedragen van 65 mil zie ik voor PSV spelers sowieso niet gauw gebeuren ook al spelen ze CL maar 40/50 mil voor spelers in vorm is voor spelers van PSV echt wel te doen ook al spelen/presteren ze niet op het hoogste Europese niveau.

27 september 2019 om 18:52

@rolo1984.waar is je bewijs dat het zo werkt? PSV kan nu ook 60 miljoen vragen voor Mo. Of iemand dat betaald is het volgende. Nergens staat namelijk vastgelegd dat men 60 miljoen euro voor hem overheeft indien PSV CL voetbal speelt, integendeel.voor hetzelfde geldt vangen ze 100 miljoen euro voor hem en dat zonder CL voetbal weten wij veel. Talent betaalt zichzelf uit en time will tell.

27 september 2019 om 12:24

Dan snap je het inderdaad nog niet helemaal. Het geld wat PSV verdiend word namelijk al grotendeels meteen weer geïnvesteerd in transfers, in de leningen, en in hun nieuwe jeugdcomplex.technisch gezien hoeft dit natuurlijk niet allemaal, en dan was de winst een stuk groter geweest.

27 september 2019 om 12:29

@brisingr, dit zijn uitgaven, dat hoeven geen kosten te zijn. Hier zit een groot verschil tussen. Even een zeer gesimplificeerd voorbeeld. Als je een zak snoep 100 snoepjes koopt voor 3 euro dan heb je bij het afrekenen van het snoep bij de kassa een uitgave van 3 euro. Hier zijn je kosten nog 0.open je de zak en eet je 10 snoepjes dan heb je 10% van de 3 euro "verbruikt" en zou je dat dan aan kunnen merken als kosten.

27 september 2019 om 12:38

Begrijp ik, maar hoe is dit relevant op wat ik vertel?

27 september 2019 om 12:49

Investeringen in jeugdcomplexen en aflossingen van leningen hebben geen invloed op de winst. Die hebben pas invloed op de winst als je er op afschrijft en als je rente betaald.

27 september 2019 om 12:51

Een investeruing in een jeugdcomplex zal waarschijnlijk niet als kosten worden aangemerkt, omdat een investering in een complex voor vele jaren is en daarom geactiveerd wordt. Verder is een aflossing op een lening geen kostenpost. Beide voorgaande voorbeelden zijn uitgaven maar geen kosten.

27 september 2019 om 13:39

La-DecimaBeter hou je het gewoon bij voetbalgerelateerde reacties want je opmerking raakt echt kant noch wal en heeft werkelijk niks te maken met wat brisingr zegt.

27 september 2019 om 13:48

@panerai: misschien moet je niet zo denigrerend reageren als je het zelf niet begrijpt. La Decima maakt een zeer goede opmerking. En jij enbegrijpt het niet ipv andersom. Investeren in het jeugdcomplex hoeft geen invloed te hebben op de winst- en verliesrekening. Investeringen komen niet op je winst/verlies rekening maar op de balans. Eventuele afschrijvingen komen daar wel op dat zijn de "kosten". De uitgaven is de investering.dus als je al je geld niet zou investeren, zou je winst niet hoger zijn.

27 september 2019 om 14:46

@rolo1984 Nogmaals. La-Decima;s verhaal heeft helemaal niks te maken met de opmerking van Brising, niemand heeft het over kosten, slechts over investeringen. Of het waar is wat Decima zegt is dus totaal niet relevant. Daarnaast begrijp ik donders goed waar het hier over gaat, ik ben verantwoordelijk voor een bv met een omzet van 20 mil afgelopen jaardus ik weet prima hoe een winst/verlies rekening in zijn werk gaat en hoe investeringen boekhoudkundig verwerkt worden.

27 september 2019 om 15:45

brisingr zegt dat de winst hoger was uitgevallen als de club niet in transfers, jeugdcomplexen etc had geïnvesteerd. Maar daar komt het verhaal van kosten en uitgaven te pas.

27 september 2019 om 12:26

Je weet hopelijk wel dat dit niet betekent dat er 4,6 miljoen is bijgeschreven op de bankrekening, maar dat dit de boedhoudkundige winst is (opbrengsten - kosten, geen binnenkomsten - uitgaves). 4,6 miljoen is een prima bedrag voor een club als Psv.

27 september 2019 om 12:31

Is dit ergens op gebaseerd of roep je eigenlijk maar wat? Kijk eens rond in de maatschappij en zoek eens op wat de gemiddeld nettowinst is van bedrijven met een omzet van 100 miljoen.barcelona had geloof ik 10/11 miljoen nettowinst op een omzet van ruim een miljard.4,6 miljoen winst is echt heel knap voor een club als PSV

27 september 2019 om 13:08

Op zich is zoveel mogelijk winst boeken ook niet per se het doel van PSV. Over deze 4,6 miljoen euro is dus belasting betaald, wat je eigenlijk als bedrijf liever niet hebt natuurlijk. Voor PSV is het belangrijker om zoveel mogelijk in het bedrijf en groei te investeren dan om zoveel mogelijk winst te behalen. de groei in commerciële activiteiten is best positief te noemen. Verder is een klein beetje winst ook leuk.

4.6 Miljoen winst. Ik vind dat niet veel. Zeker gezien er 29 Miljoen uit de CL komt. Die missen we dit jaar al. De EL is wel meer gaan betalen maar totaal geen CL bedragen. Daarbovenop nog de kosten van de transfers. Voor dit geld heb je een halve Baumgartl. Misschien zie ik het verkeerd, ik zit ook totaal niet in die branche , maar zo rooskleurig vind ik het allemaal niet.

27 september 2019 om 14:28

4.6 miljoen euro nettowinst over een begroting van 78,5 miljoen euro is gewoon goed. Dat is gewoon pure winst wat je weer kunt investeren en waar al belasting over is betaald. Het lijkt weinig omdat men in de voetballerij altijd praat over bruto-bedragen.

Volgend jaar zal met de verkoop van eventueel Bergwijn/ Malen de balans nog beter worden. Het is goed om te zien dat het achter de schermen weer goed gaat. Er zijn wel eens tijden geweest dat het totaal de andere kant op ging. Er staat nu een mooie selectie met veel eigen jeugd die allemaal een fatsoenlijke transferwaarde hebben. Dat komt ook eveneens door verschillende contractverlengingen. Wel ben ik van mening dat we af moeten stappen van Umbro. Blijf het altijd maar een B of C merk vinden. Adidas/nike en eventueel Under Armour zou veel mooier op de borst van PSV staan. Of dat financieel aantrekkelijk is, is een tweede. We zijn gebaat bij een goed seizoen in de europa league om ons europees ook weer op de kaart te zetten en daardoor qua sponsorgeld ook weer te verbeteren.

27 september 2019 om 12:26

Ik zou eerder een shirtje van umbro kopen dan van under armor waar ik echt nog nooit van gehoord heb ( kan ook zeker aan mij liggen ). Maar zij zullen wel goed betalen dat zal je wel bedoelen neem ik aan?

27 september 2019 om 12:58

Dat je nog niet van Under armor hebt gehoord wil inderdaad wat zeggen..

27 september 2019 om 13:26

Niet echt. Under Armor is vrij recent groot geworden, maar is over het algemeen toch echt een stuk meer een B merk dan Umbro, ookal klinkt het flashy en heeft Liverpool het.

27 september 2019 om 13:41

Onjuist, Liverpool heeft New Balance als kledingfabrikant die na dit seizoen wordt ingerolen voor Nike. Een grote club als Tottenham Hotspur heeft enkele seizoen geleden wel Under Armour gehad.

27 september 2019 om 13:22

@rossumpsv: Je kunt alleen niet zelf even bepalen welk merk jouw shirtsponsor wordt. Nike heeft PSV (maar ook clubs als Porto en Celtic) keihard afgedankt, omdat ze alleen de Europese top 20 nog interessant vonden. PSV mocht wel met Nike blijven spelen, maar dan kregen ze wel veel minder geld en zouden ze ook geen exclusieve shirtdesigns meer krijgen, dan hadden ze net als de eerste de beste amateurclub een standaardontwerpje uit de catalogus moeten kiezen. En dat is natuurlijk onacceptabel.

27 september 2019 om 17:48

Dat weet ik inderdaad. Maar de shirtjes van Nike vind ik eigenlijk altijd wel mooi. Eveneens als de trainingskleding. Verder zou adidas kunnen, maar spelen zowel ajax als feyenoord daarmee. Under Armour is toch een merk met mooie strakke shirtjes in een uniek design. Bij AZ hadden die prachtige shirtjes. Daar zou mijn voorkeur dan ook liggen. Qua financiën moet PSV natuurlijk het aantrekkelijkst kijken.

27 september 2019 om 13:25

Ik vind Umbro juist een heel mooi merk. Beter dan die commerciele nike troep. Ik vind Umbro een mooi origineel voetbalmerk die in de loop der tijd de meest fantastische shirts hebben gemaakt. Alleen Adidas vind ik dan weer mooier, maar je kan niet alles hebben helaas.under Armour vind ik juist een C merk, hetzelfde wat bijvoorbeeld New Balance en Macron ook zijn in mijn ogen.

4.6 Miljoen winst. Ik vind dat niet veel. Zeker gezien er 29 Miljoen uit de CL komt. Die missen we dit jaar al. De EL is wel meer gaan betalen maar totaal geen CL bedragen. Daarbovenop nog de kosten van de transfers. Voor dit geld heb je een halve Baumgartl. Misschien zie ik het verkeerd, ik zit ook totaal niet in die branche , maar zo rooskleurig vind ik het allemaal niet.

27 september 2019 om 12:39

Daarom hadden ze ook naar het nu laat aanzien express wat langer gewacht met de transfer van Lozano zodat ze die miljoenen kunnen gebruiken voor volgend boekjaar.

Op de website van PSV wordt er wel naar gerefereerd, maar hoogste winst was natuurlijk in boekjaar 2011-2012 toen de grond onder het stadion werd verkocht voor 48 miljoen en de nettowinst uitkwam op 27,6 miljoen. Daarna kwamen de 8 boekjaren met zwarte cijfers waar als kanttekening bij geplaatst moet worden dat er in het begin veel over winsten in tonnen werd vermeld.desalniettemin is het natuurlijk mooi dat weer een Nederlandse club zwarte cijfers blijft draaien.

27 september 2019 om 13:48

Knap dat ze de grond en de lucht toen hebben weten te verkopen.

27 september 2019 om 13:58

Er is geen lucht verkocht. De verkoopprijs is destijds bepaald door onafhankelijke experts en na drie jaar onderzoek goedgekeurd door de Europese Commissie.

27 september 2019 om 14:23

Het is ook maar net hoe je in de discussie staat. Aanhangers zullen erop wijzen dat de exploitatie van die grond dat bedrag (ruimschoots) compenseert, zeker op den duur. Tegenhangers zullen stellen dat de exploitatie enkel indirect iets met de waarde van de grond te maken heeft en dat het bedrag in die context veel te hoog was. Uiteindelijk moet men naar de feiten kijken: Als de Europese Commissie het goedkeurt, is er feitelijk niets oneerlijks gebeurd en is alles volgens de regels gegaan.

27 september 2019 om 16:17

Die lucht houden we nog even totdat het nodig is. Het schijnt dat Eindhoven Airport in de markt is. als ze over het stadion zouden mogen vliegen scheelt dat hen aanzienlijk in de kosten.

Ziet er goed uit! Wetende dat malen en ihattaren ook nog niet verkocht zijn

Daarom blijft het jammer dat PSV zich dit jaar niet plaatste voor de CL. Als je ziet wat een groot deel dat van je begroting is. Verder natuurlijk een fantastische balans. Een omzet van bijna 100 miljoen is echt heel knap in Nederland. Veel afbetaald hier en daar gereserveerd en het geld van Lozano nog achter de hand. Iets dat het midden van de CL weer opvangt.

27 september 2019 om 14:19

Het is natuurlijk maar de vraag wat PSV daadwerkelijk achter de hand heeft. Je weet niet hoeveel van dat bedrag PSV kan gebruiken om bijvoorbeeld volgend jaar de selectie te versterken. PSV zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om de begroting omhoog te schroeven of om dat geld te gebruiken om contracten open te breken. Verder moet men ook niet vergeten dat er een flinke verkoopclausule was geopteerd door Pachuca. Het schijnt te gaan om 30 of 40 procent. Om het in perspectief te plaatsen: 30 procent van 38 miljoen euro is 11.4 miljoen euro. PSV houdt dus maximaal 26,6 miljoen euro over en heeft natuurlijk ook het salaris, eventuele bonussen, tekengeld e.d. van Lozano moeten betalen in de twee seizoenen dat hij er speelde. Verder is het niet ondenkbaar (sterker nog; de kans is groot) dat de bedragen in bruto zijn. PSV draagt dus waarschijnlijk ook nog belasting af over die bedragen.

Goed nieuws! Daarnaast staan er ook nog de nodige miljoenen op het veld natuurlijk. Voor diegenen het niet zo veel vinden lijken: een voetbalclub is natuurlijk niet een normaal bedrijf, bij een club maakt je een begroting waarbij je veel inkomsten direct weer investeert en vooral moet zorgen dat je zwarte cijfers schrijft (wat veel clubs al niet of nauwelijks lukt). Het hebben van winst aan het einde van de streep betekend dus eigenlijk dat de inschatting die je van tevoren maakte rooskleuriger is uitgevallen. Als die winst echter te groot is, had je dat beter kunnen besteden als investering in je elftal oid. De wedloop met je concurrenten is in het voetbal namelijk vooral op het gebied van selectiekwaliteit.

PSV draait heel behoorlijk financieel en ze weten blijkbaar te investeren als er geld is. Transferbalans negatief durven maken getuigd van een goede liquide positie.psv heeft potentieel zeer waardevolle spelers op het veld, heuse winstpakkers en is daar nog wat sterker gepositioneerd dan Ajax. Ajax heeft een betere liquide positie en een grotere balans en vaste inkomstenstroom. Als PSV de komende jaren 15 mln gemiddeld krijgt voor Rosario, Ihattaran, Bergwijn, Malen en Gakpo dan doen ze het qua cijfers al waanzinnig. Opwaarts potentieel voor succes is daar dus behoorlijk groot. Groetjes een financieel onderlegde Ajacied.

Ik vraag me bij dit soort berichten altijd af of dat nou komt omdat de club zo geweldig draait of omdat ze gewoon meeprofiteren van de enorme markt. Dat soort cijfers zeggen mij dus ook niet zoveel. Mensen denken dan namelijk al vrij snel dat clubs ineens ontzettend veel te besteden hebben. Optisch lijkt het vaak beter dan het daadwerkelijk is. Neem bijvoorbeeld de term "eigen vermogen". Regelmatig verwarren mensen die term met de daadwerkelijke "liquide middelen" van een club.

Netto winst kan nogal vertekenend zijn, denk dat de Ebit een beter criterium is in dit geval aangezien ze ook nog hebben afgelost op bestaande schulden.verder nette cijfers van Psv, helemaal met in het achterhoofd dat ze komende jaren verzekerd lijken van transfer inkomsten en talent (ihattaren, Ledezma, Gakpo).

Onder Toon wordt er goed beleid gevoerd. Ik hoop ook dat Feyenoord een goed beleid gaat voeren zodat ze ook kunnen aanhaken bij Ajax en PSV zodat de traditionele top 3 in ere hersteld wordt. Nu lijkt AZ de structurele top 3 te zijn wat ik hun van harte gun.

Die netto winst is prachtig, ook de omzetstijging is een prima ontwikkeling net als het eigen vermogen en de schuldpositie van Psv. Maar toch heb ik wel een aantal vraagtekens bij de cijfers en dan gaat het vooral om het resultaat van de vergoedingssommen. Het is natuurlijk heel leuk en aardig om iedere keer te lezen dat een topspeler voor een mooi bedrag verkocht wordt en dat zijn vervanger dankzij geweldig onderhandelen van de TD bij PSV voor minder dan de marktwaarde is binnen gekomen. Als we transfermarkt mogen geloven zouden er de laatste jaren geweldige winsten geboekt zijn door het werk op de transfermarkt. De jaarverslagen laten echter zien dat dit niet het geval is. PSV speelt eigenlijk redelijk quit als het gaat qua inkomende transfers en uitgaande transfers. Wat in principe geen probleem is, aangezien PSV een gezonde club is waar het kapitaal op het veld staat. Maar het geeft ook aan dat de bedragen die veelal in de media komen (vaak door het ED) veel te optimistisch gekleurd zijn.

En wat betreft het Eigen Vermorgen van Psv? Waarom wordt daar niks over gemeld? Dit is misschien wel de belangrijkste factor over hoe gezond je bent als club. Zonder EV kun je tekorten alleen maar oplossen met nieuwe leningen. Ik kan me een staatje uit de VI herinneren dat door de lening van de gemeente het eigen vermogen nauwelijks is aangegroeid. Weet iemand daar iets meer over?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 11 2 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
David Beckham overweegt om de aan Manchester United gelinkte Mario Mandzukic in januari naar Inter Miami CF te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren