‘Onbetrouwbare en ergste oligarch’ investeert mogelijk in Nederland

Donderdag, 26 september 2019 om

NEC is momenteel op zoek naar geld. Fenerbahçe heeft nog niet voldaan aan de financiële verplichtingen inzake de transfer van Ferdi Kadioglu en mede hierdoor kampt de club uit de Keuken Kampioen Divisie met een tekort. NEC denkt aan een samenwerking met Mikhail Ponomarev, maar de Russische zakenman zou als onbetrouwbaar gelden.

NEC is momenteel in gesprek met Ponomarev om ervoor te zorgen dat de club in financieel opzicht het hoofd boven water weet te houden. Bronnen rond ijshockeyclub Krefeld Pinguine, waar Ponomarev grootaandeelhouder is, melden echter aan de Gelderlander dat de zakenman niet betrouwbaar is. De Rus is zijn verplichtingen ten opzichte van de club al maanden niet nagekomen, zo klinkt het.

Ponomarev is tevens eigenaar van KFC Uerdingen. Een fan van de Duitse voetbalclub laat aan de krant weten dat de rijke Rus er 'een puinhoop' van heeft gemaakt. "Het zou het slechtste zijn wat NEC kan overkomen. Met afstand de ergste oligarch van Duitsland. Hij probeert de hele club naar zijn hand te zetten", zo is de supporter stellig.

"Het kan echt niet wat hij doet in Uerdingen. Hij koopt alleen maar oude spelers en gooit er trainers zomaar uit, ook als ze goed hebben gepresteerd. Als NEC hem binnenhaalt, veel succes!", aldus de fan. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, benadrukte deze week nog dat er sprake is van een mogelijke financiering van Ponomarev en niet van een overname.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sirius)
26 september 2019 om 09:27

Das makkelijk praten. Als je geld nodig hebt, heb je geld nodig. Boekhoorn kan niet elke keer een cheque uit blijven schrijven. Daarnaast gaat het om een lening, niet om een overname. Kan dus zijn dat ze gewoon geld lenen en daar rente over betalen, zonder de oliemagnaat inspraak in de club te geven.

26 september 2019 om 10:39

Davy de Pauw en jij denkt dat een oliemagnaat zin heeft om een lening te verlenen en vervolgens te wachten op zijn geld + schamele rente? Die wil daar natuurlijk inspraak voor hebben.

26 september 2019 om 11:01

Fijn dat jij de details zo goed kent man! Ik denk dat elke zakenman een lening wil uitgeven mits daar een juiste vergoeding tegenover staat.

26 september 2019 om 16:01

Dan heb je eigenlijk twee reeele scenario's, aangezien zo'n man geen geld leent als vriendendienst: 1). Je betaalt ontzettend veel rente zodat het voor zo'n man financieel aantrekkelijk is, of 2). Je geeft zo'n man (te veel) macht binnen de club. Onder andere voorwaarden heeft het voor zo'n man helemaal geen zin om geld uit te lenen.

Is toch eigenlijk bizar dat clubs in financiele nood komen omdat andere clubs hun verplichtingen niet nakomen. Eigenlijk zou je dan het recht moeten hebben om de speler per direct terug te halen, maar dat verhelpt het probleem helaas niet. En instanties als de Fifa/uefa etc zijn te bureaucratisch om dit snel op te lossen. Tegelijkertijd kan je je ook afvragen of het wel gezond is om zo afhankelijk te zijn van 1 transfer...

26 september 2019 om 10:33

Zou me niet verbazen als NEC zo gretig was om te cashen voor Kadioglu dat ze niet de juiste bankgaranties hebben afgewacht. Niet handig bij Turkse clubs die sowieso bekend staan als notoire wanbetalers. Bovendien heeft NEC de laatste jaren de nodige financële risico's genomen met dure spelers om snel terug te keren naar de Eredividisie. Ik vermoed dat dit ook voor de nodige problemen heeft gezorgd. Nu een tegenvaller in de begroting en meteen acute problemen wijst op diepere problemen volgens mij.

26 september 2019 om 15:59

NEC stond er financieel al slecht voor. Dit soort zaken zorgen enkel voor een extra tekort. Je kunt een andere club niet zomaar de schuld geven omdat (in dit geval) NEC financieel al slecht draaide. Het is zeker niet netjes van Fenerbahce overigens, maar ik mag toch aannemen dat je de reputatie van een club kent als je zaken doet. Dit komt natuurlijk niet echt als een verrassing.

Is toch te belachelijk voor woorden dat je door het wanbetalen van Fenerbahce in zee zou moeten met zo'n figuur. Zo'n bedrag is peanuts voor Fener... Voor NEC zijn de belangen enorm.

26 september 2019 om 09:59

Als het peanuts zouden zijn voor Fener, waarom voldoen ze dan niet aan hun verplichtingen?

26 september 2019 om 10:20

Fenerbahce heeft aardig in de financiele problemen gezeten de afgelopen jaren, er is volgens mij nu niets 'peanuts' zijn voor Fener.

26 september 2019 om 15:56

Daar kan de Uefa tegen optreden, maar clubs die afhankelijk zijn van dergelijke bedragen zijn in de ogen van de Uefa eigenlijk nooit relevant geweest. Ik denk bijvoorbeeld niet eens dat ze bij de Uefa zonder research weten uit welk land NEC komt. Maar goed, NEC heeft uiteraard zelf gezorgd dat ze in de financiele problemen zijn gekomen. Daar kun je Fenerbahce niet de schuld van geven.

Niets van gelogen over die trainers bij die Duitse club:31 January 2019 – 3 February 2019 Stefan Reisinger3 February 2019 – 15 March 2019 Norbert Meier16 March 2019 – 30 April 2019 Frank Heinemann30 April 2019 – 25 September 2019 Heiko Vogel25 September 2019 – present Stefan Reisinger

26 september 2019 om 12:38

Gebruik de volgende keer komma’s bij de opsomming, leest iets makkelijker. Verder bedankt voor de info, want dit is wel heel extreem. Snap ook niet dat je als trainer nog instapt bij zo’n club.. Daarbij zit nu dus dezelfde trainer die er na 4 dagen uit is geknikkerd..

Ik zou het toch enigszins ironisch vinden als NEC met een Rus in zee gaat. Jarenlang hebben wij gehoord van NEC fans dat wij onze ziel hebben verkocht en dat we het alleen konden met geld van anderen om vervolgens zelf met een Russische (mede-) eigenaar te zitten. On topic: Zonde om te zien hoe moeilijk NEC het heeft, maar als dit de manier is om er weer bovenop te komen dan zij het maar zo. Ik hoop dat NEC weer terugkomt in de eredivisie want ik mis de derby toch wel enorm.

26 september 2019 om 10:48

De situatie is sowieso totaal niet te vergelijken, deze man zou geen eigenaar worden, krijgt geen aandelen en ook geen zeggenschap. Het gaat alleen om een financiering, in feite gewoon een lening waarover rente betaald moet worden.

26 september 2019 om 10:55

Ik had hier inderdaad overheen gelezen, alleen vraag ik me af of dat in het geval van deze man wel waar is hoor. Waarom zou een vermogende Rus in godsnaam geld investeren in NEC zonder daar ook maar enige zekerheid of inspraak voor terug te krijgen? Zoals gezegd, NEC is noodlijdend en deze club een lening geven is toch wel risicovol. Je moet dan of een belachelijk hoog rentepercentage krijgen of inspraak/aandelen.

26 september 2019 om 11:00

En jij denkt dat die lieve Rus aan liefdadigheid doet? Hij zal of inspraak willen of een hele hoge rente

26 september 2019 om 12:40

@026vitesse Als NEC inderdaad wordt overgenomen door een vage Rus, zal het hoongelach in Arnhem 15 kilometer verderop in Nijmegen goed te horen zijn. Veel NEC-supporters zullen in zo'n geval ook hun scc inleveren. Vermoed niet dat dit goed is voor de club. Velen hopen al jaren op Marcel Boekhoorn, omdat hij tenminste een NEC-hart heeft. Maar omdat er zoveel politieke spelletjes worden gespeeld in de Goffert, zal hij 't nooit doen. Teveel egootjes.

26 september 2019 om 13:00

Gezien het verleden van deze Rus vraag ik me ook af of dit goed is voor Nec. Dat veel seizoenkaarthouders dan hun kaart inleveren, geloof ik eerlijk gezegd niet zoveel van. Uiteindelijk zullen veel mensen toch bij hun club blijven denk ik. Bij Vitesse ging het uiteindelijk toen ook om faillissement of overname, dan kiezen veel fans toch echt eieren voor hun geld hoor.

26 september 2019 om 13:56

Deze Rus moet ver uit de buurt van elke club blijven als ik 't zo lees. Maar wat betreft de mensen die wegblijven bij een overname: Vitesse-supporters zijn heel anders dan NEC-supporters. Bij Vitesse gebeurde er altijd wel wat en was Hollywood aan de Rijn. Van veel Vitesse-supporters hoorde ik dat zij dit wel mooi vinden. Er is altijd reuring. NEC-supporters lenen hun identiteit aan het feit dat de Goffert nog met de hand is uitgegraven. De bloedkuil. Harde werkers, niet te veel poeha. Dus liever harde werkers op 't veld, met weinig budget, en Eerste Divisie, dan veel vaag geld van een één of andere rijke vent. Natuurlijk is dit generaliserend en zullen er ook andere gedachten zijn, maar dit is wel het beeld dat ik zie/ervaar.

26 september 2019 om 14:18

Arnhemmers zijn een lastig publiek, dat vooropgesteld, maar bij Vitesse is het niet per se heel anders hoor. Dat het nooit saai is bij Vitesse klopt zeker, maar ook Vitesse ziet graag harde werkers in het veld. Waarom vorig jaar men zo ongelofelijk ontevreden was, kwam niet door de stand bijvoorbeeld, we zijn 5de geëindigd. Dat de selectie als ongelofelijke zoutzakken op het veld liep en we tegen praktisch elke degradatiekandidaat punten lieten liggen puur op inzet, daar waren de fans gigantisch ontevreden over. Daarom was bijvoorbeeld een Kashia altijd zeer populair bij de achterban.

26 september 2019 om 14:20

Over NEC en de identiteit daarvan wat jij stelt kan ik eerlijk gezegd alleen jou daarop vertrouwen, ik ken namelijk geen enkele NEC fan. Je zou mij alles kunnen wijsmaken wat dat betreft.

Erg triest dit, dat NEC problemen heeft omdat Fener niet betaald. Eigenlijk zou daar een Uefa moeten ingrijpen. Gewoon de inkomsten uit Europees voetbal eerst aan NEC uitbetalen en als er nog wat overblijft naar Fener (of eerst nog andere clubs die geld tegoed hebben).

26 september 2019 om 11:05

NEC komt niet in problemen door deze transfer maar door jaren wanbeleid . Een Turkse club die traag betaalt , goh wie had dat nou verwacht zeg . Dit is als iemand die duizenden euro’s vergokt , zijn laatste bezittng verkoopt voor 500 euro en dan klaagt dat hij in problemen komt omdat die persoon niet snel betaalt. Verders ben ik het wel eens dat de UEFA geld moet innen voor clubs die dat nog moeten krijgen van andere clubs .

Een Turkse club die zijn financiële verplichtingen niet na komt... nou ja.. dat had ik nou nooit verwacht..

Opzouten met deze gasten! Je wordt een speelbal van maffiose figuren met bloed of curruptie aan hun handen. Wanneer gaat de FIFA eens heldere regels maken? Bij mij om de hoek hier in Malaga heeft er zo eentje de club op de rand van de afgrond gebracht. Ze hebben niets met voetbal, zijn alleen geinteresseerd in meer fortuin!

Je weet dat Turkse clubs wanbetalers zijn, niet slim van NEC om geen bankgarantie te eisen.

Tja, wie betaalt, bepaalt. Als je als club in zee gaat met zo'n vaag persoon, roep je het over jezelf af. Verder ben ik overigens ook van mening dat de Uefa veel harder moet optreden jegens clubs die hun betalingsverplichtingen met betrekking tot transfers aan de laars lappen. Verder is het overigens ook zaak dat NEC het hoofd koel houdt en niet zomaar in zee gaat met elke miljonair die betaalt. Daarmee kun je de toekomst van een club namelijk nog veel meer op het spel zetten. Met dit soort mensen moet je alleen in zee gaan als ze vooraf willen betalen. Zie het als een vertrouwenscontract die ze direct af moeten kopen voor een bepaalde periode.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NEC168
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JangaAanvaller94
J. OkitaAanvaller62
N. AlblasKeeper90
A. SelloufAanvaller30
K. BukusuVerdediger40
G. ÇulhacıVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren