Donny van de Beek stellig: ‘Daar wil ik het liever niet over hebben’

Donderdag, 26 september 2019 om

Donny van de Beek stond na een maand weer op het veld in de Johan Cruijff ArenA bij de 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard. De middenvelder van Ajax is hersteld van een blessure en staat weer volledig tot de beschikking van trainer Erik ten Hag. Van de Beek geeft na afloop van de zege toe dat de coach van Ajax voldoende keuzemogelijkheden op het middenveld heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door sirius)

Het is voorlopig nog helemaal niks met Donny. Ik ben sowieso niet zo'n mega fan van Donny. Hij mist toch wel erg veel kansen. Af en toe heb ik het gevoel dat hij ook ook wordt overgeslagen in het spel. Het zal me helemaal niks verbazen als er naast de blessure nog wat is voorgevallen. Want heel erg blij kan hij niet zijn. Real Madrid komt nooit meer terug voor hem

26 september 2019 om 08:05

Zo, misschien eens koffie of thee proberen in plaats van azijn 's ochtends? Tsjonge, het is ook de kunst om alleen maar ellende te zien. Die jongen was vorig jaar in de tweede seizoenshelft geweldig en heeft aangetoond beslissend te kunnen zijn op het allerhoogste niveau. Dat komt helemaal goed.

26 september 2019 om 08:10

Je hebt wel eens spelers die 1 seizoen fantastisch zijn , zo een seizoen waarin het allemaal mee zit. En ook afgelopen seizoen was het vaak niet al te goed, maar dan maakte hij nog met regelmaat een belangrijke goal en hoorde je daar niemand over.

26 september 2019 om 08:26

Het seizoen er voor was hij ook prima en beslissend. Laten we niet gaan doen of hij slechts een handvol goede wedstrijden heeft gehad in de laatste twee seizoenen.

26 september 2019 om 08:30

Donny is imo echt de belangrijkste speler in het vloeiende aanvalsspel van Ajax. Tuurlijk, er zijn betere spelers, maar zoals Donny vorig jaar speelde..... Hij is echt de verpersoonlijking van de juiste functionele techniek. 1 keer raken kan hij perfect. Bovendien heeft ie zo'n juist gevoel van positionering. Zijn loopacties zijn ook altijd heel dreigend. Dus voor het 1x-raken Ajax spel voorin is ie perfect. Dat loopt met de mindere techniek van Promes veel slechter. Maar..... qua goals, verdedigende arbeid, hoge voorzetten en intensief druk zetten is Donny zeker niet de beste. Maar ik hoop dat Ten Hag dat nog bij hem kan verbeteren. Want het is echt een exponent uit de jeugdopleiding, en een echte Ajacied. En dat is ook wat waard voor de supporters 😉

26 september 2019 om 09:01

Er zaten meer mindere partijen bij dan goede hoor , maar zoals gezegd doelpunten verbloemen veel.

26 september 2019 om 09:23

Totaal mee oneens. Ook als hij niet scoorde was hij een plaag voor veel verdedigers met slimme steekpassjes en loopacties tussen de linies.en worden 'overgeslagen in het spel' heeft meer te maken met een deels nieuw elftal en, zoals hij zelf al aangeeft, ritme opdoen.laat de speculaties maar aan Valentijn Driessen.

27 september 2019 om 15:46

Beslissend kunnen zijn is iets heel anders dan het missen van veel kansen, iets wat hij overigens ook doet. Bovendien haalt iedereen de tweede seizoenshelft aan en dan vooral op basis van twee Champions League duels waarin hij belangrijk was. In de Eredivisie was hij in de eerste seizoenshelft goed voor 4 doelpunten en 5 assists, in de tweede seizoenshelft goed voor 5 doelpunten en 5 assists. Mensen beoordelen hem in deze context puur op basis van twee wedstrijden in de Champions League en niet op feiten en cijfers. In de Eredivisie heeft hij feitelijk zelfs een betere eerste seizoenshelft gedraaid, want hij had minder minuten nodig om tot een (bijna) gelijkwaardig rendement te komen.

26 september 2019 om 09:36

Helemaal niks zelfs? Donny mist nog weleens een kans maar door zijn gigantische loopvermogen trekt hij zoveel gaten voor medespelers die daardoor in scoringspositie komen. Heel bijzonder dat hij nog bekritiseerd wordt zeg. Verder een complete aanname dat Real nooit meer terug zal komen voor hem.

26 september 2019 om 09:51

Donny staat in mijn optiek iets te hoog op het veld terwijl zijn kracht juist was vanuit de 60m lijn opduiken op de 80m lijn/randje strafschopgebied. Daardoor is hij minder effectief dan vorig jaar. Ook is er geen Frenkie meer of een Lasse die de bal op de stropdas legt, waardoor het nog moeilijker is om te excelleren op de plek waar Donny is gaan staan.ik denk dat hij in dit elftal als 8 beter tot zijn recht komt en het dan weer gewoon goed gaat doen.dan kan je dus rouleren op het middenveld met Marin, Martinez, Alvarez , Donny, Promes en Ziyech en in de aanval met Neres, Tadic, Ziyech, Promes, Huntelaar.donny komt wel goed, maar ik ben het met je eens, ik vind het geen wereldklasse.gewoon een zeer goede Ajacied

Van de Beek was wel heel matig , na de eerste helft had hij 7 passes, en geen duel gewonnen. Komt uiteindelijk tot 16 passes in 70 min , die had Gravenberch in 20 minuten. Tegen PSV had hij 3 passes in 25 minuten en 0 gewonnen duels. Kan nog steeds naar Real Madrid maar dan moet hij net als ik een kaartje kopen.

26 september 2019 om 08:02

Prima, blijft hij lekker bij Ajax toch? Net zoals Ziyech Tadic Blind gewoon iets neerzetten

26 september 2019 om 13:33

@fanatic86 Wat mij betreft kan hij ook bij Ajax blijven. Prima dertiende, veertiende of vijftiende speler. Maar volgend jaar met al die echte talenten erbij zal zelfs een plekje op de bank lastig worden voor Donny.

26 september 2019 om 20:24

Haha dan moet Gravenberch echt bizar goed worden binnen een jaar en Unuvar zn top op zn 16e bereiken

26 september 2019 om 08:27

Van de Beek moet veel meer verdedigende arbeid gaan leveren. Die diepgang van hem is leuk hoor, maar als dat het enige is wat je doet dan speel je eigenlijk gewoon als tweede spits. Soms blijft hij ook gewoon voorin hangen bij een tegenaanval en dan sta je met maar zes man te verdedigen, eigenlijk kan dat echt niet op dit niveau. Mensen zeggen vaak dat Klaassen veel slechter was dan van de Beek, maar Klaassen kon ook scoren en belangrijk zijn zonder dat dat ten koste ging van zijn verdedigende werk. Die ging juist voorop in de strijd. Van de Beek dekt slapjes de passlijnen af of hobbelt af en toe achter de bal aan. Dat moet dit seizoen echt beter.

26 september 2019 om 08:41

Nu mef Promes die zo veel vuile meters maakt als 10 zie je eindelijk hoe vervangbaar Donny eigenlijk is. Promes voegt in aanvallend opzich meer toe en werkt zeker 2x zo hard als Donny, fa er vanuit daf we hem voorlopig niet op 10 zien

26 september 2019 om 10:02

Wat een gigantisch scheve vergelijking met Gravenberch zeg. Hij komt in bij een 3-0 stand, dat is toch niet te vergelijken?

Goed bezig, gewoon weer de focus op zijn spel bij Ajax. Daar moet hij inderdaad weer in zijn ritme komen en proberen in het spel betrokken te raken. Nu loopt hij wel in ruimtes maar krijgt hij vaak de bal niet, daar waar Promes juist wel veel aan de bal is en daarmee ook belangrijk is. In de Nederlandse competitie zou Donny wel eens een andere rol kunnen krijgen op het middenveld dan zijn positie 10. Feitelijk stond het in de tweede helft prima en als dan nog Ziyech staat op de positie van Neres, dan speel je veel teams hier helemaal kapot. Dus Tadic op links, Huntelaar spits en Ziyech op rechts, Promes op 10 en Donny en Martinez op het middenveld. Europees is dat te aanvallend en kun je dan meer verdedigende zekerheid inbouwen met Alvarez op het middenveld, Huntelaar eruit en Tadic in de spits. Gelet op hoe Ten Hag nu aan het spelen is, gaat het die kant op.

Ja jongens, na anderhalve wedstrijd matig spel is het zo goed als voorbij. Jammer voor hem, maar hij kan eigenlijk beter gewoon per direct stoppen en bij de Albert Heijn solliciteren want dit begint enorm gã£âªnant te worden. Of, we geven hem gewoon de tijd om weer wedstrijdfit te worden en leven niet bij de waan van de dag.

26 september 2019 om 08:55

Omdaf je zn concurrent dingen ziet doen wat Donny simpel wreg niet kan

26 september 2019 om 09:16

Klopt vd Beek is een ander type dan Promes, die nu toevallig in topvorm is. Maar 2 weken geleden werd er van Promes weer gezegd dat het een miskoop voor de bank zou zijn. Zie je hoe zwart-wit dat is? Tijdens een seizoen heb je meer dan 11 spelers nodig. Donny is een andere smaak dan Promes. Maar ik zie nog steeds niet in waarom we vd Beek nu af moeten branden terwijl hij nog fit moet worden. Ik weet zeker dat hij later het seizoen nog waardevol gaat zijn, net als vorig jaar.

26 september 2019 om 13:50

@gabrich het verschil tussen Promes en Donny is geen smaakverschil maar een kwaliteitsverschil. Messi of Juan Gomes zijn verschillende smaken maar het is vooral een groot kwaliteitsverschil en zo is het precies ook bij Promes/ziyech op 10 of Donny. Een heel groot kwaliteitsverschil.

26 september 2019 om 09:58

Ben het helemaal met je eens hoor laat dat duidelijk zijn. Maar ik zie wel enige ironie met je gebruikrsnaam, die heeft helaas nooit "wedstrijdfit" kunnen worden!

26 september 2019 om 15:14

Nee, het probleem was dat die jongen op basis van twee wedstrijden opeens een geweldenaar was die werkelijk niets meer verkeerd kon doen, terwijl hij simpelweg niet zo geweldig is. Nu zeg ik overigens niet dat hij geen goede speler is, maar die hype die rondom hem werd gecreeerd sinds maart / april, was enorm overdreven.

26 september 2019 om 20:26

Ja tegen de kleintjes zoals Juve is het makkelijk pieken. Presteer maar eens tegen Fortuna thuis als je net terug komt na blessure!

27 september 2019 om 15:38

Wie heeft het over 1 wedstrijd of over de wedstrijd tegen Fortuna? Totaal geen houdend argument dus. Verder zeg ik ook niet dat Van De Beek niet goed kan voetballen, maar de omstandigheden moeten goed zijn wil hij bepalend kunnen zijn. Ik vind Van De Beek simpelweg geen speciale speler. Het probleem is dat sommigen hem beoordelen als supporter en daar gaat het vaak mis.

Dat v.d. Beek het niet meer over Real Madrid wil hebben is logisch. Dat gezever heeft al maanden geduurd. Hij heeft daar niet om gevraagd, het kwam allemaal overgewaaid uit Spanje zonder dat Real Madrid zelf serieus werd. Hij kan er nu dus ook nog steeds niks mee en dus begrijp ik dat hij over Real Madrid wel een keer uitgepraat is. Laat hem maar weer proberen in de vorm van het laatste halve seizoen te komen dan zal Ajax nog veel plezier aan hem beleven.

Donny speelde erg onzichtbaar tegen Fortuna en zou het ook niet erg vinden als Promes op 10 blijft staan. Donny iets naar achter samen met Martinez en Alvarez op de plek van Veltman. Kan Veltman Dest en Mazraoui het uitvechten op de RB positie. Neres ook maar even uit de basis laten, die is het helemaal kwijt.

26 september 2019 om 09:29

Waarom Alvarez op de plek van Veltman. Veltman speelt tot nu toe erg goed centraal en Alvarez heb ik daar nog nooit zien spelen. Dus ik zou nu Veltman boven Alvarez kiezen. Misschien Alvarez maar eerst eens een paar minuten daar laten proberen.

26 september 2019 om 09:39

Dan eerder Alvarez op de bank, Veltman speelt tot nu toe een meer dan prima seizoen, beter dan Alvarez gemiddeld gezien. Geen reden om hem te wisselen vind ik. Iedereen doet bovendien alsof Alvarez moeiteloos centraal achterin bij Ajax zou spelen maar dat heeft hij nog helemaal niet bewezen. Speelde bij CF America de laatste driekwart jaar ook altijd op 6 en bij Mexico speelt hij altijd al op het middenveld. Geen idee waarom men denkt dat hij moeiteloos op RCV in zal stromen bij Ajax met 30+ meter in de rug, dat is hij helemaal niet gewend en daar heeft hij het nog nooit laten zien. Als Veltman nou ondermaats zou spelen zou je zeggen: ja, geef hem maar eens een kans om zich te bewijzen, maar Veltman speelt juist erg goed tot dusver. Geen reden om die te wisselen.

26 september 2019 om 13:42

@sander91 Mee eens. Zou Veltman nu zeker niet wisselen, staat momenteel prima te spelen. Je kunt Alvares niet zomaar even centraal achterin doen en denken dat het wel even goed komt. Veel te riskant, Bovendien staat het elftal nu heel solide dus waarom iets veranderen?

Prima speler. Ik vind het nog steeds gek dat Real interesse toonde in deze jongen. Bij real zijn er veel betere spelers. Enja elke keer met zijn loopacties en zo dynamiek enzo naast dat zie ik niet veel. Als hij niet uitkijkt zie ik hem zo op de bank belanden bij Ajax. Want zijn concurrentie doet het tot nu toe goed

Mits fit en (weer) in vorm zou ik hem toch opstellen maar niet als 10. Die plek heeft Promes in mijn ogen echt verdiend en hij kan dan ook goed wissel van positie met links of rechtsbuiten.

Onana
Dest
Veltman
Blind
Tagliagico
vd Beek
Promes
Martinez
Ziyech
Huntelaar
Tadic
26 september 2019 om 09:41

Dit is de beste opstelling die Ajax kan spelen momenteel in de ED denk ik inderdaad. Neres zit er echt niet lekker in de laatste weken, hopelijk is hij snel weer on fire. Desalniettemin zou ik in de CL nog altijd met jouw opstelling spelen maar dan met Tadic in de punt en Neres LB. Hunter als breekijzer bewaren om nog 20-30 min vol gas te geven voorin als het nodig is.

26 september 2019 om 13:45

@sander91 Neres speelde zowel tegen PSV als gisteren een prima pot. Dus ik begrijp niet dat je zegt dat hij er niet lekker inzit. Bovendien is Neres met zn creativiteit onmisbaar voor dit Ajax. Ziyech en Neres zijn de enige echt creatieve spelers bij Ajax. Twee is wel wat weinig als je echt potten wil breken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 20 oktober
Hendrik Van Crombrugge en Anderlecht gaan met elkaar om de tafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren