Wesley Hoedt: ‘Hij gebruikte keihard zijn knokkels om je te slaan’

Woensdag, 25 september 2019 om

Wesley Hoedt speelt dit seizoen op huurbasis bij Royal Antwerp FC, nadat de verdediger ook al in Nederland, Engeland, Spanje en Italië actief is geweest. In gesprek met Sport/Voetbalmagazine legt de stopper uit dat hij vooral bij Lazio veel heeft geleerd over het vak verdedigen. Hoedt wijst in zijn uitleg naar Matthijs de Ligt, die deze zomer van Ajax naar Juventus is verkast.

"De beste opleiding als verdediger krijg je in Italië", is de 25-jarige huurling van Southampton gedecideerd. "Toen ik er naar toe ging, zei men: ja, ja, Italië, het is nog mooi, maar niet meer zoals vroeger. Nu De Ligt, toch een megatalent als voetballer, het er ook lastig heeft, geeft dat toch aan dat het voetballen er niet makkelijk is."

"In Italië heb je trainingen waarbij het volledige team er om negen of tien uur moet zijn, maar de vier verdedigers om acht uur, zodat ze een uur lang met de trainer kunnen oefenen op in blok naar voor, naar achter of opzij bewegen. Verdedigen wordt vaak weggezet als lelijk, maar voor Italianen is het een soort kunst. Dat is het ook, als je kijkt naar voetballers als Nesta, Maldini, of daarvoor Baresi."

Hoedt had bij Lazio oud-spits Miroslav Klose als teamgenoot. "Klose leerde me bijvoorbeeld hoe hij los kwam van tegenstanders. Heel veel verdedigers houden vast, wat sneaky, en hij gebruikte dan keihard zijn knokkels om je te slaan, zonder dat de scheidsrechter het zag. Toen hij het voordeed, snapte ik direct waarom. Je kan niks meer. Nu lukt dat niet meer, omwille van de VAR, maar toen waren dat de kneepjes van een kampioen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Mooie anekdote over Klose. Hij legt eigenlijk wel de vinger op de zere plek wat betreft var. Tuurlijk mogen dit soort dingen niet, maar vasthouden mag ook niet. Dat Klose zich op zo'n manier losrukte van een verdediger heeft een ieder die voetbal heeft gespeeld natuurlijk wel eens gedaan. Niet met elkaar letterlijk op de vuist gaan, maar gewoon van die handigheidjes.de Var maakt het voetbal er niet mooier op.

25 september 2019 om 11:04

@isco24 als die VAR gewoon goed toegepast gaat worden kan het wel ideaal zijn hoor maar ik heb begrepen dat het maar een bepaald aantal keer in een wedstrijd gebruikt mag worden en als dat zo is gaat dat imo nergens over. er gaan miljoenen om in het voetbal en de belangen zijn groter dan ooit. dan moet je zo een VAR systeem gewoon kunnen gebruiken op cruciale momenten in een wedstrijd die je op het eerste oog niet goed kan waarnemen

25 september 2019 om 11:26

Japie ook al ben je mijn broer, ben ik het niet met je eens.de VAR moet niet overal gaan mierenneuken bij een beetje vasthouden of een bal die per ongeluk op je bovenarm komt.de VAR maakt het voetbal kapot, haalt het tempo uit een wedstrijd en de spelers zijn in onzekerheid na een doelpunt

25 september 2019 om 11:36

@jowey ja maar het is nooit goed. toen de VAR er niet was vonden mensen het weer belachelijk dat er geen elektronische hulpmiddelen waren. kom je btw nog naar ons familie uitje volgende week?

25 september 2019 om 12:08

Wat van der Gijp zegt, dat je het alleen moet gebruiken voor extreme situaties, zoals de hansbal van Thierry Henry , of een bal van de lijn word gehouden door een verdediger.verder mogen buitenspel goals ook afgekeurd worden mits het gewoon duidelijk buitenspel is.maar nu zie je in Engeland dat ze 4 minuten bezig zijn om te controleren of het een halve centimeter buitenspel is of niet.. dan moet je gewoon lekker doorgaan en de aanvallende partij het voordeel geven.p.s. Ja ben er bij!we gaan het maasgebouw slopen in Rotterdam toch? heb er nu al zin in

25 september 2019 om 12:12

@jowey dat ben ik wel met je eens, het moet echt alleen gebruikt worden bij zware twijfel en niet voor elk pietluttig dingetje. ja, dat word weer een gezellig uitje

Ik had zoveel meer verwacht van Hoedt, hij ontwikkelde zich razendsnel toen hij bij AZ speelde, bij Lazio deed hij het ook goed daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan.

25 september 2019 om 12:06

Bij Antwerp maakte hij in zijn eerste matchen al meteen een heel sterke indruk. Pakte tegen Anderlecht al uit met een paar heerlijke tackles. De supporters scandeerden zijn naam al.

25 september 2019 om 13:34

Ja dat zal, maar ik deel helemaal de mening van Shevanr7. Toen die jongen bij AZ speelde had ik ook hoge verwachtingen. Weliswaar ging hij veel te vroeg naar een hoger plan, maar ik was nog steeds vol hoop dat hij een Oranje-waardige verdediger zou worden. Dat hij zichzelf nu bij Antwerp FC terugvindt vindt ik eigenlijk een beetje een afgang.

25 september 2019 om 14:01

Want antwerpen is zo'n slechte ploeg ... ?

25 september 2019 om 14:22

Als je bij lazio , de PL en Oranje hebt gespeeld wel ja

25 september 2019 om 14:28

Aan de andere kant heeft deze jongen wel al in de PL, serieA en laliga gespeeld. Het zou me niks verbazen als hij uiteindelijk ook nog bij een Duitse middenmotor terechtkomt. Dat we veel van Hoedt hadden verwacht kwam ook wel door het afgrijselijk niveau dat het Nederlands elftal had. Hoedt hoort tot de categorie Klaassen, Kongolo en Clasie. Van al deze spelers hadden we toch veel meer verwacht.

25 september 2019 om 17:33

Ik kan me nog zo goed het interview vlak na het WK 2014 herinneren waar Van Gaal de twee spelers noemde die zeker de wereldtop zouden halen, Wijnaldum en Clasie.

25 september 2019 om 18:22

Wijnaldum is het al aardig gelukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren